Kam směřuje ateismus?
Re: Kam směřuje ateismus?
Tak rád používaš slovo pýcha. Vždy v súvislosti s neveriacimi. Ver si čomu chceš, ja sa naopak necítim byť pyšný len preto, lebo som skeptik. Je napísané, že viera je dar. No nie každý má ten dar. Niekto potrebuje aj dôkazy.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Okrem toho, že dôkazy Božej existencie sú všade naokolo, kde sa len pozrieš a v podstate šliapeš po dôkazoch Boha, tak aký dôkaz existencie osoby Boha ešte chceš? Vedecký? Dokáže niekto z vedcov izolovať a pretrepať v skúmavke existenciu vedomia tvojej osoby? Ak nikto a je to nemožné, tak prečo si vyžaduješ vedecký dôkaz existencie večného vedomia osoby Boha?Neregistrovaný napísal: ↑06 Júl 2025, 12:10 Tak rád používaš slovo pýcha. Vždy v súvislosti s neveriacimi. Ver si čomu chceš, ja sa naopak necítim byť pyšný len preto, lebo som skeptik. Je napísané, že viera je dar. No nie každý má ten dar. Niekto potrebuje aj dôkazy.
Už len existencia vedomia tvojej osoby, by ti mala byť dôkazom existencie večného vedomia Boha.
Výraz "dar viery" prinieslo kresťanstvo. Dar poznania považujem za dôležitejší. Poznám veľa ľudí čo tvrdia že majú dar viery ale jediné čo spravili je že uverili prvú dogmu ktorá išla okolo nich.Neregistrovaný napísal: ↑06 Júl 2025, 12:10 Tak rád používaš slovo pýcha. Vždy v súvislosti s neveriacimi. Ver si čomu chceš, ja sa naopak necítim byť pyšný len preto, lebo som skeptik. Je napísané, že viera je dar. No nie každý má ten dar. Niekto potrebuje aj dôkazy.
Väčšina ľudí čo prijali prvú dogmu, sa nachádzalo v určitej životnej situácii, či už mali osobné či rodinné problémy, zdravotné alebo videli nečakaný záujem o nich. Takto pracujú Jehovisti. Hľadajú ľudí slabých a zraniteľných.
V dnešnej dobe sa kresťanstvo predáva z generácie na generáciu, indoktrináciou detí. V skutočnosti neverím na dar viery. Je to v podstate manipulácia. Veriť znamená prijať názory druhých a nepochybovať o nich. Náboženstvo je zmesou emócií, pocitu spolunáležitosti, nutnosti niekam patriť, pocitu výnimočnosti a prijatia.
Ak by existoval dar viery, tak by sme museli byť svedkami zázrakov, ale tie sa nedejú.
Veď je napísané " Veru, hovorím vám: Ak budete mať vieru ako horčičné zrnko a poviete tomuto vrchu: »Prejdi odtiaľto ta!« - prejde. A nič vám nebude nemožné" Matúš 17.
V dnešnej dobe sa kresťanstvo predáva z generácie na generáciu, indoktrináciou detí. V skutočnosti neverím na dar viery. Je to v podstate manipulácia. Veriť znamená prijať názory druhých a nepochybovať o nich. Náboženstvo je zmesou emócií, pocitu spolunáležitosti, nutnosti niekam patriť, pocitu výnimočnosti a prijatia.
Ak by existoval dar viery, tak by sme museli byť svedkami zázrakov, ale tie sa nedejú.
Veď je napísané " Veru, hovorím vám: Ak budete mať vieru ako horčičné zrnko a poviete tomuto vrchu: »Prejdi odtiaľto ta!« - prejde. A nič vám nebude nemožné" Matúš 17.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných