Kam směřuje ateismus?
Re: Kam směřuje ateismus?
Ako náhle pristúpim na tézu že že boh existuje taký oko ho popisujú Abrahámovské náboženstvá už plávam v mori kde najbližší ostrov je poriadne daleko a ani neviem či ked tam doplávam či tam nebude ďalší dealer z ďalšou "bibliou" a ďalším bohom.
Dokazes sa teraz rozhodnut ci sa chces postavit alebo si sadnut ? Mozes si sadnut ? Mozes sa postavit ? Mozes si vybrat ? Potom mas slobodnu volu. Ja to dokazem.Neregistrovaný napísal: ↑04 Nov 2023, 10:19 Chcel som len poukázať, že slobodná vôľa neexistuje. Preto ak veriaci argumentujú, že boh nám dáva slobodu, nič nie je vzdialenejšie pravde.
On to asi myslel takto . https://youtu.be/rcfd-OZB5ig?si=S2ysJeEou2tEI-BADokazes sa teraz rozhodnut ci sa chces postavit alebo si sadnut ? Mozes si sadnut ? Mozes sa postavit ? Mozes si vybrat ? Potom mas slobodnu volu. Ja to dokazem.
Je to len ilúzia. Žijeme v matrixe.Sasko Jasko napísal: ↑07 Nov 2023, 20:14Dokazes sa teraz rozhodnut ci sa chces postavit alebo si sadnut ? Mozes si sadnut ? Mozes sa postavit ? Mozes si vybrat ? Potom mas slobodnu volu. Ja to dokazem.Neregistrovaný napísal: ↑04 Nov 2023, 10:19 Chcel som len poukázať, že slobodná vôľa neexistuje. Preto ak veriaci argumentujú, že boh nám dáva slobodu, nič nie je vzdialenejšie pravde.
Neodpovedal si na otázky.Neregistrovaný napísal: ↑07 Nov 2023, 22:29Je to len ilúzia. Žijeme v matrixe.Sasko Jasko napísal: ↑07 Nov 2023, 20:14Dokazes sa teraz rozhodnut ci sa chces postavit alebo si sadnut ? Mozes si sadnut ? Mozes sa postavit ? Mozes si vybrat ? Potom mas slobodnu volu. Ja to dokazem.Neregistrovaný napísal: ↑04 Nov 2023, 10:19 Chcel som len poukázať, že slobodná vôľa neexistuje. Preto ak veriaci argumentujú, že boh nám dáva slobodu, nič nie je vzdialenejšie pravde.
Ja sa dokážem rozhodnúť medzi dvoma možnosťami, jednu z nich si vybrať a vôľou pohnúť svoje telo k činu. Preto usudzujem, že mám slobodnú vôľu.
Takmer všetci na tomto fóre obhajujú Bibliu, vieru, Ježiša, rozdiely sú samozrejme v pochopení textov v Biblii, čo vedie k nezhodám. Lebo v Biblii sú texty, ktoré si odporujú a niektoré sú nejednoznačné. Preto aj samotní kresťania sú rozdelení a existuje toľko cirkví a cirkvičiek. Každý si povyberá čo sa mu hodí.
Mňa by skôr zaujimalo ako neveriaceho, či niekto má skúsenosť s Bohom. Osobným Bohom. Nie všeobecné, nič nehovoriace vety. Ani "skúsenosti" typu: Stratil som kľúče, pomodlil som sa a našiel som ich v aute pod sedadlom. Alebo: Modlili sme sa za starkú a Boh ju uzdravil. Pokiaľ to nebolo medicínsky nemožné, tak to nepovažujem za zázrak.
Mňa by skôr zaujimalo ako neveriaceho, či niekto má skúsenosť s Bohom. Osobným Bohom. Nie všeobecné, nič nehovoriace vety. Ani "skúsenosti" typu: Stratil som kľúče, pomodlil som sa a našiel som ich v aute pod sedadlom. Alebo: Modlili sme sa za starkú a Boh ju uzdravil. Pokiaľ to nebolo medicínsky nemožné, tak to nepovažujem za zázrak.
Pozri sa okolo seba. Toto všetko je zázrak. Aj ty aj ja a ostatní ľudia okolo teba sme veľký zázrak. Nepotrebujem iný.
https://www.youtube.com/live/4zefVabMg2 ... Xa9LvwXaCB
Asi si nepochopil. Ja chcem dôkaz osobného boha, ktorý vypočul konkrétnu prosbu. Napríklad uzdravenie chromého alebo slepého. Zdokumentované, samozrejme s lekárskym potvrdením, že sa jedná o niečo nadprirodzené.Ro ert napísal: ↑11 Nov 2023, 14:23 Pozri sa okolo seba. Toto všetko je zázrak. Aj ty aj ja a ostatní ľudia okolo teba sme veľký zázrak. Nepotrebujem iný.
Lekári používajú výraz spontánne uzdravenie. Nemôžu ti do zdrav. záznamu napísať stal sa zázrak. Koľko krát denne lekári na Slovensku napíšu spontánne uzdravenie nedokážem odhadnúť. Takže áno zázraky sa dejú stále. Niekto meditoval a niekto sa modlil a na niekoho len prestal partner kričať. Psychosomatika funguje. V tom negatívnom zmysle je viac viditeľná ako v tom pozitívnom.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní