Roberte chuť se sice dá nějak ovlivnit, přesto je důležitá pro stravování. Jedinec si časem zvykne i na blivajz. Těch důvodů na zvyk může být více - potravinová alergie, náboženské přesvědčení, vynucený zvyk jinou osobou, situační podmínky, ......Ro ert napísal: ↑01 Aug 2023, 21:29 To čo ti chutná neznamená že je to chutnejšie, len si si na to zvykol a zvyk je železná košela. 80 rokov neni špatné, ostatné je veľká lotéria aj vegetariánov v CASD
Tajemství dlouhověkosti: Co jedí lidé na Okinawě, kteří se dožívají více než 100 let?
Re: Tajemství dlouhověkosti: Co jedí lidé na Okinawě, kteří se dožívají více než 100 let?
Re: Tajemství dlouhověkosti: Co jedí lidé na Okinawě, kteří se dožívají více než 100 let?
Co tak dát si k jídlu jetel nebo trávu:
Alfalfa (vojtěška, lucerka) je zvláště hodnotná luštěnina. Není jen bohatá na důležité minerálie a chemické prvky, ale obsahuje mnoho stopových prvků z hlubokých vrstev půdy, neboť její kořeny dosahují devíti až třiceticentimetrové hloubky.
I když je alfalfa rozšířená hlavně jako krmivo pro dobytek, přesto je ve formě šťávy velice cenná. Zvláště tehdy, můžeme-li si ji obstarat čerstvou. Používají se jen listy.
Minerálie, bohatě v lucerce obsažené, jako vápník, hořčík, fosfor, chlor, sodík, draslík a křemík, jsou zvláště hodnotné, protože jsou dobré kvality a ve vyváženém poměru. Všechny tyto prvky jsou nezbytné k bezvadné funkci různých orgánů našeho těla.
Protože se lucerka dovede přizpůsobit nejrozmanitějším půdám a klimatickým podmínkám a prospívá dokonce i na alkalické půdě, je neomluvitelné, jestliže ji nepěstujeme na vlastním pozemku, neboť se obyčejně těžko shání, zvláště žijeme-li ve městě.
Dobytek se živí syrovými rostlinami. Přijme něco živého do svého těla a přemění to v něco ještě komplexnějšího, v živý organismus.
Na druhé straně přijímají rostliny, ovocné plody, saláty, zelenina nebo trávy, anorganické prvky ze vzduchu, vody a půdy a přemění je v živé, organické elementy. Vezmou si dusík a kysličník uhličitý ze vzduchu, dusík, minerálie a minerální solí z půdy a kyslík s vodíkem z vody.
Dr. Norman W. Walker
Alfalfa (vojtěška, lucerka) je zvláště hodnotná luštěnina. Není jen bohatá na důležité minerálie a chemické prvky, ale obsahuje mnoho stopových prvků z hlubokých vrstev půdy, neboť její kořeny dosahují devíti až třiceticentimetrové hloubky.
I když je alfalfa rozšířená hlavně jako krmivo pro dobytek, přesto je ve formě šťávy velice cenná. Zvláště tehdy, můžeme-li si ji obstarat čerstvou. Používají se jen listy.
Minerálie, bohatě v lucerce obsažené, jako vápník, hořčík, fosfor, chlor, sodík, draslík a křemík, jsou zvláště hodnotné, protože jsou dobré kvality a ve vyváženém poměru. Všechny tyto prvky jsou nezbytné k bezvadné funkci různých orgánů našeho těla.
Protože se lucerka dovede přizpůsobit nejrozmanitějším půdám a klimatickým podmínkám a prospívá dokonce i na alkalické půdě, je neomluvitelné, jestliže ji nepěstujeme na vlastním pozemku, neboť se obyčejně těžko shání, zvláště žijeme-li ve městě.
Dobytek se živí syrovými rostlinami. Přijme něco živého do svého těla a přemění to v něco ještě komplexnějšího, v živý organismus.
Na druhé straně přijímají rostliny, ovocné plody, saláty, zelenina nebo trávy, anorganické prvky ze vzduchu, vody a půdy a přemění je v živé, organické elementy. Vezmou si dusík a kysličník uhličitý ze vzduchu, dusík, minerálie a minerální solí z půdy a kyslík s vodíkem z vody.
Dr. Norman W. Walker
Re: Tajemství dlouhověkosti: Co jedí lidé na Okinawě, kteří se dožívají více než 100 let?
mikim napísal: ↑24 Jún 2023, 18:42 Tajemství dlouhověkosti: Co jedí lidé na Okinawě, kteří se dožívají více než 100 let?
Stačí sa trochu prejsť po našich dedinkách a sem tam sa nájde 90 a viac ročný človek. A stačí sa ic spýtať ako žijú a čo papajú. A ja by som sa ich hlavne spýtal aké majú vzťahy z ludmi a či ich niečo trápi. Zvyčajne ich netrápi ani politika ani náboženstvo a netrápia ich žiadne predsudky.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní