Kristus

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
hust

Re: Kristus

Neprečítaný príspevok od používateľa hust »

Sasko Jasko napísal: 26 Jún 2023, 14:54
hust napísal: 26 Jún 2023, 14:43 Prorok Ezechiel působí v době Babylonského zajetí a s putováním na poušti nemá nic společného, snad jen tu národní příslušnost. Používání některých textu je pak zavádějící a ukazuje na neznalost, snad i pouhé konkordanční vyhledávání.
Keď sa ukludnis, prečítaj si Ezechiela kapitolu 20. Potom prečítaj ešte raz a ešte raz a uvidis či je alebo nie je o putovaní po púšti. Taktiež porozmýšľaj o kalvinizme či je to náboženstvo férové, spravodlivé, alebo nie.
Až budeš takový kliďas, jako já tak možná přestaneš trollovat. Až začneš číst Ezechiele, přečti ho 1 x a potom 2 x a ani 3 x nebude stačit. Následně přemýšlej o tom co znamená zachovávat sobotu a jak se to dělá. V ep. Židům je myšlenka, že zachovávali a přece nevešli. Pak to dlouho promýšlej, hledej odpověď nebo vlastně záměr toho prvního příběhu, který se generačně opakoval. Následně by jsi měl řešit arogantní tvrzení křesťanských zachovavatelů soboty potažmo desatera, že oni přece důsledně zachovávají. Nemám nic společného s kalvinismem - je to jen tvoje domněnka, která přechází v pomluvu.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

hust napísal: 26 Jún 2023, 14:43 Prorok Ezechiel působí v době Babylonského zajetí a s putováním na poušti nemá nic společného, snad jen tu národní příslušnost. Používání některých textu je pak zavádějící a ukazuje na neznalost, snad i pouhé konkordanční vyhledávání.
Vždyť to tam máš napsáno co jsem ti zkopíroval jsi slepý?

Ez 20:19-24: "Já jsem Hospodin, váš Bůh. Podle mých ustanovení choďte, má nařízení zachovávejte a plňte je. Svěťte mé soboty a budou znamením mezi mnou a vámi, abyste poznali, že já jsem Hospodin, váš Bůh. I synové se proti mně vzpírali, nechodili podle mých ustanovení a nezachovávali má nařízení, aby je konali, ta, v nichž bude mít život člověk, když je bude plnit, a znesvětili mé soboty. Řekl jsem si tedy, že na ně vyliji svou zlobu, abych proti nim v pustině dovršil svůj hněv. Ale stáhl jsem svou ruku a učinil jsem tak, aby mé jméno nebylo znesvěceno před očima národů, před jejichž očima jsem je vyvedl. Já jsem k nim také v pustině pozvedl svou ruku, že je rozptýlím mezi národy a že je rozmetám po zemích, jelikož neplnili má nařízení, pohrdli mými ustanoveními, znesvětili mé soboty a ohlíželi se za bůžky svých otců."
...Řekl jsem si tedy, že na ně vyliji svou zlobu, abych proti nim v pustině dovršil svůj hněv....

V pustině tedy v poušti. V Babylonském zajetí snad židé žili v poušti? Bůh židy rozptýlil snad ještě před Babylonským zajetím ne?
Kdyby vše dodržovali jak mají tak by vešli do Kanánu a to bez řečí.

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

hust napísal: 26 Jún 2023, 16:46 Až budeš takový kliďas, jako já tak možná přestaneš trollovat. Až začneš číst Ezechiele, přečti ho 1 x a potom 2 x a ani 3 x nebude stačit. Následně přemýšlej o tom co znamená zachovávat sobotu a jak se to dělá. V ep. Židům je myšlenka, že zachovávali a přece nevešli. Pak to dlouho promýšlej, hledej odpověď nebo vlastně záměr toho prvního příběhu, který se generačně opakoval. Následně by jsi měl řešit arogantní tvrzení křesťanských zachovavatelů soboty potažmo desatera, že oni přece důsledně zachovávají. Nemám nic společného s kalvinismem - je to jen tvoje domněnka, která přechází v pomluvu.
Kľúčová myšlienka je, že v Hospodinovi sa mieša prchlivost s milostivostou. Táto jeho zložitá povaha sa odzrkadľuje v realite v tom, že raz sa nám darí dobre a inokedy ide všetko do ... Hospodin v prchlivosti životy ľudí nici a v milostivosti ich pozdvihuje. Raz tak, raz tak.

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

A keďže tu je téma Kristus, chce sa povedať, že je potešiteľné, že v Kristovi sa prchlivost vyskytuje veľmi veľmi málo. U neho je milostivost silné vyformované vlastnosť, jedna z primárnych vlastnosti. Prchlivost naopak skoro nebadať.

hust

Sasko Jasko napísal: 26 Jún 2023, 19:38
hust napísal: 26 Jún 2023, 16:46 Až budeš takový kliďas, jako já tak možná přestaneš trollovat. Až začneš číst Ezechiele, přečti ho 1 x a potom 2 x a ani 3 x nebude stačit. Následně přemýšlej o tom co znamená zachovávat sobotu a jak se to dělá. V ep. Židům je myšlenka, že zachovávali a přece nevešli. Pak to dlouho promýšlej, hledej odpověď nebo vlastně záměr toho prvního příběhu, který se generačně opakoval. Následně by jsi měl řešit arogantní tvrzení křesťanských zachovavatelů soboty potažmo desatera, že oni přece důsledně zachovávají. Nemám nic společného s kalvinismem - je to jen tvoje domněnka, která přechází v pomluvu.
Kľúčová myšlienka je, že v Hospodinovi sa mieša prchlivost s milostivostou. Táto jeho zložitá povaha sa odzrkadľuje v realite v tom, že raz sa nám darí dobre a inokedy ide všetko do ... Hospodin v prchlivosti životy ľudí nici a v milostivosti ich pozdvihuje. Raz tak, raz tak.
Vzhledem k tomu, že neodpovídáš na otázky (i když tam nejsou na konci otazníky), tak je další diskuze bezpředmětná.

hust

mikim napísal: 26 Jún 2023, 19:00
Vždyť to tam máš napsáno co jsem ti zkopíroval jsi slepý?

Ez 20:19-24: "Já jsem Hospodin, váš Bůh. Podle mých ustanovení choďte, má nařízení zachovávejte a plňte je. Svěťte mé soboty a budou znamením mezi mnou a vámi, abyste poznali, že já jsem Hospodin, váš Bůh. I synové se proti mně vzpírali, nechodili podle mých ustanovení a nezachovávali má nařízení, aby je konali, ta, v nichž bude mít život člověk, když je bude plnit, a znesvětili mé soboty. Řekl jsem si tedy, že na ně vyliji svou zlobu, abych proti nim v pustině dovršil svůj hněv. Ale stáhl jsem svou ruku a učinil jsem tak, aby mé jméno nebylo znesvěceno před očima národů, před jejichž očima jsem je vyvedl. Já jsem k nim také v pustině pozvedl svou ruku, že je rozptýlím mezi národy a že je rozmetám po zemích, jelikož neplnili má nařízení, pohrdli mými ustanoveními, znesvětili mé soboty a ohlíželi se za bůžky svých otců."
...Řekl jsem si tedy, že na ně vyliji svou zlobu, abych proti nim v pustině dovršil svůj hněv....

V pustině tedy v poušti. V Babylonském zajetí snad židé žili v poušti? Bůh židy rozptýlil snad ještě před Babylonským zajetím ne?
Kdyby vše dodržovali jak mají tak by vešli do Kanánu a to bez řečí.
Kdyby , kdyby ....... V ep. Židům je napsáno, že zachovávali sobotu. Kdyby se všechno bralo doslovně, tak by jsi si musel useknout ruku a navíc ještě jazyk.

mikim

Právě, že sobotu nezachovàvali jak měli a nebyli ve všem poslušní jak po nich žádal Bůh a proto nevešli. A my se narozdíl od nich snažíme být poslušní a Desatero zachováváme jak nejlépe umíme.
Nevidíš neslyšíš ty vlastně hlavu ani nepotřebuješ.

hust

mikim napísal: 27 Jún 2023, 05:40 Právě, že sobotu nezachovàvali jak měli a nebyli ve všem poslušní jak po nich žádal Bůh a proto nevešli. A my se narozdíl od nich snažíme být poslušní a Desatero zachováváme jak nejlépe umíme.
Snaha o velké lidské bum a za ním jen zašumění ..... to je lidská snaha o spravedlnost. Je jenom jedna dobrá cesta - spolehnutí se cele na Pána

Milost upozaděna za snahou. Vzhledem k tomu, že se v Izraeli opakovalo generační selhávání, tak tomu není jinak ani v křesťanství., adventismu nevyjímaje. Protože ty nejsi již adventista, tak si v jiné kategorii. Velké snažení, velké selhání a tak stále dokola - následná sebeomluva sem tam se něco nepovede. To je kategorie, která není tak zcela závislá na Kristu, jen v okamžiku, když se sem tam se něco nepovede.
Naše lidské snažení je natolik ubohé, že není moudré se tím vytahovat ve smyslu - půl vstupenky do nebe.
Zlehčování své vlastní hříšnosti a zveličování hříšnosti jiných není cesta ke spravedlnosti.
A jako obvykle by z tvé strany mohl následovat vodopád izolovaných veršů z Bible.

V Bibli se nachází místo v němž je takový sebekritický postesk: "Nejsme o nic lepší než naši otcové...."

Navzdory všem tvým zvláštním názorům tě nepovažuji za nepřítele, ale za br. v Kristu. Nechávám to na Bohu On se s tím moudře vypořádá.

mikim

hust napísal: 27 Jún 2023, 06:56
mikim napísal: 27 Jún 2023, 05:40 Právě, že sobotu nezachovàvali jak měli a nebyli ve všem poslušní jak po nich žádal Bůh a proto nevešli. A my se narozdíl od nich snažíme být poslušní a Desatero zachováváme jak nejlépe umíme.
Snaha o velké lidské bum a za ním jen zašumění ..... to je lidská snaha o spravedlnost. Je jenom jedna dobrá cesta - spolehnutí se cele na Pána

Milost upozaděna za snahou. Vzhledem k tomu, že se v Izraeli opakovalo generační selhávání, tak tomu není jinak ani v křesťanství., adventismu nevyjímaje. Protože ty nejsi již adventista, tak si v jiné kategorii. Velké snažení, velké selhání a tak stále dokola - následná sebeomluva sem tam se něco nepovede. To je kategorie, která není tak zcela závislá na Kristu, jen v okamžiku, když se sem tam se něco nepovede.
Naše lidské snažení je natolik ubohé, že není moudré se tím vytahovat ve smyslu - půl vstupenky do nebe.
Zlehčování své vlastní hříšnosti a zveličování hříšnosti jiných není cesta ke spravedlnosti.
A jako obvykle by z tvé strany mohl následovat vodopád izolovaných veršů z Bible.

V Bibli se nachází místo v němž je takový sebekritický postesk: "Nejsme o nic lepší než naši otcové...."

Navzdory všem tvým zvláštním názorům tě nepovažuji za nepřítele, ale za br. v Kristu. Nechávám to na Bohu On se s tím moudře vypořádá.
...Je jenom jedna dobrá cesta - spolehnutí se cele na Pána (to myslíš Pána Ježíše a nebo Pána Boha Otce?)

Pokud myslíš cele se spolehnout na Pána Ježíše tak je to falešné a nebiblické učení.
Pokud věříme Bohu tak na něj spoléháme...to jediné nás totiž učí Bible:
Židům 11:1  Věřit Bohu znamená spolehnout se na to, v co doufáme, a být si jist tím, co nevidíme.

...Milost upozaděna za snahou.
Ježí ani apoštolové, kteří chodili s ním nikdy nikoho neučili o spasení z milosti, proto to je nejspíše falešné učení ap. Pavla. Ani Bůh Otec nikde v Písmu neříká, že nás spasí bez jakékoliv naší snahy milostí.

...Naše lidské snažení je natolik ubohé, že není moudré se tím vytahovat ve smyslu - půl vstupenky do nebe.
Jenže Ježíš nás učí v Mt 25.kapitole, že naše spravedlnost (skutky milosrdenství) je "vstupenkou do nebe" a naopak naše nečinění skutků spravedlnosti nás na soudu před Božím trůnem uvede mezi kozly a do zatracení. Pokud tomu nevěříš pak musíš Ježíše považovat za jasného lháře.

...Zlehčování své vlastní hříšnosti a zveličování hříšnosti jiných není cesta ke spravedlnosti.
Nikdo vlastní hříšnost nezlehčuje to jsi úplně na omylu. Ale pokud zhřešíš a činíš pokání budou ti Ježíšem hříchy odpuštěny. A nezapomeň, že nikdo z nás není dokonalý a i spravedlivý padá až 7x za den.
Ezechiel 33:18  Odvrátí-li se spravedlivý od své spravedlnosti a dopustí se bezpráví, zemře pro ně.
19  Odvrátí-li se svévolník od svévole a bude jednat podle práva a spravedlnosti, díky tomu bude žít.

Máme se snažit...
2 Petrův 1:10  Bratři, snažte se stále více potvrzovat své povolání a vyvolení, protože když to budete dělat, nikdy nepadnete.
2 Petrův 3:14  Nuže, milovaní, vyhlížejte to všechno a snažte se, aby vás Pán zastihl v pokoji, neposkvrněné a bezúhonné.

Jakubův 4:11  Bratří, nesnižujte jeden druhého. Kdo snižuje nebo odsuzuje bratra, snižuje a odsuzuje zákon. Jestliže však odsuzuješ zákon, neplníš zákon, nýbrž stavíš se nad něj jako soudce.
12  Jeden je zákonodárce i soudce; on může zachránit i zahubit. Ale kdo jsi ty, že odsuzuješ bližního?
13  A nyní vy, kteří říkáte: "Dnes nebo zítra půjdeme do toho a toho města, zůstaneme tam rok, budeme obchodovat a vydělávat" -
14  vy přece nevíte, co bude zítra! Co je váš život? Jste jako pára, která se na okamžik ukáže a potom zmizí!
15  Raději byste měli říkat: "Bude-li Pán chtít, budeme naživu a uděláme to neb ono."
16  Vy se však vychloubáte a chvástáte.
17  Každá taková chlouba je zlá. Kdo ví, co je činit dobré, a nečiní, má hřích.

hust

"sem tam se něco nepovede."

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní