Pozvanie na (ne)udržateľnú párty v Spravodajcovi SZ

Diskusia o všetkom ostatnom.
Ninka
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 10:04
Kontaktovať používateľa:

Pozvanie na (ne)udržateľnú párty v Spravodajcovi SZ

Neprečítaný príspevok od používateľa Ninka »

Dostal sa mi do rúk nový októbrový Spravodajca SZ CASD a celkom ma prekvapilo pozvanie od ADRY na (ne)udržateľnú párty (str.3). Hlavná myšlienka akcie ("Akcie sú prepojené s kampaňou „Vyber si“, ktorá poukazuje na to, ako rozhodnutia každého jedného z nás ovplyvňujú svet.") znie zaujímavo, najviac ma ale zarazili ďalšie informácie. Na konci každej tejto párty je v neskorých večerných hodinách naplanované "pokračovanie zábavy s dídžejom". V Bratislave sa to celé odohráva v Ateliéri Babylon, kde bežne bývajú študentské diskotéky. Zaujímavosťou tiež je, že táto akcia je naplánovaná na piatok večer.
Rozumiem tomu dobre, že cirkev vo svojom oficiálnom mesačníku pozýva svojich členov na diskotéku v piatok večer na miesto, ktoré je spájané so svetskou zábavou? Čo si o tom myslíte? Bolo už načase, aby sa cirkev pohla s dobou a začala pozývať na akcie, ktoré sú dnes vo svete bežné? Alebo sa radšej mala od toho dištancovať a pozvánku neuverejniť? Je diskotéka v piatok večer v poriadku, ak akcia má "hlbší zmysel"? ::scratch::
spravodajca oktober 2016 web.pdf
(313.58 KiB) 236 stiahnutí

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Pozvanie na (ne)udržateľnú párty v Spravodajcovi SZ

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Na Adru je třeba přispívat s obezřetností, aby pak Vaše peníze neskončili někde na diskotéce. Taková akce že strany Adry je zcela nepředstavitelná ba vůbec nepřípustná, je vidět, že Adra přestává mít postupně cokoliv společného s církví casd, chová se jen jako veřejně prospěšná společnost a její aktivity příliš nepřivádí lidí k Bohu to je dnes třeba mít na paměti. Diskotéka v pátek večer, to nemohl vymyslet žádný normální adventista a církev by se od toho měla distancovat, diskotéka není přípustná ani v jiný den. Mnoho adventistů už dávno přestalo Adru podporovat a raději dají peníze třeba na konto Bariéry, které cílí na pomoc konkrétního člověka o kterém Vám vždy předem zašle dopis, to je férové jednání, Adra Vám nezašle nic.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Nechce sa mi verit, ze takato informacia v oficialnom platku sz by unikla funkcionarom sz. Napada ma otazka: Kefalin, co si predstavujete pod pojmom vecerna zabava s didzejom?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

CASD s obľubou poukazuje na ostatné spoločenstvá, ako sa iní spájajú so svetom, aký duch je u iných, vyzdvihujúc seba. Na jednej strane je snaha úplne sa odlíšiť a vyhraniť, na strane druhej túžba zapadnúť. Ale celkovo mi to príjde ako keď zlodej kričí: "chyťte zlodeja"!

Toľko nápadov, akcií, propagácie, marketingu... to je všetko z Ducha Svätého alebo to všetko ste pripravili Duchu Svätému na október?

"A nepripodobňujte sa tomuto svetu, ale sa premeňte obnovením svojej mysli, aby ste zkúšali, čo je vôľa Božia, to, čo je dobré, ľúbe a dokonalé!"

jenb
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 21:24
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa jenb »

John 3:16 napísal:Nechce sa mi verit, ze takato informacia v oficialnom platku sz by unikla funkcionarom sz. Napada ma otazka: Kefalin, co si predstavujete pod pojmom vecerna zabava s didzejom?
si představuju Dj EGW jak tam mastí sionské písně :D

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Je to adaptácia sveta do cirkvi. Namiesto toho, aby bolo oddelené a zrejmé čo je Božie a čo svetské, je to pokukávanie organizátorov a animátorov v CASD po technikách, nástrojoch a praxi sveta. Potom na svoje náboženské nápady aplikujú prostriedky sveta, to čo letí, čo je in a čo je trendy, čo sa ľuďom páči a o čom sa vie, že na ľudí funguje. Lebo to robia pre ľudí.
Potom, keď sa na to niekto pozrie, ani nevie či je to Božie alebo svetské. Či sa chváli a oslavuje Boh alebo svet, účinkujúci alebo sa iba niekto realizuje pod plášťom zbožnosti a dobrej veci.

Bučo

Neprečítaný príspevok od používateľa Bučo »

Viem si živo predstaviť, že ak by sa nejakom členovi vo zbore vedelo, že chodí v piatok večer na diskotéky, tak ho bez milosti čaká disciplinárne konanie v zmysle CP, a všetci vo zbore ho budú mať za odpadlíka od pravej viery. A zrazu na takú akciu oficiálna pozvánka od cirkvi? No nech mi teraz kazateľ hovorí o tom, ako mám prežívať ten oddelený deň ... A to by som sa stavil, že sa tam nájde aj nejaký alkohol :D Už len kvôli tomu sa tam pôjdem pozrieť ... :dance2:

Guy
Dátum registrácie: 28 Jan 2016, 17:53
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Guy »

Viem si živo predstaviť, že ak by sa nejakom členovi vo zbore vedelo, že chodí v piatok večer na diskotéky, tak ho bez milosti čaká disciplinárne konanie v zmysle CP, a všetci vo zbore ho budú mať za odpadlíka od pravej viery. A zrazu na takú akciu oficiálna pozvánka od cirkvi? No nech mi teraz kazateľ hovorí o tom, ako mám prežívať ten oddelený deň ... A to by som sa stavil, že sa tam nájde aj nejaký alkohol Už len kvôli tomu sa tam pôjdem pozrieť ...
Bučo, mně je vašeho sboru velice líto, pokud takto uvažujete.
...bez milosti ho čeká disciplinární konaní...
...všichni ve sboru ho budou mít za odpadlíka...
Vzkaž jim z tohoto fóra ode mne, že ještě mnohému nedorostli, když nedokážou jednat v lásce.
Docela by mne zajímalo, zda někdo, hlavně ten, kdo zveřejnil ten zpravodaj (Ninka) na tyto věci upozornil autory, tj. Adru, dle bible jako napomenutí bratra.
Jinak - Adra není církev, je pouze zřízena církví, ale není samotnou církví. Pracují v ní i křesťané jiných církví nebo bez lidé vyznání. Proč by si nějaký dobrovolník Adry nezašel po programu na diskotéku, je to jeho věc.Proč by si příznivce Adry, který makal (na rozdíl od některých věčně diskutujících, ale nepomáhajících lidí v modlitebnách) za Adru jako dobrovolník někde na povodních, nedal po práci pivo ? Takže: Adra není církev není třeba se příliš vzrušovat nějakým oběžníkem.

Ninka
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 10:04
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Ninka »

Docela by mne zajímalo, zda někdo, hlavně ten, kdo zveřejnil ten zpravodaj (Ninka) na tyto věci upozornil autory, tj. Adru, dle bible jako napomenutí bratra.
[mention]Guy[/mention], ak mas na mysli text z Mt 18,15 (Keby sa prehrešil tvoj brat, choď za ním a napomeň ho medzi štyrmi očami.), tak nie, neupozornovala som na to Adru, pretoze som nevidela ziadny dovod. Nikto sa predsa neprehresil, ja osobne proti pozvanke nic nemam, len som chcela vediet nazor ostatnych adventistov. Pozvanka tiez nebola uverejnena bez ich vedomia, dobre o nej vedia, pretoze prispevy do Spravodajcu sami vyberaju, takze nie je dovod ich na nu upozornovat.
Takže: Adra není církev není třeba se příliš vzrušovat nějakým oběžníkem.
Adra sice nie je cirkev, ale toto nebol jej obeznik, je to oficialny mesacnik Slovenskeho zdruzenia, kde uverejnuju dolezite informacie, pozvanky a pod., o ktorych by mal vediet kazdy clen. Sice som ho prilozila v elektronickej forme, ale tuto sobotu ho mali dostat vsetci clenovia vo svojich zboroch do ruk. Pozvanie teda nebolo smerovane pre dobrovolnikov Adry (ktori si samozrejme mozu robit vo volnom case, co len chcu), ale kazdemu clenovi cirkvi. Ja som bola milo prekvapena, ale ako hovorim, bola som zvedava, ako to beru ini, menej progresivni adventisti.

Bučo

Neprečítaný príspevok od používateľa Bučo »

Guy napísal:Bučo, mně je vašeho sboru velice líto, pokud takto uvažujete.
Guy, ďakujem za podporu, ale ak ti je ľúto nášho zboru, tak ti je potom ľúto celej cirkvi. Prečítaj si v Cirkevnom poriadku časť "Dôvody na zavedenie disciplinárnych opatrení". Za návštevu diskotéky v piatok večer sa tam dajú nájsť najmenej tri body. ::rtfm:: A kazateľ je povinný to riešiť. Čisto teoreticky, keby na túto akciu išli všetci adventisti, za pár týždňov sme všetci v kázni. A keďže ten, kto je v kázni, nemôže mať žiadnu funkciu vo zbore, bol by to prakticky zánik fungovania CASD na Slovensku :) . Skúsime to? :D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní