Kam směřuje ateismus?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Neregistrovaný

Re: Kam směřuje ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Áno, teoretikov sú plné zbory a kostoly.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 08 Jún 2025, 15:59 Ale môžem cítiť kladné emócie až lásku k nepriateľovi? Zdravý človek to nedokáže. Za týmto tvrdením si stojím.
Všetci sme boli a aj by sme naďalej boli Božími nepriateľmi. No a Otec poslal svojho Syna, aby prelial krv za svojích nepriateľov - za hriešnikov. Láska Otcova sa prejavila na dokonalom diele milosti na kríži a ako vidíš táto láska Otcová sa preniesla skrze vieru do sŕdc vykúpených v Kristu. Preto z Božích nepriateľov sa stali tí, ktorí miluju svojho Boha a teda aj následujú a milujú aj svojích nepriateľov, lebo im zvestujú evanjélium, aby boli tiež spasení. Nie je to len teória, ale už skoro 2000 rokov, milióny a milióny ľudí milujú svojho Boha a volajú k nemu Otec a milujú aj svojích nepriateľov, ktorí sú všade aj ich blízky. Tí, ktorí boli jeho nepriateľmi a vzývali démonov a kamenných a drevených bôžikov, sú teraz deťmi Božími v Kristu Ježišovi.

Preto aj vykúpení sú formovaní na obraz Krista - Boha, aby milovali aj svojích nepriateľov. Preto aj tí, ktorí zvestujú evanjelium, tak ho zvestujú neveriacím aj svojím nepriateľom, ktori ich nenávidia a ktorí sú často aj ich najbližší. Zvestujú im preto, lebo ich milujú, aby aj oni boli spasení. Milujú ich preto, lebo Otec ich miloval, keď ešte boli Božími nepriateľmi. Vidíte to, čo spôsobila láska Otcová v jeho milosti a to aj k svojím nepriateľom? Aj preto je Kristus víťazom a satan je porazený.

Neregistrovaný

Viktorrealita napísal: 09 Jún 2025, 09:22
Neregistrovaný napísal: 08 Jún 2025, 15:59 Ale môžem cítiť kladné emócie až lásku k nepriateľovi? Zdravý človek to nedokáže. Za týmto tvrdením si stojím.
Všetci sme boli a aj by sme naďalej boli Božími nepriateľmi. No a Otec poslal svojho Syna, aby prelial krv za svojích nepriateľov - za hriešnikov. Láska Otcova sa prejavila na dokonalom diele milosti na kríži a ako vidíš táto láska Otcová sa preniesla skrze vieru do sŕdc vykúpených v Kristu. Preto z Božích nepriateľov sa stali tí, ktorí miluju svojho Boha a teda aj následujú a milujú aj svojích nepriateľov, lebo im zvestujú evanjélium, aby boli tiež spasení. Nie je to len teória, ale už skoro 2000 rokov, milióny a milióny ľudí milujú svojho Boha a volajú k nemu Otec a milujú aj svojích nepriateľov, ktorí sú všade aj ich blízky. Tí, ktorí boli jeho nepriateľmi a vzývali démonov a kamenných a drevených bôžikov, sú teraz deťmi Božími v Kristu Ježišovi.

Preto aj vykúpení sú formovaní na obraz Krista - Boha, aby milovali aj svojích nepriateľov. Preto aj tí, ktorí zvestujú evanjelium, tak ho zvestujú neveriacím aj svojím nepriateľom, ktori ich nenávidia a ktorí sú často aj ich najbližší. Zvestujú im preto, lebo ich milujú, aby aj oni boli spasení. Milujú ich preto, lebo Otec ich miloval, keď ešte boli Božími nepriateľmi. Vidíte to, čo spôsobila láska Otcová v jeho milosti a to aj k svojím nepriateľom? Aj preto je Kristus víťazom a satan je porazený.
Aha! Jak dlouho jsi nám to tajil!? Tohle přece mění úplně všechno!

host

Neprečítaný príspevok od používateľa host »

Neregistrovaný napísal: 08 Jún 2025, 22:03 Áno, teoretikov sú plné zbory a kostoly.
Myslím že sú to skôr "zabednení" ľudia. Priezor chápania majú veľmi obmedzený, preto je s nimi diskusia vlastne trápením.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Evanjelium Ježiša Krista je to semeno Božieho Ducha a v ktorom srdci sa zakorení, tak vyrastie z neho už dobrý strom - večné vedomie života v Kristu, lebo to semeno je od Boha - neporušiteľné, je dobré a plné lásky v jeho milosti.

Srdce človeka, je ako to pole. Ak je zem mŕtva, alebo zarastená trním, alebo tvrdá, ako cesta, tak aj keď tam spadne to semeno, tak sa nezakorení.

Koho si Boh vyvolí, tak preorie tu mŕtvu zem - oživí ju a to predtým, ako zaseje to neporušiteľné semeno. Potom pošle rozosievača, aby tam zasial to semeno, aby sa už v pripravenej zemi - už dobrej, zakorenilo a prinieslo úrodu - skutky viery a ovocie Ducha na slávu a chválu Boha. Boh tento strom, ktorý už patrí do jeho záhrady vyživuje, orezuje a chráni - udržiava, aby donášal čo najviac obocia. Potom ho prenesie do svojej záhrady.

Princíp je ten, že najprv je potrebné urobiť strom dobrým, aby aj jeho ovocie bolo dobrým. To sa dá jedine vtedy, ak vyrastie z dobrého Božieho neporušiteľného semena - Slova evanjelia. Samozrejme, že Boh pred sejbou zem vyklčuje, preorie a teda odstráni všetky buriny, tŕnie a planky zo zeme srdca, ktoré by bránili zakoreneniu toho semena, aby srdce padlo na kolená. To je to, čo Boh dopustí na vzpurné srdce plné pýchy, ktorá je trním, aby tam zasial nové a večné vedomie života v Kristu Ježišovi.

Neregistrovaný

"Koho si Boh vyvolí, tak preorie tu mŕtvu zem - oživí ju a to predtým, ako zaseje to neporušiteľné semeno. Potom pošle rozosievača, aby tam zasial to semeno, aby sa už v pripravenej zemi - už dobrej, zakorenilo a prinieslo úrodu.."

Oprav si svoju teológiu.
1.Boh si nikoho vopred nevyvoluje.
2." neporušiteľné semeno" je čo?
Také slovné spojenie v podobenstve nie je.

To či padne na úrodnú pôdu alebo na skalu o tom boh nerozhoduje.

Neregistrovaný

Narodil si sa ako kresťan? Alebo ako "neveriaci"? Nik sa nenarodí ako katolík, evanjelik, adventista, kalvinista, moslim, hinduista. Kto potom zasieva to "zrno do srdca"? Alebo presnejšie, kto o tom rozhoduje? Boh? Alebo rodičia či spoločnosť?
Keby som to hodnotil z tvojho pohľadu, tak boh asi nemá rád, respektíve si nevyvolil moslimov alebo hinduistov. Lebo ak predpokladáme, že Boh je spravodlivý, potom by to štatisticky muselo vychádzať inak. Každý tretí, piaty alebo desiaty moslim či hinduista by mal byť nasledovníkom Ježiša.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 14 Jún 2025, 15:34 Narodil si sa ako kresťan? Alebo ako "neveriaci"? Nik sa nenarodí ako katolík, evanjelik, adventista, kalvinista, moslim, hinduista. Kto potom zasieva to "zrno do srdca"? Alebo presnejšie, kto o tom rozhoduje? Boh? Alebo rodičia či spoločnosť?
Keby som to hodnotil z tvojho pohľadu, tak boh asi nemá rád, respektíve si nevyvolil moslimov alebo hinduistov. Lebo ak predpokladáme, že Boh je spravodlivý, potom by to štatisticky muselo vychádzať inak. Každý tretí, piaty alebo desiaty moslim či hinduista by mal byť nasledovníkom Ježiša.
Hospodár seje na svoje pozemky a aj on o tom rozhoduje, kde zem preorie a pripraví na sejbu. Že semeno spadne na skalu na cestu, do tŕnia, tak to nie je úmyslom hospodára tam siať, ale na pripravenú zem. Pšenica je určená na siatie do vopred pripravenej zeme. O tom rozhoduje vlastník pozemkov.

Čo sa skrýva za ignorovaním slov Ježiša Krista a aký je dôvod protirečiť jeho slovám a teda aj Písmu?

To všetko, čo je Ježišovi dané zo sveta a to jeho Otcom, tak príde k Ježišovi a teda uverí spasiteľnou vierou v Krista. Boh mnohých nechá tak, aby uverili lži a to je súd nad nimi.

Alebo Rim 11:8 Zrovna jako je napísané: Bôh im dal ducha hlbokého spánku. Oči, aby nevideli, a uši aby nepočuli, až do dnešného dňa.

Matúš 11:27 Všetko mi je vydané od môjho Otca, a nikto nezná Syna, iba Otec, ani Otca nezná nikto, iba Syn, a ten, komu by Syn chcel zjaviť.

Aby sme neboli na pochybách, ako to je, tak Ježiš na to jasne odpovedá. Kto neignoruje zmysel jeho slov, tak vidí, ako to vysvetľuje práve Židom: Evanjelium podľa Jána 6:63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.
Evanjelium podľa Jána 5:21 Lebo jako Otec kriesi mŕtvych a oživuje, tak aj Syn, ktorých chce, oživuje.

Teda o presvedčení, že Kristus je pravda a život, rozhoduje narodenie z Ducha a nie narodenie podľa tela, ktoré nepritiahne k pravému Kristu.

Ježiš povedal, že nikto nepríde ku mne, ak by mu to nebolo dané a teda ak by ho nepritiahol Otec na nebesiach: Ján6 65A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca. Ján 6:37 Všetko, čo mi dáva Otec, prijde ku mne, a toho, kto prijde ku mne, nevyženiem von.“ Ján 6:44 Nikto nemôže prijsť ku mne, keby ho nepritiahol Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň

Mnohé verše poukazujú na jeden a ten istý význam a teda, že k pravému Kristu nikto neprichádza narodením podľa tela a teda telo a krv to nezjaví, ale zjavením od Otca v nebesiach. Alebo ináč – oživením - novým narodením z Boha.

Ján 8 47 Ten, kto je z Boha, počúva slová Božie; vy preto nepočúvate, pretože nie ste z Boha.

Ten, ktorý je z Boha - narodil sa z Boha, tak počúva na slová Božie – má uši od Otca na to aby počul. Najprv je teda narodenie z Boha a až následne spasiteľná viera, počúvanie – chodenie a teda prinášanie ovocia Ducha a skutkov viery, čo je následkom toho, čo sa stalo najprv v srdci.

Boh koho neoživí, tak je to súd nad tým človekom: Rim 11:8 Zrovna jako je napísané: Bôh im dal ducha hlbokého spánku. Oči, aby nevideli, a uši aby nepočuli, až do dnešného dňa.

Viere predchádza vyvolenie Bohom: Ján 10:26 ale vy neveríte, pretože nie ste z mojich oviec, ako som vám už povedal.

Otec dáva ľudí zo sveta Kristu: Ján 17:6 Zjavil som tvoje meno ľuďom, ktorých si mi dal zo sveta. Tvoji boli, a dal si ich mne, a zachovali tvoje slovo.

Pavol píše, že sa neradil s telom a krvou.

Ako vidíme Pavol nepoužil kritické myslenie, ale Otec mu zjavil svojho Syna: Gal1 16 zjaviť vo mne svojeho Syna, aby som ho zvestoval medzi pohanmi, hneď som urobil tak, že som sa neporadil s telom a krvou

Petrovi Ježiš hovorí, že telo a krv mu nezjavili to, kto je Ježiš, ale Otec na nebesiach: Matúša 16:17 A Ježiš odpovedal a riekol mu: Blahoslavený si Šimone, synu Jonášov, lebo telo a krv ti toho nezjavily, ale môj Otec, ktorý je v nebesiach.

Ako prišli ku Kristu? Evanjelium podľa Jána 15:16 Nie vy ste si mňa vyvolili, ale ja som si vás vyvolil a ustanovil som vás, aby ste vy išli a niesli ovocie, a vaše ovocie aby zostávalo, aby, za čokoľvek by ste prosili Otca v mojom mene, dal vám.

Teda všetci, ktorí tvrdia opak toho, čo povedal Ježiš a chcú príjsť k Pravde - Kristu vlastným rozumom, teda nejakým kritickým myslením a to bez spasiteľnej viery v Krista, tak nikdy neprídu k tejto Pravde – k pravému Kristu, v ktorý je cesta, pravda a život, lebo to, kto je pravý Ježiš Kristus, zjavuje v srdci človeka jedine Otec na nebesiach.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 14 Jún 2025, 08:00 To či padne na úrodnú pôdu alebo na skalu o tom boh nerozhoduje.
Ak si Boh nikoho nevyvoľuje, tak prečo hovorí o vyvolení? V podstate protirečíš Bohu. Boh seje na svojich pozemkoch a preto aj o tom rozhoduje, kedy zem vopred pripraví - preorie pred sejbou. Upieraš toto právo Bohu? Veď aj tak všetko je jeho.

Neregistrovaný

Pokiaľ má človek slobodnú vôľu, sám sa rozhodne či semeno v ňom sa uchytí a bude rásť. Alebo popieraš slobodnú vôľu, v tom prípade sme podľa tvojej pomýlenej teológie úplne nesvojprávni sami rozhodnúť o svojom osude.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní