V čom spočíva zásadný problém cirkvi
Re: V čom spočíva zásadný problém cirkvi
Kardinál Duka vo svojom blogu z 12. augusta prirovnal parížsku letnú olympiádu k olympijským hrám v roku 1936 v Berlíne a 1980 v Moskve.
„Vytvoril sa trojlístok olympiád 1936 – Berlín, 1980 – Moskva a teraz Paríž 2024. Športovci boli zneužití na iné ciele: nacizmus, komunizmus a nové ideológie, ktoré nám vlastne hovoria, že neexistuje ľudská identita,“ napísal emeritný český prímas na svojom blogu.
„Vytvoril sa trojlístok olympiád 1936 – Berlín, 1980 – Moskva a teraz Paríž 2024. Športovci boli zneužití na iné ciele: nacizmus, komunizmus a nové ideológie, ktoré nám vlastne hovoria, že neexistuje ľudská identita,“ napísal emeritný český prímas na svojom blogu.
Ja som bol so zahajovacieho ceremoniálu nadšený. Bol krásny. Aj u nás v zbore sú ludia čo v tom videli kde čo ale ja som to tam nevidel. Ja som tam videl umenie a krásu. Dokonca niektorí povedali že ich to uráža. Mňa to neurazilo a neurazí ma ani ked niekto hovorí vtipy o Ježišovi a kludne si sadnem v zbore vedla gaya, - nenakazím sa.Neregistrovaný napísal: ↑04 Dec 2024, 19:34 Olympijské ceremoniály na západnej pologuli sú prehliadkou okultizmu, kde pri poslednej sa tým vôbec netajili. O žiadne "umenie" tu nejde.
Viac v článku.
https://aeronet.news/zaverecny-ceremoni ... -rece-nil/
Tvrdíš že o žiadne umenie tam nešlo. Prepáč ale rozoznáš Rembrandta od Van Gogha ? Ak nie tak nemôžeš o tom písať súdy. Ak by si napísal nepáčilo sa mi to alebo nepochopil som to tak to beriem. Lebo je fakt vela ludí čo to vôbec nechápali.
Hlavne ich pobúrila scéna ked kresťania videli poslednú večeru ako je zobrazil da Vinci ale tá scéna zobrazovala veľkú oslavu Gréckych Bohov. A ja sa pýtam prečo tam nemôžu byť zobrazený grécky bohovia ako žúrujú na pohanskej párty za stolom. Olympiáda vznikla v Grécku tak prosím nech to tam je.
A nech sú tam aj Egyptský bohovia. Dokonca to niekto nazve okultizmom ? Ale na svete nás je 8 miliárd a vyznávame tisíce rôznych náboženstiev a všetci majú právo na svojho Boha. Ja určite nebudem ten kto im to bude zakazovať a rozprávať čo je správne lebo na to nemám právo. Nikto na to nemá právo.
Prepáč ale aeronet nečítam ale poznám to, lebo ma s ním sústavne bombardujú antivaxeri a plochozemeci.
Já jsem byl nejprve v táboře pohoršených, i a viděl jsem v tom parodii na poslední večeři a na jezdce z apokalypsy. Ani ty ukázky stínaných hlav u bastily a stříkající krev - připadalo mi to hororové nevhodné pro menší děti, nesouvisející se vznešenou ideou sportu jako povznášející ducha. Přišlo mi nevkusné že u toho stolu to byla samá odchylka od normálu - vousaté ženy, zženštilí muži, jednomu týpkovi tam čouhal ven penis s varlaty. Taky jsem se divil, že jsem se k celému 4h záznamu tehdy v létě na youtube nemohl dostat, jen sestřihy cca 30min. I díky tomu jsem čerpal např. z Aeronetu nebo Protiproudu, kde to dostanete i s jejich pohledem na věc.
Ale po zhlédnutí DVTV s Veselovským a vysvětlením, že podle autora to byla hostina Bohů a i toho koně ze zjevení tuším už komentátoři vysvětlovali jinak (nějak pohansky?) uznávám že něco na tom pohledu je , že Francie má i dost pohanské kořeny, historii a kulturu a je v pořádku když se rozhodne takto prezentovat a nemusí to nutně hned být urážka či parodie na křesťanství. Taky uznávám ,že mám díky křesťanské výchově ovlivněný a omezený rozhled, takže zatímco židovsko - křesťanské svátky rozpoznám asi rychle a i podobu s nimi, tak o těch pohanských a z Antiky a jiných kultur nemám skoro žádnou páru a tak to možná hned nálepkuju.
Třetí věc mi ale přijde že v tom rozhovoru DVTV Veselovský Duku tlačil k přiznání jak malé neposlušné dítě a vytahoval na něj novinky na které neměl šanci se Duka předem připravit a nepřišlo mi to vůči němu úplně fér.
Stejně si ale myslím, že tyto ceremoniály byly donedávna v pohodě přístupné i dětem a počítalo se s tím že se na to v přenosu může dívat celá rodina. Z tohoto pohledu mi to nepřijde vhodné pro malé děti, které ta přehlídka extravagance může vystrašit nebo zmást.
Ale po zhlédnutí DVTV s Veselovským a vysvětlením, že podle autora to byla hostina Bohů a i toho koně ze zjevení tuším už komentátoři vysvětlovali jinak (nějak pohansky?) uznávám že něco na tom pohledu je , že Francie má i dost pohanské kořeny, historii a kulturu a je v pořádku když se rozhodne takto prezentovat a nemusí to nutně hned být urážka či parodie na křesťanství. Taky uznávám ,že mám díky křesťanské výchově ovlivněný a omezený rozhled, takže zatímco židovsko - křesťanské svátky rozpoznám asi rychle a i podobu s nimi, tak o těch pohanských a z Antiky a jiných kultur nemám skoro žádnou páru a tak to možná hned nálepkuju.
Třetí věc mi ale přijde že v tom rozhovoru DVTV Veselovský Duku tlačil k přiznání jak malé neposlušné dítě a vytahoval na něj novinky na které neměl šanci se Duka předem připravit a nepřišlo mi to vůči němu úplně fér.
Stejně si ale myslím, že tyto ceremoniály byly donedávna v pohodě přístupné i dětem a počítalo se s tím že se na to v přenosu může dívat celá rodina. Z tohoto pohledu mi to nepřijde vhodné pro malé děti, které ta přehlídka extravagance může vystrašit nebo zmást.
"Prepáč ale aeronet nečítam ale poznám to, lebo ma s ním sústavne bombardujú antivaxeri a plochozemeci."
A čítal si vôbec tú analýzu? Ak si myslíš, že je to celé len "nevinné umenie", tak ti niet pomoci.
A čítal si vôbec tú analýzu? Ak si myslíš, že je to celé len "nevinné umenie", tak ti niet pomoci.
Aeronet je prorusky dezinfirmacny web určený pre idiotov.Neregistrovaný napísal: ↑05 Dec 2024, 10:04 "Prepáč ale aeronet nečítam ale poznám to, lebo ma s ním sústavne bombardujú antivaxeri a plochozemeci."
Re nálepky
Před lety existovala ochrana církve před zlými herezemi. Dokonce existoval index nebezpečných a zakázaných knih, které byly tehdy ,,proruské" nebo spíš ,,protibožské".
Bylo to pohodlné, když někdo lhal nebo rozvracel, zařadil jsi ho tam a ostatní už se nemuseli namáhat to ani poslouchat. Nesouhlasil jsi s tím co někdo říká, a zdálo se ti to nebezpečné nebo jsi tomu nerozuměl, nebo v minulosti již řekl něco dezinformačního. Nazval jsi ho heretickým a již všichni věděli že mají mít strach ho poslouchat aby se nenakazili a nenechali oblafnout.
Jen tady u nás v Českých zemích se to nedařilo moc dobře potírat, ten velký dezinformátor tehdy měl čím dál větší vliv a ještě učil na univerzitě.¨
No nakonec ho vyřešili, ale žel lidi si ho pořád ještě jeden den v roce připomínají.
No a teď se zase s takovými dezinformátory roztrhl pytel a jeden už neví čemu by měl věřit. Někteří jsou určo placení k rozvracení naší země. Tak bezpečnější než číst a rozsuzovat je to dát na seznam dezinformačních a proruských a už se nemusím bavit ani s někým, kdo to vlastně cituje žejo
Kdyby na aeronetu říkali, že olympiáda byla v pohodě, stejně by za tím měli určitě nějaký zlý úmysl. Nejsme přece blbí, víme pro koho dělaj
Bylo to pohodlné, když někdo lhal nebo rozvracel, zařadil jsi ho tam a ostatní už se nemuseli namáhat to ani poslouchat. Nesouhlasil jsi s tím co někdo říká, a zdálo se ti to nebezpečné nebo jsi tomu nerozuměl, nebo v minulosti již řekl něco dezinformačního. Nazval jsi ho heretickým a již všichni věděli že mají mít strach ho poslouchat aby se nenakazili a nenechali oblafnout.
Jen tady u nás v Českých zemích se to nedařilo moc dobře potírat, ten velký dezinformátor tehdy měl čím dál větší vliv a ještě učil na univerzitě.¨
No nakonec ho vyřešili, ale žel lidi si ho pořád ještě jeden den v roce připomínají.
No a teď se zase s takovými dezinformátory roztrhl pytel a jeden už neví čemu by měl věřit. Někteří jsou určo placení k rozvracení naší země. Tak bezpečnější než číst a rozsuzovat je to dát na seznam dezinformačních a proruských a už se nemusím bavit ani s někým, kdo to vlastně cituje žejo

Kdyby na aeronetu říkali, že olympiáda byla v pohodě, stejně by za tím měli určitě nějaký zlý úmysl. Nejsme přece blbí, víme pro koho dělaj

Re: Re nálepky
Koniáš Páter napísal: ↑06 Dec 2024, 18:43 Jen tady u nás v Českých zemích se to nedařilo moc dobře potírat, ten velký dezinformátor tehdy měl čím dál větší vliv a ještě učil na univerzitě.¨
Koho máš na mysli?
Re: Re nálepky
Jan Hus z HusinceHost napísal: ↑06 Dec 2024, 19:32Koniáš Páter napísal: ↑06 Dec 2024, 18:43 Jen tady u nás v Českých zemích se to nedařilo moc dobře potírat, ten velký dezinformátor tehdy měl čím dál větší vliv a ještě učil na univerzitě.¨
Koho máš na mysli?
Vieš niečo čo ja neviem. Načri do studne a daj link o Husovi. V čom bol dezinformátor.?
Přece proto, že říkal věci proti pravdě naší Církve, která jediná myslí na blaho celé naší civilizace. Již od Ježíšova velkého povolání se snažíme naplnit, aby se celý svět sjednotil pod naší pravdou a dosáhl tak jednoty a pokoje.Host napísal: ↑07 Dec 2024, 22:13 Vieš niečo čo ja neviem. Načri do studne a daj link o Husovi. V čom bol dezinformátor.?
Že tys nedával pozor při katechetice bratře. Měl bys navštívit svátost zpovědi a vyznat se z toho.
https://www.krajskelisty.cz/stredocesky ... itelem.htm
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 1 neregistrovaný