Mimoriadne mimoriadny obežník
Re: Mimoriadne mimoriadny obežník
Dá sa pochopiť, že vedenie cirkvi cítilo potrebu vyjadriť svoj postoj k týmto stránkam mimoriadnym obežníkom. Je treba vedieť, že nejde o oficiálny projekt cirkvi a že ho teda nepodporujú. Ako vedenie majú zodpovednosť za to, aby členov pravdivo informovali o podstate rôznych aktivít, ktoré sa šíria v našom prostredí. Ale zdá sa mi, že niektoré neoficiálne (súkromné) projekty vedenie otvorene podporuje. Myslím napríklad na turné predsedu K.B. s P .Jiráskom, kde sa propagujú súkromné aktivity tohto človeka. Tým, že s ním chodí sám predseda, sa aktivitám br. Jiráska prikladá neprimeraný dôraz. Keďže nejde o oficiálnu aktivitu cirkvi, nie je žiadna záruka správneho smerovania tohto projektu teraz alebo v budúcnosti. Druhým príkladom je napríklad distribúcia plátku Znamenia doby vydavateľa Sion plus po zboroch. Členovia sú tým uvádzaní do omylu, keďže mnohí (najmä starší) členovia si pamätajú oficiálny cirkevný časopis s veľmi podobným názvom. Bolo by vhodné, keby vedenie aj v týchto a podobných prípadoch pravdivo informovalo členov o tom, aký je skutočný status týchto aktivít, ktoré sa bežne šíria po zboroch.
Nazdar Pietro,
s tým časopisom Znamenia Doby s tebou súhlasím.
Na tejto stránke sa prezentujú aktivity cirkvi - minimálne košického zboru CASD, obsah a objem ponúkaného materiálu je zaujímavý.
Radím ho k ultrakonzervatívnym. Sú tam podávané články, videá s ktorými sa určite nestotočním /hudba, cirkev ostatkov ako je fundamentálne podávaná, všetko mimo cirkev je babylon - len my sme hviezdy, zdravá výživa, EGW pre týchto ľudí je niečo také ako pre katolíka Mária atď..../
Prečo vedenie SZ nevystúpilo mimoriadnym obežníkom proti tejto aktivite, ak chceme byť spravodlivý / myslím tým reakciu na zverejnenie o progresívnom adventizme/ nakoľko si myslím že by sa cirkev mala oficiálne k tomu tiež postaviť.
Taktiež čo sa týka akcie Veľký spor ktorý sa distribuoval mimo koordináciu vedenia Sz aktivitou br. Jiráska. /neviem či Pietro myslíš toho istého Jiráska???/. K tomu bol tiež "mimoriadny obežník" ......a myslím si že veci sa zmenili a môže sa oficiálne distribuovať v našich zboroch.
Ale k tomu už nie je žiadny obežník, že veci sa dali do poriadku ....pri týchto ťahoch na bránku mi chýba tá správna dokončovacia akcia, že zaslaním jedného obežníka to neznamená že vec je dokončená...
Progresívny adventizmus je ale pre mňa tiež niečo úplne iné, tzn. že nie som filozoficky, alebo štruktúrou oddelený od učenia cirkvi, či menežovania cirkvi svojim "liberálnym" postojom /pretože si myslím že nie som liberál/ ale progresívny vo mne evokuje prežívanie spirituality v osobnom živote - aktívnej, v živote cirkvi, rodiny, stotožnenie sa s cirkvou /aj keď nedokonalou - lebo takí sme všetci - okrem pár výnimiek ktorí si myslia že sú dokonalí/ a naplnenie poslania pre ktoré sme tu ako cirkev, ako jedinec s poslaním ktoré aj jedincovi dáva Boh. Prežívanie daru lásky aj k iným ľu´dom, inak veriacim nielen v cirkvi, ale aj mimo nej. Pre ultrakonzervatívnych tu nehovorím o ekumene. Nebrať ľudí inak veriacich ako druhotriednych, ale keď sa nechám prijať do cirkvi tak sa asi stotožňujem s jej učením , štruktúrou.
pokiaľ mi to nevyhovuje ale to odmietam potom nerozumiem prečo proti cirkvi bojujem. To čo robím posúva mňa a spoločenstvo smerom dopredu? Alebo potrebujem len demonštrovať svoju nespokojnosť, hnev...
s tým časopisom Znamenia Doby s tebou súhlasím.
Na tejto stránke sa prezentujú aktivity cirkvi - minimálne košického zboru CASD, obsah a objem ponúkaného materiálu je zaujímavý.
Radím ho k ultrakonzervatívnym. Sú tam podávané články, videá s ktorými sa určite nestotočním /hudba, cirkev ostatkov ako je fundamentálne podávaná, všetko mimo cirkev je babylon - len my sme hviezdy, zdravá výživa, EGW pre týchto ľudí je niečo také ako pre katolíka Mária atď..../
Prečo vedenie SZ nevystúpilo mimoriadnym obežníkom proti tejto aktivite, ak chceme byť spravodlivý / myslím tým reakciu na zverejnenie o progresívnom adventizme/ nakoľko si myslím že by sa cirkev mala oficiálne k tomu tiež postaviť.
Taktiež čo sa týka akcie Veľký spor ktorý sa distribuoval mimo koordináciu vedenia Sz aktivitou br. Jiráska. /neviem či Pietro myslíš toho istého Jiráska???/. K tomu bol tiež "mimoriadny obežník" ......a myslím si že veci sa zmenili a môže sa oficiálne distribuovať v našich zboroch.
Ale k tomu už nie je žiadny obežník, že veci sa dali do poriadku ....pri týchto ťahoch na bránku mi chýba tá správna dokončovacia akcia, že zaslaním jedného obežníka to neznamená že vec je dokončená...
Progresívny adventizmus je ale pre mňa tiež niečo úplne iné, tzn. že nie som filozoficky, alebo štruktúrou oddelený od učenia cirkvi, či menežovania cirkvi svojim "liberálnym" postojom /pretože si myslím že nie som liberál/ ale progresívny vo mne evokuje prežívanie spirituality v osobnom živote - aktívnej, v živote cirkvi, rodiny, stotožnenie sa s cirkvou /aj keď nedokonalou - lebo takí sme všetci - okrem pár výnimiek ktorí si myslia že sú dokonalí/ a naplnenie poslania pre ktoré sme tu ako cirkev, ako jedinec s poslaním ktoré aj jedincovi dáva Boh. Prežívanie daru lásky aj k iným ľu´dom, inak veriacim nielen v cirkvi, ale aj mimo nej. Pre ultrakonzervatívnych tu nehovorím o ekumene. Nebrať ľudí inak veriacich ako druhotriednych, ale keď sa nechám prijať do cirkvi tak sa asi stotožňujem s jej učením , štruktúrou.
pokiaľ mi to nevyhovuje ale to odmietam potom nerozumiem prečo proti cirkvi bojujem. To čo robím posúva mňa a spoločenstvo smerom dopredu? Alebo potrebujem len demonštrovať svoju nespokojnosť, hnev...
Ngma aj Pietro s mnohým vo vašich príspevkoch sa stotožňujem, i keď ste vyslovili názory na viacero tém, ktoré sú ešte zložitejšie na diskusiu.
Chcem ešte jeden podnet, nie sa za každú cenu zastávať reakcie vedenia, ale skôr pre pochopenie. Je rozdiel, ak v nejakej svojej samostatnej aktivite budem pôsobiť štýlom:
1. Ahojte, som Fero Mrkvička a ponúkam vám takýto projekt...
2. Ahojte, ponúkam vám takýto projekt a aj mnoho kazateľov i členov vedenia to podporuje.
(Myslím to všeobecne, neriešim teraz iba samotný email od "A čo s tým", ani nevravím, že to presne takto bolo v tom emaily, skôr to tak mohlo jemne pre mnohých vyznievať, opakujem však - ide celkovo o princíp pri všetkých projektoch)
Na všetko, čo je podobné tomu druhému bodu je vedenie viac "alergické" a myslím, že je to pochopiteľne.
Určite by sa dalo diskutovať o tom, či potom nemá vedenie reagovať aj na iné neoficiálne projekty. Z času na čas asi aj reaguje, záleží vždy asi od určitej hranice, od konkrétneho prípadu a pochopiteľne posúdenie toho bude asi vždy trochu subjektívne (v niektorých prípadoch si mnohí budú myslieť, že to cirkev mala podporiť, iní zase, že by sa jasne mala proti tomu postaviť).
Chcem ešte jeden podnet, nie sa za každú cenu zastávať reakcie vedenia, ale skôr pre pochopenie. Je rozdiel, ak v nejakej svojej samostatnej aktivite budem pôsobiť štýlom:
2. Ahojte, ponúkam vám takýto projekt a aj mnoho kazateľov i členov vedenia to podporuje.
(Myslím to všeobecne, neriešim teraz iba samotný email od "A čo s tým", ani nevravím, že to presne takto bolo v tom emaily, skôr to tak mohlo jemne pre mnohých vyznievať, opakujem však - ide celkovo o princíp pri všetkých projektoch)
Na všetko, čo je podobné tomu druhému bodu je vedenie viac "alergické" a myslím, že je to pochopiteľne.
Určite by sa dalo diskutovať o tom, či potom nemá vedenie reagovať aj na iné neoficiálne projekty. Z času na čas asi aj reaguje, záleží vždy asi od určitej hranice, od konkrétneho prípadu a pochopiteľne posúdenie toho bude asi vždy trochu subjektívne (v niektorých prípadoch si mnohí budú myslieť, že to cirkev mala podporiť, iní zase, že by sa jasne mala proti tomu postaviť).
Nazdar Rajon,Rajon napísal: Ngma aj Pietro s mnohým vo vašich príspevkoch sa stotožňujem, i keď ste vyslovili názory na viacero tém, ktoré sú ešte zložitejšie na diskusiu.
prepáč ale mne to nedošlo

ďakujem
ngma napísal: Nazdar Rajon,
prepáč ale mne to nedošloprosím polopate vysvetliť
ďakujem

Neviem, či tomuto si nerozumel, alebo ešte aj tej druhej časti, ale tá bola asi zrozumiteľná
To je nezmysel. O tom hromadnom emajle si nikto normalny nemohol mysliet, ze je za tym zdruzenie. Vsak len preposlali informaciu v style premier Fico chce prijat nedelny zakon, co si o tom myslite? Skor zdruzenie s niecim dopredu suhlasi, tak to potichu dovoluje a nieco je zasa mimo ich nazory, tak to si nad tym supito presto umyvaju ruky. Tomu sa hovori manipulacia, skryta, ale predca.
To je jasné, že si nikto nemyslí, že za emailom je združenie. To som ani nepísal. Ide trochu o niečo iné, táto veta napr. mohla byť problematická:Álam napísal:To je nezmysel. O tom hromadnom emajle si nikto normalny nemohol mysliet, ze je za tym zdruzenie. Vsak len preposlali informaciu v style premier Fico chce prijat nedelny zakon, co si o tom myslite? Skor zdruzenie s niecim dopredu suhlasi, tak to potichu dovoluje a nieco je zasa mimo ich nazory, tak to si nad tym supito presto umyvaju ruky. Tomu sa hovori manipulacia, skryta, ale predca.
"...ale podobne ako vy uvažuje v našej cirkvi veľa ľudí, dokonca aj množstvo kazateľov a iných vedúcich osobností."
(Nie som hovorca vedenia

Tým ďalším vetám som vôbec neporozumel

"Predseda cirkvi, ani nikto z vedenia CASD sa z obsahom tohto článku nestotožňuje."
To naozaj niet nikoho vo vedení cirkvi, "gdo bi bratof upozornyl" na to, že v lokáli - v 6. páde - sa píše predložka "s" a nie "z"? Je to hanba... Keď k tomu pridáme správu o tzv. "Výberovom konaní...", tam je zase názov cirkvi napísaný diletantsky. Nie "Cirkev Adventistov siedmeho dňa", ale "Cirkev adventistov siedmeho dňa" To už nie je o tom koňovi, čo má 4 nohy a predsa sa potkne, ale to už je buď systematická neznalosť slovenčiny... 

Jazykovedec, Ty sa spamätaj! Ide o 7. pád, inštrumentál, nie o 6. pád, lokál! Takže ihneď vráť diplom, ty diletant!!! Biblia hovorí niečo o brvne a trieske v oku! Hanbi sa!!!jazykovedec napísal:"Predseda cirkvi, ani nikto z vedenia CASD sa z obsahom tohto článku nestotožňuje."To naozaj niet nikoho vo vedení cirkvi, "gdo bi bratof upozornyl" na to, že v inštrumentáli - v 7. páde - sa píše predložka "s" a nie "z"? Je to hanba... Keď k tomu pridáme správu o tzv. "Výberovom konaní...", tam je zase názov cirkvi napísaný diletantsky. Nie "Cirkev Adventistov siedmeho dňa", ale "Cirkev adventistov siedmeho dňa" To už nie je o tom koňovi, čo má 4 nohy a predsa sa potkne, ale to už je buď systematická neznalosť slovenčiny...

(nemyslím to v zlom, ako váš výsmech, len že vznikajú aj vtipné situácie)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných