Hudba v cirkvi?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Veľké Haló

Hudba v cirkvi?

Neprečítaný príspevok od používateľa Veľké Haló »

Ahojte, máte nejakú obľúbenú pieseň? Ktorý spevník sa vám vryl do pamäti? Ako to vidíte s hudbou v cirkvi? Niekde som tu zachytila, že sú žánre, ktorým by sme sa mali vyhýbať. Čo na to hovoríte? Ja som si zvykla na Spievajme Hospodinovi, hoci počula som raz hovoriť Stanka Slamku, že keďže tie slová boli napasovávané k hudbe dodatočne, niečo tomu chýba. Súhlasíte?
Naposledy upravil/-a ričard v 09 Apr 2015, 16:21, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Premenovaný názov témy na žiadosť autora.

Bet

Re: Hudba v cirkvi?

Neprečítaný príspevok od používateľa Bet »

Máme jasné pokyny, sestra Whiteová videla ako Boží anjeli odchádzajú pri istej hudbe. Tak to proste je, páčiť sa to nemusí. K srdcu mi prirástli Kľúče k srdcu, s deťmi sme spievali z toho zeleného, vo zbore z tuším modrého. :) Škoda, že sa už v rodinách nespieva, vlastne ani rodinná pobožnosť nie je moderná. ::pitiful::

Thomas

Neprečítaný príspevok od používateľa Thomas »

Ďakujem za tému! Mne sa strašne páči, keď sa "naše" piesne prerobia do modernej podoby – možno je to aj tým, čo hovoríš, že sa aj v minulosti slová dodatočne pridávali. Často si však oba elementy tak nejak protirečia. Slávnostné slová a umierajúca hudba ::Cherna::. Čo vravíte na túto pieseň? Tuším je z nejakého kľúča. Trochu odbočím a poviem, že odznie v pokračovaní seriálu The Bible, ktorý od pondelka beží na BBC ::good:: .

https://www.youtube.com/watch?v=2lSgVgKtHyA

Ninka
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 10:04
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Ninka »

Velke Halo, ked si sa pytala na hudbu v cirkvi a hovorila o zanroch, spomenula som si na diskusiu, ktoru som prednedavnom pozerala. Niekolko ludi z cirkvi, ktori sa zaoberaju hudbou, hovoria o rytme, hraniciach v hudbe pre krestana, rocku, charizmatickej hudbe... Ak niekoho tato tema zaujima, oplati sa to pozriet ::good::
http://mladez.casd.sk/nalad-sa/nalad-sa ... -rytmus/#8

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

Ninka napísal:Velke Halo, ked si sa pytala na hudbu v cirkvi a hovorila o zanroch, spomenula som si na diskusiu, ktoru som prednedavnom pozerala. Niekolko ludi z cirkvi, ktori sa zaoberaju hudbou, hovoria o rytme, hraniciach v hudbe pre krestana, rocku, charizmatickej hudbe... Ak niekoho tato tema zaujima, oplati sa to pozriet ::good::
http://mladez.casd.sk/nalad-sa/nalad-sa ... -rytmus/#8
Myslím, že je to veľmi dobré, vyvážené a hodnotné. Stojí za to si to pozrieť, odporúčam všetkým adventistom.

Ninka
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 10:04
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Ninka »

Nedavno som narazila na zaujimavy hudobny pocin "The Verses Project", ktoreho pointou je spracovanie versov do hudobnej a grafickej podoby. K niekolkym vetam z Biblie vzdy ini umelci zlozia skladbu a vytvoria pozadie na pocitac/tablet/smatfon. Zasadou je, aby biblicky text zostal nezmeneny. Piesne aj pozadia je mozne si zadarmo stiahnut. Vsetko je samozrejme v anglictine (a zanrovo mozno blizsie mladsej generacii) :) http://www.theversesproject.com/ ::whistle::

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

Ninka napísal:Nedavno som narazila na zaujimavy hudobny pocin "The Verses Project", ktoreho pointou je spracovanie versov do hudobnej a grafickej podoby. K niekolkym vetam z Biblie vzdy ini umelci zlozia skladbu a vytvoria pozadie na pocitac/tablet/smatfon. Zasadou je, aby biblicky text zostal nezmeneny. Piesne aj pozadia je mozne si zadarmo stiahnut. Vsetko je samozrejme v anglictine (a zanrovo mozno blizsie mladsej generacii) :) http://www.theversesproject.com/ ::whistle::
Ja si myslím, že takô dačo by išlo urobiť aj u nás. A nebolo by k tomu treba tak veľa.
Napríklad na tomto fóre založiť tému
"Ž 96:1"

A tí,čo vedia robiť muziku ... a zase tí, čo vedia krasorečiť ...

Dušan Seberíni
Kontaktovať používateľa:

Re: Hudba v cirkvi? PSE ?

Je KONFERENCIA O SLUŽBE - PS:e
pokračovaním festivalu
PIESEŇ V SLUŽBE EVANJELIA - PSE ?

Pred 32 rokmi zbor CASD v Banskej Bystrici odštartoval veľmi vzácnu kresťanskú iniciatívu - festival PIESEŇ V SLUŽBE EVANJELIA - PSE. Vtedajší organizátori netušili do akých rozmerov sa táto akcia rozrastie. Po niekoľkých rokoch už na PSE prichádzali speváci zo slovenských, moravských i českých zborov a prinášali často veľmi jednoduché, ale o to vzácnejšie úprimné, pestré posolstvá - odovzdávané rečou hudby. Spevácke skupiny, spevokoly i sólové spevy prinášali každoročne nezabudnuteľnú kyticu, ktorú si odnášali tisíce kresťanov vo svojich srdciach a jej vôňa sa vznášala do ponebeských oblastí na oslavu Stvoriteľa.

Ale nič netrvá večne. Asi pred 10 rokmi zmocnenec pre mládež rozhodol (samozrejme nie sám), že PSE je výlučnou akciou mládeže a tak v tom roku to už bola skutočne len akcia mládeže. (Nebol stanovený limit, kto je ešte mládež, lebo dotyčný zmocnenec začínal mať už šedivejúcu bradu.) Ale v tom roku stačila na celú akciu už len malá sála kina a na pódiu už nebežal kaleidoskop piesní zo zborov - stačili len tri vybrané skupiny. Tak dostalo „pséčko“ novú smernicu a pôvodná náplň sa už nevrátila.

Ale život ide ďalej. A tak v dnešných banskobystrických novinách ECHO sa objavila polstranová reklama na spomínanú akciu
  • KONFERENCIA PS:e
    Konferencia o službe
    Príďte si vypočuť do Bystrice zaujímavých hostí inšpiratívne rozhovory a hudbu.
    Pozvanie prijali poslanec NR SR a folkový muzikant z ČR
    .
Prepáčte - ale to čo píšem je asi od veci, lebo PSE asi nie je PS:e ...
PSE znamenalo PIESEŇ V SLUŽBE EVANJELIA a reklama v ECHO píše, že
PS:e je konferencia o službe (komu asi)

Dušan Seberíni
Kontaktovať používateľa:

Re: Hudba v cirkvi? PSE ?

KONFERENCIA O SLUŽBE - PS:e

(kedysi festival PIESEŇ V SLUŽBE EVANJELIA) začína už dnes.

Nezabudnite prísť na spomínanú akciu
  • KONFERENCIA PS:e
    Konferencia o službe
    Príďte si vypočuť do Bystrice zaujímavých hostí inšpiratívne rozhovory a hudbu.
    Pozvanie prijali poslanec NR SR a folkový muzikant z ČR
    .

Karel
Dátum registrácie: 11 Jan 2016, 19:46
Zbor: kdysi Havirov Sucha
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karel »

Stále nechápu proč byl Medvídek od Lucie tak nedoporučovaný, až byl vlastně zakázaný. Vím že to není vánoční koleda, ale písnička o drogách, ale to je i spousta jiných písniček. A Lucie obecně není Marilyn Manson. Proč takový osud postihl právě Medvídka a jiné písničky ne? Je to pro mě jedna z nevyřešených záhad a nechápu to ani s odstupem tolika let...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní