Guy napísal:Bučo, mně je vašeho sboru velice líto, pokud takto uvažujete.Viem si živo predstaviť, že ak by sa nejakom členovi vo zbore vedelo, že chodí v piatok večer na diskotéky, tak ho bez milosti čaká disciplinárne konanie v zmysle CP, a všetci vo zbore ho budú mať za odpadlíka od pravej viery. A zrazu na takú akciu oficiálna pozvánka od cirkvi? No nech mi teraz kazateľ hovorí o tom, ako mám prežívať ten oddelený deň ... A to by som sa stavil, že sa tam nájde aj nejaký alkohol Už len kvôli tomu sa tam pôjdem pozrieť ...
...bez milosti ho čeká disciplinární konaní...
...všichni ve sboru ho budou mít za odpadlíka...
Vzkaž jim z tohoto fóra ode mne, že ještě mnohému nedorostli, když nedokážou jednat v lásce.
Docela by mne zajímalo, zda někdo, hlavně ten, kdo zveřejnil ten zpravodaj (Ninka) na tyto věci upozornil autory, tj. Adru, dle bible jako napomenutí bratra.
Jinak - Adra není církev, je pouze zřízena církví, ale není samotnou církví. Pracují v ní i křesťané jiných církví nebo bez lidé vyznání. Proč by si nějaký dobrovolník Adry nezašel po programu na diskotéku, je to jeho věc.Proč by si příznivce Adry, který makal (na rozdíl od některých věčně diskutujících, ale nepomáhajících lidí v modlitebnách) za Adru jako dobrovolník někde na povodních, nedal po práci pivo ? Takže: Adra není církev není třeba se příliš vzrušovat nějakým oběžníkem.
...Jinak - Adra není církev, je pouze zřízena církví, ale není samotnou církví. Pracují v ní i křesťané jiných církví nebo bez lidé vyznání. Proč by si nějaký dobrovolník Adry nezašel po programu na diskotéku, je to jeho věc.Proč by si příznivce Adry, který makal (na rozdíl od některých věčně diskutujících, ale nepomáhajících lidí v modlitebnách) za Adru jako dobrovolník někde na povodních, nedal po práci pivo ? Takže: Adra není církev není třeba se příliš vzrušovat nějakým oběžníkem.[/quote]
Ať si neadventističtí pracovníci udělají třeba diskotéku sami pro sebe a ať se tam třeba i ožerou, protože diskotéka bez chlastu na tomto světě neexistuje, ale ať se to adventisté nedozví, a ať to nikdo nedává do adventistických oběžníků určených jen pro ně! A církev by se od takovým akcí měla jednoznačně dostancovat.