8. Pani Whiteová a jej zjavenia
Re: 8. Pani Whiteová a jej zjavenia
Ako v Tom vtipe. Stretne Jano v lese skaredu hnusnu Ježibabu, na rameni má hnusnu zabu. Ježibaba mu hovorí, Janko keď uhadnes aké zviera mi sedí na rameni, môžeš ma pomilovať. Hmmm, zeby sova, snaží sa Janko zachrániť. Nie celkom, ale ja Ti to uznam, mrkne na neho Ježibaba.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Viem, že budeš tvrdiť svoju pravdu, ale historici majú iný názor. Pre mňa sú dôležitejšie fakty. Ak sa potvrdí, že boli dve sčítania tak dobre, beriem. Nebudem tvrdošijne obhajovať svoju pravdu. Na rozdiel od náboženských fanatikov.
Pre Židov v tedajšej dobe Mesiáš musel prísť z Betlehema. Podľa proroctiev mal byť udatný hrdina, knieža pokoja, Imanuel.
Preto sa Židia čudovali, že vyrastal v Nazarete, volal sa Jošua, vyrastal v skromných pomeroch. Ani z jeho detstva nemáme moc informácií. Navyše v tej dobe pôsobilo viacero "mesiášov", ktorí chceli poraziť Rimanov.
Rôzne legendy a zázraky boli pripisované Ježišovi až v neskoršom období, po jeho smrti, kedy sa spisovali prvé evanjeliá. Zaujímavé je, že aj tých zázrakov časom pribúdalo. Keďže sa zvesť v počiatkoch kresťanstva šírila ústnym podaním, je pravdepodobné, že mnohé príbehy sa v neskoršom období prifarbovali a mnohé sa ani nemuseli v skutočnosti stať.
Ďalej je tu množstvo apokryfných spisov.
Ak by na začiatku kresťanskej éry v prvých storočiach biskup Irenej z Lyonu neurčil 4 evanjelia ako hlavné a jediné správne, cisár Konštantín nevidel v kresťanstve možnosť pre zjednotenie svojej ríše a biskup Atanas nevybral iba 27 kníh z vyše 80 existujúcich evanjelií, listov apoštolov a apokalýps, vyzeralo by dnes kresťanstvo úplne ináč a hlásalo by inú doktrínu.
Preto sa Židia čudovali, že vyrastal v Nazarete, volal sa Jošua, vyrastal v skromných pomeroch. Ani z jeho detstva nemáme moc informácií. Navyše v tej dobe pôsobilo viacero "mesiášov", ktorí chceli poraziť Rimanov.
Rôzne legendy a zázraky boli pripisované Ježišovi až v neskoršom období, po jeho smrti, kedy sa spisovali prvé evanjeliá. Zaujímavé je, že aj tých zázrakov časom pribúdalo. Keďže sa zvesť v počiatkoch kresťanstva šírila ústnym podaním, je pravdepodobné, že mnohé príbehy sa v neskoršom období prifarbovali a mnohé sa ani nemuseli v skutočnosti stať.
Ďalej je tu množstvo apokryfných spisov.
Ak by na začiatku kresťanskej éry v prvých storočiach biskup Irenej z Lyonu neurčil 4 evanjelia ako hlavné a jediné správne, cisár Konštantín nevidel v kresťanstve možnosť pre zjednotenie svojej ríše a biskup Atanas nevybral iba 27 kníh z vyše 80 existujúcich evanjelií, listov apoštolov a apokalýps, vyzeralo by dnes kresťanstvo úplne ináč a hlásalo by inú doktrínu.
Neviem, či náhody, ale nedá sa povedať, že všetko čo je v Biblii napísané tak aj v skutočnosti bolo. Však aj v evanjeliách sú štyri rôzne verzie, kto prišiel k hrobu na tretí deň. A taká dôležitá udalosť pre kresťanov by mala byť čo najpresnejšie zaznamenaná.Ro ert napísal: ↑01 Dec 2023, 09:26 Kresťanstvo je dielom náhody ?
Si predstavujem čo keď zajtra príde do Jeruzalema naozajstný Immanuel a všetko to tam dá do poriadku. Mnohí spadnú na zadok.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Ale dochádza. Tu nejde len o meno Ježiš, ale kto je za týmto menom. No a o tom, kto je to Ježiš, prorokovali proroci. Proroci nikdy neprorokujú do ďalekej budúcnosti konkrétne meno, ale prorokujú meno, ktoré vyjadruje podstatu konkrétnej osoby. Preto Ježiš je – Immanuél, Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža PokojaNeregistrovaný napísal: ↑30 Nov 2023, 17:42
Viktore nejen že ti to nedochází že to je špatně, ale myslíš si že důležité je aby to věděl Matouš.
Matouš měl vědět jak se jmenoval Ježíš - tedy Ježíš.
Ale měl to vědět přece ten Izajáš a ten to nevěděl.
A je mi u prdele co to znamená - skoro všechna Izraelská jména ve zbožných rodinách znamenala něco na oslavu Boha - koncovky el nebo jáš (jah).
Imanuel znamená Ježíš jen pro kdo chtějí, aby to bylo to samé, aby to byl důkaz.
A jinak napadlo tě někdy že pokud nemáme nikoho jiného kdo by šel napasovat do událostí které byly ,,předpovězeny" tak to může být proto, že byly předpovězeny nesprávně nebo že nikdo takový nakonec tedy nebyl?
No a o to tu ide. Narodí sa dieťa panne a prorok prorokuje dávno predtým meno, ktoré vyjadruje jeho podstatu a teda, že nie je iba človekom, ale je aj Bohom. Prorokujú, že mesiáš nebude iba človekom, ale Bohom.
Táto absolútna jednota osoby Otca, Syna a Ducha Svätého je pre nás jedným a tým istým Bohom. Aké má teda Boh meno?
2Moj3 13A Mojžiš povedal Bohu: Hľa, ja prijdem k synom Izraelovým a poviem im: Bôh vašich otcov ma poslal k vám. A keď mi povedia: Aké je jeho meno? Čo im poviem? 14A Bôh riekol Mojžišovi: SOM, KTORÝ SOM. A ďalej riekol: Takto povieš synom Izraelovým: SOM ma poslal k vám. 15A ešte riekol Bôh Mojžišovi: Takto povieš synom Izraelovým: Hospodin, Bôh vašich otcov, Bôh Abrahámov, Bôh Izákov a Bôh Jakobov, ma poslal k vám.
Čo si myslíš, čo vyjadruje to, čo Boh hovorí Mojžišovi, že kto ho posiela – SOM? SOM, KTORÝ SOM. Hospodin, Bôh vašich otcov, Bôh Abrahámov, Bôh Izákov a Bôh Jakobov, ma poslal k vám.
To vyjadruje, že Boh je ten, ktorý stále existuje – je večný - Stvoriteľ a zvrchovaný Boh. Z jeho večného vedomia, pochádza aj naše vedomie osoby a teda všetkých ľudí. Človek bol stvorený na obraz Boží, má teda počiatok, ale taktiež má vedomie existencie osoby a hovorí si – kto som, keď som?
Prečo ho potom Židia neprijali za Mesiáša? Nerozumeli významu slov?
Správne. Pretože nikto nepozna budúcnosť. Takzvaní proroci môžu robiť iba všeobecné vyhlásenia, ktoré sa dajú napasovať na bezpocet budúcich okolností. Žiaden rozumný prorok nepríde s niečím konkrétnym pretože by sa znemožnil. A tak je v očiach jedných prorok Izaias a v očiach druhých Baba Vanga, pretože ich proroctva sa dajú napasovať na veľa veci. Vždy totiž príde nejaká postava a niečo bude robiť. Taký frajer ktorý by uhádol meno a rok sa ešte nenarodil. Jedni sa smejú z Baby Vangy a iní z Iziasa. Pritom sa v nicom nelíšia, okrem toho, že každý verí vo svojho proroka.Viktorrealita napísal: ↑01 Dec 2023, 12:23 Proroci nikdy neprorokujú do ďalekej budúcnosti konkrétne meno, ale prorokujú meno, ktoré vyjadruje podstatu konkrétnej osoby.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných