Obrateny pohania evanjeliom apostolov podla toho co si napisal ale z naznakov museli byt vedeni k Desatoru, sobote, cistemu, necistemu, abstinencii atd.Milan napísal:Adventisté většinově věří, že k následování Krista patří „řád života“, včetně Desatera a mnoha dalších věcí.
... To, jaké bylo učení apoštolů a co vše Pavel, nebo Barnabáš, nebo Jan Marek, nebo Sílas a další učili pohany, víme jen z náznaků.
Karol B. a Ferdinand V. pátrajú po adminovi
Re: Karol B. a Ferdinand V. pátrajú po adminovi
Pokud ap. vyučovali i po Ježíšovi z Moj. Zákona pohany tak by bylo nepředstavitelné, kdyby je nevyučovali vše co jsi zmínil.
Vyucovali apostolovia pohanov ohladom Mojzisovho Zakona?mikim napísal:Pokud ap. vyučovali i po Ježíšovi z Moj. Zákona pohany tak by bylo nepředstavitelné, kdyby je nevyučovali vše co jsi zmínil.
[KB1613] Sk 15:21 Nebo Mojžíš od dávních věků má po městech, kdo by jej kázal, poněvadž v školách na každou sobotu čítán bývá.Hosť napísal:Vyucovali apostolovia pohanov ohladom Mojzisovho Zakona?mikim napísal:Pokud ap. vyučovali i po Ježíšovi z Moj. Zákona pohany tak by bylo nepředstavitelné, kdyby je nevyučovali vše co jsi zmínil.
[NBK] Sk 18:4 Každou sobotu však promlouval v synagoze a přesvědčoval Židy i Řeky.
[KB1613] Sk 24:14 Ale totoť před tebou vyznávám, že podlé té cesty, kterouž nazývají kacířstvím, tak sloužím Bohu otců, věře všemu, cožkoli psáno jest v zákoně a v prorocích
[KB1613] Sk 28:23 A když jemu uložili den, sešlo se jich mnoho do hospody k němu, jimž s osvědčováním vypravoval o království Božím, slouže jim k víře o Ježíšovi z zákona Mojžíšova a proroků, od jitra až do večera.
Učil je z Mojžíšova zákona vše co ještě tehdy platilo, kromě obětních zákonů...
Pytal som sa v kontexte ucenia apostolov o dolezitosti zachovavania Mojzisovho zakona a zachovavania Desatora, soboty, necisteho masa atd. Nie v kontexte toho, ci pouzivali apostoli Mojzisov zakon aby na nom ukazali dielo Pana Jezisa. Inak dobry pokus. Pavel je podla teba apostol druhej triedy, lebo sa ti nehodi do zakonnickej konstrukcie no ked sa ti hodi do konstrukcie o Mojzisovom zakone tak ho kludne pouzijes.
Ap. Pavel jako Saul zabíjel a mordoval křesťany, zatímco ap. Petr, Jakub a Jan chodili přímo s Ježíšem a učili se od něho, proto jim dávám přednost stejně jako Ježíši, pokud Ježíš nebo ostatní apoštolové říkají jasné A a apoštol Pavel B, pak se ap. Pavel u mne mýlí, pokud ale říká to samé co ootatní apoštolové, tak mu nemám problém věřit a použít jeho slovo.Hosť napísal:Pytal som sa v kontexte ucenia apostolov o dolezitosti zachovavania Mojzisovho zakona a zachovavania Desatora, soboty, necisteho masa atd. Nie v kontexte toho, ci pouzivali apostoli Mojzisov zakon aby na nom ukazali dielo Pana Jezisa. Inak dobry pokus. Pavel je podla teba apostol druhej triedy, lebo sa ti nehodi do zakonnickej konstrukcie no ked sa ti hodi do konstrukcie o Mojzisovom zakone tak ho kludne pouzijes.
A čo asi robil ap.Pavel v Arábii 3 roky, od koho sa učil? (Gal 1,17) Keď píše,že mu pravdu nezjavili ľudia, tak nie samotný Ježiš? A nevytrpel si sám toho dosť, bičovania, ponižovania, bol pred cisárom Nerom, potom neskôr popravený? Bol podľa teba druhotriedny apoštol?mikim napísal:Ap. Pavel jako Saul zabíjel a mordoval křesťany, zatímco ap. Petr, Jakub a Jan chodili přímo s Ježíšem a učili se od něho, proto jim dávám přednost stejně jako Ježíši, pokud Ježíš nebo ostatní apoštolové říkají jasné A a apoštol Pavel B, pak se ap. Pavel u mne mýlí, pokud ale říká to samé co ootatní apoštolové, tak mu nemám problém věřit a použít jeho slovo.Hosť napísal:Pytal som sa v kontexte ucenia apostolov o dolezitosti zachovavania Mojzisovho zakona a zachovavania Desatora, soboty, necisteho masa atd. Nie v kontexte toho, ci pouzivali apostoli Mojzisov zakon aby na nom ukazali dielo Pana Jezisa. Inak dobry pokus. Pavel je podla teba apostol druhej triedy, lebo sa ti nehodi do zakonnickej konstrukcie no ked sa ti hodi do konstrukcie o Mojzisovom zakone tak ho kludne pouzijes.
sorry, ale ma irituje keď nejaký blbeček za počítačom ide dehonestovať jedného z najvýznamnejších misionárov ranokresťanskej cirkvi
Mám za to, že jsem nic z výše uvedeného nenapsal a zcela jistě si to nemyslím. Křesťany se stávali židé i pohané. Je zcela zřejmé, že způsob zvěstování byl přiszpůsoben cílové skupině. Pro židy byl asi největší problém to, že Kristus je Pánem, tedy rovný Bohu (a tím porušuje ustanovení Tóry). Pro pohany to mohla být otázka modlošlužby, vzkříšení Krista atd. a také požadavky eické a mravní. Apoštolové podle mne zdůrazňovali oddanost Ježíši, vzájemnou lásku a řád v životě (věrnost, pokoru, střídmost...). Velký význam pro formování církve mělo kázání slova, společné modlitby, setkávání u "stolu Páně" a křest na vyznání hříchů a přijmutí Ducha...S tím, jak chápání blízkosti Kristova návratu přestávalo být považováno za "otázku dnů" řeší prvotní církev i další otázky-co je víry hodné, kde leží hranice mezi pravou vírou a herezí, jak zajistit sociální služby, kdo má pověření kázat, jaký má být vztah ke státní moci a převládajícímu kulturnímu a civilizačnímu prostředí...Obrateny pohania evanjeliom apostolov podla toho co si napisal ale z naznakov museli byt vedeni k Desatoru, sobote, cistemu, necistemu, abstinencii atd.
Ap. Pavel je někdy a nejen pro mne složitý a těžce pochopitelný apoštol oproti ostatním a mnozí překrucují jeho slovo, protože mu nerozumí, a to už říkali jak víme z Písma dokonce i mnozí v jeho době, kteří s ním měli problém, to neříkám až dnes já poprvé. Nenapsal jsem, že je pro mne druhořadý apoštol, napsal jsem, že je na mém osobním žebříku pravdy po Bohu Otci a Ježíši Kristu, kteří jsou na 1. místě a dalších učednících Petru, Janu a Jakubovi, kteří jsou na špici druhého místa spolu s dalšími učedníky v pochopení až na "krásném" třetím místě, samozřejmě nemohu ignorovat vidění, které mu dal Ježíš a že si ho taky vybral k šíření evangelia a za že za něj položil život.John 3:16 napísal:A čo asi robil ap.Pavel v Arábii 3 roky, od koho sa učil? (Gal 1,17) Keď píše,že mu pravdu nezjavili ľudia, tak nie samotný Ježiš? A nevytrpel si sám toho dosť, bičovania, ponižovania, bol pred cisárom Nerom, potom neskôr popravený? Bol podľa teba druhotriedny apoštol?mikim napísal:Ap. Pavel jako Saul zabíjel a mordoval křesťany, zatímco ap. Petr, Jakub a Jan chodili přímo s Ježíšem a učili se od něho, proto jim dávám přednost stejně jako Ježíši, pokud Ježíš nebo ostatní apoštolové říkají jasné A a apoštol Pavel B, pak se ap. Pavel u mne mýlí, pokud ale říká to samé co ootatní apoštolové, tak mu nemám problém věřit a použít jeho slovo.Hosť napísal:Pytal som sa v kontexte ucenia apostolov o dolezitosti zachovavania Mojzisovho zakona a zachovavania Desatora, soboty, necisteho masa atd. Nie v kontexte toho, ci pouzivali apostoli Mojzisov zakon aby na nom ukazali dielo Pana Jezisa. Inak dobry pokus. Pavel je podla teba apostol druhej triedy, lebo sa ti nehodi do zakonnickej konstrukcie no ked sa ti hodi do konstrukcie o Mojzisovom zakone tak ho kludne pouzijes.
sorry, ale ma irituje keď nejaký blbeček za počítačom ide dehonestovať jedného z najvýznamnejších misionárov ranokresťanskej cirkvi
Dnes jsou mnozí protestanté, kteří celou víru staví vše jen na ap. Pavlovi a ostatní apoštoly naprosto ignorují nebo si jich všímají jen zřídka a o Ježíši s zmíní jen aby se neřeklo. Před těmi musím varovat.
Koneckonců své nejdůležitější vidění viz Zjevení dal Ježíš ap. Janovi, nikoliv Pavlovi a to o něčem svědčí, který učedník byl miláčkem Páně.
Jinak já mám aspoň nějaké jméno a nazýváš mne blbečkem, ty, který nemá ani to jméno a schovává se za Hosta. Mne může urazit jedině inteligent.

Ja si myslim, ze mikim to nemuze myslet vazne. Na druhe stranu, kdyz vidim jedince s takovym myslenim... tak uz chapu proc krestansti fanatici vypalili alexandrijskou knihovnu a zaziva stahli z kuze pohanskou filozofku Hypatii. Diky Bohu, ze v v dnesni dobe a v teto spolecnosti uz se muze fanatismus projevovat maximalne tak tlachanim na foru.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní