Protiřečíš si pomoci jednotlivých veršů vytržených z kontextu. Dokonce si protiřečíš i argumentací pomocí SZ příběhů. Je ro dáno tím, že jsi se naučil veršovat a samotný příběh tě neoslovuje. Nezachováváš všechna Boží nařízení a nemůžeš se tedy chlubit zachováváním. Vlastně nevejdeš do Nové země. To vyplívá z tvých komentářů podle tvé argumentace.
Kristus
Re: Kristus
Stačí zachovávat Desatero + Miluj Boha svého a bližního svého jako sebe samého to nevíš? Děláš se blbým?hust napísal: ↑26 Jún 2023, 05:44Protiřečíš si pomoci jednotlivých veršů vytržených z kontextu. Dokonce si protiřečíš i argumentací pomocí SZ příběhů. Je ro dáno tím, že jsi se naučil veršovat a samotný příběh tě neoslovuje. Nezachováváš všechna Boží nařízení a nemůžeš se tedy chlubit zachováváním. Vlastně nevejdeš do Nové země. To vyplívá z tvých komentářů podle tvé argumentace.

Naštěstí o tom kdo vejde nebo nevejdete do nebeského království Ty nerozhoduješ. Evidentně Ty sám jsi vytržený z kontextu.
mikim napísal: ↑26 Jún 2023, 06:35Stačí zachovávat Desatero + Miluj Boha svého a bližního svého jako sebe samého to nevíš? Děláš se blbým?hust napísal: ↑26 Jún 2023, 05:44Protiřečíš si pomoci jednotlivých veršů vytržených z kontextu. Dokonce si protiřečíš i argumentací pomocí SZ příběhů. Je ro dáno tím, že jsi se naučil veršovat a samotný příběh tě neoslovuje. Nezachováváš všechna Boží nařízení a nemůžeš se tedy chlubit zachováváním. Vlastně nevejdeš do Nové země. To vyplívá z tvých komentářů podle tvé argumentace..
Naštěstí o tom kdo vejde nebo nevejdete do nebeského království Ty nerozhoduješ. Evidentně Ty sám jsi vytržený z kontextu.
Nikdy netvrdím, kdo vejde a kdo nevejde, jen jsem použil tvou argumentaci z dlouhé databáze tvých komentářů. Použil jsi příběh Izraelitů na poušti i přesto, že zachovávali sobotu, tak nevešli. Chceš tvrdit, že jsi lepší než oni? Desatero snad zachováváš na 100% a miluješ každého člověka?
Některá Mikimova prohlášení, zatím jen dvě:
Neprečítaný príspevok od používateľa mikim » 02 Feb 2023, 08:14
Badinský a Varga mluví biblickou pravdu, kterou je třeba hlásat v době konce narozdíl od většiny ostatních československých kazatelů, kteří si jen převypravujou zejména starozákonní příběhy z Bible, které už nejsou pro nás až tak dnes podstatné. Hluboká témata dnes v kázáních už téměř neuslyšíš. Církev asd dnes razí jen povrchní výklady.
Neprečítaný príspevok od používateľa mikim » 16 Nov 2022, 22:42
Kdo dodržuje Desatero přikázání nemá problém dodržet všech 10 + případná další platná dodnescz 613 + i všechny Ježíšova přikázání.
Neprečítaný príspevok od používateľa mikim » 02 Feb 2023, 08:14
Badinský a Varga mluví biblickou pravdu, kterou je třeba hlásat v době konce narozdíl od většiny ostatních československých kazatelů, kteří si jen převypravujou zejména starozákonní příběhy z Bible, které už nejsou pro nás až tak dnes podstatné. Hluboká témata dnes v kázáních už téměř neuslyšíš. Církev asd dnes razí jen povrchní výklady.
Neprečítaný príspevok od používateľa mikim » 16 Nov 2022, 22:42
Kdo dodržuje Desatero přikázání nemá problém dodržet všech 10 + případná další platná dodnescz 613 + i všechny Ježíšova přikázání.
Dobře jsem to napsal já se Desatero stejně jako miliony dalších snažím zachovávat a každá snaha se počítá sem tam se něco nepovede, ale já mám narozdíl od izraelitů Ježíše, který se třeba i za mne u Boha přimlouvá, pokud je potřeba.
Izraelité nevešli do Kanánu právě proto, že nezachovávali sabat v sedmy den sobotu. Neznáš Písmo.
Adventističti kazatelé se zaměřují hlavně na starozákonní příběhy 1000x omýlané ve svých kázáních a vybírají si jestě zvláště ty pro nás dnes nepodstatné. Ale to ty nevíš, protože nejsi adventista a do sboru k nim nechodíš.
Izraelité nevešli do Kanánu právě proto, že nezachovávali sabat v sedmy den sobotu. Neznáš Písmo.
Adventističti kazatelé se zaměřují hlavně na starozákonní příběhy 1000x omýlané ve svých kázáních a vybírají si jestě zvláště ty pro nás dnes nepodstatné. Ale to ty nevíš, protože nejsi adventista a do sboru k nim nechodíš.
Vlastní pochvala většinou hodně smrdí. Proč jsi tedy použil příběh putování na poušti, když je 1000 x omílaný? Proč tvrdíš, že na poušti nezachovávali sobotu, kde je to napsané?mikim napísal: ↑26 Jún 2023, 08:38 Dobře jsem to napsal já se Desatero stejně jako miliony dalších snažím zachovávat a každá snaha se počítá sem tam se něco nepovede, ale já mám narozdíl od izraelitů Ježíše, který se třeba i za mne u Boha přimlouvá, pokud je potřeba.
CSP Český studijní překlad (2009)
Ez 20:19-24: "Já jsem Hospodin, váš Bůh. Podle mých ustanovení choďte, má nařízení zachovávejte a plňte je. Svěťte mé soboty a budou znamením mezi mnou a vámi, abyste poznali, že já jsem Hospodin, váš Bůh. I synové se proti mně vzpírali, nechodili podle mých ustanovení a nezachovávali má nařízení, aby je konali, ta, v nichž bude mít život člověk, když je bude plnit, a znesvětili mé soboty. Řekl jsem si tedy, že na ně vyliji svou zlobu, abych proti nim v pustině dovršil svůj hněv. Ale stáhl jsem svou ruku a učinil jsem tak, aby mé jméno nebylo znesvěceno před očima národů, před jejichž očima jsem je vyvedl. Já jsem k nim také v pustině pozvedl svou ruku, že je rozptýlím mezi národy a že je rozmetám po zemích, jelikož neplnili má nařízení, pohrdli mými ustanoveními, znesvětili mé soboty a ohlíželi se za bůžky svých otců."
Tady toto jsem použil, protože to téměř nikdo z českých adventistických kazatelů nekáže. Kážou se často jen ty nepodstatné historické příběhy, které nemají dnes žádný přínos pro naše spasení.
Ez 20:19-24: "Já jsem Hospodin, váš Bůh. Podle mých ustanovení choďte, má nařízení zachovávejte a plňte je. Svěťte mé soboty a budou znamením mezi mnou a vámi, abyste poznali, že já jsem Hospodin, váš Bůh. I synové se proti mně vzpírali, nechodili podle mých ustanovení a nezachovávali má nařízení, aby je konali, ta, v nichž bude mít život člověk, když je bude plnit, a znesvětili mé soboty. Řekl jsem si tedy, že na ně vyliji svou zlobu, abych proti nim v pustině dovršil svůj hněv. Ale stáhl jsem svou ruku a učinil jsem tak, aby mé jméno nebylo znesvěceno před očima národů, před jejichž očima jsem je vyvedl. Já jsem k nim také v pustině pozvedl svou ruku, že je rozptýlím mezi národy a že je rozmetám po zemích, jelikož neplnili má nařízení, pohrdli mými ustanoveními, znesvětili mé soboty a ohlíželi se za bůžky svých otců."
Tady toto jsem použil, protože to téměř nikdo z českých adventistických kazatelů nekáže. Kážou se často jen ty nepodstatné historické příběhy, které nemají dnes žádný přínos pro naše spasení.
mikim napísal: ↑26 Jún 2023, 12:12 CSP Český studijní překlad (2009)
mikim napísal: ↑Dnes, 08:38
Izraelité nevešli do Kanánu právě proto, že nezachovávali sabat v sedmy den sobotu[/size]. Neznáš Písmo.
-o-
Jedná se o zachování soboty na poušti!!!! Vracej se ke svým tvrzením z minulosti. Nikdo to z adv. kazatelů nekáže? Znamená to, že jsi slyšel úplně, ale naprosto všechny české adventistické kázání?
Prorok Ezechiel působí v době Babylonského zajetí a s putováním na poušti nemá nic společného, snad jen tu národní příslušnost. Používání některých textu je pak zavádějící a ukazuje na neznalost, snad i pouhé konkordanční vyhledávání.
Keď sa ukludnis, prečítaj si Ezechiela kapitolu 20. Potom prečítaj ešte raz a ešte raz a uvidis či je alebo nie je o putovaní po púšti. Taktiež porozmýšľaj o kalvinizme či je to náboženstvo férové, spravodlivé, alebo nie.hust napísal: ↑26 Jún 2023, 14:43 Prorok Ezechiel působí v době Babylonského zajetí a s putováním na poušti nemá nic společného, snad jen tu národní příslušnost. Používání některých textu je pak zavádějící a ukazuje na neznalost, snad i pouhé konkordanční vyhledávání.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní