Veríte v Boha? Veríte EGW?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Re: Veríte v Boha? Veríte EGW?

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Mikim napsal: Nevěřím, přečti si EGW a její kritici a tam to máš i procentuálně spočítáno, nikdy neopsala více než 10%, někdy 1%, 2%, 4%, 5%, 8%, ale průměr u všech knih je 5%.
Zkusme si objasnit "hru s letopočty: Kniha Ellen Whiteová a její kritici byla napsána F.D.Nicholsem krátce po roce 1950 a obsahuje tedy informace staré bezmála 65 let. Studie Dr.Veltmana o míře přejímání cizích textů v knize Touha věků je z roku 1990, tedy ca 25 let. Dr.Veltman, pracující na zakázku církve (osm let) uvádí, že převzatých textů je více než 30% a tyto skutečnosti byly ve vydání knihy její autorkou zamlčeny.
Pokud neměl F.D.Nichols "telepatické schopnosti", nemohl vysvětlovat zjištění, která učinil Dr.Veltman o 40 let později. Nebo snad ano?
Osobně je pro mne nedávné vydání knihy "Ellen Whiteová a její kritici" zbytečný nakladatelský počin, zdaleka nedosahuje kvalit příspěvku na podobné téma od G.Knighta "Setkání s Ellen Whiteovou".
Dílu Ellen Whiteové v prostředí adventistů nejvíce škodí ti, kteří ji "nekricky zbožňují" a tím zastírají její skutečný přínos. Také díky svědectví Ellen Whiteové dnes adventisté nejsou (na rozdíl od Svědků Jehovových) ariány, stojícími na hranici (za hranicí ) křesťanství.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mikim napísal:
Hosť napísal:"Ale bývali aj falošní proroci medzi ľudom, ako aj medzi vami budú falošní učitelia, ktorí postranne uvedú sekty zatratenia a Veľpána, ktorý ich vykúpil, budú zapierať a uvedú tak na seba náhle zahynutie."

Dúfam mikim, že nehrávaš tenis, bedminton, kriket a nejazdíš na bicykli! Ellen jasne odsudzovala uvedené činnosti v rámci etiky člena cirkvi ostatkov. Pretože Ellen je Bohom inšpirovaná a vedie Ťa k Bohu, dá sa usudzovať, že Boh nemá rád tenistov, hráčov bedmintonu, kriketu a tažko len napísať ako sa Boh prísne pozerá na cyklistov. Tak bacha na to aby si tieto činnosti nerobil.
EGW to odsuzovala sama za sebe ve své době, nikoliv proto, že ji to zjevil Bůh, to je třeba vždy dobře rozlišovat, ale má pravdu v sobotu bychom neměli hrát tenis, bedminton, kriket, a já přidávám fotbal, volejbal apod., protože tím nijak v den šabatu neoslavujeme Boha, o tom, že bychom neměli jezdit na kole EGW podle mne nic nepíše, na kole totiž mohli i v její době přijet do sboru, není v tom žádný rozdíl, pokud někdo jde 5km do sboru pěšky nebo tam jeden na kole, námaha je to stejná. Ale v její době zcela jistě nebyly kola jako jsou dnes, a asi se na nich museli namáhat o mnoho více než dnes než nějak zajeli.
Takže se dnes projet v sobotu na kole nemám žádný problém, můžu u toho totiž poslouchat třeba nějakou přednášku nebo křesťanské písně a jsem s Bohem ve spojení i na kole. ::bye::
Ona to ale nepísala v súvislosti so sobotou ale ako celkovú etiku veriaceho. Preto to nezľahčuj. Keď jej Pán toľko toho zjavil, prečo nie aj toto o tenistoch a cyklistoch? Čo sa nehodí je jej názor a čo sa hodí je proroctvo od Boha? Potom aj evanjeliá aj Novú zmluvu si nakrájajme podľa toho, čo je od Boha a čo je súkromný názor pisateľa a netreba to brať vážne.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Milan napísal:
Mikim napsal: Nevěřím, přečti si EGW a její kritici a tam to máš i procentuálně spočítáno, nikdy neopsala více než 10%, někdy 1%, 2%, 4%, 5%, 8%, ale průměr u všech knih je 5%.
Zkusme si objasnit "hru s letopočty: Kniha Ellen Whiteová a její kritici byla napsána F.D.Nicholsem krátce po roce 1950 a obsahuje tedy informace staré bezmála 65 let. Studie Dr.Veltmana o míře přejímání cizích textů v knize Touha věků je z roku 1990, tedy ca 25 let. Dr.Veltman, pracující na zakázku církve (osm let) uvádí, že převzatých textů je více než 30% a tyto skutečnosti byly ve vydání knihy její autorkou zamlčeny.
Pokud neměl F.D.Nichols "telepatické schopnosti", nemohl vysvětlovat zjištění, která učinil Dr.Veltman o 40 let později. Nebo snad ano?
Osobně je pro mne nedávné vydání knihy "Ellen Whiteová a její kritici" zbytečný nakladatelský počin, zdaleka nedosahuje kvalit příspěvku na podobné téma od G.Knighta "Setkání s Ellen Whiteovou".
Dílu Ellen Whiteové v prostředí adventistů nejvíce škodí ti, kteří ji "nekricky zbožňují" a tím zastírají její skutečný přínos. Také díky svědectví Ellen Whiteové dnes adventisté nejsou (na rozdíl od Svědků Jehovových) ariány, stojícími na hranici (za hranicí ) křesťanství.
Myslím, že se s Dr. Veltmanem vůbec nechytáš...

Jak je to s Veltmanovou zprávou a knihou Touha věků
http://www.otazky.ellenwhiteova.cz/jak- ... ouha-veku/

podrobná analýza Tohy věků v angličtině je zde:
http://www.ellenwhite.info/desire_of_ag ... _rea_a.htm

EGW nebyla plagiátorkou:
http://www.otazky.ellenwhiteova.cz/byla ... zkum-casd/

Právník na autorská práva V.L.Ramik zkoumá spisy:
http://www.otazky.ellenwhiteova.cz/pra ... uma-spisy/

...Osobně je pro mne nedávné vydání knihy "Ellen Whiteová a její kritici" zbytečný nakladatelský počin, zdaleka nedosahuje kvalit příspěvku na podobné téma od G.Knighta "Setkání s Ellen Whiteovou".

osobně mi je úplně jedno co si Ty myslíš... ::bye::

Neregistrovaný

Mikime cerpas informace i odjinud nez z provajtovskych slatanin? Co takhle pohled zvenci? Vim je nebezpecne vykouknout z ulity... hrozi, ze bys mohl zmoknout.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Dr.Veltman skutečně napsal, že ca 30% textu knihy Touha věků je nějakým způsobem převzatý nebo jinými autory ovlivněný text. Tanečky kolem tohoto sdělení na tom nic nezmění. Kritici Ellen Whiteové jí budou považovat za plagiátora, zastánci to budou zlehčovat. Potíž není v tom, zda Ellen Whiteová opisovala, inspirovala se, nebo volně zpracovala 30% knihy z díla jiných autorů. Potíž je v tom, že tuto skutečnost ona sama, nebo její zastánci, nepřiznávají. Mají autoři oněch zmíněných 30% textu také nárok na titul "Ducha proroctví"?

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

30„Proto hle, já jsem proti těm prorokům, je výrok Hospodinův, kteří kradou jeden druhému má slova.
31Hle, já jsem proti těm prorokům, je výrok Hospodinův, kteří používají svého jazyka a tvrdí: ‚Výrok Hospodinův .‘
32Hle, já jsem proti těm, kdo prorokují klamné sny, je výrok Hospodinův. Vypravují je a svádějí můj lid svými klamy a svou chvástavostí. Já jsem je ani neposlal ani nepověřil, tomuto lidu nejsou k užitku, je výrok Hospodinův.“ JEREMIAS

Je uplne jedno kolik toho EGW opsala od jinych autoru . I kdyby se potvrdil jen jeden jediny pripad plagiarismu v jejim dile, tak plati vyse uvedene. Nicmene vsichni vime, ze nejde o jeden ojedinely pripad, ale o rozsahlou praxi. Vykrucovani nepomuze. Lidi mozna oklamat lze, ale Stvoritele nikoliv.

Neregistrovaný

mikim napísal:osobně mi je úplně jedno co si Ty myslíš... ::bye::
Fanatismus (z lat. fanaticus, posedlý, od fanum, posvátné místo) je slepá vášnivá zaujatost, nekompromisní a krajně jednostranný postoj nebo jednání člověka, který nějaké téma, myšlenku nebo věc pokládá za tak cennou - případně tak ohroženou - že námitky či odpor proti ní vyvolávají jeho zuřivost. Fanatik se vyznačuje neschopností kritického odstupu, intolerancí, nepoučitelností a jistou omezeností.

GGC

Neprečítaný príspevok od používateľa GGC »

mikim napísal:Proč by dnes nemohli být i jiní křesťanstští spisovatelé inspirováni Duchem svatým?
Dobrá otázka, Mikim. Súhlasím s tebou, určite by mohli. Ale čo s tým urobíme? Veď to je hriech, zanedbať posolstvo Ducha, nech je dané cez kohokoľvek ... Mali by sme si ich vyhľadať a študovať ich diela ... Či?

Neregistrovaný

GGC napísal:
mikim napísal:Proč by dnes nemohli být i jiní křesťanstští spisovatelé inspirováni Duchem svatým?
Dobrá otázka, Mikim. Súhlasím s tebou, určite by mohli. Ale čo s tým urobíme? Veď to je hriech, zanedbať posolstvo Ducha, nech je dané cez kohokoľvek ... Mali by sme si ich vyhľadať a študovať ich diela ... Či?
Generálna konferencia by mala poveriť tých našich dvoch slovenských amatérskych pátračov, ktorí pátrajú po adminoch tejto webky, aby tích iných inšpirovaných kresťanských spisovateľov, ktorí pomohli malému svetlu byť trošilinku vačším ale stále iba malým svetielkom, vypátrali. Následne by GK mala ich mená a diela pridať k duchu prorockému ako znaku pravej cirkvi ostatkov.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Milan napísal:Dr.Veltman skutečně napsal, že ca 30% textu knihy Touha věků je nějakým způsobem převzatý nebo jinými autory ovlivněný text. Tanečky kolem tohoto sdělení na tom nic nezmění. Kritici Ellen Whiteové jí budou považovat za plagiátora, zastánci to budou zlehčovat. Potíž není v tom, zda Ellen Whiteová opisovala, inspirovala se, nebo volně zpracovala 30% knihy z díla jiných autorů. Potíž je v tom, že tuto skutečnost ona sama, nebo její zastánci, nepřiznávají. Mají autoři oněch zmíněných 30% textu také nárok na titul "Ducha proroctví"?

Chlapci domluvte se...

Guy
Zřejmě nevíš o průzkumu, který zadala církev v 70.letech a který prokázal, že valná část její stěžejní knihy Touha věků, byla převzata.

Milan poprvé
Studie Dr.Veltmana o míře přejímání cizích textů v knize Touha věků je z roku 1990, tedy ca 25 let. Dr.Veltman, pracující na zakázku církve (osm let) uvádí, že převzatých textů je více než 30% a tyto skutečnosti byly ve vydání knihy její autorkou zamlčeny.

Milan podruhé
Dr.Veltman skutečně napsal, že ca 30% textu knihy Touha věků je nějakým způsobem převzatý nebo jinými autory ovlivněný text.

Můžete mi někdo dát přesný odkaz na originál zprávu Dr. Veltmana kde uvádí, že 30% textu z knihy Touha věků bylo převzato?

Tady je podrobný rozbor z této knihy a dole vždy máte procentuálně ohodnoceno kolik toho na uvedené stránce a hlavně co opsala, zejména hist. události nebo to byly citáty z Písma, které zde autor použil, o 30% zde nemůže být žádná řeč ani omylem, žlutě je přesně co opsala slovo za slovem, :
http://www.ellenwhite.info/desire_of_a ... _rea_a.htm

Každopádně Dr. Veltman jasně ve své zprávě napsal, že neopisovala!

Mají autoři oněch zmíněných 30% textu také nárok na titul "Ducha proroctví"?

Ano, proč by ne, pokud jim to zjevil Bůh?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní