Praktický život členů casd a články víry
Re: Praktický život členů casd a články víry
Striktně vzato není v přikázání o sobotě ani ň o ,,celodenním vztahu s ,,Ockom" !
Je tam to, že 6 dní budeš makat naplno a 7 den makat naopak nesmíš.
Proč?
a) protože já Bůh, jsem to tak dělal při stvoření
nebo
b) protože jsem vám zachránil zadek z Egypta
O vztahu tam opravdu není nic.
Je tam to, že 6 dní budeš makat naplno a 7 den makat naopak nesmíš.
Proč?
a) protože já Bůh, jsem to tak dělal při stvoření
nebo
b) protože jsem vám zachránil zadek z Egypta
O vztahu tam opravdu není nic.
Ján Werich povedal múdru vetu:
"Fanatismus je určitý nedostatek statečnosti. On je to strach přijímat svět v jeho složitosti. Fanatismus je cesta k zjednodušení života. Je to útěk před odpovědností, kterou člověk přijímá tím, že se pořád rozhoduje."
Mám dojem, že my adventisti si radi veci zjednodušujeme, lebo život je naozaj veľmi zložitý.
"Fanatismus je určitý nedostatek statečnosti. On je to strach přijímat svět v jeho složitosti. Fanatismus je cesta k zjednodušení života. Je to útěk před odpovědností, kterou člověk přijímá tím, že se pořád rozhoduje."
Mám dojem, že my adventisti si radi veci zjednodušujeme, lebo život je naozaj veľmi zložitý.
Byť s Ockom celý deň by sa malo usilovať každé Jeho dieťa a každý deň 24/7. Veď Ocko odpočíva od založenia sveta a pozýva nájs vojsť do Jeho odpočinku. Má snáď úradné hodiny?Dušan Seberíni napísal:Celé je to O MOŽNOSTI BYŤ S OCKOM CELÝ DEŇ.
-
- Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
- Kontaktovať používateľa:
A Ježiš im odpovedal: Môj Otec pracuje až doteraz, i ja pracujem.{Jn 5:17}Hosť napísal:Byť s Ockom celý deň by sa malo usilovať každé Jeho dieťa a každý deň 24/7. Veď Ocko odpočíva od založenia sveta a pozýva nájs vojsť do Jeho odpočinku. Má snáď úradné hodiny?Dušan Seberíni napísal:Celé je to O MOŽNOSTI BYŤ S OCKOM CELÝ DEŇ.
Otec odpočívá ve svůj den odpočinku a tím byl od začátku chvíle kdy stvořil svět a zároveň pracuje dodnes, jestli se budeme v nebi scházet všichni sobotu co sobotu a v novoluní, je jasné, že právě v sobotu (svátek) si na nás On udělá i v nebi speciální čas. Věřím, že 7 denní týden bude i v nebi. Někteří budou v Jeho přítomnosti i přes týden, když budeme soudit 1000 let hříšné lidí.Dušan Seberíni napísal:A Ježiš im odpovedal: Môj Otec pracuje až doteraz, i ja pracujem.{Jn 5:17}Hosť napísal:Byť s Ockom celý deň by sa malo usilovať každé Jeho dieťa a každý deň 24/7. Veď Ocko odpočíva od založenia sveta a pozýva nájs vojsť do Jeho odpočinku. Má snáď úradné hodiny?Dušan Seberíni napísal:Celé je to O MOŽNOSTI BYŤ S OCKOM CELÝ DEŇ.
-
- Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
- Kontaktovať používateľa:
???mikim napísal: Věřím, že 7 denní týden bude i v nebi.
Máš zrejme na mysli večnosť. Tak tam určite deň nebude a teda nebude tam ani týždeň.
A ak Boh zasľúbil, že tam bude šabat, tak ja tomu verím, ale nesnažím sa vysvetľovať ako to bude,
lebo to naše časnosťou spútané gebule jednoducho nevedia...
Uvidíme, ale pokud Bůh pro člověka vytvořil dokonalý 7 denní týden a nikdo to dodnes nezměnil, věřím, že pokud je člověk na něj zvyklý, že to stejně tak udělá pro lidi i v nebi.Dušan Seberíni napísal:???mikim napísal: Věřím, že 7 denní týden bude i v nebi.
Máš zrejme na mysli večnosť. Tak tam určite deň nebude a teda nebude tam ani týždeň.
A ak Boh zasľúbil, že tam bude šabat, tak ja tomu verím, ale nesnažím sa vysvetľovať ako to bude,
lebo to naše časnosťou spútané gebule jednoducho nevedia...
Špeciálne pre adventistov tam na večnosti Boh pre nich vytvorí rytmus stretávania sa s Bohom každý siedmy deň. Aby, ako boli tu navyknutí, aj tam pokračovali vo svojom židovstve. My ostatní, čo sme zvyknutí stretávať sa s Bohom každý deň a pre nás je s Pavlom deň ako deň sa budeme tešiť, že s Nebeským Oteckom budeme stále, že tam nebude dňa ani noci.
Samozrejme budeme radi, keď aj adventisti za našim Oteckom prídu. Že sa mu ukážu v ten svoj jeden, siedmy deň, ak si ho budú mať ako odmerať a vypočítať. Lebo teraz sú naučení odmerať jeho začiatok a koniec západom slnka. Tam v Nebi, to budú mať ťažké, ale isto nejaký ich šikovný teológ im niečo vymyslí aby prišli k Bohu v správny čas.
Samozrejme budeme radi, keď aj adventisti za našim Oteckom prídu. Že sa mu ukážu v ten svoj jeden, siedmy deň, ak si ho budú mať ako odmerať a vypočítať. Lebo teraz sú naučení odmerať jeho začiatok a koniec západom slnka. Tam v Nebi, to budú mať ťažké, ale isto nejaký ich šikovný teológ im niečo vymyslí aby prišli k Bohu v správny čas.
mikim napísal:Někteří budou v Jeho přítomnosti i přes týden, když budeme soudit 1000 let hříšné lidí.

Ako sa budu v nebi ratat dni, tyzdne? je napisane ze slnko tam nebude ani noc. A soboty? Zaciatky sobot od zapadu coho? Bude tam kalendar? A hodiny (chronometer)? Co k tomu pise Whiteova?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných