Joel - intenzívne víkendy duchovnej obnovy

Diskusia o cirkevnej organizácii.
Neregistrovaný

Re: Joel - intenzívne víkendy duchovnej obnovy

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Rto2 napísal:Dnes nám začína dlho očakávaný TDO - Týždeň duchovnej obnovy.
Planovaci a vymyslaci samoposvacujucich akcii v CASD naplanovali tyzdennu robotu Duchu Svatemu? Dali Bohu vediet, ze prave tento tyzden ich ma svojim Duchom obnovit?

Hosť

Neprečítaný príspevok od používateľa Hosť »

Hosť napísal:
Rto2 napísal: Ak kazatelia musia deklarovať, že na toto fórum nechodia a neprispievajú
Je pravda, že toto kazatelia na jednom kazateľskom museli vyhlasovať jeden po druhom, čo bolo dosť trápne, ale krivdili by sme vedeniu SZ, ak by sme si mysleli, že to vymysleli oni. Bolo to na návrh jedného iniciatívneho kazateľa. Čo ho k tomu viedlo, nevedno .... možno aj to, že práve on má v ankete na tomto fóre jednu z najhorších známok ...
Vari sú tieto stránky to najhoršie, s čím sa kazateľ môže stretnúť, že musí podstúpiť také ponižujúce vyznávanie?
Zaujíma ma, či už kazatelia vyznávali, že nenavštívili iné neoficiálne stránky (napr. nonsda.org, exadventist.com, formeradventist.com ...) prípadne či napr. nenavštevujú nejaké stránky s explicitne sexuálnym obsahom ... Alebo to je v pohode?

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Na stranke casd.sk je clanok o tyzdni duchovnej obnovy, ktory bol vyvrcholenim vikendovych stretnuti Joel (az troch!), v podstate iba vseobecne informacie v podani autora textu DM. Mohol by sa niekto podelit o zazitky z tohto tyzdna, bolo to naozaj ine, nez predchadzajuce Bibl.tyzdne, alebo iba zmena nazvu?

Spoty

Neprečítaný príspevok od používateľa Spoty »

Chcem sa spýtať na uskutočnenú skupinovú návštevu vínnej pivnice spojenej s ochutnávkou vína počas TDO. To bolo súčasťou oficiálneho programu? Znamená to uvoľnenie názorov cirkvi na úplnú abstinenciu?

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

No ale DM na oficialnych strankach casd nic take nespominal. Asi islo o utajenu akciu.

Hans11

Neprečítaný príspevok od používateľa Hans11 »

No mne sa zdá, na základe skúseností vo vlastnom zbore a po rozhovoroch s ľuďmi z iných zborov, že s aplikovaním "oživenia" na zbory to nejako viazne ... Buď je to zle vymyslené, alebo zle zorganizované, alebo je to celé, s prepáčením, nereálne ...
Čo si o tom myslí strojca projektu, JFK? Je so súčasným stavom spokojný?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Mám dve otázky:
  • 1. Čo znamená duchovná obnova?
    2. Ako sa dá duchovne obnoviť (intenzívnymi víkendami)?

Hosť

Neprečítaný príspevok od používateľa Hosť »

V našom zbore sa to celé nejako zvrhlo. Tých zopár jedincov, čo chodili na Joela, si vytvorili akúsi VIP skupinku, a na ostatných pozerajú nejako zhora ... Nie som si istý, či to smeruje k duchovnému oživeniu celého zboru ... Aspoň tak to vnímam ja ...

Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

Hosť napísal:Tých zopár jedincov, čo chodili na Joela, si vytvorili akúsi VIP skupinku, a na ostatných pozerajú nejako zhora ...
Ak tomu správne rozumiem tak vo VIP cirkvy sa vytvorila VIP skupinka, ktorá pozerá zhora na ostatných čo sú tiež VIP?
Joel projekt vlastne vytvoril VIP+ kresťana.

Obnova Duchom alebo Duchovná obnova sa dá zintenzívniť?
Teda to, čo musí Boh urobiť vo vás Jeho Duchom tým, čo urobíte vy intenzívnejšie cez víkend,
potom aj Boh urobí svoj diel na zmene človeka intenzívnejšie vo vás?

Layman
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 20:48
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Layman »

Nedávno mal u nás kázeň jeden aktívny člen joelovskej skupinky, a v tej kázni dával ostatným za príklad modlitebného života ostatných z tej skupinky. Tak to sa mi zdalo už trochu prehnané, alebo aj nevhodné ...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných