Ustanovenie soboty v raji

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
lukas
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:48
Kontaktovať používateľa:

Re: Ustanovenie soboty v raji

Neprečítaný príspevok od používateľa lukas »

Petka napísal:pre lukasa (alias Dannyho) :D

mala som v sobotu autonehodu, aj keď zranenie nebolo extra vážne ( asi by zašitie do nedele počkalo), bola som rada, že prišla záchranka so saniťákmi a aj lekár. Neodkázali mi po dispečerovi, že oni majú teraz sobotu.... ::jew::
Takisto manžel - lekár máva aj víkendové služby, kde okrem pomoci fyzickej poskytuje popri tom aj pomoc psychicku (ak sa to tak dá nazvať) obyčajnými rozhovormi, ktoré pacienti vždy radi uvítajú....
Jano napísal:Možno tým Petka chcela len povedať, že sa štýlom podobá na Dannyho (ja to netvrdím).
Veď lukas sa tu za nikoho neskrýva :). V profile má odkaz na jeho stránku s elektronickými knihami, kde je uvedené aj jeho celé meno...

Čo sa týka práce v sobotu, tak mi príde neférové v sobotu nepracovať, ak sa jedná o nevyhnutné veci ako je práca v nemocnici. Ešteže nie sú všetci lekári adventisti. Pretože my sme k tomu zaujali taký alibistický postoj, že lekárov je dosť a preto adventista robiť nemusí, ak napríklad v meste nevybuchla bomba ::Cherna:: ...
Mohu vám potvrdit, že opravdu nejsem Danny. Jsem Lukáš Hora a nyní studuji stavební fakultu v Praze. Pokud by o tom někdo chtěl pochybovat mohu mu mé tvrzení potvrdit přes fakultní email lukas.hora@fsv.cvut.cz, tento typ emailu vlastní pouze studenti a učitelé ze stavební fakulty na ČVUT.

V mém předchozím komentáři, jsem nikde jsem nezpochybňoval, že by adventisté měli pracovat v neodkladných případech jako je autonehoda. Ale je absurdní v adventistické nemocnici operovat koleno, když pacient dvacet let čeká na operaci, ta vyjde na sobotu a v neděli by lékař adventista odpočíval, protože jindy nemá čas.

sobotar

Neprečítaný príspevok od používateľa sobotar »

Lukas, veď tu nikto neobhajuje operáciu kolena, ktorá bola naplánovaná na sobotu...

lukas
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:48
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa lukas »

sobotar napísal:Lukas, veď tu nikto neobhajuje operáciu kolena, ktorá bola naplánovaná na sobotu...
Operace s kolenem je jen příklad pro lepší pochopení, protože jsem nikde nepsal že by adventisté neměli pomáhat potřebným v nouzových situacích jako je autonehoda.
Naposledy upravil/-a lukas v 18 Mar 2015, 11:59, upravené celkom 1 krát.

Petka

Neprečítaný príspevok od používateľa Petka »

Ahoj Lukáš,
prepáč za tu poznámku za tvojim menom, nebolo to vhodné (poučenie pre mňa, že aj snaha trochu zavtipkovať sa niekedy nemusí vydariť)

Chcem ti poďakovať za odkaz na knihy, už som prečítala 2 ::reead::

S tým kolenom súhlasím, ale nikto z nás pri tom nebol a tak nemôžeme posudzovať, či napr. nedošlo k nejakej komplikácii atď..... a ta operácia v konečnom dôsledku bola nevyhnutná.... ::bye::

Petka

Neprečítaný príspevok od používateľa Petka »

:D :D :D no tak to som super aktuálna s tým kolenom, nechajme to ozaj na tých lekárov, oni už si to vyriešia, čo majú kedy operovať :D :D :D

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Bible není psaná pro určování činnosti BOHA. Je to hymnus, který byl ochranou před uctíváním čehokoliv místo Stvořitele. Na dobu ve které byl sepsán, tak to je " mistrovské " dílo. Je zřejmé, že je to vedeni D.S.
Bible je psána v době po pádu do hříchu, není to záznam očitého svědka. Bylo to psáno pro Izraelskou komunitu, kterou Bůh použil k oslovení lidstva. Vznik soboty je pevně spojen s Izraelem a v N.Z. se přenáší na duchovní Izrael.
Naposledy upravil/-a ambassador v 27 Feb 2016, 19:36, upravené celkom 1 krát.

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Vznik soboty je pevně spojen s Izraelem a v N.Z. se přenáší na duchovní Izrael.

Souhlas s Ambassadorem, jen přidávám, že doslovné odpočinutí od práce se přenáší na duchovní odpočinutí od svých vlastních skutků umřením svému já, kdy pak skrze mne jedná Ježíš Duchem Svatým. A tak jako Ježíše někdy i nás vede k tomu, že ,,Otec pracuje bez přestání, proto i já pracuji". To důležité je zůstávat v odpočinutí od svých vlastních skutků s to neustále.

hana
Dátum registrácie: 19 Apr 2016, 18:04
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa hana »

Ahojte...neda mi nereagovat na otazku soboty.

Niekde som tu uz citala, ako sa ma zachovat adventista v pripade, ze mu vyjde zmena na sobotu. Bud to prehodi na kolegu alebo pokial skutocne musi ist do prace a neda sa to s nikym vymenit, zarobene peniaze v ten den ma dat cirkvi.

Nezda sa vam toto riesenie prinajmensom pokrytecke???

Ved ako siritelia tohto evanjelia predsa nemozete prosit inu osobu, aby vzala sichtu za vas, ved vy ho nahovarate na hriech!!!

A co v tom naozaj najoptimistickejsom scenari, kedy by sme naozaj vsetci boli adventisti (ved to by sa panu Bohu urcite velmi pacilo), cely svet sa na den zastavi? Zamysleli ste sa niekedy nad dopadom?

Co ak by vam vase dieta zrazilo auto a v nemocnici by sa nanestastie nikto nenachadzal, pretoze sobota. Vsetky dolezite, ale odkladne operacie by boli naplanovane na iny den. Urcite by ste si povedali: Oukej, Pan to tak chcel, tak nech mi to decko aj zomrie pred ocami, ved On vie...

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Každý kto povie, že zdravotníci by nemali v sobotu pracovať, je pokrytec. Ako asi fungujú adventistické nemocnice? Zdravotnícky personál na začiatku soboty zamkne dvere a nechá tam pacientov 24h osamote?
Postoj niektorých adventistov mi pripomína postoj farizejov (Mat 23):
http://www.biblia.sk/index.php?akc=bibl ... druh=0#ts1

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Petka napísal::D :D :D no tak to som super aktuálna s tým kolenom, nechajme to ozaj na tých lekárov, oni už si to vyriešia, čo majú kedy operovať :D :D :D
Ešte je otázka, čo si v sobotu robila, keď si mala nehodu. Či to nebolo niečo nevhodné. (Samozrejme to nemyslím vážne, ale už som počula aj také, že ten si zlomil v sobotu nohu, lebo nosil v sobotu ruksak a to sa nesmie.) :D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní