Sobota - šabat

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Sobota - šabat

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

"....... Rovněž však cílíme k nalomení takových odpovědí, po kterých – nejednou zbrkle a nepromyšleně – sahají křesťané v upřímné snaze obhájit svůj světonázor“ http://www.casd.cz/buh-versus/

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Mikim:
Mojžíšův zákon není nikdy přirovnáván k věčnému morálnímu zákonu, který byl v platnosti od samého počátku lidské historie. Ačkoliv bylo zapsáno až na hoře Sinaj, bylo desatero chápáno a ctěno nejdávnějšími patriarchy. Dokonce Kain (prvorozený syn Adama a Evy) věděl, že zabití je hřích. Když se chystal ke svému činu, Bůh mu řekl, že „hřích ve dveřích leží“. Boží hlas promluvil ke Kainovi o hříchu ležícím ve dveřích kvůli jeho plánu zabít Ábela, což je přestoupení jednoho z deseti přikázání. To je absolutní důkaz toho, že morální zákon byl v platnosti už v tak dávné minulosti. Je nemožné, aby hřích existoval tam, kde není zákon!
Bible:
Hřích byl ve světě už před zákonem(, ač se hřích nezapočítává, pokud není zákon.)
(římanům 5,13)

Jinak mě napadá Titovi 3,10

Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

Tomáš Plechatý napísal:Jinak mě napadá Titovi 3,10
::good::

... a že prečo mi je toto meno prispievateľa nejaké známe. A teraz mi došlo, že Ty si autor úvah o odvrátenej stránke adventizmu a stránky adventismus.cz.
Tak super, vďaka za ňu a nech Ťa Pán požehnáva v živote. ::bye::

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Tomáš Plechatý napísal:Mikim:
Mojžíšův zákon není nikdy přirovnáván k věčnému morálnímu zákonu, který byl v platnosti od samého počátku lidské historie. Ačkoliv bylo zapsáno až na hoře Sinaj, bylo desatero chápáno a ctěno nejdávnějšími patriarchy. Dokonce Kain (prvorozený syn Adama a Evy) věděl, že zabití je hřích. Když se chystal ke svému činu, Bůh mu řekl, že „hřích ve dveřích leží“. Boží hlas promluvil ke Kainovi o hříchu ležícím ve dveřích kvůli jeho plánu zabít Ábela, což je přestoupení jednoho z deseti přikázání. To je absolutní důkaz toho, že morální zákon byl v platnosti už v tak dávné minulosti. Je nemožné, aby hřích existoval tam, kde není zákon!
Bible:
Hřích byl ve světě už před zákonem(, ač se hřích nezapočítává, pokud není zákon.)
(římanům 5,13)

Jinak mě napadá Titovi 3,10[/quote]

-o-

Mám za to, že ten druhý text je překlep. Uniká mi souvislost.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

NOmikim napísal:
mikim napísal:Jestli Jeho 7 den souhlasí s dnešním 7 dnem v našem kalendáři nás ale vůbec nemusí trápit, my žijeme dnes a používáme kalendář, který je dnes a ve kterém je 7 den nazván sobotou, Bohu tak nezbývá než se nám přizpůsobit, pokud by to náhodou bylo v jednotlivých kalendářích od stvoření jinak a stejně asi ani nikdo dopodrobna neví přesně jak jen Bůh.
"Bohu tak nezbývá než se nám přizpůsobit"

::dash:: ::dash:: ::dash:: ::dash:: ::dash:: ::dash:: ADVENTISTI ::dash:: ::dash:: ::dash:: ::dash:: ::dash:: ::dash::
Pokud nevíme 100%, zda je každý 7 den v našem kalendáři dnes úplně stejný s prvním 7 dnem a každým dalším 7 dnem které následovaly, protože došlo k několika změnám v kalendářích za celou dobu, pak nám nezbývá než věřit, že Bůh to ví přesně a přizpůsobuje se tomu ( nám), když my dnes podle našeho kalendáře odpočíváme v sobotu. Je ale možné, že to i po všech změnách sedí a odpočíváme od ráje ve správný den (na den přesně), ale to nikdo z nás neví...

NOmikim

Neprečítaný príspevok od používateľa NOmikim »

Kde je v Biblii písané, že Boh odpočíva každý siedmy deň počnúc prvým siedmym dňom?

mikim

ambassador napísal:
Tomáš Plechatý napísal:Mikim:
Bible:
(římanům 5,13)

Jinak mě napadá Titovi 3,10[/quote]

-o-

Mám za to, že ten druhý text je překlep. Uniká mi souvislost.
U Římanům mluví ap. Pavel spíše o Mojžíšově zákoně, který platí až od Sinaje a ne o přikázáních Desatera, které znal už Kain, když Kain věděl od Boha, že zabití je hřích...a Desatero je také zákon morální. Takže, když už bylo Desatero, tak se hřích započítávál.

A Titovi 3.10 mluví naprostou o něčem jiném...

mikim

NOmikim napísal:Kde je v Biblii písané, že Boh odpočíva každý siedmy deň počnúc prvým siedmym dňom?
Odpočívá od chvíle kdy stvořil svět, zároveň až doteď pracuje jak potvrdil Ježíš, takže je jasné, že neodpočívá kdy chce a nepracuje kdy chce, ale podle pravidel, které On v Písmu stanovil, viz 4 přikázání o odpočinku. Jiný den odpočinku nepožehnal ani ne posvětil, než 7 den. V jiný den Bůh nikdy neodpočinul, není o tom jediná zmínka.

NOmikim

Neprečítaný príspevok od používateľa NOmikim »

mikim napísal:Pokud nevíme 100%, zda je každý 7 den v našem kalendáři dnes úplně stejný s prvním 7 dnem a každým dalším 7 dnem které následovaly, protože došlo k několika změnám v kalendářích za celou dobu, pak nám nezbývá než věřit, že Bůh to ví přesně a přizpůsobuje se tomu ( nám), když my dnes podle našeho kalendáře odpočíváme v sobotu. Je ale možné, že to i po všech změnách sedí a odpočíváme od ráje ve správný den (na den přesně), ale to nikdo z nás neví...
Keďže neviete z Biblie, či odpočívate v správny deň, je úplne možné, že v správny deň odpočívajú tí, čo odpočívajú v nedeľu, alebo iný deň a vy ste mimo. Lebo napríklad deň Saturnu bol v Juliánskom kalendári deň prvý (dies Saturni).
Prílohy
Julian.png
Julian.png (56.35 KiB) 4340 zobrazení

Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

mikim napísal:Odpočívá od chvíle kdy stvořil svět, zároveň až doteď pracuje jak potvrdil Ježíš, takže je jasné, že neodpočívá kdy chce a nepracuje kdy chce, ale podle pravidel, které On v Písmu stanovil, viz 4 přikázání o odpočinku. Jiný den odpočinku nepožehnal ani ne posvětil, než 7 den. V jiný den Bůh nikdy neodpočinul, není o tom jediná zmínka.
Píšeš o tom, ako to chápeš, akej konštrukcii veríš alebo o čom si Ty presvedšený a spolu s Tebou aj mnohí ďaľší adventisti. Ale viem o tom, že sem často a veľa prispievaš biblickými textami pre obhájenie adventistickej teológie. Preto sa pridám aj ja k pôvodnej otázke pisateľa:

Kde sa o tom, mikim, v Biblii dočítame, že Boh odpočíva každý siedmy deň periodicky od založenia sveta?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných