video STVORENIE A POTOPA - GENÉZA PODĽA BIBLIE
Re: video STVORENIE A POTOPA - GENÉZA PODĽA BIBLIE
Pri tomto tvojom modeli rozdelenia vody a pevniny, ako Yin a Yang na polovice plochy v reze alebo objeme, boli podľa teba hmotnostné pomery medzi pevinou a vodou presne vyvážené? Mne sa totiž nezdá, že by rovnaký objem vody a rovnaký objem pevniny mal rovnakú hmotnosť ale zdá sa mi, že ako uvádzaš vo videu že sa táto masa vody a pevniny roztočila, museli byť voda a pevnina v dokonalej rovnováhe a vycentrované s ohľadom na ťažisko telesa, inak by pri rotácii dochádzalo k nepredstaviťeľným vybráciám. Uvažoval si nad tým?
A ešte sa ťa chcem opýtať, že čo podľa teba túto zmes vody a pevniny držalo pri tomto modeli zeme pokope, spolu a v tvare gule? Veda tvrdí, že gravitácia. Je to síce len teória, aj Nikola Tesla v gravitáciu neveril, ale gravitácia, tá je tvorená, ak sa nemýlim, rozžeraveným tekutým jadrom Zeme. Ak to nie je pravda tak sa ospravedňujem ale Zem údajne má žeravé jadro z nejakých tekutých kovov alebo plazmy alebo neviem čoho vlastne. Ty ale vo svojom modeli Zeme nemáš jadro z ničoho. Môže byť v tvojom modeli Zeme v tejto guli aj rozžeravené jadro? Nebude to problém s vrením vody, jej ohrevom a odparovaním varom od rozpáleného telesa v jej strede, keď je tam voda?
A ešte sa ťa chcem opýtať, že čo podľa teba túto zmes vody a pevniny držalo pri tomto modeli zeme pokope, spolu a v tvare gule? Veda tvrdí, že gravitácia. Je to síce len teória, aj Nikola Tesla v gravitáciu neveril, ale gravitácia, tá je tvorená, ak sa nemýlim, rozžeraveným tekutým jadrom Zeme. Ak to nie je pravda tak sa ospravedňujem ale Zem údajne má žeravé jadro z nejakých tekutých kovov alebo plazmy alebo neviem čoho vlastne. Ty ale vo svojom modeli Zeme nemáš jadro z ničoho. Môže byť v tvojom modeli Zeme v tejto guli aj rozžeravené jadro? Nebude to problém s vrením vody, jej ohrevom a odparovaním varom od rozpáleného telesa v jej strede, keď je tam voda?
Teraz má zem, údajne obvodovú rýchlosť 1.600 km/h. Gravitácia zeme ako sila pôsobiaca do stredu zeme pri takomto modeli zeme ako guli udrží vodu na jej povrchu tak, že ani pri 1.600 km/h rýchlosti sa voda z jej povrchu neodstredí odstredivou silou preč. Inými slovami, že sila gravitácie na vodu, je asi vyššia ako sila odstredivá rotáciou zeme na ňu pôsobiacou. Vo videu si povedal, že:
Pri akej vzdialenosti od zeme sa pre túto časť vôd znižovala príťažlivá sila Zeme a pri akej vzdialenosti od Zeme už príťažlivá silna na túto časť vôd nepôsobila?
K takémuto zrýchleniu oproti rýchlosti otáčania zeme v predošlý prvý deň, došlo podľa teba za jednu otáčku = 1. deň
Otázka: Akou rýchlosťou sa podľa teba asi musela točiť zemeguľa (výššou rýchlosťou ako je súčasná) aby došlo k prekonaniu gravitačnej sily na vodu pôsobiacej zemou a bola odstredená od zeme? Aká sila pôsobila na vzďaľujúce sa vody od stredu zeme, že si zachovali svoju uhlovú rýchlosť tak, že ich obvodová rýchlosť sa zvyšovala a tým aj odstredivá sila?Pri akej vzdialenosti od zeme sa pre túto časť vôd znižovala príťažlivá sila Zeme a pri akej vzdialenosti od Zeme už príťažlivá silna na túto časť vôd nepôsobila?
K takémuto zrýchleniu oproti rýchlosti otáčania zeme v predošlý prvý deň, došlo podľa teba za jednu otáčku = 1. deň
Podľa tebou zostaveného scenára stvorenia Zeme Boh oddelil vody na Zemi od vôd nad Zemou pôsobením odstredivej sily pri otáčaní zemegule tak, že už oddelené vody, odstredené vody od povrchu Zeme sa dostali z príťažlivosti zeme a rotovali ustálenou vlastnou rýchlosťou.
Otázka 1: Ako sa vody nad zemou, ktoré tam nad zemou držali preto, že boli už mimo pôsobenia príťažlivosti Zeme, dostali znova pod pôsobenie tejto príťažlivosti Zeme a spadli na Zem?
Otázka 2: Ako mohla vzniknúť sila vákuového podtlaku vo vákuu?
Otázka 1: Ako sa vody nad zemou, ktoré tam nad zemou držali preto, že boli už mimo pôsobenia príťažlivosti Zeme, dostali znova pod pôsobenie tejto príťažlivosti Zeme a spadli na Zem?
Otázka 2: Ako mohla vzniknúť sila vákuového podtlaku vo vákuu?
Vo svojich myšlienkach vo videu uvádzaš, že odpoveď na otázku kam sa tie vody strácali je jednoduchá. Tvrdíš, že nastal nový typ kolobehu vody, ktorý je opísaný v obrázku a že vo forme pary sa vyťahovali tieto vody na nebíčko, kde formou obláčikov sa prevážala aj tisícky kilometrov na potrebné miesta.
Tam aj uvádzaš ďalšiu otázku, že či sme niekedy o tom uvažovali. Áno, ja som uvažoval ale keď hovoríš, že odpoveď je jednoduchá, chcem sa ťa opýtať, či si nad tým uvažoval aj ty? Otázka 1: Ako, podľa teba, sa napriek pôsobeniu údajne silnej gravitácie zeme, táto voda formou pary dostane od zeme na nebíčko?
Ďalej si urobil ilustračný výpočet potrebného objemu a hmotnosti vody pre pokrytie 1 cm súvislej vrstvy na určenej ploche aby sme si vedeli aspoň čiastočne predstaviť to neuveriteľné množstvo a hmotnosť vody v oblakoch. Otázka 2: Ako, podľa teba, sa napriek pôsobeniu údajne silnej gravitácie zeme, táto úžasná hmotnosť vody v oblakoch udrží na nebíčku?
Tam aj uvádzaš ďalšiu otázku, že či sme niekedy o tom uvažovali. Áno, ja som uvažoval ale keď hovoríš, že odpoveď je jednoduchá, chcem sa ťa opýtať, či si nad tým uvažoval aj ty? Otázka 1: Ako, podľa teba, sa napriek pôsobeniu údajne silnej gravitácie zeme, táto voda formou pary dostane od zeme na nebíčko?
Ďalej si urobil ilustračný výpočet potrebného objemu a hmotnosti vody pre pokrytie 1 cm súvislej vrstvy na určenej ploche aby sme si vedeli aspoň čiastočne predstaviť to neuveriteľné množstvo a hmotnosť vody v oblakoch. Otázka 2: Ako, podľa teba, sa napriek pôsobeniu údajne silnej gravitácie zeme, táto úžasná hmotnosť vody v oblakoch udrží na nebíčku?
-
- Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
- Kontaktovať používateľa:
Member!Member napísal:Otázka 1: Ako, podľa teba, sa napriek pôsobeniu údajne silnej gravitácie zeme, táto voda formou pary dostane od zeme na nebíčko?
Otázka 2: Ako, podľa teba, sa napriek pôsobeniu údajne silnej gravitácie zeme, táto úžasná hmotnosť vody v oblakoch udrží na nebíčku?
Ty nie si za kresťana oblečený maskot. Si len nechutný provokatér. Lacno fŕkaš von to, čo máš na srdiečku. Je to koláč zloby. Je ťa škoda, lebo plytváš energiou a schopnosťami na neužitočnej parkete.
Ja som zverejnil video "STVORENIE PODĽA BIBLIE".Dušan Seberíni 31. Dec 2016 napísal:Member napísal:Podľa teba, po oddelení vôd od vôd, vznikol okolo Zeme celoplošný vodný obal, nad oblohou?
Ale obecným a prázdnym rečiam vyhni. {2Tim 2:16a}
Nie je dôležité, koho vo svojich pyšných očiach považuješ za kresťana, maskota alebo provokatéra. Všetky moje otázky sú vecné a týkajú sa presne konkrétnych pasáží v tvojej videoprezentácii o stvorení. Svojimi príspevkami vznášam pochybnosti a rozpory do prezentovanej časti v konkrétnej časti tvojho videa. Svojimi otázkami sa pýtam na tvoj osobný názor aby si vysvetlil, čo ťa viedlo ku takejto úvahe v konkrétnej pasáži tvojho videa alebo či vieš vysvetliť prečo je to údajne podľa teba tak ako tvrdíš. Pretože túto svoju prácu a kritiku na ňu vznesenú nevieš asi oddeliť od vlastnej osobnosti napísal si len všetkými svojimi slovami iba zneváženie samotného oponenta, bez odpovede na akúkoľvek otázku.Dušan Seberíni napísal:Ty nie si za kresťana oblečený maskot. Si len nechutný provokatér.
Koláč zloby je v tebe, počuť to v tvojom hlase vo videách, a aj v iných tvojich príspevkoch to cítiť. Zloby v sebe sa nezbavíš tým, že budeš toho, kto ti nevyhovuje a dovolil si tebe, veľkému publicistovi oponovať v tom, čo si publikoval. Ale nie je ma škoda, pretože aspoň neprekrúcam Slovo Božie aby som získal publicitu vydávaním svojich myšlienok za Biblické.Dušan Seberíni napísal:Je to koláč zloby. Je ťa škoda, lebo plytváš energiou a schopnosťami na neužitočnej parkete.
Dušan, veľmi dobre viem, že čo sa týka teba je to neužitočná parketa, ale dávam tie otázky na zamyslenie sa pre iných. Ty totiž neznesieš kritiku či nejakú oponentúru svojich myšlienok, ktoré si zosnovávaš do vlákien ako nite a spletieš si z nich bič svojej pravdy. Odmietaš čokoľvek iné, ako máš v hlave a to čo máš v hlave pyšne vydávaš za Božie. A keď nevieš odpovedať na položenú otázku, začneš útočiť osobne, zhadzovaním oponenta a vyzdvihovaním svojho diela schovávaním sa za Bibliu. Tým že budeš tvrdiť, že je to podľa Biblie, predsa neodpovieš na otázku a ani ju nezmetieš pod stôl, pokiaľ v Biblii nenájdeš podporu pre svoje tvrdenie, stále ostáva nezodpovedaná. Prečo neútočíš na oponenta svojho diela odborne? Ak si odborník v tom, čo si ako publicista vytvoril ohľadom Božieho Stvorenia sveta, tak buď otvorený diskusii a odpovedaj na otázky.[/quote]
To je tvoj veľký vnútorný omyl a pýcha, ktorá ťa vedie až ku tomu, aby si svoju kompiláciu myšlienok v prezentácii zverejnených vydával za myšlienky Božie. Lebo ak Boh hovorí skrze Bibliu tak potom tvrdíš vo svojej pýche, že to, čo si zosnoval je podľa Božích slov. Nie je to ale pravda, leboDušan Seberíni napísal:Ja som zverejnil video "STVORENIE PODĽA BIBLIE".
Ty si zverejnil video "STVORENIE PODĽA DUŠANA SEBERÍNIHO".
Zmena názvu na "Stvorenie podľa Biblie" predsa nemení obsah videa, ktorý je tvojim dielom vydávaným za Biblické stvorenie, na obsah ktorý je podľa Biblie. Rovnako tak samotný hrdý názov "podľa Biblie" ani neautorizuje obsah videa Bibliou samotnou.
Je to stále iba tvoje dielo, prezentujúce tvoje nápady o tom, ako to asi Boh mohol urobiť, nech to nazveš hociako, ale je to stále len podľa teba, pretože Biblia nehovorí nič o tom, čo Ty zobrazuješ a komentuješ vo videu a pri niektorých svojich tvrdeniach vo videu Biblii odporuješ. Ak si vytvoril video podľa Biblie odpovedaj na otázky Bibliiou.
Pekný veršík, s tým súhlasím ale nedostávaš obecné ani prázdne otázky. Pri každej položenej otázke máš svoj výrok a screen z videa. Nejde tým pádom o obecné reči a ani prázdne, tak isto. Pretože vždy som mal na mysli, položenie konkrétnej otázky tak, aby si mohol vysvetliť svoje myšlienky, aby bolo ozrejmené ako to podľa teba je. Preto ten veršík si netrafil. Veď je to nesmierne potrebné:Dušan Seberíni napísal:Ale obecným a prázdnym rečiam vyhni. {2Tim 2:16a}
Biblia napísal:Všetko skúmajte a čo je dobré, toho sa držte!
(1th 5,21)
Naposledy upravil/-a Member v 14 Jan 2017, 11:42, upravené celkom 1 krát.
-
[/quote]Member napísal:
Ale obecným a prázdnym rečiam vyhni. {2Tim 2:16a}[/quote]Dušan Seberíni napísal:
Vsadím se, že jak member, tak Dušan Seberíni ,
že jste oba bratři v Ježíši Kristu a že oba věříte v Boha, jako stvořitele nebe i země.
Takže kdyby vás poslouchal nějaký cizinec, který nevěří ani v jedno, tak by se asi divil, proč, když vám na tom tolik záleží, se hádáte mezi sebou o detailech, když jste spolu za jedno, zatímco okolo je plno lidí, kteří nevěří ani ve stvoření Bohem, ani v křesťanského Boha.
že jste oba bratři v Ježíši Kristu a že oba věříte v Boha, jako stvořitele nebe i země.
Takže kdyby vás poslouchal nějaký cizinec, který nevěří ani v jedno, tak by se asi divil, proč, když vám na tom tolik záleží, se hádáte mezi sebou o detailech, když jste spolu za jedno, zatímco okolo je plno lidí, kteří nevěří ani ve stvoření Bohem, ani v křesťanského Boha.
-
To si pekne napísal. Ale ďalej si už preduchovnený.Tomáš Plechatý napísal:Vsadím se, že jak member, tak Dušan Seberíni , že jste oba bratři v Ježíši Kristu a že oba věříte v Boha, jako stvořitele nebe i země.
Vidíš predsa, koľko toho už popísal Member, stále hnaný svojou zášťou. Veľmi dobre vie, čo som sa snažil vysvetliť. A pozná. Ale stále DIABOLSKY provokuje systémom "odpovedz" , "vysvetli" a.p.
Chce, aby som začal vysvetľovať veci, ktoré nám Boh nezjavil a ktoré sú a musia byť v našich očiach zázrakmi.
Tu máš typický príklad:
Po takejto otázke by si človek myslel, že Member je úžasný primitív, keď dáva otázky o ktorých vie, že ich môže zodpovedať iba STVORITEĽ. Ale Member nie je primitív - je provokatér, hnaný svojou urazenou ješitnosťou.Member napísal:Ako, podľa teba, sa napriek pôsobeniu údajne silnej gravitácie zeme, táto úžasná hmotnosť vody v oblakoch udrží na nebíčku?
Som presvedčený, že Member pri svojom obdarovaní by mohol na tomto fóre popísať veľa užitočného, vzácneho a pre mnohých by mohol byť požehnaním. Namiesto toho sa prple stále v tom svojom ... hm ...
Takže - bez pokánia sa Member z toho nevymoce.
Radšej sa nevsádzaj a pozornejšie čítaj. S tým mojím kresťanstvom to nie je isté:Tomáš Plechatý napísal:Vsadím se, že jak member, tak Dušan Seberíni ,
Dušan Seberíni napísal:Ty nie si za kresťana oblečený maskot. Si len nechutný provokatér.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných