...No ale tak to chápeš Ty, Mikime. Duch satanův se mimo jiné vyznačuje tím, že chce věřící odvést od toho, na čem skutečně záleží. A tím je nepodmíněná Boží milost, uvědomění si, že jsem hříšník a že Ježíše Krista potřebuji. Boží nepodmíněná milost neznamená hřešte, kolik chcete. Tahle milost naopak vede člověka k tomu, aby hřešit nechtěl!Lída Rohalová napísal:No ale tak to chápeš Ty, Mikime. Duch satanův se mimo jiné vyznačuje tím, že chce věřící odvést od toho, na čem skutečně záleží. A tím je nepodmíněná Boží milost, uvědomění si, že jsem hříšník a že Ježíše Krista potřebuji. Boží nepodmíněná milost neznamená hřešte, kolik chcete. Tahle milost naopak vede člověka k tomu, aby hřešit nechtěl!Mikim píše:V tvém případ (promiň) ale nepůsobí Duch Svatý, ale spíše Duch satanův, protože ti vykládá Biblickou Pravdu zcela špatně a ty ji pak svévolně po internetu druhým vykládáš.
Takže tak.
A mimochodem Tomášův web patří v současné době k tomu nejlepšímu, co se dá v češtině ohledně adventistické věrouky najít. Pomohl by i Tobě, kdyby sis ty verše prostudoval. Ale Ty už máš názor dopředu. Mikime, nemá cenu posílat v příspěvcích moře biblických citací (to ty, kteří s Tebou nesouhlasí, má asi usvědčit), když to máš přejaté z adventistické (odpusť mi to slovo, nemohu najít taktnější) nalejvárny.
Když jsem začínala věřit, byla jsem stejná jako Ty. Nepíšu to proto, abych Tě shodila, ale abych Ti sdělila, že přijímání "biblické pravdy" nemusí být biblickou pravdou. Chodila jsem do sboru na vyučování všech těch věroučných bodů a představ si, že jsem i věděla nazpaměť knihu a biblický verš, kde to mám najít. Super, co? Člověk nepřivyklý čtení Bible se v ní zpočátku neorientuje a přijme vše, co mu tam říkají. To člověka na čas zablokuje, aby přijal skutečnou pravdu, protože pro tu svoji, či církevní pravdu, nevidí podstatné věci. Pros Ducha svatého, aby Ti ty věci ukazoval. On Ti je ukáže.
Pokud chceš být služebníkem Zákona, zle se Ti Zákon odvděčí. Na konci služby Tě čeká smrt, jsi totiž vinen. Zákon je dobrý sluha, ale zlý pán.
Líbí se mi na Tobě, že chceš sloužit Bohu. Ptej se ho však na cestu, jak to udělat, protože horlivost obrácená nesprávným směrem páchá hodně škod. A to nejvíce na duši toho, kdo je takto horlivý.
Přesně tak satan odvádí Tomáše P. od Biblické pravdy o platnosti Desatera přikázání vč. soboty, k čemuž on se zcela upnul a udělal na to svoje stránky s cílem přesvědčit kohokoliv o své pravdě neplatnosti soboty a Desatera. Ale přikázání Desatera Bůh nikdy nezrušil, není o tom v Písmu jediná zmínka a Ježíš Kristus také neměl zde na zemi žádnou ani propůjčenou moc od svého Otce, aby Desatero zrušil. A když přišel Zákon naplnit (nikoliv zrušit), pak to bylo jak víme pouze naplnění části ustanovení obětního zákona, který Jeho ukřižováním ztratil smysl.
Zbytek Mojžíšova zákona platil i nadále, apoštolové z něj vyučovali židy i řeky. A přikázání musí dodržovat všichni kdo mají víru Kristovu, stejně jako On dodržoval přikázání svého Otce (Desatero).
1 Janův 5:1 Každý, kdož věří, že Ježíš jest Kristus, z Boha se narodil; a každý, kdož miluje toho, kterýž zplodil, milujeť i toho, kterýž zplozen jest z něho.
2 Po tomť poznáváme, že milujeme syny Boží, když Boha milujeme a přikázání jeho ostříháme.
3 Nebo toť jest láska Boží, abychom přikázaní jeho ostříhali; a přikázání jeho nejsou těžká.
Ano milostí jsem spasení a je to dar Boží, nikoliv skutky, aby se nikdo nemohl chlubit. Zachovávání Desatera se nepočítá jako naše dobré skutky, ale je to naše poslušnost v činění Boží vůle, když milujeme Ježíše Krista.
A co znamená milovat Ježíše Krista?
Titovi 3:7 Abychom, ospravedlněni jsouce milostí jeho, byli dědicové v naději života věčného.
1 Petrův 1:13 Protož přepášíce bedra mysli vaší, a střízlivi jsouce, dokonale doufejte v té milosti, kteráž vám dána bude při zjevení Ježíše Krista,
Jan 14:15 Milujete-li mne, přikázání mých ostříhejte. (říká sám Ježíš)
1 Korintským 2:9 Ale kážeme, jakož psáno jest: Čehož oko nevídalo, ani ucho slýchalo, ani na srdce lidské vstoupilo, co jest připravil Bůh těm, kteříž jej milují.
Jakubův 2:5 Slyšte, bratří moji milí, zdaliž Bůh nevyvolil chudých na tomto světě, aby bohatí byli u víře a dědicové království, kteréž zaslíbil těm, jenž jej milují?
Matouš 19:16 A aj, jeden přistoupiv, řekl jemu: Mistře dobrý, co dobrého budu činiti, abych měl život věčný?
17 A on řekl jemu: Co mne nazýváš dobrým? Žádný není dobrý, než jediný, totiž Bůh. Chceš-li pak vjíti do života, ostříhej přikázání.
(Chceš-li být spasený, dodržuj přikázání). Učil by to Ježíš někoho a nechal zapsat apoštoly, aby to vzápětí přibil na kříž jako neplatné? No to ani omylem! V takového Ježíše, který si nechá změnit své učení kýmkoliv po své smrti rozhodně nevěřím.
...Pokud chceš být služebníkem Zákona, zle se Ti Zákon odvděčí. Na konci služby Tě čeká smrt, jsi totiž vinen. Zákon je dobrý sluha, ale zlý pán.
Jak vidíš nemáš pravdu a pokud jsi to opsala os ap. Pavla tak věz, že on zde má na mysli právě a jen Mojžíšův Zákon, nikoliv přikázání Desatera, která nám byla zapsána do naši mysli a do našeho srdce. Mojžíšův Zákon nebyl nikdy zapsán do naši mysli a do našeho srdce, protože by si ho nikdo nikdy nezapamatoval. Pouze o přikázáních Desatera se mluví jako o těch, "která nesou těžká", a "která jste měli od počátku". Mojžíšův Zákon byl přidán až postupně později. Nejdříve bylo vyhlášeno samotným Bohem Desatero.
...A mimochodem Tomášův web patří v současné době k tomu nejlepšímu, co se dá v češtině ohledně adventistické věrouky najít. Pomohl by i Tobě, kdyby sis ty verše prostudoval. Ale Ty už máš názor dopředu. Mikime, nemá cenu posílat v příspěvcích moře biblických citací (to ty, kteří s Tebou nesouhlasí, má asi usvědčit), když to máš přejaté z adventistické (odpusť mi to slovo, nemohu najít taktnější) nalejvárny.
A tak další bejvalá adventistka viď? Tomašův web vůbec nepatří k tomu nejlepšímu, naopak tam celkem nic nemá, jen stále chce za každou cenu všechny přesvědčit o neplatnosti Desatera a soboty, nic jiného tam nemá, jen ty své opsané a falešné konstrukce od jiných bývalých adventistů. A dále je to zcela uzavřený web neumožňující reagovat na to co píše v diskuzi, která by měla být pod každým článkem, je to stejné jako (O)tevřený deník M. Pavlíka, kde si může psát co chce a nikdo mu nesmí na to reagovat. TP se asi bojí, že by svými argumenty neobstál a musel by příspěvky diskutujících mazat jak MP. Takový web, kde nelze diskutovat je úplně k ničemu, maximálně k propagování své vlastní sektářské "pravdy".
Biblické verše jsou tím nejlepším slovem, které tady i kdekoliv jinde může kdokoliv pro obhajobu BIBLICKÉ PRAVDY napsat. proto své vlastní slova používám co nejméně a používám co nejvíc veršů (Sola Scriptura).
...Pros Ducha svatého, aby Ti ty věci ukazoval. On Ti je ukáže.
No to určitě, my se nemáme modlit přímo k Duchu svatému, to dělají na svých setkáních charoši a možná i Ty spolu s TP a jeho ženou a dalšími k nim na své skupince kde se scházíte směřujete. Máme se modlit k Bohu Otci skrze Ježíše Krista, kdybys na vyučování dávala trošku větší pozor, věděla bys to také. A Bůh mi opravdovou biblickou pravdu vč. zákona Desatera přikázání neustále ukazuje::bye::