Prečo si niekto myslí, že múdry Boh bude bezmocne čakať, kedy už konečne zlý strom - plánka, začne donášať dobré ovocie a nič neurobí? Kto niečo také očakáva? Prečo nezasiať do vopred pripravenej zemi svoje semeno a až tak očakavať dobré ovocie. Múdry hospodár to takto činí.
Prečo si niekto myslí, že úmyslom múdrého Boha je siať svoje semeno aj na skalu, do tŕnia, na cestu a očakávať, že sa zakorení a donesie úrodu? Absurdné! Kto to takéto niečo očakáva? Múdry hospodár seje svoje semeno do vopred pripravenej zeme.
Arminiánizmus očakáva, že zlý strom dokáže donášať aj dobré ovocie a teda na Božiu chválu, čo protirečí Kristovým slovám.
Vôľa človeka vyberá zo svojho srdca len to, čo tam je a všetko, čo vyberie nesie charakter toho, aké je srdce. Musí sa najprv zmeniť srdce - oživiť a skrze vieru naplniť Slovom evanjelia. Až následne môže vôľa človeka vyberať zo srdca to, čo má pôvod v Bohu - večné hodnoty. Takýto strom už prirodzene donáša dobré ovocie, lebo strom je už v Božích očiach dobrý.
Kam směřuje ateismus?
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kam směřuje ateismus?
Arminiána ani nenapadne takéto niečo tvrdiť:Neregistrovaný napísal: ↑Dnes, 09:04 Mojžíš i Ježíš byl Arminián.
Jána 15:16 Nie vy ste si mňa vyvolili, ale ja som si vás vyvolil a ustanovil som vás, aby ste vy išli a niesli ovocie, a vaše ovocie aby zostávalo, aby, za čokoľvek by ste prosili Otca v mojom mene, dal vám.
Čo predchádza viere?
Ján 10:26 ale vy neveríte, pretože nie ste z mojich oviec, ako som vám už povedal.
Prečo zachovali Otcové Slovo?
Ján 17:6 Zjavil som tvoje meno ľuďom, ktorých si mi dal zo sveta. Tvoji boli, a dal si ich mne, a zachovali tvoje slovo
Prečo je Peter blahoslavený:
Matúša 16:17 A Ježiš odpovedal a riekol mu: Blahoslavený si Šimone, synu Jonášov, lebo telo a krv ti toho nezjavily, ale môj Otec, ktorý je v nebesiach.
Re: Kam směřuje ateismus?
Mojžíš/Bůh:
Nyní tedy, budete-li mě skutečně poslouchat a dodržovat mou smlouvu, budete mi zvláštním vlastnictvím jako žádný jiný lid, třebaže má je celá země.
Ježíš/apoštol:
Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.
Hle, stojím přede dveřmi a tluču; zaslechne-li kdo můj hlas a otevře mi, vejdu k němu a budu s ním večeřet a on se mnou.
--------------------------------------
Zkrátka evangelium / zpráva křesťanství je o nabídce záchrany která se ale musí svobodně vybrat. (=souhlas ze strany člověka)
Jakékoliv texty, které vytahuješ z bible aby zněly jinak ukazují, buď to že bible obsahuje chyby a protichůdná učení, nebo ji záměrně používáš ke své ideologii která je ale v rozporu s tím jaké bylo křesťanství od svého vzniku.
Za 2000 let se šířilo přes hlásání milosti (nabídka od Boha) která se ale přijímala skrze víru (uvěření lidí = rozhodnutí se, že tomu uvěřím).
Jen pár století dozadu tu je verze právníka Kalvína, který dokázal stejně jako ŘKC horlit pro odsouzení na smrt Miguela Serveta, když s ním v učení nesouhlasil.
Není to hlavní proud křesťanství a nikdy nebyl. Je to slepá větev jako bylo Ariánství. Ano dodnes existují odštěpky hlavního proudu které například hlásají že duše není nesmrtelná, že Ježíš nebyl Bohem, predestinaci , posvátnost jména JHVH, sobotu, nebo třeba svatou válku, ale nic z toho nebylo hlavním proudem křesťanství a z celého textu bible tyto myšlenky a důrazy nejsou těmi hlavními.
Zajímavé je že vždy když nějaká menšina přijde s něčím takovým tak čím jich je méně tím jsou si jistější že právě oni našli správnou verzi křesťanství a všichni okolo žili v bludu.
Křesťané vlastně mají asi obecně docela malou důvěru v sebe sama ve svou církev a učení - neustále se sami kritizují a obviňují z odpadnutí nebo bludu.
kušuj už s tou herezí.
Nyní tedy, budete-li mě skutečně poslouchat a dodržovat mou smlouvu, budete mi zvláštním vlastnictvím jako žádný jiný lid, třebaže má je celá země.
Ježíš/apoštol:
Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.
Hle, stojím přede dveřmi a tluču; zaslechne-li kdo můj hlas a otevře mi, vejdu k němu a budu s ním večeřet a on se mnou.
--------------------------------------
Zkrátka evangelium / zpráva křesťanství je o nabídce záchrany která se ale musí svobodně vybrat. (=souhlas ze strany člověka)
Jakékoliv texty, které vytahuješ z bible aby zněly jinak ukazují, buď to že bible obsahuje chyby a protichůdná učení, nebo ji záměrně používáš ke své ideologii která je ale v rozporu s tím jaké bylo křesťanství od svého vzniku.
Za 2000 let se šířilo přes hlásání milosti (nabídka od Boha) která se ale přijímala skrze víru (uvěření lidí = rozhodnutí se, že tomu uvěřím).
Jen pár století dozadu tu je verze právníka Kalvína, který dokázal stejně jako ŘKC horlit pro odsouzení na smrt Miguela Serveta, když s ním v učení nesouhlasil.
Není to hlavní proud křesťanství a nikdy nebyl. Je to slepá větev jako bylo Ariánství. Ano dodnes existují odštěpky hlavního proudu které například hlásají že duše není nesmrtelná, že Ježíš nebyl Bohem, predestinaci , posvátnost jména JHVH, sobotu, nebo třeba svatou válku, ale nic z toho nebylo hlavním proudem křesťanství a z celého textu bible tyto myšlenky a důrazy nejsou těmi hlavními.
Zajímavé je že vždy když nějaká menšina přijde s něčím takovým tak čím jich je méně tím jsou si jistější že právě oni našli správnou verzi křesťanství a všichni okolo žili v bludu.
Křesťané vlastně mají asi obecně docela malou důvěru v sebe sama ve svou církev a učení - neustále se sami kritizují a obviňují z odpadnutí nebo bludu.
kušuj už s tou herezí.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní