Kam směřuje ateismus?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Homo Sapiens

Re: Kam směřuje ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa Homo Sapiens »

A keď v neho verit nechcem, tak si ho vymyslím ako niekoho kto ma moc kriesit týždeň staré mŕtvoly. A také vzkriesenie som ešte nevidel. Takže mi bude taká viera dosť ťažká

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Homo Sapiens napísal: Dnes, 12:10 A keď v neho verit nechcem, tak si ho vymyslím ako niekoho kto ma moc kriesit týždeň staré mŕtvoly. A také vzkriesenie som ešte nevidel. Takže mi bude taká viera dosť ťažká
Biblia sama hovorí o ľuďmi vymyslených bôžikoch, o modlách, ktorí nie sú ani Bohmi a sú ničím. To ale neznamená, že nie je pravý Boh - stvoriteľ, ktorý stvoril nebesia a Zem a všetko, čo je v nich.

Mnohí neuveria, aj keby videli , že vstal niekto z mŕtvych:

Luk16 30A on povedal: Nie, otče Abraháme, ale keby niekto z mŕtvych išiel k nim, budú činiť pokánie. 31Na to mu povedal Abrahám: Ak nepočúvajú Mojžiša a prorokov, neuverili by, ani keby niekto vstal z mŕtvych.

Ježiš vstal z mŕtvych a mnohí v neho neveria.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Homo Sapiens napísal: Dnes, 11:02 Vedomie a bezvedomie je veľmi ľahko skumatelne, Každý dokáže poznať človeka v bezvedomí a môže začať s resuscitáciou.
Ale neviditeľný Boh, neviditeľná cirkev a iné prázdne pojmy sú neskumatelne a nedokázatelne a nevyvratelne. Ja si môžem povedať že neviditeľný Boh sa prejavuje tým, že prší dážď. Ale ako potom rozpoznam či v búrke prší dážď alebo sa prejavuje Boh ? Nijako. Tak je to aj s pocitom eufórie u kresťana. Ako rozoznať či je šťastný preto že je šťastný alebo či je to šťastie v ňom Boh ? Nijako. Pretože som si vymyslel Boha ktorý je nerozpoznatelny alebo ľahko zameniteľné s čímkoľvek iným, ako napríklad s dažďom alebo s euforiuiu.
Neviditeľný Boh sa prejavuje navonok a v podstate šliapeš po dôkazoch Boha. Myšlienky a túžby tvojho srdca, čo sa deje v neviditeľnom vedomí tvojej osoby sa prejavujú navonok vo forme skutkov, že. Skutky je vidieť, ale pohnútky srdca vychádzajú z duchovnej schránky človeka - z ducha človeka. Hovorí sa tomu aj srdce, v ktorom sídli vedomie tvojej osoby. Človek nie je len telo. Skrze vieru v evanjelium Ježiša Krista sa v srdci zrodí, už večné vedomie života. A to je podstatné, lebo takýto strom, ktorý vyrástol v srdci človeka z Božieho semena Ducha - Slova, už donáša dobré ovocie - skutky viery a ovocie Ducha. Prečo je to už dobrým stromom? Lebo vyrástol z Božieho semena, ktoré je dobré a plné lásky v Božej milosti. To semeno Ducha, je evanjelium Ježiša Krista. Teda, aké semeno ducha - učenie, je zasiaté do srdca človeka a keď sa zakorení a vyrastie strom, tak po ovocí - skutkoch sa pozná o aký strom ide a z akého semena ducha vyrástol - dobrého, alebo zlého.

Teda najprv treba urobiť strom dobrým a to tým, že do preoranej a odburinenej zemi srdca, sa zaseje dobré semeno Ducha - Slovo Božie, z ktorého už prirodzene vyrastie dobrý strom, ktorý donáša dobré obocie.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní