Víra pak znamená......

Táto sekcia je určená pre vaše vlastné práce. Možno občas dáte na papier zaujímavú úvahu založenú na vašom vlastnom štúdiu Biblie a radi by ste sa nimi podelili ... Tu je ten priestor.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Víra pak znamená......

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 18 Aug 2023, 13:45 Píšeš o bezbožníkoch ako o ľuďoch žijúcich v depresiách, beznádeji, no ja poznám mnoho veriacich čo majú depresie a ich život má ďaleko od spokojného kresťana. Niektorí to riešia liekmi alebo alkoholom.
Ty to tvrdíš a je to tvoj pohľad, že sú veriaci. Možno sa hlásia ku kresťanom a z toho vychádzaš, ale či sú aj z Božieho pohľadu veriaci, to už je iná otázka. No dôležitý je predsa Boží pohľad, lebo Boh vidí do srdca človeka a vie v ktorom srdci kraľuje svojím Slovom - Duchom.

To, že niekto tvrdí, že je veriaci ešte neznamená, že má v srdci spasiteľnú vieru.

Tak pošli svojho syna, aby zachránil niekoho, kto ťa nepozná a nech položí aj svoj život. A keď ti bude niekto nadávať do tyranov, keď aj iných chceš zachrániť, tak ako sa ti to bude počúvať?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Akú máš istotu, že budeš spasený? 100% alebo 50% ? Žiť v neistote nie je bohviečo. Čo ak nejaký hriešik ostane nevyznaný, čo ak nechodím do správneho kostola v správny deň, či nemám nejakú hriešnu myšlienku, však aj to je hriech, či som už dokonalý (mikim v tom má jasno), či som nezjedol kúsok bravčového (spolieham sa na mäsiara aj keď je neznaboh), tých požiadaviek je až až.

Neregistrovaný

"Tak pošli svojho syna, aby zachránil niekoho, kto ťa nepozná a nech položí aj svoj život"

Vedel Ježiš, že vstane z mŕtvych? Keď je Ježiš ako Otec, potom je rovnako nesmrteľný. Takže v skutočnosti nezomrel, ale len odpočinul v hrobe. Keby som svojho syna poslal na smrť, tak to nebude na víkend, v tom je ten rozdiel.

Neregistrovaný

Mal Abrahám priamy kontakt s Bohom? Rozprával sa s ním v tvárou v tvár? Počul príkaz, aby podrezal svojho syna. Ako vedel, že to nechce po ňom satan? A dodnes je uctievaný ako najväčší muž viery v troch monoteistických náboženstvách.
Vráťme sa do súčasnosti. Chceli by ste za suseda chlapíka, ktorý na základe schizofrenického zážitku chce zabiť svojho syna, ale na poslednú chvíľu si to rozmyslí? Určite nie. Skončil by doživotne v nejakom ústave pod dozorom.

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

Chceli by ste za suseda chlapíka, ktorý na základe schizofrenického zážitku chce zabiť svojho syna, ale na poslednú chvíľu si to rozmyslí? Určite nie.

A odkial vies ze bol schizofrenik ? To je pribeh o bohu ktory rozpraval nahlas. Nie o schizofrenikovi. Ked uveril ze neplodna babka pocne a ona pocala potom uz nad dalsimi vecami nemal dovod pochybovat. Ja sice neverim ze sa to takto stalo, ale ak by som veril, bnebola by to verzia o schizofrenikovi. Ak uz veris pocatiu u babky, preco neveris vyzvy na obet ? To je druha polovica tobo isteho pribehu. Bez prvej polovice by to nemalo ziadnu zapletku.

Neregistrovaný

Netvrdím, že Abrahám bol schizofrenik, lebo za jeho čias sa Boh prihováral k ľuďom. Ale v dnešnej dobe by tento počin neobhájil, v každom prípade by skončil vo väzení za pokus o vraždu alebo po diagnostikovaní duševnej choroby v blázinci.

Neregistrovaný

Prečo sa Boh neprihovára k ľuďom? Asi už povedal všetko. Veriaci veria, že všetko čo potrebujú vedieť je v svätých knihách. No je tu zásadný problém. Ktorú svätú knihu máme brať ako tú pravú od Boha? Nie je Boh trocha škodoradostný? Kresťania v tom majú jasno. Aj mormoni. Takisto moslimovia, či hinduisti. Prečo sa moslim nezačne zaujímať o Knihu Mormonovu a po prečítaní nezistí, že mu to všetko dáva zmysel? Alebo naopak, mormon nezačne veriť v Korán? Lebo mať to svoje lokálne náboženstvo je príťažlivejšie, byť Bohom vyvolený znie exkluzívne.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 18 Aug 2023, 23:17 Kresťania v tom majú jasno. Aj mormoni. Takisto moslimovia, či hinduisti. Prečo sa moslim nezačne zaujímať o Knihu Mormonovu a po prečítaní nezistí, že mu to všetko dáva zmysel? Alebo naopak, mormon nezačne veriť v Korán? Lebo mať to svoje lokálne náboženstvo je príťažlivejšie, byť Bohom vyvolený znie exkluzívne.
Niekoľko málo takých prípadov sa stáva. Mizivé percento. 95% viery sa šíri narodením do rodiny, 4.9% stretnutím s človekom inej viery a na zvyšných 0.1% pripadá že si niekto prečíta knihu a uverí. Moja osobná štatistika.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 18 Aug 2023, 23:17 Prečo sa Boh neprihovára k ľuďom? Asi už povedal všetko. Veriaci veria, že všetko čo potrebujú vedieť je v svätých knihách. No je tu zásadný problém. Ktorú svätú knihu máme brať ako tú pravú od Boha? Nie je Boh trocha škodoradostný?
Napadaju má rozne možnosti. Neviem, ktorá je správna. Napríklad nemá záujem. Alebo hra škodoradostne skrývačku. Alebo sa rozhodol všetko iba pozorovať a do ničoho nezasahovať. Alebo mu to iný Boh zakázal a on poslúchol. Alebo už povedal všetko čo chcel.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 18 Aug 2023, 14:41 "Tak pošli svojho syna, aby zachránil niekoho, kto ťa nepozná .

Keby som svojho syna poslal na smrť, tak to nebude na víkend, v tom je ten rozdiel.
Good Point.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných