Budúcnosť fóra ACOSTYM?

Ankety na rôzne cirkevné otázky.

O čom chcete, aby sa na fóre ACOSTYM písalo?

Môžete označiť až 6 možností

Zobraziť výsledky

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Budúcnosť fóra ACOSTYM?

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Lenka M napísal: 25 Okt 2022, 17:09
user77 napísal: 09 Jún 2021, 04:49 Církev Adventistů mě už nezajímá, jen sem chodím abych se podíval na ten marasmus. A to je vlastně jediné proč mě tato stránka baví. Mám z toho radost.
Radost?! Já často nahlížím na různé křesťanské weby a hlavně diskuze, a je to nářez, ano, je to katastrofa, ale že bych z toho měla mít radost a ještě to hrdě hlásit, to fakt nechápu. Co jako?! Máme být světlem pro ostatní, vždy ochotní ukázat naději, což je hrůza, že se neděje, vůbec, je to katastrofa. Slušní věřící vyklízí pole, protože jsou zesměšňování vlastními. To asi nebudete jediný, kdo má radost z tohoto stavu. Nevěřícím jsme ukradení, ale kdopak asi má radost, hádejte. A proč chodíte mezi adventisty, když jim nejste? Nechápu to. Kdyby šlo o kritiku, OK, ale jen tak si přijít, kopnout do tmy a nazdar..co z toho máte? Zábavu nebo co vlastně? Tak já vám tu radost zkazim. Se synem a ještě s jedním zájemcem brzy posílíme řady adventistů a dáme se pokřtít. A vy si založte nějakou svoji sektu, když vám není žádná církev dobrá. Určitě víte, jak by měla fungovat.
Co bylo hlavním motivem připojit se k CASD?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Mňa by zaujímala téma či je Whiteová naozaj podvodník a všetko si to len vymyslela. Alebo či nebola psychicky chorá lebo títo ľudia majú podobné vidiny ako mala ona.

Neregistrovaný

RE: či je Whiteová..... alebo.....

Neregistrovaný napísal: 31 Aug 2024, 18:02 Mňa by zaujímala téma či je Whiteová naozaj podvodník a všetko si to len vymyslela. Alebo či nebola psychicky chorá lebo títo ľudia majú podobné vidiny ako mala ona.
Jestli tě zajímá jak to bylo doopravdy s ní v její mysli, tak to my zde po 110 letech po její smrti asi už nemáme šanci zjistit.

Jestli tě zajímá, co si tu o tom na fóru budou povídat lidé, kteří ji také nikdy nezažili a maximálně si přečetli nějaké její knihy (většinou v češtině, někdy v originále ale sotva v původních vydáních) tak si tipnu že najdeš zastánce vymyšlení, zastánce, psychického narušení ale nejvíc najdeš zastánce toho, že byla nějakým způsobem ,,Boží Posel" a k tomu měla nějaké ty ,,lidské chybky", ale to přece nijak nemaže její ,,Boží Poslovost".

Lidé, kteří jsou životní fanoušci tak si rádi najdou ve svém okolí či mediálním světě své hrdiny a padouchy a pak fandí co to jde a hrdinovi se lecos odpustí a naopak padouchům nepomůže ani to, že se někde projeví lidsky.
Takže pak máme zaryté fandy Sparty / Slavie, nebo Babiše / ODS, nebo Katolíků/ Kalvinistů/ Adventistů, Západu/Východu
Krom životních fanoušků jsou tu ještě životní hateři/ kritici.
Ti naopak nemusí nutně mít hrdinu, důležité je, že vím, kdo je ten padouch. Často to jsou lidé, kteří byli v dětství takto indoktrinováni, nebo naopak to byli horliví členové ale pak se zklamali a odešli.
Takže to pak jsou anitiadventisté, antiteisté, antikatolíci, antisvědci, antikalvinisté, antikomunisté, antikapitalisté

Já byl něco jako horlivý adventista a pak zase horlivý antiadventista.

Tyhle 2 skupiny mají největší touhu diskutovat :-D. (Je i pár nestranný zvědavců a hledačů pravdy, smyslu, filosofů atd.)

Těm ostatním, co si tolik nehrají na pravdu a jednotu a dovolují sobě i ostatním se i mýlit a dělat si to po svém, těm je to dost jedno, protože, když už si svou cestu vyberou tak ji nepotřebují ostatním obhajovat a napsat na fórum.

Jednou jsem si uvědomil, jak nicotný dopad má na můj každodenní život jakákoliv myšlenka probíraná v sobotní škole, ale i zde na fóru. Jakoby šlo jen o čistě teoretická myšlenková a rétorická cvičení. (Něco jako když si ve středověku mniši/scholastici ráno vždy sedli a jeden hrál ďáblova advokáta a zkoušel zviklat víru druhých a oni mu tu svou hájili. Bylo to jen na udržení mentální bystrosti, asi jako křížovky nebo sudoku)
Jde o to, že většinou už stejně máme jasno jak tomu věříme a jak naopak ne! A téměř dopředu víme že neexistuje možnost argument i kdyby se sám anděl z nebe zjevil a řekl něco na podporu toho druhého tak bychom nezměnili názor.
A nebo jinak, i kdybychom snad změnili názor tak ta témata jsou tak odtržená od života, že by to na našem každodenních chování nic nezměnilo.
(ve které svatyni Ježíš byl? jestli zemřel první smrtí nebo druhou?, jestli měl přirozenost prvního nebo druhého Adama?, kolik andělů se vejde na špičku jehly?, byla Whiteová cvok nebo prorok nebo podvodník?, změnil Papež sobotu na neděli nebo mu to bylo ukradený?, měly by ženy být ordinovány? Pošle Bůh lidi do pekla, nebo jen do ,,konečného ohně"? )
Stejně malý vliv má pravděpodobně i sledování politiky a zpráv.

A přece to má jeden jasný vliv - zaměstnáváme svou mysl spory a soudíme.
To mělo smysl v době kdy museli jako ledoborci reformátoři vydobývat lidská práva a svobody. Ale dnes svým diváctvím haterstvím a fanděním nic nového neprosadíme nezměníme a naopak nesledováním a neposloucháním toho nás nikdo nepřijde trestat.

Ta marnost není to však nic nového v této době.

Už v prvním století psal Apoštol Křesťanům:

.........žádal jsem tě, abys dále zůstal v Efezu a nikomu nedovolil učit odchylným naukám
a zabývat se bájemi a nekonečnými rodokmeny, které vedou spíše k jalovému hloubání než k účasti víry na Božím záměru.
Cílem našeho vyučování je láska z čistého srdce, z dobrého svědomí a z upřímné víry.
Od toho se někteří odchýlili a dali se na prázdné řeči...........

Takže jeden z mých největších cílů je - dovolit si nechat to být. Upokojit svou mysl, že se ty spory, události a informace obejdou bez mé pozornosti a pomoci. A začít tvořit ve svém životě něco opravdového po čem toužím ze srdce a z dobrého svědomí, věnovat se něčemu co povznáší, něčemu, co mě či někomu dalšímu udělá radost.

Protože kde je můj poklad a pozornost, tam bude i mé srdce.

A ještě si uvědomuji, že když nepůjdu za svými sny a touhami, tak stejně pravděpodobně budu trávit čas i práci naplňováním snů a tužeb někoho jiného jen si to neuvědomím.
Tomáš Plechatý

Neregistrovaný

Takže jeden z mých největších cílů je - dovolit si nechat to být. Upokojit svou mysl, že se ty spory, události a informace obejdou bez mé pozornosti a pomoci. A začít tvořit ve svém životě něco opravdového po čem toužím ze srdce a z dobrého svědomí, věnovat se něčemu co povznáší, něčemu, co mě či někomu dalšímu udělá radost.
Jasné chápem mám to tak podobne ale predsa len mi občas takéto otázky napadnú.
Je Biblia reálny opis udalostí alebo len kniha mýtických udalostí?
Bol Ježiš reálny boží syn alebo len bláznivý muž ktorého ovládlo ego?
Ak teda pripustím že biblia je reálna prečo neni jednoznačná. Prečo Boh dopustil aby na svete vzniklo tisíce denominácií ktoré medzi sebou súperia vo svojich výkladoch?

Neregistrovaný

Bart D. Ehrman je profesor náboženských štúdií na University of North Carolina. Začínal ako fundamentalista.
"Ze všech sil jsem se držel své víry, že Bible je bezchybné inspirované slovo Boží a to trvalo asi dva roky [...] Uvědomil jsem si, že v té době jsme měli více než 5 000 rukopisů Nového zákona a žádné dva z nich nejsou úplně stejné. Písaři je měnili, někdy ve velkém, ale mnohokrát v malém. A nakonec mě napadlo, že pokud jsem si opravdu myslel, že Bůh inspiroval tento text [...] Jestliže si dal práci s inspirací textu, proč si nedal práci s uchováním textu? Proč dovolil písařům, aby jej změnili?"
Následně se proměnil v liberálního křesťana, který zůstal v biskupské církvi 15 let, ale později se stal agnostickým ateistou poté, co se potýkal s filozofickými problémem zla a utrpení.

Ehrman se po celých Spojených státech účastnil mnoha veřejných debat. (Zdroj: Wikipédia)

Neregistrovaný

Re: RE: či je Whiteová..... alebo.....

Neregistrovaný napísal: 01 Sep 2024, 15:30
Neregistrovaný napísal: 31 Aug 2024, 18:02 Mňa by zaujímala téma či je Whiteová naozaj podvodník a všetko si to len vymyslela. Alebo či nebola psychicky chorá lebo títo ľudia majú podobné vidiny ako mala ona.
Jestli tě zajímá jak to bylo doopravdy s ní v její mysli, tak to my zde po 110 letech po její smrti asi už nemáme šanci zjistit.

Jestli tě zajímá, co si tu o tom na fóru budou povídat lidé, kteří ji také nikdy nezažili a maximálně si přečetli nějaké její knihy (většinou v češtině, někdy v originále ale sotva v původních vydáních) tak si tipnu že najdeš zastánce vymyšlení, zastánce, psychického narušení ale nejvíc najdeš zastánce toho, že byla nějakým způsobem ,,Boží Posel" a k tomu měla nějaké ty ,,lidské chybky", ale to přece nijak nemaže její ,,Boží Poslovost".

Lidé, kteří jsou životní fanoušci tak si rádi najdou ve svém okolí či mediálním světě své hrdiny a padouchy a pak fandí co to jde a hrdinovi se lecos odpustí a naopak padouchům nepomůže ani to, že se někde projeví lidsky.
Takže pak máme zaryté fandy Sparty / Slavie, nebo Babiše / ODS, nebo Katolíků/ Kalvinistů/ Adventistů, Západu/Východu
Krom životních fanoušků jsou tu ještě životní hateři/ kritici.
Ti naopak nemusí nutně mít hrdinu, důležité je, že vím, kdo je ten padouch. Často to jsou lidé, kteří byli v dětství takto indoktrinováni, nebo naopak to byli horliví členové ale pak se zklamali a odešli.
Takže to pak jsou anitiadventisté, antiteisté, antikatolíci, antisvědci, antikalvinisté, antikomunisté, antikapitalisté

Já byl něco jako horlivý adventista a pak zase horlivý antiadventista.

Tyhle 2 skupiny mají největší touhu diskutovat :-D. (Je i pár nestranný zvědavců a hledačů pravdy, smyslu, filosofů atd.)

Těm ostatním, co si tolik nehrají na pravdu a jednotu a dovolují sobě i ostatním se i mýlit a dělat si to po svém, těm je to dost jedno, protože, když už si svou cestu vyberou tak ji nepotřebují ostatním obhajovat a napsat na fórum.

Jednou jsem si uvědomil, jak nicotný dopad má na můj každodenní život jakákoliv myšlenka probíraná v sobotní škole, ale i zde na fóru. Jakoby šlo jen o čistě teoretická myšlenková a rétorická cvičení. (Něco jako když si ve středověku mniši/scholastici ráno vždy sedli a jeden hrál ďáblova advokáta a zkoušel zviklat víru druhých a oni mu tu svou hájili. Bylo to jen na udržení mentální bystrosti, asi jako křížovky nebo sudoku)
Jde o to, že většinou už stejně máme jasno jak tomu věříme a jak naopak ne! A téměř dopředu víme že neexistuje možnost argument i kdyby se sám anděl z nebe zjevil a řekl něco na podporu toho druhého tak bychom nezměnili názor.
A nebo jinak, i kdybychom snad změnili názor tak ta témata jsou tak odtržená od života, že by to na našem každodenních chování nic nezměnilo.
(ve které svatyni Ježíš byl? jestli zemřel první smrtí nebo druhou?, jestli měl přirozenost prvního nebo druhého Adama?, kolik andělů se vejde na špičku jehly?, byla Whiteová cvok nebo prorok nebo podvodník?, změnil Papež sobotu na neděli nebo mu to bylo ukradený?, měly by ženy být ordinovány? Pošle Bůh lidi do pekla, nebo jen do ,,konečného ohně"? )
Stejně malý vliv má pravděpodobně i sledování politiky a zpráv.

A přece to má jeden jasný vliv - zaměstnáváme svou mysl spory a soudíme.
To mělo smysl v době kdy museli jako ledoborci reformátoři vydobývat lidská práva a svobody. Ale dnes svým diváctvím haterstvím a fanděním nic nového neprosadíme nezměníme a naopak nesledováním a neposloucháním toho nás nikdo nepřijde trestat.

Ta marnost není to však nic nového v této době.

Už v prvním století psal Apoštol Křesťanům:

.........žádal jsem tě, abys dále zůstal v Efezu a nikomu nedovolil učit odchylným naukám
a zabývat se bájemi a nekonečnými rodokmeny, které vedou spíše k jalovému hloubání než k účasti víry na Božím záměru.
Cílem našeho vyučování je láska z čistého srdce, z dobrého svědomí a z upřímné víry.
Od toho se někteří odchýlili a dali se na prázdné řeči...........

Protože kde je můj poklad a pozornost, tam bude i mé srdce.

A ještě si uvědomuji, že když nepůjdu za svými sny a touhami, tak stejně pravděpodobně budu trávit čas i práci naplňováním snů a tužeb někoho jiného jen si to neuvědomím.
Tomáš Plechatý
Byli jsme v planetáriu. Ukazovali nám, jak krásně hvězdy svítí, když je tma. Nad městy je vidět daleko méně hvězd, protože je zastiňují světla. Jen na malé ploše planetária bylo vidět přes 3000 hvězd. Je to podobné, jako s perspektivou virtuálních hovorů. Zde vidíš zlomek z toho skutečného. Venku je skutečný svět, který vyžaduje Tvou angažovanost. I tam venku Tě bude mnoho věcí rozptylovat, nicméně Ty se rozhoduješ, čemu dáš ten čas. Tvá mise zde byla potřebná, to je ok. Bez Tebe by nesvítila severka těm, kteří pluli. Teď jdi dál, jinde Tě mohou potřebovat ještě víc. Žij. Za zdmi internetu je skutečný život. Uvidíš hvězdy a budeš svobodný 🙂. A o to jde, ne? Tak žij.

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

ričard napísal: 03 Apr 2015, 23:14 V poslednom čase sa nás veľa z vás pýtalo, kam s fórom smerujeme a aký je jeho účel. Dávame vám preto možnosť vyjadriť sa k tomu, akými témami by sa mali stránky v budúcnosti zaoberať.
V prvom rade by sa mala odstrániť anonymita !
Vy, ktorí používate všelijaké nickáče ste v podstate zbabelci. Na ACOSTYME to býva často brechajúca papuľa a v zbore utiahnutý tichošlápek. Keby ste všetci používali svoje vlastné meno a priezvisko, určite by toto fórum malo slušnejší priebeh, prinášalo by riešenia a malo by reálny dosah na formovanie zborov! Vaša anonymita z vás robí rozplývajúci sa dym - nič nerieši.

Keby napríklad Ďuro Papuča z bratislavského zboru, sedávajúci už 30 rokov v druhej lavici vľavo, napísal svoj príspevok pod svojím skutočným menom, určite by v jeho zbore nastal výbuch - že čo si to dovolil. Ale celkom určite by nasledovala rozprava o tom, čo napísal a
výsledok by bol buď vylúčenie Ďura zo zboru, alebo náprava v zbore!
Napríklad známa vymývačka mozgov, opakovaná dvakrát do roka na sobotnej škole znie: 2300 - 457 = 1844
A detičky v zborčeku si šepkajú. že je to somárina, lebo dedo aj oco nevedia počítať. Ale starší brat ich opraví, že oco vie počítať, len sa bojí vylúčenia a preto sa správa tak falošne. A dodá, že on falošný nebude a keď bude plnoletý viac do zborčeku nepríde... A chýba tu Ďuro Papuča. Keby on - dlhodobý vážený člen CASD - napísal na ACOSTYME, že: 2300 - 457 = 1843
detičky by sa na to odvolali a možno aj oco a dedo by prestali falošne mlčať.

Tomu sa dá rozumieť, všakže?

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

Všimnite si napríklad úsmevnú diskusiu nikoho s nikým:

NEREGISTROVANÝ (SR) 31 Aug 2024, 18:02 napísal:
NEREGISTROVANÝ (ČR) píše 1.9. NEREGISTROVANÉMU (SR) svoju odpoveď a na konci zistíme, že je to odpoveď stáleho prispievateľa Tomáša Plechatého.

Ale NEREGISTROVANÝ (SR) 7. 9. cituje kúsok NEREGISTROVANÉHO (ČR) a dáva na plac kopu ďalších otázok a

NEREGISTROVANÝ (? ktorý?) čosi šemotí a
NEREGISTROVANÝ (ČR) ešte 7.9. zopakoval NEREGISTROVANÉMU (SR) svoje vysvetlenie z 1.9. kompletne.

To nie je úsmevné. To je trápne. V tomto prípade je identifikátorom Neregistrovaných slovenčina a čeština. Ale inokedy ich nerozoznáš, ktorý je ktorý. A podobne to býva aj keď Hosť diškuruje s Hosťom.
Anonymita navodzuje čitateľovi otázky
KTO KOMU a NAČO ...

Neregistrovaný

Pán S. tu moralizuje a poúča diskutujúcich. Je to trápne. Aj keby tu sto neregistrovaných diskutovalo medzi sebou, je to ich vec.

Neregistrovaný

"Vy, ktorí používate všelijaké nickáče ste v podstate zbabelci. Na ACOSTYME to býva často brechajúca papuľa ..."

Hm, ukazuješ tu svoju pravú tvár. Povedal by si konkrétnemu človeku, že má papuľu? Brechajúcu papuľu? Podobného arogantného diskutujúceho z Moravy tu všetci poznajú.
Keď chceš poúčať a moralizovať ostatných, začni najskôr u seba.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní