Generálna Konferencia Cirkvi Adventistov

Diskusia o cirkevnej organizácii.
Neregistrovaný

Re: Generálna Konferencia Cirkvi Adventistov

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

ambassador napísal: 22 Okt 2025, 12:09
Neregistrovaný napísal: 22 Okt 2025, 09:59 Pro připomenutí k tématu, kromě obrazů či soch kterým se nemá klanět na GK tu máme ještě knihy velkého sporu věků.

Obrázok
Tak toto jsem už viděl dávno a mohu napsat, že jsem se tomu jen usmál. Každý týden dostávám informace ze SPECTRUM Adventist News & Views (jsem tam přihlášený). Pravděpodobně je tam 7 členů GK, kteří se modlí za to, aby ta kniha asi byla přínosem lidstvu. Sice s tím nesouhlasím, ale nepovažuji to za porušení přikázání. Když se bude několik kazatelů shromážděných kolem nemocného modlit, budete to považovat za modlářství???
Ony jsou snad ty knihy nemocné?

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Neregistrovaný napísal: 23 Okt 2025, 08:10
ambassador napísal: 22 Okt 2025, 12:09
Neregistrovaný napísal: 22 Okt 2025, 09:59 Pro připomenutí k tématu, kromě obrazů či soch kterým se nemá klanět na GK tu máme ještě knihy velkého sporu věků.

Tak toto jsem už viděl dávno a mohu napsat, že jsem se tomu jen usmál. Každý týden dostávám informace ze SPECTRUM Adventist News & Views (jsem tam přihlášený). Pravděpodobně je tam 7 členů GK, kteří se modlí za to, aby ta kniha asi byla přínosem lidstvu. Sice s tím nesouhlasím, ale nepovažuji to za porušení přikázání. Když se bude několik kazatelů shromážděných kolem nemocného modlit, budete to považovat za modlářství???
Ony jsou snad ty knihy nemocné?
Nerad to píši, ale možná jste literárně nemocný vy. Pokud nerozumíte principu přirovnání a podobným literárním možnostem něco vyjádřit na pochopení, tak o čem je možné ještě diskutovat?
I Kristus používal různé literární možnosti pro pochopení posluchačů. Kristus říká: Já jsem vinný kmen. Nikdo se nad tím nebude pohoršovat a nepovede nemožnou diskuzi. To dělali většinou farizeové.

Neregistrovaný

U těch knih mi to připomíná spíše oplatky hnutí Hare Kršna.

Potkal jsem je kdysi na ulici a krom prodeje literatury (duchovní ) nabízeli nějaké sušenky / oplatky. Byly zdarma respektive za dobrovolný příspěvek.
Později jsem pátral proč to dělají a zjistil jsem že kromě toho, že je to vstupní icebreaker pro komunikaci s lidmi, tak se dopředu za ty sušenky modlí aby do nich vstoupil Kršna a tedy aby ten kdo je pak sní do sebe dostal vědomí kršny.

Jako křesťan jsem to tehdy bral na úrovni ,,masa obětovaného modlám". A přišlo mi to tehdy podrazácké-neupřímné.

Když jsem později viděl jak kolportéři oslovují přes literaturu pro děti a ,,dny zdraví", aby se dostali k prodeji pentalogie nebo alespoň velkého sporu věků a ještě se za něj předem modlí, aby přes něj lidé uvěřili, tak tam vidím podobnosti.

Vlastně je to v obou případech zakrývaný úmysl získat někoho pro svou víru.

V bibli se na tohle jednání našla obhajoba:

,,Ale co na tom! Jen když se jakýmkoli způsobem, ať s postranními úmysly, ať upřímně zvěstuje Kristus; z toho se raduji a budu radovat." (Filipským 1,18)

Neregistrovaný

Viete čo je na šírení viery (a je jedno akej) nefér? Že môžem spraviť úplný chaos až rozbitie vzťahov v rodine. Ktorý adventista bude rád keď jeho žena alebo syn či dcéra začne navštevovať napríklad katolícky kostol? Alebo nejakú sektu? Keď katolík či evanjelik prejde na adventizmus tak je to v poriadku podľa adventistov.

host

Neprečítaný príspevok od používateľa host »

Neregistrovaný napísal: 23 Okt 2025, 23:49 Viete čo je na šírení viery (a je jedno akej) nefér? Že môžem spraviť úplný chaos až rozbitie vzťahov v rodine. Ktorý adventista bude rád keď jeho žena alebo syn či dcéra začne navštevovať napríklad katolícky kostol? Alebo nejakú sektu? Keď katolík či evanjelik prejde na adventizmus tak je to v poriadku podľa adventistov.
Když jsem později viděl jak kolportéři oslovují přes literaturu pro děti a ,,dny zdraví", aby se dostali k prodeji pentalogie nebo alespoň velkého sporu věků a ještě se za něj předem modlí, aby přes něj lidé uvěřili, tak tam vidím podobnosti.
Vlastně je to v obou případech zakrývaný úmysl získat někoho pro svou víru.
Rozvrátené rodiny kvôli viere sú všade. Tých denomináciíí je vela a vzájomne si kradneme členov a máme radosť ked od charizmatikov niekto prejde k adventistom. Na obete sa neprihliada v žiadne vojne a bohužial ani v tej vieroučnej.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

host napísal: 24 Okt 2025, 06:08

Rozvrátené rodiny kvôli viere sú všade. Tých denomináciíí je vela a vzájomne si kradneme členov a máme radosť ked od charizmatikov niekto prejde k adventistom. Na obete sa neprihliada v žiadne vojne a bohužial ani v tej vieroučnej.
Zárukou pevných rodinných svazků není věrouka žádné církve. Rozvrácené rodiny jsou napříč celým světem a je jedno jestli jsou náboženské nebo ateistické. Pojetí charizmatické a nebo jiné typy je tak trochu vedle, protože v oblasti náboženství se to tak trochu začíná promíchávat. Už je z toho různorodý koktejl který je v každém společenství různorodý.
Charizmatismus je obsažen ve všech církvích.

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

Krást věřící jiným denominacím pod záminkou šíření zdravého životního stylu je v pořádku? Viz "Zdravotně-misijní dílo" alias "pravá ruka evangelia":
Evangelizace světa je dílem, které Bůh zadal těm, kdo jdou vpřed v Jeho jménu. Oni mají být spolupracovníky Krista, který se zjevuje těm, kdo jsou připraveni zemřít Jeho něžné, soucitné lásce. Bůh volá tisíce, aby pro Něj pracovali, a to ne tak, že budou stále dokola kázat tentýž základ těm, kdo pravdu znají, ale tak, že budou varovat ty, kdo poslední zvěst milosrdenství nikdy neslyšeli. Pracujte se srdcem naplněným opravdovou touhou po duších. Konejte zdravotně-misijní dílo. Tak získáte přístup k srdcím lidí. Cesta pro ještě rozhodnější provolávání pravdy bude připravena. Zjistíte, že když lidem ulehčíte od fyzického utrpení, že získáte příležitost posloužit jejich potřebám duchovním. {CME 7.2}

ambassador
Kontaktovať používateľa:

host napísal: 24 Okt 2025, 06:08

Takovou skromnou otázku: Je vašim jazykem slovenčina?

Host

Mäkčene ? čiarky ? dĺžne ? čo vám vadí ?

Host

Ještě jednou: Krást věřící jiným denominacím pod záminkou šíření zdravého životního stylu je v pořádku? ::diablo:: Viz "Zdravotně-misijní dílo" alias "pravá ruka evangelia":
Evangelizace světa je dílem, které Bůh zadal těm, kdo jdou vpřed v Jeho jménu. Oni mají být spolupracovníky Krista, který se zjevuje těm, kdo jsou připraveni zemřít Jeho něžné, soucitné lásce. Bůh volá tisíce, aby pro Něj pracovali, a to ne tak, že budou stále dokola kázat tentýž základ těm, kdo pravdu znají, ale tak, že budou varovat ty, kdo poslední zvěst milosrdenství nikdy neslyšeli. Pracujte se srdcem naplněným opravdovou touhou po duších. Konejte zdravotně-misijní dílo. Tak získáte přístup k srdcím lidí. Cesta pro ještě rozhodnější provolávání pravdy bude připravena. Zjistíte, že když lidem ulehčíte od fyzického utrpení, že získáte příležitost posloužit jejich potřebám duchovním. {CME 7.2}

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní