Planovaci a vymyslaci samoposvacujucich akcii v CASD naplanovali tyzdennu robotu Duchu Svatemu? Dali Bohu vediet, ze prave tento tyzden ich ma svojim Duchom obnovit?Rto2 napísal:Dnes nám začína dlho očakávaný TDO - Týždeň duchovnej obnovy.
Joel - intenzívne víkendy duchovnej obnovy
Re: Joel - intenzívne víkendy duchovnej obnovy
Vari sú tieto stránky to najhoršie, s čím sa kazateľ môže stretnúť, že musí podstúpiť také ponižujúce vyznávanie?Hosť napísal:Je pravda, že toto kazatelia na jednom kazateľskom museli vyhlasovať jeden po druhom, čo bolo dosť trápne, ale krivdili by sme vedeniu SZ, ak by sme si mysleli, že to vymysleli oni. Bolo to na návrh jedného iniciatívneho kazateľa. Čo ho k tomu viedlo, nevedno .... možno aj to, že práve on má v ankete na tomto fóre jednu z najhorších známok ...Rto2 napísal: Ak kazatelia musia deklarovať, že na toto fórum nechodia a neprispievajú
Zaujíma ma, či už kazatelia vyznávali, že nenavštívili iné neoficiálne stránky (napr. nonsda.org, exadventist.com, formeradventist.com ...) prípadne či napr. nenavštevujú nejaké stránky s explicitne sexuálnym obsahom ... Alebo to je v pohode?
Na stranke casd.sk je clanok o tyzdni duchovnej obnovy, ktory bol vyvrcholenim vikendovych stretnuti Joel (az troch!), v podstate iba vseobecne informacie v podani autora textu DM. Mohol by sa niekto podelit o zazitky z tohto tyzdna, bolo to naozaj ine, nez predchadzajuce Bibl.tyzdne, alebo iba zmena nazvu?
Chcem sa spýtať na uskutočnenú skupinovú návštevu vínnej pivnice spojenej s ochutnávkou vína počas TDO. To bolo súčasťou oficiálneho programu? Znamená to uvoľnenie názorov cirkvi na úplnú abstinenciu?
No ale DM na oficialnych strankach casd nic take nespominal. Asi islo o utajenu akciu.
No mne sa zdá, na základe skúseností vo vlastnom zbore a po rozhovoroch s ľuďmi z iných zborov, že s aplikovaním "oživenia" na zbory to nejako viazne ... Buď je to zle vymyslené, alebo zle zorganizované, alebo je to celé, s prepáčením, nereálne ...
Čo si o tom myslí strojca projektu, JFK? Je so súčasným stavom spokojný?
Čo si o tom myslí strojca projektu, JFK? Je so súčasným stavom spokojný?
Mám dve otázky:
- 1. Čo znamená duchovná obnova?
2. Ako sa dá duchovne obnoviť (intenzívnymi víkendami)?
V našom zbore sa to celé nejako zvrhlo. Tých zopár jedincov, čo chodili na Joela, si vytvorili akúsi VIP skupinku, a na ostatných pozerajú nejako zhora ... Nie som si istý, či to smeruje k duchovnému oživeniu celého zboru ... Aspoň tak to vnímam ja ...
Ak tomu správne rozumiem tak vo VIP cirkvy sa vytvorila VIP skupinka, ktorá pozerá zhora na ostatných čo sú tiež VIP?Hosť napísal:Tých zopár jedincov, čo chodili na Joela, si vytvorili akúsi VIP skupinku, a na ostatných pozerajú nejako zhora ...
Joel projekt vlastne vytvoril VIP+ kresťana.
Obnova Duchom alebo Duchovná obnova sa dá zintenzívniť?
Teda to, čo musí Boh urobiť vo vás Jeho Duchom tým, čo urobíte vy intenzívnejšie cez víkend,
potom aj Boh urobí svoj diel na zmene človeka intenzívnejšie vo vás?
Nedávno mal u nás kázeň jeden aktívny člen joelovskej skupinky, a v tej kázni dával ostatným za príklad modlitebného života ostatných z tej skupinky. Tak to sa mi zdalo už trochu prehnané, alebo aj nevhodné ...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných