Božia zvrchovanosť vo spasení

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Božia zvrchovanosť vo spasení

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 15 Mar 2025, 20:48 Nie, nie je to tam.
Nie každý to vidí. Ako je zrejme, tak netýka sa to len učeníkov, ale aj všetkých z pohanov, ktorí mali uveriť, že Ježiš je Kristus – Syn živého Boha a teda počas celého času milosti.

Kto sú to tí, ktorých Otec dáva zo sveta Kristu? Ešte nevedeli a teda ani neverili, že Ježiš je Kristus – Syn živého Boha, no Otec ich už zná. Boli známi Otcu prv, ako sa narodili a prv, ako ich Otec pritiahol ku Kristu a zasial do ich oživených sŕdc semeno Ducha – Slovo, aby v ich srdciach vyrástlo večné vedomie života v Kristu Ježišovi. Neboli zo sveta, ako aj Ježiš nie je zo sveta. Ján17 16 Zo sveta nie sú, jako ja nie som zo sveta. “Ján17 ... Tvoji boli, a dal si ich mne, a zachovali tvoje slovo.“ Ježiš jasne hovorí svojím učeníkom, že nie vy ste si ma vyvolili, ale ja som si vás vyvolil. Ježiš totiž zná tých, ktorých mu dáva Otec, lebo Otec je v Ježišovi. Všetkým tým, ktorých Otec zná, dá uši – oživí ich srdcia, aby počuli na hlas svojho Pastiera Krista a skrze Krista poznali svojho Otca. Preto nikto nemôže príjsť k pravému Kristu bez toho, aby ho ku Kristu nepritiahol Otec. Božie dieťa totiž zná hlas svojho Otca – to Slovo, ktoré je v Kristu, lebo je Božím dieťaťom a vierou v to Slovo - Krista, nadobudne večné vedomie života. Jána 6:65 A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca.

Ježišova ovca je ovcou predtým, ako uverí, lebo už má od Otca uši, aby počula na hlas svojho pravého Pastiera Krista a nasledovala ho. Schopnosť počuť - porozumieť, že je to Pravda, musí predchádzať viere. Až následne, prichádza spasiteľná viera a skutky viery a ovocie Ducha. Je jasné, že už vedia rozlíšiť Pravdu od lži a od cudzích pastierov utečú, lebo neznajú hlasu cudzích. Cudzie ovce naopak neznajú hlasu Pastiera – Krista, neveria mu a nejdú za ním – protivia sa jeho Slovu. Ján 10:26 ale vy neveríte, pretože nie ste z mojich oviec, ako som vám už povedal. Jána 8:47 Ten, kto je z Boha, počúva slová Božie; vy preto nepočúvate, pretože nie ste z Boha.
Viktor, ako znie to meno ? Ty ho poznáš ?
Zjaviť Otcove meno, je zjaviť v srdci to, aký je Zvrchovaný Boh a teda plný lásky vo svojej milosti, ktorý poslal svojho milovaného Syna, aby dokonal dokonalé dielo milosti a spasil do večnosti s ním to, čo už bolo zahynulo vo svojich hriechoch – Božie deti. A tak Otec sa svojím deťom zjavil v Kristu Ježišovi a oni ho poznali, kto a aký je ich Otec.

Aké je teda jeho Sväté meno? Jeho Sväté meno vyjadruje to, aký je Svätý Boh. Jeho meno je - Immanuel – z nami Boh, čo je aj Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža Pokoja. Je alfou a omegou, počiatok a koniec, prvý a posledný. Izaiáša 9:6 Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám je daný, a kniežatstvo bude na jeho pleci, a nazovú jeho meno: Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža Pokoja. V tom je zjavený Otec a to jedine v Kristu Ježišovi. A to je to, čo zjavil vykúpeným v evanjeliu a oni to prijali vierou: Ján17: 6 Zjavil som tvoje meno ľuďom, ktorých si mi dal zo sveta. Tvoji boli, a dal si ich mne, a zachovali tvoje slovo. Mat 11:27 Všetko mi je vydané od môjho Otca, a nikto nezná Syna, iba Otec, ani Otca nezná nikto, iba Syn, a ten, komu by Syn chcel zjaviť

Všetci tí, ktorých Otec dáva Kristu, dá večný život: Ján17 2 jako si mu dal moc nad každým telom, aby všetkým tým, ktorých si mu dal, dal večný život.

Všetko, čo prichádza k pravému Kristu, je od Otca a niet iný spôsob, ako prichádzať k pravému Kristu: Ján17 7 A teraz poznali, že všetko, čo si mi dal, je od teba;

Otec ich zná prv, ako ich dáva spásu v Kristu a skrze Krista poznajú, kto je ich Otec. Ježiš neustále zdôrazňuje to, že to Otec ich dáva jemu a že títo majú uši na to, aby počuli na hlas Otca v Kristu Ježišovi Ján17 9 Ja prosím za nich, neprosím za svet, ale za tých, ktorých si mi dal, lebo sú tvoji. Ján17 12 Keď som bol s nimi na svete, ja som ich ostríhal v tvojom mene, ktorých si mi dal, a strážiac zachránil, a nikto z nich nezahynul, iba ten syn zatratenia, aby sa naplnilo Písmo. Ján17 14 Ja som im dal tvoje slovo, a svet ich vzal v nenávisť, pretože nie sú zo sveta, jako ja nie som zo sveta.

Otec ich zná prv, ako im dá spásu v Kristu, lebo nie sú zo sveta Ján 17 16 Zo sveta nie sú, jako ja nie som zo sveta.
Vykúpení v celom čase milosti poznajú Otca, tým, že sú pritiahnutí ku Kristu. Skrze vieru v Krista a súčasne prijímajú aj Otca – to Otcove Slovo, ktoré je v Kristu. Takto sa zjednocujú všetci tí, ktorí takto prichádzajú ku Kristu: Ján17 20 Ale neprosím len za týchto, ale aj za tých, ktorí majú skrze ich slovo uveriť vo mňa, 21 aby boli všetci jedno, jako si ty, Otče, vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás jedno, aby svet uveril, že si ma ty poslal. 22 A slávu, ktorú si mi dal, dal som ja im, aby boli jedno, jako sme my jedno,

Poznať to Otcove meno, je poznať Krista v ktorom je Otec. On je to Otcove Slovo, ktoré sa stalo telom a zjavuje nám lásku Otcovu. Ján17 23 ja v nich a ty vo mne, aby boli dokonalí v jedno, aby svet vedel, že si ma ty poslal, a že si ich miloval ako si mňa miloval.

Vykúpení vedia to Otcove meno, teda aký a kto je ich Otec, lebo je zjavené jedine v Kristu Ježišovi: Ján17 26 A oznámil som im tvoje meno, a ešte oznámim, aby láska, ktorou si ma miloval, bola v nich a ja v nich.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

To meno celkom určite nie je Imanuel.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 16 Mar 2025, 11:18 To meno celkom určite nie je Imanuel.
Čo je viac pre človeka, ako je správa, že je s ním Boh a to v Kristu Ježišovi? Boh je zjavený v Ježišovi Kristovi.

Meno toho, ktorý sa narodil ako človek - Ježiša Krista je aj - Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža Pokoja

Otec Večnosti - Boh plodí svoje deti do večnosti s ním, skrze vieru v Krista, má vykúpený večný život. Zo semena Ducha – Slova sa rodí večné vedomie života v Kristu. Knieža Pokoja - vykúpený má pokoj v Kristu Ježišovi, ktorý svet nezná. Udatný Hrdina – obetoval sa na kríži za naše hriechy, aby každý, kto v neho uverí bol spasený, je Predivný, je Radca.

Neregistrovaný

A oznámil som im tvoje meno, a ešte oznámim, aby láska, ktorou si ma miloval, bola v nich a ja v nich.

A ak vám niekto oznámil, že to meno je Imanuel, zamyslel by som sa veľmi poctivo, či je to naozaj pravda.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

To meno zvrchovaného Boha je to, aky je. Zjavil sa nám v Kristu Ježišovi a preto vieme, aký je a teda vieme aj jeho meno. Zvrchovaný Boh je spravodlivý, Svätý a plný lásky vo svojej milosti.

Niet iné meno, v ktorom by sme poznali Otca a to meno je Ježiš Kristus - syn živého Boha.

Neregistrovaný

Meno Boha nie je ani Imanuel ani Josua.

Nám osobné zial Josua nič nezjavil, pretote sme ho ani nevideli ani nepočuli. Môžme si ho len predstavovať.

Všetko nám zjavili evanjelisti.

Ak veríme evanjelistom, potom bol Josua zaujímavý človek s pohnutym osudom. No na jeho živote nebolo nič také z čoho by sme padli na zadok a povedali - videli a počuli sme Boha, pretože to by žiaden človek nedokázal.

Prví adventisti ešte väčšinou neverili v trojicu a v rovnosť Josuu s Bohom. Vraj sa to zlomilo na druhú stranu, čítaj na katolícke učenie o trojici, až v 20. storočí.

Neregistrovaný

Preto hoci celý svet vie o Josuovi, iba katolíci a od nich odstepene náboženstvá ho pochopili ako Boha. Zbytok sveta o Ježišovi veľa počul ale nič z toho nikomu neevokovalo, že by také čosi čo hovoril a robil Josua bolo možné iba Bohu.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 16 Mar 2025, 22:41
Nám osobné zial Josua nič nezjavil, pretote sme ho ani nevideli ani nepočuli. Môžme si ho len predstavovať.

Všetko nám zjavili evanjelisti.
Spasenie je jedine z milosti Božej, skrze vieru v Krista. Spása je predovšetkým postavená na viere a nie na videní. Prečo je to tak? Uveria spasiteľnou vierou iba tí, ktorých Otec dáva zo sveta Kristu.

No a Ježiš prosí Otca, aby skrz slovo učeníkov – priamych svedkov toho všetkého, čo hovoril a činil Ježiš, mnohí uverili, čo sa aj deje a to už viac, ako 2000 rokov: Ján17 20 Ale neprosím len za týchto, ale aj za tých, ktorí majú skrze ich slovo uveriť vo mňa, 21 aby boli všetci jedno, jako si ty, Otče, vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás jedno, aby svet uveril, že si ma ty poslal. 22 A slávu, ktorú si mi dal, dal som ja im, aby boli jedno, jako sme my jedno,

Králi osobne taktiež nepísali. Mali svojich osobných pisárov, že. No a určite nepovieš, že ak nemáš ich osobný rukopis, tak ani nič nenariaďovali a teda ani nepanovali. Nevidel si ich, ani nepočul, ale si presvedčený, že existovali, no a to a to nariadili, keďže existujú záznamy. Ale proti Ježišovi použiješ argument a teda, že osobne nič nenapísal? Svedčil o sebe, kto je a že prišiel od Otca – zhora. Činil zázraky, uzdravoval, zvestoval spásu jedine z milosti skrze vieru v Syna Božieho, obetoval sa na kríži za naše hriechy, na tretí deň vstal z mŕtvych a išiel k Otcovi, aby pripravil miesto a zase príde, aby tam kde je On, aj bol jeho ľud.

Ježiš mal svojich učeníkov a teda priamych svedkov všetkého, čo hovoril a činil. Učeníci to aj zaznamenali a boli aj takí, ktorí to všetko spisovali, kompletovali a aj zachovali tieto slová. Všetko to bolo učinené z Božej moci, aby sa to aj uchovalo a to až do dnešných dní.
Prví adventisti ešte väčšinou neverili v trojicu a v rovnosť Josuu s Bohom. Vraj sa to zlomilo na druhú stranu, čítaj na katolícke učenie o trojici, až v 20. storočí.
Absolútna jednota osoby Otca, Syna a Ducha Svätého, ako jedného a toho istého Boha, je nám od začiatku zjavená v Písme a nedá sa odignorovať. Kto to urobí, tak zablúdi. Nemá to nič spoločné s terajšou RKC - KC. Aj tak túto jednotu nevyznávajú v pravde, lebo ignorujú prítomnú osobu Boha na Zemi - Svätého Ducha a to tým, že titulujú pápeža, ako námestníka Krista - Boha na Zemi s rúhavým menom - svätý otec.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní