Ak by som argumentoval niečím iným a nie Písmom, tak by si namietal, že to mám zo seba, že.Neregistrovaný napísal: ↑18 Feb 2025, 12:58
Netřeba něčím podkládat, ostatní to již vidí, jaký jsi.
Stejně jako ŘKC si myslíš, že máš správný výklad bible a učení o Bohu.
Stejně jako oni každého, kdo nesouhlasí, nebo vidí rozpory zkoušíš přetlačit na sílu a stejně jako ŘKC nikdy nepřiznáš svou chybu a omyl.
A stejně jako ŘKC se zaštiťuješ Duchem Svatým jeho vůlí nebo Ježíšem a citáty z písma.
Jediný rozdíl je ten, že jsi sám a nemáš moc.
RKC prítomného Boha na zemi - Svätého Ducha zaprela a to vytvorením úradu pápeža, ako námestníka Krista – Boha na zemi a to ešte s rúhavým menom - svätý otec.
Mnohí asi zabudli, o čom je reformácia.
Nie som sám a to, čo píšem vychádza z Biblie, teda to učili aj reformátori a učia mnohé cirkvi, ktorí vzišli z reformácie. Je to návratom k Slovu Božiemu v Písme a teda je to pravé nasledovanie Krista.
Ďalšia vec je tá, že reformácia neučí, že ľudským donutením, násilim, alebo prenasledovaním, sa dá niekoho priviesť k pravému Kristu. Neučí, že sme spasení zo skutkov. Učí, ako to učil Kristus:„Ján 6:37 Všetko, čo mi dáva Otec, prijde ku mne, a toho, kto prijde ku mne, nevyženiem von.“ Ján 6:44 Nikto nemôže prijsť ku mne, keby ho nepritiahol Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň Ján 6:65 A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca. 14:6 A Ježiš mu povedal: Ja som cesta i pravda i život; nikto neprijde k Otcovi, len skrze mňa
Ak nikto, tak nikto!
Ak je to teda tak, čo samozrejme, že je, tak niet iného spôsobu, ako príjsť k pravému Kristu, ako zjavením Krista v srdciach vykúpených Otcom na nebesiach. Potom niet iný možný spôsob, ako by človek prichádzal k pravému Kristu. Týmto sa vylučuje použitie násilia, alebo výroba veriacich v nejakom náboženstve. Láska k Bohu sa takto nešíri, ale skrz znovuzrodené srdce z Boha.