MODLITEBNÝ TÝŽDEŇ 2024: “Spisy E. Whiteovej – Božie Slovo“

Diskusia o všetkom ostatnom.
Adventistka

Re: MODLITEBNÝ TÝŽDEŇ 2024: “Spisy E. Whiteovej – Božie Slovo“

Neprečítaný príspevok od používateľa Adventistka »

Bratia moji. Ste si istí, že ste kresťania, adventisti, či inak nazvaní - synovia Boží? O čom svedčia tie slová, ktoré tu čítam? Súznel by s nimi Ježiš Kristus? Ak ste tu len preto, aby ste sa navzájom osočovali a urážali, potom si založte inú stránku. Sme ľudia, všetci hriešni, omylní a nedokonalí. "Nesúďte, aby ste neboli súdení!"
Čo v diele EGW vás vedie k presvedčeniu, že je nad Bibliou? Pre pár možno nešťastne formulovaných slov br. Nelsona, alebo prekladateľa? Ona sama napísala, že jej slová sú len svetielkami, ktoré ukazujú pútnikom cestu k veľkému svetlu - Slovu Božiemu.
Alebo ste nezaznamenali, že názov je na brožúrke k Modlitebnému týždňu? Toto je váš spôsob, ako sa priblížiť k Bohu? Ako ho oslavovať? Ako oceniť múdrosť, lásku a moc v Jeho Slove? Ako prosiť o premenu srdca, o dokonalosť charakteru, aby sme mohli naplniť Jeho poslanie: hlásať evanjelium o Božej láske a záchrane? EGW svoje poslanie naplnila vo svojom diele a službe. A čo vy a ja?
Čo ak vás Boh vypočuje a spravodlivo ocení práve z tých slov, ktoré prezentujete tu na tejto stránke? Nech je nám všetkým milostivý!

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

V roku 1998 som navštívil zbor CASD v Banskej Bystrici. Počas piatich týždňov každý podvečer bežal cyklus 27 prednášok Dwighta Nelsona pod názvom NET´98. Začal 9. októbra a končil 14. novembra. Ale po dvoch týždňoch nepretržitých prednášok už začal byť ten cyklus aj pre najtrpezlivejších únavný. Avšak po troch týždňoch nastal problém pre organizátorov, ktorí dovtedy perfektne zvládali priebeh NET-u. Totiž 29. októbra začal pre CASD na celom svete tradičný Modlitebný týždeň. Našťastie sa organizátorom podarilo zvládnuť kolíziu dvoch typov prednášok, naplánovaných pre celý svet v tom istom americkom centre...
Keďže som v tej dobe bol už veriaci kresťan a dobre som poznal Bibliu, pri niektorých Nelsonových prednáškach sa mi zdvíhal žalúdok. Prednášky počúvalo niekoľko miliónov ľudí na celom svete. Aj na Slovensku bola veľmi vysoká účasť. Preto ma zarazilo, že nikto z Cirkvi adventistov sa nepozastavil nad žiadnym bludom tohto samoľúbeho amerického kazateľa. A bludov bolo habadej.
(Prednášky sú dostupné na YOUTUBE pod názvom NET 98 – Dwight Nelson.)

Najotrasnejší blud bol Nelsonov výrok, že „smrť, ktorou Ježiš zomrel, bola druhá smrť“. A pre mňa najotrasnejšie bolo, že ani kazateľ CASD si to nevšimol: „Hej? To že povedal? Zaujímavé, že som to nepostrehol.“ Našťastie bola tu možnosť pre Slovensko a Česko jedno popoludnie dávať Nelsonovi cez internet otázky. Ja som v zbore CASD B.Bystrica predložil pre Nelsona dve otázky.
1 – Kde je napísané, že Ježiš zomrel druhou smrťou?
2 – Je možný návrat z druhej smrti ?
Na prvú otázku odpovedal odkazom na tri novozmluvné verše, ale ani v jednom nebola odpoveď na moju otázku. A už sa nám viac na internet nedalo pripojiť. Ale našťastie moju druhú otázku položil Nelsonovi nejaký mladý človek zo zboru z Uhorského Hradišťa. A Nelson na to odpovedal jedným slovom - NIE. A vtedy som sa obrátil na všetkých prítomných a povedal som rázne: „Ak Nelson tvrdil, že Ježiš zomrel druhou smrťou a teraz nám potvrdil, že z druhej smrti návrat nie je možný, tak práve potvrdil, že je ten najväčší bludár dvadsiateho storočia. “ Prítomní zrakom súhlasili, ale mlčali...

O rok neskôr som objavil v CASD úkaz, o ktorom som dovtedy nikde nepočul.
Modlitebný týždeň.
To sa mi zdalo vynikajúce, tak som sa „toho“ zúčastnil. Ale málokde sa nájde toľko prekrútenín ako pod pláštikom Modlitebného týždňa CASD.
Vodítkom pre Modlitebný týždeň sú pre CASD na celom svete PREDNÁŠKY (tak sa to volá), ktoré vypracuje papaláš v USA. Sú to siahodlhé slohové úlohy – na každý deň jedna. Teda žiadne modlitby, ale čítanie prednášok! Povinné pre každý zbor CASD na celom svete.
V zboroch sa každý deň stretnú veriaci, (v početnejších zboroch sa rozdelia na skupinky a stretávajú sa po domoch), poverený činovník číta siahodlhú prednášku a po skončení kratulinkou modlitbou uzavrie ten deň.

Posledným dňom modlitebného týždňa uzaviera CASD cirkevný rok. Nik v zbore mi nevedel povedať,
odkiaľ vzali túto bubáčinu,
kedy cirkevný rok začína,
kde a podľa čoho sa dá zistiť ten začiatok,
kedy končí
a prečo a na čo je to dobré.

Absolvoval som to. Keď som sa zúčastnil prvej prednášky, kazateľ prečítal dlhánsku prednášku, potom obsah prednášky zopakoval vlastnými slovami a potom zadrkotal pár slov - akože modlitba - a všetci AMEŇ. A cestou domov klamali jeden druhého, aké to bolo požehnané. Nuž som išiel aj druhý deň. Stopol som si to. Nebola to hodina, len 56 minút. Kazateľ čítal, vlastnými slovami obsah zopakoval a potom odriekal 101 sekúnd modlitbu. A všetci zborovo amen. Tak som sa spýtal udivený, že prečo sa adventisti cez modlitebný týždeň nemodlia. A prečo to nazývajú modlitebný a nie prednáškový, keď predsa všetci majú plátok s názvom
PREDNÁŠKY MODLITEBNÉHO TÝŽDŇA.

A prečo sú tie prednášky z Ameriky. Ale vysvetliť to nevedeli. Len že je to rokmi zaužívané.
Keďže som sa tejto otázke venoval poctivo a zodpovedne, zistil som, že TEN ZLÝ zotročuje adventistov a cez túto zaužívanosť ich vedie k povrchnosti, bezhlavej poslušnosti a pretvárke.
AKO?
Úprimný horlivý adventista si ráno prečíta krátke zamyslenie z knižočky Ranná stráž a potom ho čaká popri všetkých denných povinnostiach preštudovať si úlohu sobotnej školy, pripadajúcu na ten deň. Téma tej úlohy nijako neparticipuje s obsahom Rannej stráže. Takže treba ranné usmernenie bezcitne vypnúť a zapnúť zotročovanie úlohou sobotnej školy. A pred večerom vymazať z modzgu naštudovanú úlohu, lebo Amerika podsúva prednášku modlitebného týždňa – samozrejme s úplne odlišnou tematikou. A tak každý objektívne zmýšľajúci človek pochopí, že sa to zvládnuť nedá ani vtedy, keby ten veriaci nerobil počas dňa vôbec nič iné. A ten úprimne veriaci adventista to môže zvládnuť len vtedy, keď niečo z toho vynechá, alebo všetko len povrchne prebehne. A namiesto toho, aby poslal amerických papalášov tam, kam patria, pretvaruje sa, že má z toho požehnanie.
Až na konci toho týždňa konečne môžu veriaci v zhromaždení verejne predniesť svoju modlitbu vďaky - za „požehnanie“ , ktoré priniesli prednášky modlitebného týždňa.
A hoci americké centrum adventistov je obrovský kolos, niet toho, kto by skoordinoval obsah implantovanej „duchovnej“ potravy - aby obsah prednášok nebol "o koze" a obsah sobotnej školy "o voze".. .
Takže sa dá objektívne tvrdiť, že modlitebný týždeň prispieva k odúčaniu adventistov od spoločných modlitieb.
Poznámka.
To čo som napísal, neplatí paušálne pre všetky zbory adventistov. Sú zbory duchovné a sú zbory poslušné.
Pred mnohými rokmi v sobotu, akurát na modlitebný týždeň, v tatranskom sanatóriu ležal vo veľmi vážnom stave jeden brat z Banskej Bystrice. V Bystrici sú dva veľké zbory, v ktorých sa v ten deň čítala bezduchá prednáška... My sme sa rozhodli toho brata ísť navštíviť. Keďže bola sobota, cestou sme sa zastavili v Liptovskom Mikuláši v maličkom adventistickom zborčeku . Povedali sme kam ideme a tu všetci bratia a sestry v tom zborčeku pokľakli a započali v modlitbách pokorne prosiť za uzdravenie toho brata... (Bolo to na úkor náplne „modlitebného“ týždňa, ale bolo to v súlade s Ježišovými slovami: Lk 10:42b

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

"V úvodníku ku prednáškam Ted Wilson píše, že „Hlavnou myšlienkou tohto týždňa modlitieb je rozhodnutie: „Chcem ísť a hlásať Božie slovo“.“
Z prednášok ale vyplýva, že sa tým môže myslieť hlásanie spisov E. Whiteovej, keďže bez nej nik nemôže Biblii porozumieť."

Prebehol som prednášky, sú voľne dostupné na webe casd.sk, pre mňa strata času.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Adventistka napísal: 19 Okt 2024, 16:24 Ona sama napísala, že jej slová sú len svetielkami, ktoré ukazujú pútnikom cestu k veľkému svetlu - Slovu Božiemu.
A to je práve ten problém, ak niekto svoje slová vydáva za svetlo, alebo za svetielko vedúce k svetlu. Ak mám veľké svetlo, ktoré mi osvecuje cestu, tak nepotrebujem malé svetielka, lebo to veľké svetlo, svieti dostatočne.

Je iba jedno pravdivé svetlo - Ježiš Kristus. Nepotrebujeme svetielka, ak máme Krista, ktorý je tým Svetlom. Máme svedčiť o tom svetle a nevydávať sa za svetlo, ani za menšie svetlo. Slovo Božie, ktoré sa stalo telom – Ježišom Kristom, je to svetlo. Je pravdivé, jasné a každému oživenému zrozumiteľné. Jedine Boh oživuje, aby vykúpený videl to svetlo – Krista. Ani Ján poslaný od Boha nehovorí, že je tým svetlom, ani že je menším svetlom, ale prišiel svedčiť o tom svetle. A to svetlo je dostatočné, aby svietilo všetkým vykúpeným.

Ján1 ,6 Bol človek, poslaný od Boha, ktorému bolo meno Ján. 7 Ten prišiel na svedoctvo, aby svedčil o tom svetle, aby všetci uverili skrze neho. 8 Nebol on tým svetlom, ale prišiel nato, aby svedčil o tom svetle. 9 To bolo to pravdivé svetlo, ktoré osvecuje každého človeka, prichádzajúceho na svet

host

Neprečítaný príspevok od používateľa host »

Neregistrovaný napísal: 27 Okt 2024, 12:24 "V úvodníku ku prednáškam Ted Wilson píše, že „Hlavnou myšlienkou tohto týždňa modlitieb je rozhodnutie: „Chcem ísť a hlásať Božie slovo“.“
Z prednášok ale vyplýva, že sa tým môže myslieť hlásanie spisov E. Whiteovej, keďže bez nej nik nemôže Biblii porozumieť."

Prebehol som prednášky, sú voľne dostupné na webe casd.sk, pre mňa strata času.

Whiteová je symbol Adventizmu. Je neoddeliteľnou súčasťou a bez nej nebude adventizmus existovať. Zakladajú sa rôzne nové skupinky z odídencov od Advetizmu kde Whiteová nemá miesto ale ja im nedávam žiadnu šancu. Vydržia 5 rokov a rozpadnú sa. Whiteová rozdeľuje ale zároveň aj spája.

Neregistrovaný

Pokrok v cirkvi adv. nastane, keď GK oficiálne uzná omyly v učení E.White, dajú ju dole z piedestálu a prehodnotia ďalšie smerovanie.

host

Neprečítaný príspevok od používateľa host »

Čiže nikdy. Vo vstupnej hale budovy GK je veľká podobizeň EGW a za sklom jej relikvie takže pokrok v tomto smere neočakávam. Jediná cesta je ako to teraz ukázali evanjelici v Bratislave. Sú presvedčený že konajú dobre a skostnatená vrchnosť im v tom nemôže zabrániť.

Neregistrovaný

Adventisti žijú celý život v omyle. Budú odchádzať jednotlivci tak ako to bolo doteraz. Pochybujem, že sa nájde zbor, ktorý sa postaví vrchnosti. Majú dobre vybudovaný Babylon, čiže peňazovody, ktoré im musia členovia platiť vo forme desiatkov a ešte majú tú drzosť, že je to podmienkou krstu.

9.bod sľubu krstenca podľa cirkevného poriadku:
..Chcete uctievať Boha a podporovať cirkev svojimi desiatkami a darmi,...?

Dokonca aj v alternatívnom sľube krstenca nezabudli na desiatky.
3.bod:
Prajete si.... podporovať cirkev a jej poslanie ako verný správca osobným vplyvom, desiatkami , darmi...?

Neregistrovaný

Okrem desiatkov a dodržiavania soboty nemajú čo ponúknuť. Kazatelia sa hrajú, samozrejme nie všetci, na manželských poradcov a poradcov zdravia, bez toho, aby mali na to certifikát alebo diplom. Keď už hádzali do schránok alebo oblepovali autobusy plagátmi, pozvánkami na rôzne kurzy, bez toho aby bežný človek na prvý pohľad poznal, že ide o adventistov, mohli tam priamo napísať, že chceme aby ste sa stali adventistami, lebo sobota a bla bla. Posledné tzv. Modlitebné prednášky ma utvrdili, že ako cirkev sa nikam neposunuli. To píšem ako bývalý člen.

Neregistrovaný

Neregistrovaný napísal: 01 Nov 2024, 13:46 Okrem desiatkov a dodržiavania soboty nemajú čo ponúknuť. Kazatelia sa hrajú, samozrejme nie všetci, na manželských poradcov a poradcov zdravia, bez toho, aby mali na to certifikát alebo diplom. Keď už hádzali do schránok alebo oblepovali autobusy plagátmi, pozvánkami na rôzne kurzy, bez toho aby bežný človek na prvý pohľad poznal, že ide o adventistov, mohli tam priamo napísať, že chceme aby ste sa stali adventistami, lebo sobota a bla bla. Posledné tzv. Modlitebné prednášky ma utvrdili, že ako cirkev sa nikam neposunuli. To píšem ako bývalý člen.
Uvědomil jsem si , že nesouhlasím, protože Klub Pathfinder, který provozují je velice dobře propracovaný a vedený lidmi, kteří zkrátka chtějí předávat dobré hodnoty, dovednosti a kvalitně strávený čas dětem a dospívajícím. Tito lidé většinou žijí právě tímto a do církevních problematik se nezaplétají. Řekl bych že je to na podobné úrovni jako v ČR Skaut, nebo možná byli kdysi Junák, nebo myšlenka Sokola.

Až budu mít děti ve věku kdy budou jezdit na letní tábory zvažuji, že bych je poslal na ty pathfinderské přestože již v církvi nejsem a své děti od jejího vlivu straním. Sám si nepamatuji, že by (Kromě některých písniček ve zpěvnících a motlitby před jídlem) na táborech bylo cokoliv závadného a naopak si pamatuji že tam jezdili i děti nevěřících rodičů a užívali si tam atmosféru kde se nemluví (skoro vůbec) sprostě a je běžné že se nepije alkohol a neberou drogy, nesedí furt u telefonů, není tam šikana a je tam kvalitní zábava a pohyb.

Mluvím o lidech z ČS Sdružení a oddílech Východního větru a Zlatého středu, ale znám i lidi z jižního kříže, (Na Severní hvězdě jsem byl je jedenkrát na robinzonádě) nevím jak je to jinde.
Za to vzdávám chválu a ocenění těm kdo to provozují ale i těm kdo to umožnili a vlastně i vedení, že to dokáže držet oddělené od agitky.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní