Vege strava ako ideál pre adventistu

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Tomáš Plechatý

Re: Vege strava ako ideál pre adventistu

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

,,And He (God) permitted that long-lived race to eat animal food to shorten their sinful lives."

COUNSELS ON DIET AND FOODS, PAGE 373
Chapter 23—Flesh Meats (Proteins Continued)

Přeloženo:

,,Bůh dal po potopě lidem jíst maso, aby zkrátil jejich hříšné životy."

z Knihy ,,Rady o výživě a pokrmech od EGW.

Takže podle této informace ,,prorokyně" bych měl co?

Nejíst maso jako vzorný adventista? Snažit se žít zdravě a dožít se vysokého věku?

Neměl bych raději jíst maso, abych zemřel co nejdříve?

vždyť podle EGW si právě toto Bůh přeje. Přece proto nám to maso dovolil jíst, aby nás přiotrávil.

Zkuste tento ,,skvost" z pera EGW srovnat s částí bible:

Genesis 9:1-4

Bůh Noemu a jeho synům požehnal a řekl jim: „Ploďte a množte se a naplňte zemi.
Bázeň před vámi a děs z vás padnou na všechnu zemskou zvěř i na všechno nebeské ptactvo; se vším, co se hýbe na zemi, i se všemi mořskými rybami jsou vám vydáni do rukou.
Každý pohybující se živočich vám bude za pokrm; jako zelenou bylinu vám dávám i toto všechno.
Jen maso oživené krví nesmíte jíst.

Já myslím, že Bůh lidem žehná a přeje dobré věci, když jim dává maso, ale to víte možná bibli sám špatně rozumím

Asi bych si měl přečíst co o tom napsala EGW, aby mi to správně došlo.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Tomáš Plechatý napísal:,,And He (God) permitted that long-lived race to eat animal food to shorten their sinful lives."

COUNSELS ON DIET AND FOODS, PAGE 373
Chapter 23—Flesh Meats (Proteins Continued)

Přeloženo:

z Knihy ,,Rady o výživě a pokrmech od EGW.

Takže podle této informace ,,prorokyně" bych měl co?

Nejíst maso jako vzorný adventista? Snažit se žít zdravě a dožít se vysokého věku?

vždyť podle EGW si právě toto Bůh přeje. Přece proto nám to maso dovolil jíst, aby nás přiotrávil.

Zkuste tento ,,skvost" z pera EGW srovnat s částí bible:

Genesis 9:1-4

Bůh Noemu a jeho synům požehnal a řekl jim: „Ploďte a množte se a naplňte zemi.
Bázeň před vámi a děs z vás padnou na všechnu zemskou zvěř i na všechno nebeské ptactvo; se vším, co se hýbe na zemi, i se všemi mořskými rybami jsou vám vydáni do rukou.
Každý pohybující se živočich vám bude za pokrm; jako zelenou bylinu vám dávám i toto všechno.
Jen maso oživené krví nesmíte jíst.

Já myslím, že Bůh lidem žehná a přeje dobré věci, když jim dává maso, ale to víte možná bibli sám špatně rozumím

Asi bych si měl přečíst co o tom napsala EGW, aby mi to správně došlo.

...Takže podle této informace ,,prorokyně" bych měl co?

Nejíst maso jako ho nejí miliony lidí a 99% z nich jsou neadventisté po celém světě, kteří o EGW nikdy nic ani neslyšeli, natož aby od ní něco četli.
Nevím jak to EGW myslela, že měl být život zkrácen, ale pokud to bylo nejen jezením masa, ale i následkem hříchu a zatvrzelostí srdce jak píše v listu 5 z roku 1890 na str. 6. v Manuskriptu, tak se nedivím. Každopádně jíst maso nebylo dovoleno od ráje až do potopy. Po potopě dostal člověk povolení jíst maso jenom proto, že mnoho zeleného bylo zničeno a ryb asi naopak bylo všude dost.
Každopádně si tím člověk zkrátil podstatně život, bez masa žil v průměru 900 let po potopě s masem od 600 až po 175 Abrahám či 148 let Náchod a to v průběhu 10 pokolení. Po vyjítí z Egypta nebylo maso opět dovoleno, proto 40 let na poušti jedli mannu, než začali reptat, že chtějí maso jako měli v Egyptě ryby a jak u Boha dopadli? Přečti si 4. Moj. 11.4-34. Verš 33, prostě ty, kteří požadovali maso Bůh zabil.
Bůh si nikdy nepřál, abychom jedli maso, stejně jako ho nebudeme jíst v obnovené m ráji.

I Eliáš učil židy postupně nejíst maso:
a) Chléb, maso a voda, 1. Král.17. 1-6
b) Chléb, olej a voda, 1. Král. 17.8-16
C) Chléb a voda, 1. Král. 19.4-8

Stejně tak i Daniel nejspíš nejedl maso. Dan. 1.12

Kdo by se nechtěl dožít vysokého věku? Já rozhodně ano, jen tak totiž můžu být mezi 144000 živými a vidêt 2PJK. Ty snad ne?

Tomáš Plechatý

Já:

citát EGW:
,,And He (God) permitted that long-lived race to eat animal food to shorten their sinful lives."

překlad:

Mikim:
Nevím jak to EGW myslela, že měl být život zkrácen, ale pokud to bylo nejen jezením masa, ale i následkem hříchu a zatvrzelostí srdce jak píše v listu 5 z roku 1890 na str. 6. v Manuskriptu, tak se nedivím.
pro Mikima:

Ty lstivý alibistický kluzký úhoři! Jak se můžeš takto vykrucovat.

Ten výrok Ellen Whiteové je jasný stejně jako výrok desatera:

,,Cti otce a matku, abys byl dlouho živ na zemi"

,,Bůh dal(permitted znamená povolil) po potopě lidem jíst maso, aby zkrátil jejich hříšné životy."

Když si přečteš takovýto výrok u EGW někde jinde, kde to potřebuješ, tak mu hned věříš a souhlasíš s ním, protože zapadá do tvé skládanky.
Stejně tak u desatera bys normálně řekl, že je to jasná věta, která říká, že máš dělat toto, aby se stalo to druhé.

Takže zde je jasně napsaná ,,inspirovaná" věta od ,,prorokyně" která pokud jí uvěříš, tak podsouvá Bohu pro lidi zlé úmysly, když jim dovolil v Gen 9,1-4 jíst maso.

Podle bible jim to povoluje jako jako součást požehnání: ,,ploďte a množte se" stejně jako to udělal při jejich stvoření!!!!

Podle bible jim Bůh přeje plodnost a naplnění země - dobro!!!! Podle EGW jim Bůh přeje ,,zkrácení jejich hřášných životů"

Tomu se v naší době říká normálně otrava, nebo přiotrávení a těmto pachatelům přiděluje trestní zákoník podobné tresty jako pokusům o vraždu/ zabití.

Je tu do očí bijící, že to EGW takto napsala a že to má přesně takovýto význam. A je do očí bijící, že to je v rozporu s biblí v Gen 9,1-4!!!!!

A ty se tomu vyhneš a tváříš se jakoby to neexistovalo, nebo nemělo nijak závažný dopad, na CASD učení o EGW nebo její zdravotní reformě, nebo o inspirovanosti jejich knih.

Zkusíš to poopravit nějakým jiným výrokem napsaným o léta později a že pokud je v tom i hřích a zatvrzelost srdce, tak se prý nedivíš!

Jak to vůbec můžeš napsat!!!!!!!!

Tak budeš poslouchat zdravotní reformu i přesto, že víš, že Bůh měl záměr lidem zkrátit jejich hříšné životy?
Nevzpíráš se tím Bohu?
Jestli podle sebe ty nejsi hříšný, pak věz, že zkrácení života potkalo i Potomky Noeho až do Abrahama, jsi lepší než oni?

Klidně přijmeš takto pokřivený obraz Boha, jen kvůli té ženě?

Takový alibismus!!!! A to se pořád oháníš jen tkzv. pravdou a že vše dokládáš písmem.
Že ti hanba není.

mikim

Tomáš Plechatý napísal:Já:

citát EGW:

překlad:

Mikim:
Nevím jak to EGW myslela, že měl být život zkrácen, ale pokud to bylo nejen jezením masa, ale i následkem hříchu a zatvrzelostí srdce jak píše v listu 5 z roku 1890 na str. 6. v Manuskriptu, tak se nedivím.
pro Mikima:

Ty lstivý alibistický kluzký úhoři! Jak se můžeš takto vykrucovat.

Ten výrok Ellen Whiteové je jasný stejně jako výrok desatera:

,,Cti otce a matku, abys byl dlouho živ na zemi"

,,Bůh dal(permitted znamená povolil) po potopě lidem jíst maso, aby zkrátil jejich hříšné životy."

Když si přečteš takovýto výrok u EGW někde jinde, kde to potřebuješ, tak mu hned věříš a souhlasíš s ním, protože zapadá do tvé skládanky.
Stejně tak u desatera bys normálně řekl, že je to jasná věta, která říká, že máš dělat toto, aby se stalo to druhé.

Takže zde je jasně napsaná ,,inspirovaná" věta od ,,prorokyně" která pokud jí uvěříš, tak podsouvá Bohu pro lidi zlé úmysly, když jim dovolil v Gen 9,1-4 jíst maso.

Podle bible jim to povoluje jako jako součást požehnání: ,,ploďte a množte se" stejně jako to udělal při jejich stvoření!!!!

Podle bible jim Bůh přeje plodnost a naplnění země - dobro!!!! Podle EGW jim Bůh přeje ,,zkrácení jejich hřášných životů"

Tomu se v naší době říká normálně otrava, nebo přiotrávení a těmto pachatelům přiděluje trestní zákoník podobné tresty jako pokusům o vraždu/ zabití.

Je tu do očí bijící, že to EGW takto napsala a že to má přesně takovýto význam. A je do očí bijící, že to je v rozporu s biblí v Gen 9,1-4!!!!!

A ty se tomu vyhneš a tváříš se jakoby to neexistovalo, nebo nemělo nijak závažný dopad, na CASD učení o EGW nebo její zdravotní reformě, nebo o inspirovanosti jejich knih.

Zkusíš to poopravit nějakým jiným výrokem napsaným o léta později a že pokud je v tom i hřích a zatvrzelost srdce, tak se prý nedivíš!

Jak to vůbec můžeš napsat!!!!!!!!

Tak budeš poslouchat zdravotní reformu i přesto, že víš, že Bůh měl záměr lidem zkrátit jejich hříšné životy?
Nevzpíráš se tím Bohu?
Jestli podle sebe ty nejsi hříšný, pak věz, že zkrácení života potkalo i Potomky Noeho až do Abrahama, jsi lepší než oni?

Klidně přijmeš takto pokřivený obraz Boha, jen kvůli té ženě?

Takový alibismus!!!! A to se pořád oháníš jen tkzv. pravdou a že vše dokládáš písmem.
Že ti hanba není.
...Ty lstivý alibistický kluzký úhoři! Jak se můžeš takto vykrucovat. ::rofl::

krásné...opět jsi mně potěšil..., máš opravdu dostatečnou slovní zásobu...masožroute...

Celé znění EGW, které mám k dispozici:
"Po potopě bylo jezení masa trpěno, aby byl život lidského pokolení zkrácen. Bylo dovoleno následkem zatvrzelosti srdce lidského." Neveřejné svědectví ohledně masité potravy 5, list 1890, str. 6 Manuskript, brožurka Návrat k původní stravě - uprostřed.

Nevím odkud máš ten Tebou zveřejněný výrok, ale téměř se shoduje s tím mým. Tebe na tom "sere" jen ta jedna věta, "aby byl život lidského pokolení zkrácen", že?

I já této části věty moc nerozumím, ale ona nejspíše jen konstatovala to co proběhlo v minulosti, kdy se život jezením masa opravdu razantně zkrátil. To je holý fakt, s tím nic nenaděláme. Musel bych si přečíst vše co o tom napsala předtím i potom a nejen jeden její vytržený komentář.

A jak jsem už uvedl jak dopadli ti, co šli na poušti a chtěli maso - když naštvali Boha, ten jim poslal křepelky, které si nachytali, zabili a chtěli je jíst, a Bůh je za trest za to zabil.
Nechtěl, aby jedli maso. To je další jednoznačný fakt. Bůh nikdy v Písmu lidem nedával sám od sebe maso, to jen lidé ho po něm chtěli, po potopě, protože nic jiného zeleného moc nebylo, a ryb přitom určitě bylo v moři dostatek. Později když je vyvádí z Egypta, znovu je učí jíst bez masa 40 let na poušti.

Jeden špatně pochopený výrok EGW mi vůbec nevadí, ona byla jen člověk a mohla to myslet jinak než to chápeme dnes my. 95% všech výroků, které napsala 100% věřím a ze zbytku, kvůli nejasnostem si nejsem jistý, co tím či oným chtěla říci, ale to je jen kapka v moři. Kdyby to bylo naopak, tak bych ji pochopitelně nevěřil.

A jak už jsem zde uvedl tuto krátkou brožurku doporučuji stáhnout a přečíst všem masožroutům ;)

https://www.ulozto.cz/!yusTSz9P5/navrat ... strave-pdf

nebo něco i zde:

http://www.znamenicasu.cz/proc-doporucu ... odle-bible

Chápu, že nechceš přestat jíst maso, i já jsem před cca 5 léty žral maso skoro každý den a díval jsem se na vegetariány jako blbce, protože v té době bych sojové do pusy nedal ani omylem a dnes ho jím běžně, přechod z masa na bezmasé jídlo je i pro mne velmi dlouhodobý proces, maso je mnohem těžší závislost než cigára, drogy a chlast. Pokud nemáš kolem sebe lidi, kteří tě vedou k jezení bez masa, budeš to mít těžké, ale vše jde časem překonat. A tam kde pracuješ je tolik vege restaurací, stačí ochutnat nějaké dobré jídlo a uvidíš sám, nemusí to být zrovna sojové. Já takovou možnost v našem městě kde není ani jedna bezmasá restaurace nemám a jsem odkázán na vlastní vaření. Ale i v běžné restauraci se dá najíst bez masa. Čím jím méně masa tím mi to více pálí... ;)

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mikim napísal:Čím jím méně masa tím mi to více pálí... ;)
Ak sú Tvoje príspevky prejavom toho ako Ti to páli, a to vďaka obmedzeniu mäsa, aj keď mäso vlastne temer nejem, od zajtra sa ním budem prežierať. Je to lepšie ako vplyvom nejedenia mäsa dopadnúť ako Ty.

jenb
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 21:24
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa jenb »

podle Mikima není ryba maso....je vidět, že jsi stejně opravdový vegetarián jako adventista...

mikim

Já někde tvrdím, že ryba není maso? Děláš si srandu?

jenb
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 21:24
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa jenb »

Bůh nikdy v Písmu lidem nedával sám od sebe maso, to jen lidé ho po něm chtěli, po potopě, protože nic jiného zeleného moc nebylo, a ryb přitom určitě bylo v moři dostatek.

Tomáš Plechatý

Mikim:
Jeden špatně pochopený výrok EGW mi vůbec nevadí, ona byla jen člověk a mohla to myslet jinak než to chápeme dnes my. 95% všech výroků, které napsala 100% věřím a ze zbytku, kvůli nejasnostem si nejsem jistý, co tím či oným chtěla říci, ale to je jen kapka v moři. Kdyby to bylo naopak, tak bych ji pochopitelně nevěřil.
Dobrá Mikime, pochopil jsem nyní, že pro tebe není problém přiznat, že nějaký výrok od EGW, který se ti nehodí do krámu, neumíš vysvětlit a že možná to myslela nějak jinak. A nemá problém celkově na 100% věřit 95% toho, co napsala.

Těch 5% je jen kapka v moři že?
Takže jak si vykládáš pro tebe těch 5% včetně výroku o povolení masa lidem po potopě?

Mám pro tebe novinku.
Jestli si myslíš, že se svým postojem tu stále ještě hájíš pravdu zvěstovanou Bohem skrze prorokyni EGW, tak se pleteš.

Tvá 95% prorokyně totiž má pro tebe za tvou o 5% menší víru tento citát:

,,Jestliže jsi dokonale přesvědčen, že Bůh s námi nemluvil, proč nejednáš v souladu se svou vírou, a neopustíš ty, kteří se nacházejí v tak velkém klamu jako tento lid? Jestliže tvé pochybnosti byly výsledkem působení Ducha Božího, pak máš pravdu a my se mýlíme. Bůh buď církev poučuje, kárá její nepravosti a posiluje její víru, nebo toho nečiní. Toto dílo buď je od Boha, nebo není. Bůh nečiní nic společně se satanem. Proto mé dílo během posledních třiceti let nese buď pečeť Boží, nebo pečeť nepřítele. V tomto ohledu není polovičatosti. Svědectví pocházejí buď od Ducha Božího nebo od ďábla. 

4T 229.2 = testimony volume 4 page 230 = svědectví pro církev svazek 4. str. 230

Buď ji nazvi celou od Boha nebo celou od ďábla jasné!!!!

A ještě další vzkaz:

(Někteří) říkají: 'To je pouze osobní názor sestry Whiteové, ale já se budu řídit vlastním úsudkem' a pokud nadále činí právě to, před čím byli varováni, že nesmí dělat, ukazují tím, že pohrdají Boží radou a výsledek bude takový, jaký mi Duch Boží ukázal: Urážka díla Božího a jejich vlastní záhuba.“ {5T 683.687-688}

„A právě nyní, když jsem vám poslala varovné a káravé svědectví, mnozí z vás prohlašují, že je to pouze názor sestry Whiteové. Tím jste urazili Ducha Božího. Vězte, že sám Pán se zjevuje skrze Ducha proroctví.“ {5T 64.3}

Podle EGW urážíš dílo Boží a budeš zahuben!

Satan pomůže těm, kteří cítí, že musí rozlišovat. – „Musím konat svou práci, vyvracet chybná chápání těch, kteří se pokládají za schopné určovat, co je svědectví od Boha, a co je výrok lidský. Jestliže ti, kteří takto působili, pokračují v této činnosti dál, pak to budou satanské nástroje, které budou jednat za ně. /… / Ti, kteří pomáhali duším, aby pociťovaly svobodu určovat, co je ve Svědectvích od Boha a co jsou jen slova sestry Whiteové bez Božího vnuknutí, nakonec shledají, že pomáhali ďáblu v jeho podvodném díle. Svědectví číslo 3, str. 211 (5T 682) – Letter 28, 1906 {3SM 70.4}

Satan ti bude pomáhat, budeš satanským nástrojem, zjistíš, že jsi pomáhal ďáblu v jeho podvodném díle.

,,Neuveřejňuji ani jediný článek, který by vyjadřoval pouze mé vlastní myšlenky. Dopisy jsou tím, co mi Pán zjevil ve viděních - převzácné paprsky světla, zářícího od trůnu." 
(5T 68 )

,,V modlitebně (v Battle Creeku) i na vysoké škole se vyučuje předmět inspirace a smrtelní lidé si přivlastňují právo říkat, že některé věci v Písmech byly inspirovány a některé ne. Bylo mi ukázáno, že Hospodin nevnukl články o inspiraci, uveřejněné v Review, ani neschválil, aby se doporučovaly naší mládeži na vysoké škole. Když se lidé odvažují kritizovat Boží Slovo, dostávají se na posvátnou, svatou půdu, a raději by měli s bázní a třesením uznat svoji moudrost za pošetilost. Bůh nepověřil nikoho tím, aby pronášel soud nad Jeho Slovem, aby vybíral některé věci jako inspirované a zavrhoval ostatní jako neinspirované. Se svědectvím se zachází stejným způsobem."  Letter 22, 1889.

Takže smrtelníku jak se opovažuješ přivlastňovat si právo říkat, že některé věci ve svědectvích, neboli díle EGW byly inspirovány (95%) a některé ne (5%)!!!! Měl bys raději s bázní a třesením uznat svoji moudrost za pošetilost. Bůh nikoho neurčil aby pronášel soud nad Jeho Slovem, nebo svědectvími EGW a některé zavrhoval jako neinspirované.

Tvůj vlastní vzor tvá prorokyně by tě za tvé jednání (95% a 5 %) odsoudila.
Všechno nebo nic Mikime, to jsou její slova.

Tomáš Plechatý

A ještě jedna věc:

Věříš 95% výroků toho co napsala?
podle:
http://www.whiteestate.org/about/egwbio.asp

Za svůj život napsala přes 5000 článků a 40 knih a přes 50 000 stránek rukopisu.

To jsi jako všechno četl?
Normální člověk se vyjadřuje o tom že něčemu věří, nebo nevěří až když se s tím seznámí.

Ty věříš na 100% přibližně 4750 článkům, 38 knihám a 47 500 stránkám rukopisu i když jsi je asi nikdy nečetl a některé ani nejsou veřejnosti přístupné, nebo jen v angličtině.

Tomu já říkám oddaná a slepá víra.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní