Kam směřuje ateismus?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Nevyvoleny

Re: Kam směřuje ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa Nevyvoleny »

Nie je to nič špecifický proti zidovstvu. V tých dobách boli uchylni všetci. Kanaanci hádzali deti do ohňa. Mayovia a Inkovua deti vraj obetovali taktiež. Či je príbeh o Abrahámovi bájka alebo v tej dobe reálne detské obete fungovali, neviem posúdiť. Ale že sa dnes niekto opaja príbehom o Noem, to nepochopím.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 22 Mar 2026, 14:13 Politický projekt pod názvom Izrael nemá nič spoločné s nejakými zasľúbeniami. Izrael je v prieskumoch paradoxne radený medzi „najmenej náboženské“ krajiny sveta (ak sa pýtame na osobnú religiozitu), no zároveň medzi krajiny s najväčším vplyvom náboženstva na štátne právo (manželstvá, rozvody, šabat). Ďalší trend je v poslednej dobe úbytok obyvateľstva, viac ich odtiaľ odchádza ako prichádza, nižšia pôrodnosť. Vzhľadom k neustálym vojenským konfliktom tento trend bude narastať.
Vznik Izraela a to po skoro 2000 rokov nemá nič spoločné s Božím zasľúbením ? Po najväčších svetových vojnách a po holokauste, tak zostatok vytvorí štát Izrael, ubráni sa, ale to nemá nič spoločné s Božími zasľúbeniami? Je to len slepá náhoda a nejaká zvláštna zhoda okolností, ktorá len nejako náhodne zapasovala do proroctva? Nie! Deje sa to všetko z Božej moci, aby sa stalo to, čo povedal zvrchovaný Boh.

Naplnilo sa proroctvo a Evanjelium je už zvestované na svedectvo všetkým národom. Izrael je zatiaľ telesný, no je už zhromaždený na to isté miesto odkiaľ bol rozptýlený, ako keď sa suché kosti priblížili a to kosť ku svojej kosti a obalili sa mäsom, čo znamená, že sa naplnila prvá časť proroctva a prichádza čas, keď Boh pošle oživujúceho Ducha, čo je zvesť evanjelia a bude viať zo všetkých strán sveta na duchovne mŕtvych v dome Izraela a mnohí zo Židov ožijú v Kristu a teda príjmu svojho Mesiáša – Ježiša Krista.

O suchých kostiach, čo je celý dom Izraelov, to vidím tak:

Suché kosti roztrúsené v údoli, je celý dom Izraelov. Sú roztrúsení medzi mnohé národy sveta a to bez nádeje a sú duchovne mŕtvi. Chrám je zničený a ostali len tradície – rôzne sviatky a rabínsky Judaizmus. No Boh spôsobí, že sa kosť ku svojej kosti začne približovať a potiahnú sa žilami, mäsom a kožou - obalia sa telom, čo je navrátenie a zhromaždenie tohoto národa na územie Izraela. No stále je to telesný Izrael, lebo ducha v nich ešte nebolo. Až následne veje Boží oživujúci Duch od štyroch vetrov, čo je zo všetkých strán sveta na duchovne mŕtvy Izraelský národ. No a ten oživujúci Duch je to Slovo evanjelia Ježiša Krista, ktoré príde zvestované Izraelskému národu zo všetkých strán sveta, teda od tých, ktorí uverili v Krista z pohanov aj zo Židov a tak budú vzkriesení do nového života v Kristu Ježišovi. Jána 6:63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.

Je to teda vzkriesenie do nového života v Kristu Ježišovi. Teda mnohí z Izraelského národa príjmu Ježiša, ako svojho Mesiáša a budú znova vštepení skrz Krista, do svojej olivy, lebo koreň olivy je Ježiš Kristus - Boh. A tak budú všetci vyživovaní jedným koreňom – Kristom a to tí, ktorí sú vštepení z planej olivy – z pohanov, do dobrej olivy a to spolu s tými, ktorí budú, ako prirodzené vetvy dobrej olivy a boli vylámané neverou, tak znova budú Bohom vštepení do svojej vlastnej dobrej olivy a teda tí zo Židov a tak budú spolu tvoriť jeden strom – duchovný Izrael – cirkev Ježiša Krista - jeden Boží ľud a vyživovaní koreňom – Kristom.

Budú Bohom vyvedení zo svojich hrobov, kde boli roztrúsení: Ez37 11 A riekol mi: Synu človeka, tieto kosti sú celý dom Izraelov. Hľa, hovoria: Naše kosti uschly, a zahynula naša nádej, už je po nás! 12 Preto prorokuj a povieš im: Takto hovorí Pán Hospodin: Hľa, ja otvorím vaše hroby a vyvediem vás z vašich hrobov, môj ľude, a dovediem vás do zeme Izraelovej. 13 A zviete, že ja som Hospodin, keď otvorím vaše hroby a keď vás vyvediem z vašich hrobov, môj ľude. 14 A dám do vás svojho ducha, a ožijete, a osadím vás na vašej zemi, a zviete, že ja Hospodin som hovoril aj učiním, hovorí Hospodin.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Problém tvojho výkladu a sionistických kresťanov je v tom, že starozákonné proroctvá Ezechiela z čias babylonského zajatia aplikujete na dnešnú dobu. Z Novozákonného pohľadu nemá štát Izrael žiadny význam. Inými slovami, popierate slová apoštola Pavla, ktorý už nerobil rozdiely medzi Židmi a pohanmi. ::rtfm::

Nevyvoleny

Neprečítaný príspevok od používateľa Nevyvoleny »

Neregistrovaný napísal: Včera, 15:57 Problém tvojho výkladu a sionistických kresťanov je v tom, že starozákonné proroctvá Ezechiela z čias babylonského zajatia aplikujete na dnešnú dobu. Z Novozákonného pohľadu nemá štát Izrael žiadny význam. Inými slovami, popierate slová apoštola Pavla, ktorý už nerobil rozdiely medzi Židmi a pohanmi. ::rtfm::
Ja tomu rozumiem. To apoštol Pavol poprel Ezechiela a teraz Viktor činí nápravu tým, že poprie apoštola Pavla. Škoda tým bola napravená.
No nie je to jediné proroctvo, čo bolo naplnené. Proroctvo Inkov hovorí, že každých 500 rokov nastane obrat sveta. A skutočne sa to naplnilo. Pred 500 rokmi Španieli dobyli Južnú Ameriku a nastal vek chaosu. No dnes po 500 rokoch sme svedkami veľkého obratu - Pachakuti. Proroctvo Inkov sa naplnilo 1 augusta 1990 - potvrdil to Don Manuel Quispe a nezávislé na ňom na základe štúdia písem aj Don Jesús Quana. V roku 2000 kráľovstvo Inkov dozrelo a nový vek sa začal 1. Augusta 2012. Je to predsa jasné, rovnako ako obnovenie štátu Izrael roku 1948 a začiatok Jezisovej služby v nebeskéj svätyni roku 1844. Tie dokazy sú nepriestrelné a len hlupák to naplnenie všetkých troch proroctiev nevidí.

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

Teraz neviem či je to "joke" ale to myslíš vážne.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný