Pozvanie na (ne)udržateľnú párty v Spravodajcovi SZ

Diskusia o všetkom ostatnom.
Neregistrovaný

Re: Pozvanie na (ne)udržateľnú párty v Spravodajcovi SZ

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Oravcova B. ml. napísal:Dobry den prajem,

nezvyknem sa zapajat do anonymnych diskusii, na tomto fore som prvykrat a kedze pracujem pre ADRU a vidim, ze vacsina prispevkov v tejto teme sa zaklada na nepravde, neda mi nezareagovat.

Akcia, ktoru spominate, NIE JE akciou ADRY, v Spravodajcovi to bolo jasne napisane, takze vety typu “vase prispevky pre ADRU mozu skoncit na diskoteke” a pod. sa mi zdaju skutocne nemiestne.
Akciu organizuje Platforma mimovladnych rozvojovych organizacii, ktorej je ADRA Slovensko clenom (jasne to bolo uvedene aj v Spravodajcovi). Na tejto akcii ma ADRA moznost odprezentovat verejnosti ako pomaha a meni zivoty ludi. Akcia je zalozena na prezentaciach rozvojovych organizacii, zivych knizniciach a pod. Je to velmi uzitocna a dobra akcia, ktora spaja neziskovky a verejnost. Ano, akcia konci zabavou s DJ-om - je pravda, ze sme to nemuseli posielat do Spravodaja, ale v navale inej prace nam tato informacia unikla a pozvanku sme poslali tak, ako sme ju dostali. Prispevky boli odoslane na Zdruzenie a tam si z nich vyberaju, co uverejnia a co nie. Tuto pozvanku uverejnili.

Dakujem vam za precitanie mojho prispevku, snad vam to trochu objasnilo celu vec, v pripade, ze mate dalsie otazky alebo hocijake ine otazky tykajuce sa ADRY, nevahajte ich napisat na office@adra.sk, urcite vam radi odpovieme, ak sa podpisete :) Koncom oktobra spustime novu web stranku na http://www.adra.sk, zatial mozete cinnost ADRY sledovat na Facebooku pod ADRA Slovensko, urcite tam pridame aj fotky z tejto akcie.

Klikla som si este na zopar inych tem a diskusii na tomto fore. V zahranici aj na Slovensku sa ziadna spolocnost nezaobera anonymnymi otazkami ci diskusiami, takze predpokladam, ze ani Zdruzenie sa do tohto fora nikdy nezapoji. Ak vam mozem v dobrom poradit: ak ste s niecim nespokojni a NAOZAJ chcete veci menit, vytvorte si svojich zastupcov, naformulujte a spiste, co presne vas trapi a ake navrhujete riesenia a dohodnite si stretnutie na Zdruzeni. Inak sa moze stat, ze budete len "ohovaracskym klubom”, ktory nic nezmeni. Navyse, anonymne diskusie nikdy nie su konstruktivne a je v nich vela polopravd, pretoze clovek, ktory sa nepodpise, ma tendenciu pisat skreslene informacie, kedze za to nenesie ziadnu zodpovednost. Diskusie su potrebne, ale osobne alebo take, do ktorych sa musite prihlasit napr. svojim Google alebo Facebook kontom, tak ako je to vsade inde, kde sa veci hybu tym spravnym smerom. Drzim palce.

Pekny den vam prajem vsetkym, aj tym nepodpisanym :)

Oravcova B. ml.
Nemyslim si, ze toto anonymne forum ma za ulohu nieco riesit, skor vidim vyznam tohoto fora, ze ludia vyjadria, co si myslia. Samozrejme, ze nie vsetko je pravda, lebo ludia nie vzdy myslia to, co je pravda. Aj Oravcova B. teraz zistila ako niektori ludia vnimaju ADRU a je dobre, ze zareagovala a vysvetlila ako to v skutocnosti je. Myslim, ze ak chce niekto vediet od ludi co si naozaj myslia, tak anonymne to je najistejsie. Samozrejme, ze Zdruzenie nemusi zareagovat, ale moze si precitat, co si niektori ludia myslia.

Guy
Dátum registrácie: 28 Jan 2016, 17:53
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Guy »

Sestra Oravcová píše:
Akcia, ktoru spominate, NIE JE akciou ADRY, v Spravodajcovi to bolo jasne napisane, takze vety typu “vase prispevky pre ADRU mozu skoncit na diskoteke” a pod. sa mi zdaju skutocne nemiestne.
Rozhodně si nemyslím, že příspěvky pro Adru končí na diskotéce. Na druhou stranu je zřejmé, že ADRA pozvala lidi na program, který končil diskotékou, takto:
Platforma mimovládnych rozvojových organizácií pre vás pripravila sériu zaujímavých podujatí, na ktoré vás ADRA, ako člen platformy, srdečne pozýva a dúfame, že sa uvidíme ☺
Možná byla chyba v převzetí celého programu, namísto, aby ADRA zdůraznila pouze svoji věc. To taky s.Oravcová přiznala:
Ano, akcia konci zabavou s DJ-om - je pravda, ze sme to nemuseli posielat do Spravodaja, ale v navale inej prace nam tato informacia unikla a pozvanku sme poslali tak, ako sme ju dostali. Prispevky boli odoslane na Zdruzenie a tam si z nich vyberaju, co uverejnia a co nie. Tuto pozvanku uverejnili.
Zodpovědnost je podle všeho na SZ.
Dále sestra uvádí:
Ak vam mozem v dobrom poradit: ak ste s niecim nespokojni a NAOZAJ chcete veci menit, vytvorte si svojich zastupcov, naformulujte a spiste, co presne vas trapi a ake navrhujete riesenia a dohodnite si stretnutie na Zdruzeni
Naformulováno toho bylo dost - volby, desátky, křestní slib, 1844..a i návrhy, jak to změnit (vypustit z křtu sliby, které tam nepatří, přiznat nezávaznost desátků,udělat jiný typ voleb apod.
Z principu není možné, aby se věci změnily, proto se žádní zástupci na jednání na sdružení nevydají.Alespoň zatím.Pokud ale v budoucnu Bůh otevře nám všem více oči, otázky, které jsou zde pokládány anonymně, se budou klást veřejně.
Inak sa moze stat, ze budete len "ohovaracskym klubom”, ktory nic nezmeni. Navyse, anonymne diskusie nikdy nie su konstruktivne a je v nich vela polopravd, pretoze clovek, ktory sa nepodpise, ma tendenciu pisat skreslene informacie, kedze za to nenesie ziadnu zodpovednost
Já o žádných pomluvách nevím, ani polopravdách, ale každý má zodpovědnost i když píše anonymně. Mnoho věcí se totiž dá ověřit, pokud něco napíše nepravdivého, je dnes tolik možností si to prověřit a anonymovi to "dát sežrat".
I Advent vydává knihy, které poukázaly na některé špatné praktiky v církvi - např. Ti, kteří odešli; Ti, kteří se vrátili, Piškulova kniha dějin adventismu, něco je v knihách od Knighta.
Nemám proto obavu, že se fórum stane pomlouvačné, prostě se zde nadhazují otázky, které se nechtějí v církvi řešit a ti, kdo by je vyslovili, by byli bráni za odpadlíky.Kam mají lidé s otázkami jít ?
Já mám naopak návrh pro SZ - zřídit fórum, kde by teologové a činovníci církve odpovídali na zasílané otázky, vysvětlovali, obhajovali, prostě bojovali za "svou" věc.Pokud to nedělají a troubí na poplach, aby odhalili ty, kdo si dovolí nějak pochybovat a ptát se, pak je něco "shnilého v státě Dánském...".

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Guy napísal:Sestra Oravcová píše:
Rozhodně si nemyslím, že příspěvky pro Adru končí na diskotéce. Na druhou stranu je zřejmé, že ADRA pozvala lidi na program, který končil diskotékou, takto:
Platforma mimovládnych rozvojových organizácií pre vás pripravila sériu zaujímavých podujatí, na ktoré vás ADRA, ako člen platformy, srdečne pozýva a dúfame, že sa uvidíme ☺
Možná byla chyba v převzetí celého programu, namísto, aby ADRA zdůraznila pouze svoji věc. To taky s.Oravcová přiznala:
Ano, akcia konci zabavou s DJ-om - je pravda, ze sme to nemuseli posielat do Spravodaja, ale v navale inej prace nam tato informacia unikla a pozvanku sme poslali tak, ako sme ju dostali. Prispevky boli odoslane na Zdruzenie a tam si z nich vyberaju, co uverejnia a co nie. Tuto pozvanku uverejnili.
Zodpovědnost je podle všeho na SZ.
Dále sestra uvádí:
Ak vam mozem v dobrom poradit: ak ste s niecim nespokojni a NAOZAJ chcete veci menit, vytvorte si svojich zastupcov, naformulujte a spiste, co presne vas trapi a ake navrhujete riesenia a dohodnite si stretnutie na Zdruzeni
Naformulováno toho bylo dost - volby, desátky, křestní slib, 1844..a i návrhy, jak to změnit (vypustit z křtu sliby, které tam nepatří, přiznat nezávaznost desátků,udělat jiný typ voleb apod.
Z principu není možné, aby se věci změnily, proto se žádní zástupci na jednání na sdružení nevydají.Alespoň zatím.Pokud ale v budoucnu Bůh otevře nám všem více oči, otázky, které jsou zde pokládány anonymně, se budou klást veřejně.
Inak sa moze stat, ze budete len "ohovaracskym klubom”, ktory nic nezmeni. Navyse, anonymne diskusie nikdy nie su konstruktivne a je v nich vela polopravd, pretoze clovek, ktory sa nepodpise, ma tendenciu pisat skreslene informacie, kedze za to nenesie ziadnu zodpovednost
Já o žádných pomluvách nevím, ani polopravdách, ale každý má zodpovědnost i když píše anonymně. Mnoho věcí se totiž dá ověřit, pokud něco napíše nepravdivého, je dnes tolik možností si to prověřit a anonymovi to "dát sežrat".
I Advent vydává knihy, které poukázaly na některé špatné praktiky v církvi - např. Ti, kteří odešli; Ti, kteří se vrátili, Piškulova kniha dějin adventismu, něco je v knihách od Knighta.
Nemám proto obavu, že se fórum stane pomlouvačné, prostě se zde nadhazují otázky, které se nechtějí v církvi řešit a ti, kdo by je vyslovili, by byli bráni za odpadlíky.Kam mají lidé s otázkami jít ?
Já mám naopak návrh pro SZ - zřídit fórum, kde by teologové a činovníci církve odpovídali na zasílané otázky, vysvětlovali, obhajovali, prostě bojovali za "svou" věc.Pokud to nedělají a troubí na poplach, aby odhalili ty, kdo si dovolí nějak pochybovat a ptát se, pak je něco "shnilého v státě Dánském...".
Tak to já už jsem některými považován dávno za odpadlíka.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Hosť napísal:
ambassador napísal:Když je snaha "přiblížit se světů" je to některými považováno za zesvětačtení.
Izolování je také považováno za špatné. (Izolovat se nepokládám za dobré.)
Jan Křtitel byl některými odsuzován.
Ježíš když navštívil "pochybné" shromáždění, byl taktéž některými odsuzován.

Takže nedělat nic a zůstat "svatým"?
Vnímam rozdiel medzi priblížením sa svetu a napodobovaním sveta. Ježiš naštívil pochybné zhromaždenia ale nebol ich organizátor.
Také vnímám rozdíl mezi napodobováním a přiblížením, pouze s odstínem toho pozadí proč ta či ona akce se realizuje.
Jsou to pohnutky a ty vidí jen Bůh.
Také se mi některé akce nelíbí, nejsou mi vlastní. Na odsouzení nechávám působit čas.
I když Ježíš nebyl organizátor, přesto byl odsuzován za účast.

Hosť

Neprečítaný príspevok od používateľa Hosť »

Zúčastnil som sa (ne)udržateľnej párty v BB. Bolo to super, ďakujem Adre za tip. Dozvedel som sa mnoho zaujímavého o práci dobrovoľníka, o tom ako to funguje a pod. Dokonca som mal možnosť sa za dobrovoľníka prihlásiť, čo som nevyužil ...
Darcom finančných prostriedkov pre Adru ďakujem za dva prípitky šampanským, čo som tam dostal úplne zdarma. Pivo som si ale musel kúpiť ... :(
Skupina La3no bola tiež skvelá, hlavne ich hit Sa to tu natrása (https://www.youtube.com/watch?v=6Pj0qQ_sLko).
No ale DJ potom bol už trochu nudný ...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných