Něco k zamyšlení......
[url]https://www.cestaviry.cz/?p=173
Tak....první odvedení pozornosti od tématu ?Neregistrovaný napísal: ↑12 Júl 2025, 11:59 Otázka jedenia a nejedenia v SZ nesúvisí s výživovými hodnotami ani obsahom vitamínov v danom mäse.
Je jasné, že v tých prikazoch nešlo o zdravotnú reformu. To, že adventisti dokázali z toho vyvodiť zdravotné odporučenia (plus zachovávanie soboty) je taký cherry picking.Petr napísal: ↑12 Júl 2025, 12:30Tak....první odvedení pozornosti od tématu ?Neregistrovaný napísal: ↑12 Júl 2025, 11:59 Otázka jedenia a nejedenia v SZ nesúvisí s výživovými hodnotami ani obsahom vitamínov v danom mäse.
Samozřejmně,že nesouvisí.
A o tom článek není. Je to dobově podmíněný kultický příkaz,pro danou dobu a pro danou pospolitost.
Dál ?
Zajaca by som nejedol, proste sa mi hnusí, pripomína mi hlodavca. Ale je to kultúrna otázka, neodsudzujem nikoho. V Ázii žerú aj potkanov, psov, hmyz, pavúkov. Každému podľa jeho chuti.Neregistrovaný napísal: ↑12 Júl 2025, 14:51 Ako malému chlapcovi mi pečený zajac veľmi chutnal. Potom po vstupe do cirkvi som sa ho vzdal a už 30 rokov som ho nemal. Je zaujímavé že po vystúpení z cirkvi mi stravovacie návyky zostali, jediné že si v lete 5x za sezónu ugrilujeme kúsok bravčoviny a k tomu sa dáme dobrý Budvar.
Inak odporúčal by som to aj môjmu bývalému zboru lebo zase tam riešia nejaký teologický výklad a nevedia sa dohodnúť ktorý je správny. Keby si dali 2-3 Budvary problém zanikne.
Je mi jasné, že zase si našiel palicu na adventistov, aby si pomocou základov hebrejčiny a zoológie ukázal, že si nad vecou. ShalomPetr napísal: ↑12 Júl 2025, 12:30Tak....první odvedení pozornosti od tématu ?Neregistrovaný napísal: ↑12 Júl 2025, 11:59 Otázka jedenia a nejedenia v SZ nesúvisí s výživovými hodnotami ani obsahom vitamínov v danom mäse.
A o tom článek není. Je to dobově podmíněný kultický příkaz,pro danou dobu a pro danou pospolitost.
Dál ?
Neregistrovaný napísal: ↑12 Júl 2025, 15:14Je mi jasné, že zase si našiel palicu na adventistov, aby si pomocou základov hebrejčiny a zoológie ukázal, že si nad vecou. ShalomPetr napísal: ↑12 Júl 2025, 12:30Tak....první odvedení pozornosti od tématu ?Neregistrovaný napísal: ↑12 Júl 2025, 11:59 Otázka jedenia a nejedenia v SZ nesúvisí s výživovými hodnotami ani obsahom vitamínov v danom mäse.
Dál ?
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní