Ukončení diskuse na webu br.Pavlíka

Diskusia o všetkom ostatnom.
sydney
Dátum registrácie: 01 Mar 2015, 12:39
Kontaktovať používateľa:

Re: Ukončení diskuse na webu br.Pavlíka

Neprečítaný príspevok od používateľa sydney »

Vidim, ze ta diskuze je zbytecna. Proto vystupuji tentokrat z teto diskuze. Jestlize nekdo neposloucha rady doktoru, tak si je sam vinnen za to, ze musi zemrit. To je jeho osobni rozhodnuti o jeho zivote. To musim respektovat a nemusi mi to byt lito, ze se tak pres vsechno varovani rozhodl.
TA diksuze ma nadpis : Ukonceni diskuze na web MP ... muj prispevek byl o tom, ze prave MP, Kabrt atd. jsou ti, kteri blokuji prispevky v diksuzi a napadaji lidi. Mam dost kopii techto diskuzi, kde admini napadli lidi hrube a nebylo to smazano. Taktez napada MP svymi nazory Gen. konferenci a nebo br. Willsona. V tomto pripade i vysmivajici se diskuzni pripspevky nesmazal a ponechal. Stejne se choval MP, pri volbe predsedy slov. sdruzeni.
Jestlze za W. Veithem stoji GK, Unie atd. a pozyvaji ho na celem svete, tak je az velmi divne, kdyz je proti nemu paar clenu male Unie. CR- Unie se nikdy nepostavila proti chovani CASD Prahy, navstevy Vursta mezi charismatiky a schvaluje chovani a navstevy MP na okultnich poboznostech. Poselstvi CASD je jasne : vyjdete z toho Babylona .. a na tom se nich nezmenilo. Jestli ma nekdo jiny nazor, tak je lepsi kdyz odejde. V m,inulosti byli vzdy clenove a i kazatele, kteri rebelovali a pak stejne odesli a nyni ziji presne v jinem extremu.
Jak jsem napsal o tom "pacientovi" - kdyz vi co je pro neho dobre a rozhodne se pro opak, tak je to jeho osobni rozhodnuti. Ale prosim neztahujte ty verne v CASD. Kdybych mel jiny nazor na cirkev, tak bych sel k charismatikum a mohl bych se tam vykricet az do spadnuti :)
Ale to neni adv. poselstvi a vira. Ze je v cirkvi a to nejen v CS minusovy prirustek je na vinne nynejsi chovani clenu, jeho vedeni a tzv. moderna, protoze lidi ve svete to nezajima. Je zajimave, ze to kriceni novych vedeni o modernismu pritahuje stale mene lidi a spise naopak, stale vice odchazi ..a na druhe strane prave mladi lide se odvraci a poslouchaji co hovori tzv. konzervativni kazatele!!. Jak jsem jiz napsal: apostolove a reformatori byli brani za hlupaky, a proto i ja bych rad mezi ne patril. Tim koncim tuto diskuzi s virou a presvedcenim, ze se naplni to co jiz bylo napsano: Velka vetsina lidi CASD opusti a jen mala skupinka zustane verna.

jenb
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 21:24
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa jenb »

Sydney měl by ses mít na pozoru, Bůh má někdy velký smysl pro černý humor a mohlo by se stát, že na tebe dopustí taky nějakou vážnou nemoc i přestože jsi vegetarián, abstinent a pravověrný adventista...

Guy
Dátum registrácie: 28 Jan 2016, 17:53
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Guy »

Jestlize nekdo neposloucha rady doktoru, tak si je sam vinnen za to, ze musi zemrit. To je jeho osobni rozhodnuti o jeho zivote. To musim respektovat a nemusi mi to byt lito, ze se tak pres vsechno varovani rozhodl.
Sydney, Ty posloucháš všechny rady doktorů? A všechny rady Velkého Lékaře? Pokud ne, musíš zemřít a je to Tvoje osobní rozhodnutí. Nikdo Tě nemusí tedy litovat.
Tvůj postoj ve podle mne velmi chybný, nelítostný, odlišný od postoje Krista, kterému záleží na každém člověku a je mu líto zmařených životů, ať vědomě či nevědomě.
muj prispevek byl o tom, ze prave MP, Kabrt atd. jsou ti, kteri blokuji prispevky v diksuzi a napadaji lidi. Mam dost kopii techto diskuzi, kde admini napadli lidi hrube a nebylo to smazano. Taktez napada MP svymi nazory Gen. konferenci a nebo br. Willsona.
Sydney, návod v Písmu je, že máš jít za bratrem a napomenout ho, pokud neuposlechne, vzít si dalšího. Buď tedy rád, že je toto fórum, kde se můžeš vyjádřit, protože jsi to zřejmě v případě br.MP a TK neudělal. Jak zde bylo již vyjádřeno, br.MP uveřejňoval i kritické příspěvky vůči církvi.
Br.MP má také svobodu se vyjádřit k postoji GK a br.Wilsona, to dělají teď po Evropě a jinde mnozí lidé ve vedení církve, když nesouhlasí s některými postoji. Proč by to nemohl udělat? Dělá to za sebe.
schvaluje chovani a navstevy MP na okultnich poboznostech
dosud jsi nevysvětlil, zda Ti je znám význam tohoto slova a zase myšlenku opakuješ. Tím, že půjdu na pohřeb, když zesnula moje babička v katolické víře a zúčastním se jako divák obřadu , tak se neúčastním okultní pobožnosti. Kdyby mne vyzvali, tak se klidně i pomodlím a poděkuji Pánu za její život.
Jestli ma nekdo jiny nazor, tak je lepsi kdyz odejde. V m,inulosti byli vzdy clenove a i kazatele, kteri rebelovali a pak stejne odesli a nyni ziji presne v jinem extremu.
"Jiný názor" má v církvi zřejmě mnoho lidí. Setkáváme se s tím při diskusích v SŠ, jsme rozdílní v názorech na politiku i běžné věci. Protože církev nedefinovala přesně např. roli spisů EGW, pouze je uvedeno, že se u ní projevil dar proroctví, jsou rozdílné názory na to, co bychom měli brát v potaz. V jejím díle jsou evidentní chyby, nenaplněná proroctví atd., věnují se tomu další weby. Zde je velký zdroj napětí v církvi, který církev neřeší.
Nesouhlas není rebelie, znám lidi, kteří studiem přišli na nesoulad učení s Písmem, odešli a žijí jako řádní křesťané. Ty by jsi chtěl vyšoupnout všechny s jiným názorem, obávám se, že takto by v církvi nezůstal nikdo.Opět se projevuje, že máš zcela jasnou představu, v co by se mělo věřit a jak správně chápat.
Jak jsem jiz napsal: apostolove a reformatori byli brani za hlupaky, a proto i ja bych rad mezi ne patril. Tim koncim tuto diskuzi s virou a presvedcenim, ze se naplni to co jiz bylo napsano: Velka vetsina lidi CASD opusti a jen mala skupinka zustane verna.
Reformátoři znovuobjevili pravdy Písma a museli korigovat své názory. Zde na webu jsou vznášeny námitky k různým bodům učení a praxe církve a porovnávány s biblí. Nejvíce diskusí by se mělo "točit" tedy okolo toho, protože by nám mělo jít o poznání Pravdy, která osvobozuje.Cokoliv nemá oporu v Písmu by mělo být odstraněno, přehodnoceno. To je reformace, takže mnohdy se mi zdá, že praví reformátoři jsou zde na fóru a k jejich námitkám by měla církev zaujmout nějaký postoj-buď je vyvrátit, nebo změnit praxi či bod víry. Postoj, že kdokoliv něco napíše proti církvi nebo nebo si dovolí něco zpochybnit, je špatný a měl by odejít, je podle mne skutečně hloupý a připomíná spíše postoj středověké církve.
O tom, že malá skupinka casd (asi ostatek ostatku, že?) zůstane věrná v bibli nic nečtu, spíše je tam, že bude spasen "velký zástup". Z toho se raduji a věřím (jak napsal br.Moskala), že adventismus má to nejlepší teprve před sebou.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

"Jestlize nekdo neposloucha rady doktoru, tak si je sam vinnen za to, ze musi zemrit. To je jeho osobni rozhodnuti o jeho zivote. To musim respektovat a nemusi mi to byt lito, ze se tak pres vsechno varovani rozhodl."...

Svata prostoto. Neviem ci sa mam smiat alebo plakat.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

sydney napísal:Nesouhlasim s tim, ze by kritici dnesni CS-Unie meli nejakou vetsi moznost se vyjadrovat. Je to spise naopak. Br. Pavlik, Kabrt a jini je okamzite na svych strankach blokuji a jejich prispevky jsou okamzite smazany. Br. Pavlik se postavil svym prispevkem jasne na stranu katolicke cirkve a proti W. Veithovi a take EGW. Proto se lide bourili - aspon ti. co studuji Bibli. Uspech prednasek W. Veitha (hlavne ve FM) kde bylo az 1.000 lidi a dalsich na internetu ukazuje, ze lide jeho nazory(MP) neposlouchaji. Dokonce i kazatele se jiz bouri a dopisem kazatele Zastery to asi vyvrcholilo. Br. M. Pavlik a jeho lide, jako T. Kabrt, V. Vurst propaguji sve nazory, ktere si odporuji EGW a prohlaseni GK. Ale beda, kdyz se nekdo postavi proti nim a je kritizuje. Podle mne tito lide nemaji co delat ve vedeni Cirkve a to z jednoho duvodu: to neni jejich cirkev a proto nemaji ani pravo nekoho blokovat na oficialnich strankach CASD a nebo prosazivat svoje osobni nazory, ktere si odporuji s ucenim CASD. Spise naopak, kdyz nejakou diskuzi rozjedu, tak jsem povinnen slusne odpovedet. Pro mnoho lidi je chovani br. M.Pavlika velkym zklamanim!!
Naprosto souhlasím br. Pavlík je již dávno na straně římskokatolické církve, vždyť on sám nám v našem sboru vykládal, že pochází z řk. církve a jeho otec byl řk. kněz. Radoval jsem se, že se zase jeden katolík stal adventistou, ale předčasně. Nechápu jak z někoho takového vůbec mohli udělat předsedu církve. V církvi a nejen na internetu vládne totalita. To je ostuda. Můj výjimečně slušný příspěvek tam vydržel týden a pak ho smazal spolu s ostatními, zrovna, když se tam začala rozvíjet o br. Veithovi diskuse. Jinak ve FM byl na br. Veitha úplně plný sál lidí, kteří slyšeli PRAVDU, např., že papež je antikrist a řk. církev šelma, co už sice všichni víme, ale musíme si to neustále připomínat, kdy jsme toto slyšeli naposledy od kteréhokoliv jiného placeného českého nebo slovenského (mimo F. Vargu, který vždy mluví pravdu) kazatele? Já za posledních 25 let ani jednou, a co vy? Kdybych byl nadřízeným br. Pavlíka, tak už bych ho dávno propustil, ať si jde dělat kněze do řk. církve, když se mu tam tak líbí na novoročních bohoslužbách v řk. kostele K. Boromejského, pod jehož obrazem předsedové všech církví svorně seděli předloni, to je výsměch všem protestantům, které K. Boromejský pronásledoval a nechával zabíjet:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Boromejský

mikim

Tomáš Plechatý napísal:Re: Sydney

Neobhajuji ani nekritizuji celkový charakter bratra Mikuláše Pavlíka, Víta Vursta, Aleše Zástěry, Waltera Weitha, Teda Wilsona ani tvůj Sydney. Bůh suď - a on už to udělal, odsoudil raději svého syna na smrt, protože vás všechny (i mne) miloval a chtěl nám odpustit.

Stále jsi mi však neodpověděl Sydney. Směl podle tebe Mikuláš Pavlík osobně mimo veřejný blog mluvit svobodně podle svého přesvědčení i proti Valteru Weithovi, nebo nějakému učení církve, nebo obhajovat něco na katolickém učení ?

Proč svým uvedením do funkce předsedy unie toto právo ztratil?
Jestliže ho neměl tak proč ho ztratil vysvěcením na kazatele?
Nebo proč ho ztratil pokřtěním se do církve ASD?

Jak může být CASD církví neustrnulou a neustále se reformující, jestliže své dosavadní pilíře zakonzervovala? viz. výňatky z církevního řádu.

Co se týče kázání o lásce tedy podle tebe o ničem:

Já sám jsem si všiml na vlivu CASD církve tohoto:

+ Vede k víře v Bibli a její pravdivost
+ Vede k víře, že za pravdu stojí za to i trpět, nebo zemřít
+ Vede k víře, že existuje nejen Bůh, ale i ďábel
+ Vede k víře, že Ježíš Kristus je Bůh a vírou v něj člověk získává odpuštění hříchů a život věčný.
+ Vede k víře, že to, jak zde člověk nebo křesťan žije dále po svém křtu je důležité - vyzývá k dobrému jednání a proměně života.
+ Vede k víře v opětovný návrat Ježíše Krista na zem, kdy vše spravedlivě rozsoudí a odplatí každému a obnoví stav podobný původnímu ráji.
+ Ukazuje, že vědecké bádání a přemýšlení není v rozporu s vírou křesťana (obhajoba víry ve stvoření, v potopu, v pravdivost bible podle naplněných proroctví)

Naopak
- Vede k domýšlivosti na vlastní jedinečnost
- Vede k pohrdání ostatními církvemi, jejich posuzování a nálepkování, aniž by jim pořádně rozuměli
- Vede ke strachu o ty ostatní křesťany na kterým nám záleží (protože ještě nepřijali sobotu, slouží římu atd.), že nebudou spaseni
- Vede k odmítání spolupráce, k distancování se, k izolaci od ostatních křesťanů.
- Vede k zákonictví, snaze získat si Věčný život poslušností Božích příkazů (svěcení soboty, dodržování předpisů o jídle, postupné zřeknutí se masa)
- Vede k okultismu (= k uctívání) ženy Ellen gould Whiteové a jejího psaného díla, kterým přebíjí i poselství bible, když ji EGW vyloží.
- Vede k démonizování všech členů církve, kteří odešli, nebo si dovolí kritizovat něco na církvi.
- Vede k nejistotě spasení, strachu, že kdykoliv mohu o svou záchranu a život věčný přijít.
- Vede ke strachu ze skutečného setkání se s Duchem Svatým a nadpřirozenem, které nemáme pod kontrolou. (strachu z Projevů Ducha Svatého, jako je uzdravování, mluvení andělskými jazyky a jejich výklad, prorokování, daru moudrosti, poznání, mocných divů). Nadpřirozené projevy Ducha Svatého se démonizují, nebo skepticky nepřijímají, rozhodně se po nich nedychtí. (Místo toho se klade důraz na talenty dané lidem od narození, jako je hudební talent, matematika, pohostinost, empatie, schopnost mluvit, aby se lidé falešně uchlácholili, že jim nic nechybí)
- Vede ke strachu ze Satana a jeho díla. S vládou šelmy se počítá jako neodvratnou a naprosto jistou. A zaslíbení Ježíše, že máme moc nad veškerou mocí nepřítele a naprosto nic nám neublíží se naopak zapomíná a podmiňuje hlavně zase poslušností a bezhříšností.

Proto mi přijde nanejvýše vhodné, aby kazatelé kázali o Boží lásce a bezpodmínečné jistotě spasení, která jediná může vzbudit lásku a vděčnost, jako motor, díky kterému křesťané žijí naplno, beze strachu.
Stejně tak mi přijde vhodné, aby se přestalo kázat takové poselství, které vzbuzuje ty negativní vlivy, které jsem popsal výše.

Konec konců co si tu všichni myslíme, že jsme?! Všichni zde jsme lidé smrtelní a narozeni v hříchu. Naopak je jen jeden Bůh a ten nás miluje všechny.

Proč se tedy dívat na jiné lidi nebo křesťany skrz prsty. Ani oni ani mi si svou záchranu nezasloužíme. A Bohu by stálo za to zemřít i kdyby měl zachránit jenom je, jenom nás, nebo jenom i jednoho křováka v Botswaně.

...- Vede k odmítání spolupráce, k distancování se, k izolaci od ostatních křesťanů.

Vedla někdy nějaká spolupráce s ostatními křesťany, i když smýšlejícími a věřícími úplně jinak (myslím protestanty), někdy k něčemu? Přivedlo to do církve asd a do jiné církve protestantů se kterou někdo z adventistů někdy spolupracoval na čemkoliv nějaké nové světlo či nové členy? Nevím o tom. Izolace od ostatních křesťanů je špatná, spolupráce s nimi je ale ještě horší, pokud oni nechtějí a nikdy nepřijmou v to v co věříme dny, potom je podle mne taková spolupráce naprosto zbytečná, když k ničemu nevede. Nejsem zastánce ekumenismu, max. společných chvál, s tím problém nemám ani když přijedou k nám do sboru zpívat z jiné církve. Pokud by to byli katolíci a začali oslavovat v písních Marii, hnal bych je ale ze sboru jak špinavý hadr ::noo::

...- Vede k zákonictví, snaze získat si Věčný život poslušností Božích příkazů (svěcení soboty, dodržování předpisů o jídle, postupné zřeknutí se masa)

Jenže ASD se řídí Písmem a to říká jasně, že spasení jsme vírou v JK, jeho darem milostí, kterou obdržíme při 2PJK, ale můžeme od ní kdykoliv odpadnout, ale i činěním Boží vůle mimo jiné tím, když ho milujeme a dodržujeme jeho přikázání, která jsme měli od počátku a nejsou těžká, protože to je ta pravá láska Boží...
Budeme souzeni jakým zákonem? Jakými přikázáními, které jsme dodržovali nebo ne? Kdo se nedostane do nebe?

Pár veršů pro zopakování, ne že bys to neznal:

Jan 3:16 Nebo tak Bůh miloval svět, že Syna svého jednorozeného dal, aby každý, kdož věří v něho, nezahynul, ale měl život věčný.

Efezským 2:5  Když jsme my ještě mrtví byli v hříších, obživil nás spolu s Kristem, jehož milostí jste spaseni,

Římanům 10:13  Každý zajisté, kdožkoli vzýval by jméno Páně, spasen bude.

Titovi 2:11  Zjevilať se jest zajisté ta milost Boží spasitelná všechněm lidem,

Titovi 3:7  Abychom, ospravedlněni jsouce milostí jeho, byli dědicové v naději života věčného.

Židům 9:28  Tak i Kristus jednou jest obětován, k shlazení mnohých lidi hříchů; podruhé pak bez hříchu ukáže se těm, kteříž ho čekají k spasení.

1 Petrův 1:13  Protož přepášíce bedra mysli vaší, a střízlivi jsouce, dokonale doufejte v té milosti, kteráž vám dána bude při zjevení Ježíše Krista,

[KB1613] 1 J 2:7 Bratří, ne nějaké nové přikázaní píši vám, ale přikázaní staré, kteréž jste měli od počátku. A to přikázaní staré jestiť slovo to, kteréž jste slyšeli od počátku.

[CEP2001] Jk 2:10 Kdo by totiž zachoval celý zákon, a jen v jednom přikázání klopýtl, provinil se proti všem.

[KB1613] Jk 2:11 Ten zajisté, kterýž řekl: Nesesmilníš, takéť řekl: Nezabiješ. Pakli bys nesesmilnil, ale zabil bys, učiněn jsi přestupníkem zákona.

[KB1613] Jk 2:12 Tak mluvte, a tak čiňte, jako ti, kteříž podlé zákona svobody souzeni býti máte.

[KB1613] 1 J 5:3 Nebo toť je láska Boží, abychom přikázaní jeho ostříhali; a přikázaní jeho nejsou těžká.

[KB1613] 2 J 1:4 Zradoval jsem se velmi, že jsem nalezl některé z synů tvých, an chodí v pravdě, jakož jsme přikázaní vzali od Otce.

[KB1613] 2 J 1:6 A totoť jest ta láska, abychom chodili podlé přikázaní jeho. Přikázaní pak toto jest, jakž jste slýchali od počátku, abyste v něm chodili.

[KB1613] Zj 14:12 Tuť jest trpělivost svatých, tu jsou ti, kteříž ostříhají přikázaní Božích a víry Ježíšovy.

[KB1613] Zj 22:14 Blahoslavení, kteříž zachovávají přikázaní jeho, aby měli právo k dřevu života, a aby branami vešli do města.

Zjevení Janovo 21:8  Strašlivým pak, a nevěrným, a ohyzdným, a vražedlníkům, a smilníkům, a čarodějníkům, a modlářům, i všechněm lhářům, připraven jest díl jejich v jezeře, kteréž hoří ohněm a sirou, jenž jest smrt druhá.

...- Vede k nejistotě spasení, strachu, že kdykoliv mohu o svou záchranu a život věčný přijít.

Pokud budeš neustále vědomě hřešit o spasení můžeš klidně přijít, to říká Písmo ne já:

1 Janův 1:7  Pakliť chodíme v světle, jako on jest v světle, obecenství máme vespolek, a krev Ježíše Krista Syna jeho očišťuje nás od všelikého hříchu.

Ezechiel 18:24  Pakli by se odvrátil spravedlivý od spravedlnosti své, a činil by nepravost, čině podlé všech ohavností, kteréž činí bezbožný, takový-liž by živ byl? Na žádné spravedlnosti jeho, kteréž činil, nebude pamatováno. Pro přestoupení své, jehož se dopouštěl, a pro hřích svůj, kterýž páchal, pro tyť věci umře.

Filipským 2:12  A tak, moji milí, jakož jste vždycky poslušni byli, netoliko v přítomnosti mé, ale nyní mnohem více, když jsem vzdálen od vás, s bázní a s třesením spasení své konejte.

...- Vede ke strachu ze skutečného setkání se s Duchem Svatým a nadpřirozenem, které nemáme pod kontrolou. (strachu z Projevů Ducha Svatého, jako je uzdravování, mluvení andělskými jazyky a jejich výklad, prorokování, daru moudrosti, poznání, mocných divů). Nadpřirozené projevy Ducha Svatého se démonizují, nebo skepticky nepřijímají, rozhodně se po nich nedychtí. (Místo toho se klade důraz na talenty dané lidem od narození, jako je hudební talent, matematika, pohostinost, empatie, schopnost mluvit, aby se lidé falešně uchlácholili, že jim nic nechybí)

Nikdo na této zemi v současné době nemá dar uzdravování, pokud někdo tvrdí, že umí uzdravit je to podvod, zvláště se to děje u charizmatiků, kde se vyberou např. dopředu herci, dají je na vozík a pak je jako uzdraví mocí Ducha svatého a oni vyskočí a běhají, nikdo přitom nezná jejich minulost a je to jen manipulace s davy a obrovský podvod. Proto musíme být všichni zvlášť opatrní, pokud se něco takového děje, většinou je to podvod nebo od satana. Ti, kteří si charismatiky prošli, ví o čem mluvím.

a tak bych mohl pokračovat... ::bye::

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Naprosto souhlasím br. Pavlík je již dávno na straně římskokatolické církve, vždyť on sám nám v našem sboru vykládal, že pochází z řk. církve a jeho otec byl řk. kněz. Radoval jsem se, že se zase jeden katolík stal adventistou, ale předčasně. Nechápu jak z někoho takového vůbec mohli udělat předsedu církve. V církvi a nejen na internetu vládne totalita.
Vidím Mikime, že jsi po svém účinkování na Granosalis, začal působit i zde. Za sebe vyjadřuji, že s Tebou nemohu souhlasit, zvláště s výše uvedenou poznámkou. Že byl otec Pavlíka kněz ŘK-no a co? Pavlík byl zvolen zcelaa legitimně a jsem za to vděčný. Vnesl do církve větší svobodu uvažování, dovolil si nesouhlasit (zcela správně) s některými postoji předsedy GK, kdo jiný by se toho odvážil ? Není to člověk který by byl servilním a nepřemýšlivým kazatelem. Že to nechápeš se nedivím, jsi na jiné vlně, pro Tebe je zřejmě nemožné, že by se naše církev v něčem mýlila, že by EGW byla zpochybněna. Vítej tedy na fóru, sice nejsem admin, samozřejmě ale čekám tvoje tradiční příspěvky.
Jinak ve FM byl na br. Veitha úplně plný sál lidí, kteří slyšeli PRAVDU, např., že papež je antikrist a řk. církev šelma, co už sice všichni víme, ale musíme si to neustále připomínat, kdy jsme toto slyšeli naposledy od kteréhokoliv jiného placeného českého nebo slovenského (mimo F. Vargu, který vždy mluví pravdu) kazatele?
Papež není antikrist, to casd neučí, doufám, že to víš. Jde o systém,ne o člověka, že byl uvítán W.V. na severu Moravy je jasné, region je baštou tradičního adventismu.
A jak je to s Vargou, který mluví vždy pravdu? To myslíš vážně? Ti, kteří ho znají, zde napsali několik zajímavých postřehů o jeho práci.
Nikdo na této zemi v současné době nemá dar uzdravování, pokud někdo tvrdí, že umí uzdravit je to podvod
Opravdu nikdo nemá dar uzdravování? Jak to víš, jsi snad Pán Bůh? Pozor na tato vyjádření, některé věci můžou jít zcela mimo nás.

mikim

...Vnesl do církve větší svobodu uvažování, dovolil si nesouhlasit (zcela správně) s některými postoji předsedy GK, kdo jiný by se toho odvážil ? Není to člověk který by byl servilním a nepřemýšlivým kazatelem.

A každý kdo má jiný názor než má On, tak ho ve svém teď již uzavřeném deníku hned smaže nebo pomluví Veitha, kdyby si ho nevšímal a nepsal o něm nikdo by nic nenamítal a neřešil, proto si myslím, že musí být i hloupý, náš opravdový předseda církve T. Wilson se drží tradičního učení a to je určitě správně a nemá potřebu se kamarádit s římskými katolíky na rozdíl od MP, jehož kázání mě nikdy zvlášť moc neoslovilo, jediné co má na rozdíl od druhých je charizma, ale zase jako kazatel jen standardní projev, jako spousta jiných spících kazatelů, nic co by mne nadchlo, probudilo a posunulo v mé víře dál, narozdíl od Veitha, který mne téměř vždy nadchne, probudí a posune dál.

...Papež není antikrist, to casd neučí, doufám, že to víš. Jde o systém,ne o člověka,

Nesouhlasím, papež byl vždy antikrist už od dob reformace, všichni reformátoři ho takto nazývali a systém řkcírkev je šelmou z moře, tak tomu věříme nejen my, ale i spousta dalších protestantů dodnes, ti kteří čtou Zjevení a Daniel a přemýšlení u toho hlavou. Pokud tomu tato nevěříš, nejsi hoden být protestant a měl by ses stydět a jít do sebe a začít studovat.

...A jak je to s Vargou, který mluví vždy pravdu? To myslíš vážně?

No mám asi cca 5 jeho kázání ve kterých mně vždy oslovil a povzbudil. Neslyšel jsem nic čemu bych nevěřil, pokud hlásá něco nebiblického, tak mi napiš kde a co.

...Opravdu nikdo nemá dar uzdravování? Jak to víš, jsi snad Pán Bůh? Pozor na tato vyjádření, některé věci můžou jít zcela mimo nás.

Pokud někdo takový je, tak ho uveď, ať se poučím.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

A každý kdo má jiný názor než má On, tak ho ve svém teď již uzavřeném deníku hned smaže nebo pomluví Veitha, kdyby si ho nevšímal a nepsal o něm nikdo by nic nenamítal a neřešil, proto si myslím, že musí být i hloupý, náš opravdový předseda církve T. Wilson se drží tradičního učení a to je určitě správně
No, to není pravda, že mazal příspěvky, které byly proti, což myslím i zde vyjádřili i jiní. Jeho blog jsem navštěvoval, uveřejnoval kritické připomínky vůči učení a praxi církve, stejně jako tradiční adventismus. A o té hlouposti asi toto z filmu Forrest Gump "pro hloupého je každý hloupý".
Co se týče Wilsona, jeho kázání jsou skutečně zřejmě častěji více citacemi E.Whiteové, než Slova. Já mu to nezazlívám, každý si zodpoví svoje postoje dle svého poznání.
Nesouhlasím, papež byl vždy antikrist už od dob reformace, všichni reformátoři ho takto nazývali a systém řkcírkev je šelmou z moře, tak tomu věříme nejen my, ale i spousta dalších protestantů dodnes, ti kteří čtou Zjevení a Daniel a přemýšlení u toho hlavou. Pokud tomu tato nevěříš, nejsi hoden být protestant a měl by ses stydět a jít do sebe a začít studovat.
Děkuji Ti za Tvou radu studovat, jít do sebe a stydět se, ale v tomto případě se nedržíš učení casd. Jde o systém papežství, jestli vidíš antikrista přímo v osobě každého papeže, je Tvoje věc, ale v tom s Tebou nesouhlasím. Protestant jsem ne proto, že vidím nepřítele v katolících, ale proto, že mi jde o svobodu svědomí. Tu je třeba bránit i ve vlastní církvi, jak je vidět z Tvé reakce a hodnocení mne.
Neslyšel jsem nic čemu bych nevěřil, pokud hlásá něco nebiblického, tak mi napiš kde a co.
Přiznám se, že jsem asi br.Vargu nikdy neslyšel. Šlo mi hlavně o Tvé vyjádření o jeho "vždypravdomluvnosti", což i odporuje zvěsti Písma. Varga je stejným bídám poddán a zřejmě vyznává mnoho věcí, které jsou zde diskutovány jako nepravdivé. Odkazuji tím asi na zatím nejucelenější rozbor učení casd od T.Plechatého, jsou ale i jiné zdroje. Pokud tě jeho kázání obohacují, OK, chtěl jsem spíše poukázat na nebezpečí bezmezné důvěry v člověka.
Pokud někdo takový je, tak ho uveď, ať se poučím.
Nechci Tě poučovat a taky nemám rád, když se mnou někdo z této pozice jedná, viz. zde příspěvky jednoho přispěvovatele, který všechny poučuje..
O různých uzdravováních jsou zdroje přímo v knihách vydaných církví, svědectví br.Moskaly v Bangladéši, zažil jsem několik svědectví o uzdravení při pomazání. Možná máš představu, že dar uzdravování je pouze nějaký nadpřirozený čin ala letniční show. A co schopnosti, které dal Bůh lidem, tj. znalost lidského těla, vodoléčba, masáže, zdravá strava?
Vyjádření, že již není dar uzdravování, je podle mne pouze Tvým názorem, bible neříká nic o tom, že by nějaký dar měl být pominut či ukončen.
Ještě poznámku k tomu, aby se mezi námi nevyvinula nekonečná diskuse o ničem. Podle mne je tento web o tom, jak mnozí lidé vnímají situaci a učení v církvi. To se hlavně diskutuje. Církev se nijak nenamáhá solidně odpovědět, natož vést diskusi, dokonce zde někteří trochu vyhrožovali nějakými sankcemi. Já osobně bych uvítal, kdyby jsi věnoval energii spíše vyvrácení námitek proti oponentům a obhajobě učení casd. Pokud se povede diskuse, mohou se obě strany obohatit, pokud to sklouzne do nadávek a osočování, pak jsme ve slepé uličce, snad víš, co mám na mysli z diskuse na GS.

mikim

...No, to není pravda, že mazal příspěvky, které byly proti, což myslím i zde vyjádřili i jiní.

Je to pravda pravdoucí a nic než pravda, protože můj příspěvek, ačkoliv ani nebyl nijak negativní smazal a jen ukázal jaká je v současné době církvi v ČR a SR a i u něho totalita.

...Co se týče Wilsona, jeho kázání jsou skutečně zřejmě častěji více citacemi E.Whiteové, než Slova.

tak jak, "skutečně", "zřejmě" nebo "častěji"? To zní dost chaoticky nemyslíš? A pokud používá citace EGW tak proto, že ji věří jako poslovi, který dostával vidění od Boha, ale to neznamená, že všechno co psala bylo vždy jen od Boha a také nikdo není úplně 100% dokonalý a ani ona nebyla. Každopádně ji věřím z 95%, kromě desátků, s těmi u ní nesouhlasím, a bez ní to církev nemůže jen nikdy s NZ obhájit. Také psala ve své době lidem ve své době a tyto některá vidění byla určena jenom jim a nevztahovala se na celou církev.

...Děkuji Ti za Tvou radu studovat, jít do sebe a stydět se, ale v tomto případě se nedržíš učení casd.

Ne nedržím se striktně učení casd, pokud v něčem věří špatně tak určitě ne, např. v římskokatolickém nebiblickém učení o trojici, v kterou nevěřila ani EGW a ty citáty, které prý o ní ke konci života psala, těm nevěřím, že je psala ona, ale byli ji podsunuty, stejně jako jiné. Církev až do 1930 neučila nic o trojici ani v ni nevěřila, a až poté se do církve začali vkrádat noví členové na půl katolíci, kteří to učení přinesli a později ho církev schválila.

...Přiznám se, že jsem asi br.Vargu nikdy neslyšel.

Ale hned dáš na první babské drby ve stylu "jedna paní povídala" a začneš ho spolu s nimi pomlouvat, aniž by si ho sám poslechl,

...Varga je stejným bídám poddán a zřejmě vyznává mnoho věcí, které jsou zde diskutovány jako nepravdivé. Odkazuji tím asi na zatím nejucelenější rozbor učení casd od T.Plechatého, jsou ale i jiné zdroje.

Trapná věta, kde se diskutuje o nepravdivosti učení F. Vargy? Dej odkaz. Dík. Ani T. Plechatý se ani 1x nezmiňuje o F. Vargovi ve svých článcích rozebírajících jednotlivá učení církve.

...O různých uzdravováních jsou zdroje přímo v knihách vydaných církví, svědectví br.Moskaly v Bangladéši, zažil jsem několik svědectví o uzdravení při pomazání.

Ano uzdravení, které se stalo při působení br. Moskaly bych i věřil, i když si ho nemůžu zpětně prověřit, zda-li jsou ti uzdravení ještě i dnes uzdravení a nebo jsou již zase nemocní, jinak ale zde neuzdravoval br. Moskala, ale sám Bůh. Br. Moskala udělal v Bangladéši hodně práce, ale církev s ním v......a a ukončila spolupráci. Proč? Prů kvůli peněz, že prý nějaké zpronevěřil nebo co, ale tomu v žádném případě nevěřím.
Jinak neznám žádného člověka, který by měl od Boha sám o sobě moc uzdravovat. Pokud je někdo uzdraven, pak to konečné uzdravení udělal vždy Bůh nebo satan, jiná možnost není. Člověk může jen pomoct k uzdravení.

...Ještě poznámku k tomu, aby se mezi námi nevyvinula nekonečná diskuse o ničem. Podle mne je tento web o tom, jak mnozí lidé vnímají situaci a učení v církvi. To se hlavně diskutuje. Církev se nijak nenamáhá solidně odpovědět, natož vést diskusi, dokonce zde někteří trochu vyhrožovali nějakými sankcemi. Já osobně bych uvítal, kdyby jsi věnoval energii spíše vyvrácení námitek proti oponentům a obhajobě učení casd.

Ano souhlasím, církev kašle na své učení, vůbec se nenamáhá ho obhájit, vysvětlit všechny pro a proti proč tak věří např. T. Plechatému nebo bývalým adventistům, kde jsou spící kazatelé, proč neobhajují církevní učení, že by bylo úplně špatné a všichni jsme dodnes věřili špatně a lží? Za co jsou tito kazatelé, učitelé O. Svoboda apod. placení, když nic nedělají, nic neobhajují, spí, mlčí, pak se nemůžou divit, že lidé odcházejí z církve, když nejsou dopodrobna vyzbrojeni PRAVDOU ke své obhajobě! To máme za ně dělat my? Obyčejní věřící.? Přijde mi, že my obyčejní věřící známe lépe pravd než běžní kazatelé. Už dávno tady měla být vydaná podrobná kniha se všemi vysvětleními proč a čemu věříme, ale maximálně podrobná zodpovídající všechny námitky.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný