Karol B. a Ferdinand V. pátrajú po adminovi

Diskusia o všetkom ostatnom.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Karol B. a Ferdinand V. pátrajú po adminovi

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Braňo napísal:Ako si tak prečítavam po nejakom čase tieto stránky, tak si myslím, že Karol B. a Ferdinand V. by mali pátrať po Mikim a nie administrátorovy stránok. To preto, že Mikim tými komentármi, ktoré si tu prečítajú bežne aj ľudia zaujímajúci sa o adventistov viac "zavarí" adventistom ako samotný administrátor, ktorý iba diskusiu umožnil.
mikim si zde může psát co chce stejně jako ostatní, mikim píše vždy jen podle toho jak uvěřil a nebo věří všichni ostatní tradiční adventisté, mikim narozdíl od keců jiných, vždy napíše verše z Písma nebo komentáře EGW pro zdůvodnění dané pravdy. Mikim se nebojí diskutovat, i kdyby se jeho podání víry lišilo od současné církve asd, která si ráda hraje na cenzora i na stránkách, které ji nepatří a zesměšňuje se a vyhrožuje všem okolo, počínaje administrátorovi, namísto toho, aby zde obhájila tu svoji
verzi jediné pravé adventisté pravdy v běžné diskuzi, tak nedělají kazatelé raději vůbec nic a jen hloupě kecají. Asi se bojí, že by neobstáli.
Proti F. Vargovi a jeho kázáním, které jsem slyšel nic nemám, naopak se mi líbí. Jestli někdy kázal nějaké nesmysly, jak mu zde někteří přehazují nevím, o ničem nebiblickém od něj jsem neslyšel. To je jeden z mála kazatelů, kteří si svůj kazatelský plat zaslouží.

jenb
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 21:24
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa jenb »

Taky tu mám verš přímo pro tebe Kdo škodí, škoď ještě; a kdo smrdí, smrď ještě.....

Braňo
Dátum registrácie: 07 Feb 2016, 08:44

Neprečítaný príspevok od používateľa Braňo »

mikim napísal:mikim si zde může psát co chce stejně jako ostatní, mikim píše vždy jen podle toho jak uvěřil a nebo věří všichni ostatní tradiční adventisté, mikim narozdíl od keců jiných, vždy napíše verše z Písma nebo komentáře EGW pro zdůvodnění dané pravdy. Mikim se nebojí diskutovat, i kdyby se jeho podání víry lišilo od současné církve asd, která si ráda hraje na cenzora i na stránkách, které ji nepatří a zesměšňuje se a vyhrožuje všem okolo, počínaje administrátorovi, namísto toho, aby zde obhájila tu svoji
verzi jediné pravé adventisté pravdy v běžné diskuzi, tak nedělají kazatelé raději vůbec nic a jen hloupě kecají. Asi se bojí, že by neobstáli
Mikim, píš si koľko chceš. Je super, že píšeš. Veď už teraz majú adventisti problém niekoho získať a pokrstiť. Sem tam sa podarí nejaké deti adventistov v nejakom zbore raz za čas presvedčiť. Ale už aj tie deti bočia a radšej točia do sveta ako k vám. Keď ku tomu pridám ešte takého teba s tvojimi prejavmy a myslením, ktoré je vďaka existencii tejto diskusie verejne prístupné o nejaký čas budete musieť pri takomto pranierovaní na náboženskej verejnosti novým členom hádam platiť.

Preto som napísal, že admin tejto stránky nie je hrozba ale hrozba je každý adventista ako ty.

Prečítal som si aj Tvoje príspevky na granosalise. Niekto to tu spomínal, že aj tú diskusiu si obdarovával svojimi adventistickými múdrosťami. Je to sila, to je fakt. Ale vďaka za Teba. Keď som si to niečo čítal pochopil som aký sú adventisti duchovne pyšní. Sú ako novodobí farizeji a tá zmes biblických textov a textov prorokyne, čo ními častuješ skoro každý príspevok mi príjde ako adventistický Talmud.

mikim

Braňo napísal:
mikim napísal:mikim si zde může psát co chce stejně jako ostatní, mikim píše vždy jen podle toho jak uvěřil a nebo věří všichni ostatní tradiční adventisté, mikim narozdíl od keců jiných, vždy napíše verše z Písma nebo komentáře EGW pro zdůvodnění dané pravdy. Mikim se nebojí diskutovat, i kdyby se jeho podání víry lišilo od současné církve asd, která si ráda hraje na cenzora i na stránkách, které ji nepatří a zesměšňuje se a vyhrožuje všem okolo, počínaje administrátorovi, namísto toho, aby zde obhájila tu svoji
verzi jediné pravé adventisté pravdy v běžné diskuzi, tak nedělají kazatelé raději vůbec nic a jen hloupě kecají. Asi se bojí, že by neobstáli
Mikim, píš si koľko chceš. Je super, že píšeš. Veď už teraz majú adventisti problém niekoho získať a pokrstiť. Sem tam sa podarí nejaké deti adventistov v nejakom zbore raz za čas presvedčiť. Ale už aj tie deti bočia a radšej točia do sveta ako k vám. Keď ku tomu pridám ešte takého teba s tvojimi prejavmy a myslením, ktoré je vďaka existencii tejto diskusie verejne prístupné o nejaký čas budete musieť pri takomto pranierovaní na náboženskej verejnosti novým členom hádam platiť.

Preto som napísal, že admin tejto stránky nie je hrozba ale hrozba je každý adventista ako ty.

Prečítal som si aj Tvoje príspevky na granosalise. Niekto to tu spomínal, že aj tú diskusiu si obdarovával svojimi adventistickými múdrosťami. Je to sila, to je fakt. Ale vďaka za Teba. Keď som si to niečo čítal pochopil som aký sú adventisti duchovne pyšní. Sú ako novodobí farizeji a tá zmes biblických textov a textov prorokyne, čo ními častuješ skoro každý príspevok mi príjde ako adventistický Talmud.
Já EGW téměř vůbec necituji, pokud s ní někdo jiný nezačne jako první, jinak si vždy vystačím jen s Písmem a EGW beru spíše jen jako doplnění, pokud se EGW liší s Písmem, beru na 1. místě vždy Písmo...

Jinak jsi vedle jak ta jedle, když někdo napíše pravdu, tak ho hned ohodnotíš jako pyšného, protože si dovolil věřit jinak než ty, nemám pravdu? Nejdříve se zapoj, debatuj a pak hodnoť, jinak to jsou jen kecy do větru...

Braňo

mikim napísal:Já EGW téměř vůbec necituji, ::rofl::
Jinak jsi vedle jak ta jedle, když někdo napíše pravdu, tak ho hned ohodnotíš jako pyšného, protože si dovolil věřit jinak než ty, nemám pravdu? Nejdříve se zapoj, debatuj a pak hodnoť, jinak to jsou jen kecy do větru...
Keby som Ťa poznal len odtiaľto, tak by som Ti na tie rečičky možno skočil. Že Ellen vôbec necituješ a že sa mám zapojiť, debatovať a až potom hodnotiť. Ale na Grane sa dávaš veľmi dobre spoznať. Tí, ktorí chcú, si to Tvoje "temer vôbec necitovanie prorokyne" tam môžu overiť. Netúžim diskutovať s Tebou. Na Grane s Tebou diskutovali mnohí iní a ich trpezlivosť s Tebou som obdivoval ale tiež to vzdali. Nie preto, že Ťa nepresvedčili o svojej pravde ale pre spôsob ako neustále tlačíš tú adventistickú pravdu. Na Grane to končí zväčša tak, že po nejakom príspevku tam niekto napíše: "Ááááá, ďaľší adventista." A väčšinou ostatní rozumejú, že neprispievať a nediskutovať je to najvhodnejšie. K takémuto obrazu o adventistoch prispievaš a ho vytváraš. Tam, kde mnohí napíšu, že nevieme, adventista napíše že ale my vieme. My sme si to skonštruovali tak, že nám to zapadá ako teologické súkolie, že adventistické poznanie je to najsprávnejšie, či jediné správne a všetci ostatní sú vedľa.
Toto je horšie pre adventistov, ako osoba, ktorá iba zriadila stránku, kde sa môžu adventisti ventilovať, keď už sa im stalo to, čo sa im stalo. Potom si kladú otázku: "A čo s tým?"

mikim

Braňo napísal:
mikim napísal:Já EGW téměř vůbec necituji, ::rofl::
Keby som Ťa poznal len odtiaľto, tak by som Ti na tie rečičky možno skočil. Že Ellen vôbec necituješ a že sa mám zapojiť, debatovať a až potom hodnotiť. Ale na Grane sa dávaš veľmi dobre spoznať. Tí, ktorí chcú, si to Tvoje "temer vôbec necitovanie prorokyne" tam môžu overiť. Netúžim diskutovať s Tebou. Na Grane s Tebou diskutovali mnohí iní a ich trpezlivosť s Tebou som obdivoval ale tiež to vzdali. Nie preto, že Ťa nepresvedčili o svojej pravde ale pre spôsob ako neustále tlačíš tú adventistickú pravdu. Na Grane to končí zväčša tak, že po nejakom príspevku tam niekto napíše: "Ááááá, ďaľší adventista." A väčšinou ostatní rozumejú, že neprispievať a nediskutovať je to najvhodnejšie. K takémuto obrazu o adventistoch prispievaš a ho vytváraš. Tam, kde mnohí napíšu, že nevieme, adventista napíše že ale my vieme. My sme si to skonštruovali tak, že nám to zapadá ako teologické súkolie, že adventistické poznanie je to najsprávnejšie, či jediné správne a všetci ostatní sú vedľa.
Toto je horšie pre adventistov, ako osoba, ktorá iba zriadila stránku, kde sa môžu adventisti ventilovať, keď už sa im stalo to, čo sa im stalo. Potom si kladú otázku: "A čo s tým?"

Píšeš jednoznačně lži, každý kdo čte mé občasné příspěvky na Granu ví, že ve své argumentaci používám výhradně Písmo se kterým jsem schopen doložit veškerou pravdu, EGW používám jen tehdy, když ji někdo jako první vytáhne jako mnozí " křesťané" na Granu, kteří si ve skutečnosti na křesťany hrají a ani nejsou v žádné církvi a dnes to tam celé pokazil ateista Pozorovatelník se kterým si nikdo neví rady, pak jim odpovím klidně citací EGW, ale sám od sebe z 99% citace k doložení své pravdy nepoužívám. Na Granu se mnou diskutují hlavně ti, kteří o adv. učení něco vědí, jestli se mnou nesouhlasí, protože jsou zastánci bludů a bájí mi je celkem jedno, někteří se mnou ale souhlasí a za to jsem rád. To že nediskutují na Granu alespoň u některých témat další lidé či adventistéči kazatelé, až na výjimky je velmi smutné, protože si tu svoji pravdu nechávají jen pro sebe a to je jistě škoda, namísto toho, aby učili ostatní, tedy pokud nebudou učit stejné bludy jako jiní křesťané.

Jestli se ti nelíbí mezi adventista diskutovat, nemusíš, nikdo tě nenutí sem chodit na adventistické stránky.

Braňo

Milý Mikim, medzi adventistami sa mi nepáči diskutovať. Nediskutujem tu, nemám na to ani čas a s ľuďmi ako Ty ani chuť. Apoštoli si tiež striasli prach z obuvy a išli tam, kde boli slovu otvorení. Prišiel som sem pozrieť po dlhej dobe aby som videl čo nové v tábore adventistov. O chvíľu odchádzam znova na misiu, kde nie je ani internet, takže pozriem sa, čo je tu nové až o tri mesiace. Idem do terénu hlásať ľuďom falošné učenie, lebo to pravé majú výhradne adventisti. Ale zdá sa mi to lepšie ako tliachanie v diskusii a copypastovanie citátov prorokyne a skladačky z Písma.
Prajem všetkým všetko dobré, aby dobro ostávalo v našich srdciach. Možno sa ozvem v decembri.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Vnímám v této diskuzi dva okruhy, které se netýkají tématu, ale jsou typické:
1. Jako “Hosť“ zde píše více lidí, takže je obtížné bez citací reagovat na konkrétní příspěvky. Mám radši jména než přezdívky a radši přezdívky než anonymy.
2. Jsou lidé, kteří zahlcují funkční diskuze svou tvorbou s pocitem, že na to mají právo a „pravdu“ (tu v jejich podání) je třeba hájit stůj co stůj. Pochopte, to není o přerostlém „egu“, ale jde o hájení „pravdy“, vám to snad není jasné?! Když se vám to nelíbí, nebo byste snad náhodou chtěli mít poslední slovo, tak nemusíte diskutovat…Jeden psycholog mi kdysi vysvětloval pojem „obsese“. Padni komu padni.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Jsem docela pobaven, když mi někteří přispěvatelé říkají, čemu vlastně jako adventista musím věřit (vždyť to „někteří adventisté“ píšou), a čemu oni, jako křesťané (neadventisté?) nevěří. Neberte všechno, co zde někteří adventisté píšou, tak vážně. Ačkoli se považují za „ryzí adventisty“, a některá jejich tvrzení tak vyznívají, je to mínění, které mají sami o sobě (já k nim samozřejmě, ale opravdu, nepatřím... :) ).
Teď vážně: Adventisté věří, že jsou spaseni pouze díky milosti Pána Ježíše Krista. Mají však nadstandardní nároky na to, co znamená a jak se projevuje víra v Ježíše. Ještě jednou: spor se nevede o to, zda jsme nebo nejsme spaseni milostí. Spor se vede o to, co znamená, resp. jak se projevuje „spásná víra“. Otázka soboty a jídla atd. není „o spasení za zásluhy“, ale o tom, co odlišuje spásnou víru od pouhé formálního „slovního“ vyznání. Ježíš totiž říká: „Ne každý, kdo mi říká Pane, Pane, vejde do nebeského království, ale ten, kdo činí vůli mého Otce …“ (Mt 7:21). Otázka, kterou řešíme, není „o spasení ze skutků“, ale o tom, jak se projevuje „činění Boží vůle“. Pokud budete namítat, že Ježíš už Boží vůli naplnil, tak se ptám, co tedy chce po nás? Adventisté většinově věří, že k následování Krista patří „řád života“, včetně Desatera a mnoha dalších věcí. Zkuste si adventisty a jejich životní styl představit jako „řeholi“.
To, jaké bylo učení apoštolů a co vše Pavel, nebo Barnabáš, nebo Jan Marek, nebo Sílas a další učili pohany, víme jen z náznaků. Rozhodně to nebylo-„věř v Pána Ježíše a pak si dělej, co uznáš za vhodné“. Ježíš nesepsal žádnou knihu a nevydal žádný zákon, podobný Tóře. Vychoval učedníky a dal církvi moc, aby se učila rozpoznávat, nalézat a zvěstovat, jaké je vůle Boží, co je potřebné a přiměřené době, kulturnímu okruhu a poznání, ve kterém žijeme. Apoštolové a první křesťané se toho zhostili tak, že nám zanechali evangelia a dopisy, které potom prvokřesťanská církev „kanonizovala“ a přijala do Písma i „židovský kánon Starého zákona“.. Tento úkol (nalézání) trvá až dodnes. Adventisté jej uchopili podle poznání svých zakladatelů (s různými důrazy z amerického protestantizmu a osvícenství). Jen se mi nesnažte namluvit, že někdo (z vás) dnes vychází pouze z čistého učení apoštolů…

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

K lepsiemu pochopeniu povodnej temy mam vas otazku:
Kto su ti dvaja pani Karol B. a Ferdinand V. co patraju po tom adminovi?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 neregistrovaní