Víra pak znamená......

Táto sekcia je určená pre vaše vlastné práce. Možno občas dáte na papier zaujímavú úvahu založenú na vašom vlastnom štúdiu Biblie a radi by ste sa nimi podelili ... Tu je ten priestor.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Víra pak znamená......

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný

Otcu na nebesiach budeš diktovať, kto všetko sú jeho deti? Boh predsa súdi spravodlivo, tak aký máš problém? Budú súdení spravodlivo a to podľa toho, aké boli ich skutky. Takže to bude diferencované, že. Ak nedostanú nespravodlivosť, tak čo máš proti spravodlivému Božiemu súdu? Božie deti dostanú milosť a to skrze vieru v Ježiša Krista a nejdú na súd, ale už prešli zo smrti do života. Čo máš proti tomu? Nehovorí z teba len tvoja flustrácia, lebo to nabúralo tvoje nejaké liberálne presvedčenie?

To predsa nemám zo seba. To, čo píšem mám podložené Písmom a teda slovami Ježiša Krista. Potom sa protivíš Kristu, akoby si mu diktoval, kto všetko má byť jeho ovca? Divné!

Prečo niektorí odmietajú počuť Ježišové slová: Ján 8 47 Ten, kto je z Boha, počúva slová Božie; vy preto nepočúvate, pretože nie ste z Boha.

"Vy preto nepočúvate, pretože nie ste z Boha."

Tak prečo niektorí nepočúvajú? Lebo nie sú z Boha - nenarodili sa znova - z Boha. – nie sú deťmi Božími. Dieťa Otca je to, ktoré sa narodilo z jeho semena. Platí to aj v telesnej rovine, ako aj v duchovnej. Všetci ľudia na svete nie sú deťmi jedného Otca. A to je podstatné a prvoradé, aby človek mohol počuť - rozumieť, uveriť a teda následovať Krista - žiť duchovným životom , tak predpokladom je sa znova - z Ducha - z Boha narodiť.

Aby niekto nebol na pochybách, tak Ježiš to ešte zdôrazní: Ján 10:26 ale vy neveríte, pretože nie ste z mojich oviec, ako som vám už povedal.

Tak prečo neveria? Lebo nie sú z Ježišových oviec. Všetci ovce nie sú jeho ovce. Cudzie ovce počujú na hlas svojich pastierov a nasledujú ich. Nepatria do Ježišovho ovčinca. No a Ježišové ovce utečú od cudzích pastierov a nasledujú toho pravého – Krista.

Len niečo z toho, aby ste si nemysleli, že to nemám podložené Písmom:

Cit: Ján 10:3–5 „… a ovce čujú jeho hlas [spasiteľné poznanie Krtista], a svoje vlastné ovce volá podľa mena[spasiteľný postoj Krista na základe vyvolenia] a vyvodí ich a keď vyženie všetky svoje vlastné ovce, ide pred nimi, a ovce idú za ním, pretože znajú jeho hlas [spasiteľné poznanie Krista]. Ale za cudzím nikdy nepôjdu [bezpečnosť spasenia], ale utečú od neho, pretože neznajú hlasu cudzích [bezpečnosť spasenia].“
Ján 10:26–30 „ale vy neveríte, pretože nie ste z mojich oviec [vyvolenie], ako som vám už povedal. Moje ovce čujú môj hlas, a ja ich znám, a nasledujú ma, a ja im dávam večný život [spasenie], a nezahynú na veky [bezpečnosť spasenia], a nikto ich nevytrhne z mojej ruky [bezpečnosť spasenia]. Môj Otec, ktorý mi ich dal [vyvolenie], je väčší od všetkých, a nikto ich nemôže vytrhnúť z ruky môjho Otca [bezpečnosť spasenia]. Ja a Otec sme jedno.“

Cit: Ján 6:37 „Všetko, čo mi dáva Otec [vyvolenie], príde ku mne [spasenie], a toho, kto príde ku mne, nevyženiem von [bezpečnosť spasenia].“
Ján 6:39 „A to je vôľa toho, ktorý ma poslal, Otcova, aby som nestratil ničoho [bezpečnosť spasenia] z toho, čo mi dal [vyvolenie], ale aby som to všetko vzkriesil v ten posledný deň [bezpečnosť spasenia].”
Ján 6:40 „Lebo to je vôľa môjho Otca, ktorý ma poslal, aby každý, kto vidí Syna a verí v neho (videnie = spasiteľné poznanie. Spasiteľné poznanie Syna a viera sú výsledkom Božieho pritiahnutia na základe vyvolenia), mal večný život [spasenie], a ja ho vzkriesim v posledný deň [bezpečnosť spasenia].”

Ján 6:44 „Nikto nemôže prísť ku mne, keby ho nepritiahol Otec [vyvolenie], ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň [bezpečnosť spasenia].“ „Ja ho vzkriesim v posledný deň“ je garanciou priamo od Spasiteľa, Ježiša Krista, že človek, ktorý je spasiteľnou vierou spojený s Kristom, nakoniec aj bude vzkriesený a vojde do večného života. Spasenie je bezpečné a nestratiteľné nie vďaka človeku, ktorý to „zvládne až do konca“, ale preto, lebo bezpečnosť a nestratiteľnosť je garantovaná priamo Spasiteľom a jeho mocou.
Ján 6:45 „Je napísané v prorokoch: A všetci budú učení od Boha. A tak tedy každý, kto počul od Otca a naučil sa[vyvolenie], ide ku mne [spasenie]“.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 20 Aug 2023, 21:54, upravené celkom 1 krát.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Sasko Jasko napísal: 20 Aug 2023, 19:56
Viktorrealita napísal: 20 Aug 2023, 19:32 Boh to, čo nedal zasiať, tak tie rastliny vytrhá zo svojej záhrady.
Ale prd. Prečítaj si podobenstvo o kukoli.
Samozrejme, že na nakonci. Má to spolu rásť až do konca.
Evanjelium podľa Matúša 15:13 A on odpovedal a riekol: Každá zasadená rastlina, ktorej nesadil môj nebeský Otec, bude vykorenená.

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

Viktorrealita napísal: 20 Aug 2023, 21:52
Sasko Jasko napísal: 20 Aug 2023, 19:56
Viktorrealita napísal: 20 Aug 2023, 19:32 Boh to, čo nedal zasiať, tak tie rastliny vytrhá zo svojej záhrady.
Ale prd. Prečítaj si podobenstvo o kukoli.
Samozrejme, že na nakonci. Má to spolu rásť až do konca.
Evanjelium podľa Matúša 15:13 A on odpovedal a riekol: Každá zasadená rastlina, ktorej nesadil môj nebeský Otec, bude vykorenená.
Podobenstvo o rozsievacovi a podobenstvo o kukoli patria ku sebe.

Matus 13 kapitola ku nim nepatri ani miestne ani ovsahovo - jej obsah je s nimi v rozpore a situacia pri ktorej to bolo povedane je vzdialena.

Idporucil by som Ti neskakat po Biblii ako splaseny kon ale citat to v kontexte - rozsievac patri ku kukolu. Matus 13 k nim nepatri.

Sasko Jasko

Oprava - Matus 15.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Veď ja viem. No zmysel je ten istý.

Zasiatá pšenica - Boží ľud a nepriateľ Boží zasial medzi pšenicu kúkoľ. To má podľa Božej vôle spolu rásť a to až do žatvy.

Taktiež každá zasadená rastlina, ktorej nesadil nebeský Otec, bude vykorenená.

To znamená, že na konci bude v Božej záhrade, len taká rastlina, ktorú sadil nebeský Otec. Ostatné budú vykorenené.

Taktiež zmysel je ten istý a to aj v podobenstve o vlečnej sieti.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Poďme sa pozrieť na morálne hodnoty a celkovo morálku v Starej Zmluve. Abrahám je uctievaný ako vzor spravodlivého muža v troch monoteistických náboženstvách. Príbeh o obetovaní svojho syna. Príbeh je o poslušnosti bez premýšľania. Ak máme byť poslušné stroje bez ďalších otázok, lepší príbeh by sme nemohli vymyslieť. Nemal jeho syn doživotnú traumu? Alebo si to neskôr rozprávali v rodinnom kruhu ako príbeh Božej lásky, že ho nemusel zarezať? Podobný pribeh sa odohráva aj v knihe Sudcov. Vojvodca Jefte sľúbil Bohu v prípade porážky Ammónčanov Bohu obetu. Vyšlo to na jeho jedinú dcéru (ako inak). Ale zobrala to hrdinsky, nebránila sa. Prečo Boh vtedy tiež nezasiahol?
Pochmúrnych príbehov odporujúcich zdravému rozumu je v Biblii viac. Nedá sa všetko ospravedlneniť, že to bolo dobou. Pokiaľ má byť Biblia vzorom a povinnou literatúrou každého kresťana, môže sa ľahko stať, že sa z neho stane ateista. Paradoxne môže kresťanstvu pomôcť, čím menej budú veriaci čítať Bibliu a premýšľať nad obsahom.

Neregistrovaný

Z pohľadu súčasníkov je Nový Zákon prijateľnejší, uhladenejší, ako keby Boh Starého Zákona zomrel. Ale pri dôkladnejšom štúdiu zistíme, že milosrdenstvo má svoje limity. Porovnajme si nejaké texty:Lukáš 6
27Ale vám, ktorí ma počúvate, hovorím: Milujte svojich nepriateľov, robte dobre tým, čo vás nenávidia, 28žehnajte tým, čo vás preklínajú, a modlite sa za tých, čo vás potupujú! 29Tomu, kto ťa udrie po líci, nadstav aj druhé.

Matúš 25
41 Potom povie aj tým, čo budú zľava: »Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom! 42 Lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť; bol som smädný, a nedali ste mi piť; 43 bol som pocestný, a nepritúlili ste ma; bol som nahý, a nepriodeli ste ma; bol som chorý a vo väzení, a nenavštívili ste ma.« 44 Vtedy mu aj oni povedia: »Pane, a kedy sme ťa videli hladného alebo smädného, alebo ako pocestného, alebo nahého, alebo chorého, alebo vo väzení, a neposlúžili sme ti?« 45 Vtedy im on odpovie: »Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili.« 46 A pôjdu títo do večného trápenia, kým spravodliví do večného života.“

Zamýšlali sa veriaci nad absurditou tohto tvrdenia? Ak sa vám to zdá v poriadku, tak dám ďalší verš.

Marek 10,25 Ľahšie prejde ťava uchom ihly, ako bohatý vojde do Božieho kráľovstva."

Pre vysvetlenie, podľa tradície sa Ucho ihly nazývala malá brána v Jeruzaleme. To znamenalo, že ťava s nákladom neprešla.
Čo to znamená pre kresťana 21.storočia? Ako by sme definovali bohatstvo? Máme sa všetkého vzdať? Podľa príbehu o bohatom mládencovi áno.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 22 Aug 2023, 14:27 Pokiaľ má byť Biblia vzorom a povinnou literatúrou každého kresťana, môže sa ľahko stať, že sa z neho stane ateista. Paradoxne môže kresťanstvu pomôcť, čím menej budú veriaci čítať Bibliu a premýšľať nad obsahom.
Isteže. Dokiaľ bola Biblia utajená a ľudia nevedeli ani nemali čas citat, kresťanstvo sa rozširovalo. Odkedy ľudia dostali Biblie do svojich obývačiek a konečne mohli nazriet čo tam je, začal sa šíriť ateizmus. Nie je to celkom také jednoduché, ale naozaj dôkladne čítanie vedie buď k prehĺbeniu alebo ku strate viery. Po dôkladnom čítaní môže málokto zostať vlažný.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 22 Aug 2023, 14:27 Nedá sa všetko ospravedlneniť, že to bolo dobou.
No ale čím iným to mohlo byť ak nie dobou ? Ja myslím, že všetko je dobou

Neregistrovaný

Ja myslím, že všetko je dobou

Nie všetko. Človek vníma krivdu a bolesť v každej dobe.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný