Preto sa mi to zdá, bez hlbšieho štúdia, že opať aj v prípade čistého a nečistého mäsa išlo iba o pravidlo zavedené až pre Izraelskú komunitu, ktorú Boh svojimi ustanoveniami právnych nariadení Jeho Zákonom formoval ohľadom ohľadom hygienických zásad čistého a nečistého.Všetko, čo sa hýbe a žije, budete mať za pokrm, všetko vám dávam, ako predtým zelené byliny. Len mäso s dušou, teda s jeho krvou, jesť nebudete,
A pri tomto nariadení Slova Božieho chcem uviesť aj iné verše, ohľadom krvy:
Chcem sa preto opýtať, aké je učenie CASD ohľadom krvy?Lv 17,11 Veď v krvi je život tela. Určil som vám ju na oltár na vykonávanie obradov zmierenia za váš život. Krvou, v ktorej je život, získava sa zmierenie.
Lv 17,12 Preto som povedal Izraelitom: Nikto z vás nesmie jesť krv, ba ani cudzinec, ktorý býva medzi vami ako hosť, ju nesmie jesť.
Lv 17,14 Veď život každého tvora je v jeho krvi, ona ho oživuje. Preto som Izraelitom povedal: Nesmiete jesť krv nijakého tvora, lebo život každého tvora je v jeho krvi. Každý, kto by ju jedol, bude odstránený.
Dt 12,16 Len krv nejedzte, ale vylejte ju na zem ako vodu.
Dt 12,23 Len sa ovládni, aby si nejedol krv, lebo krv je život, preto nejedz mäso spolu so životom.
Dt 12,24 Nejedz krv, vylej ju na zem ako vodu!
Dt 12,27 Svoje spaľované obety, mäso a krv, prines na oltár Hospodina, svojho Boha. Krv tvojich obiet sa má vyliať na oltár Hospodina, tvojho Boha, ale mäso môžeš zjesť.
Dt 15,23 Jeho krv však nesmieš jesť, vyleješ ju na zem ako vodu.
Že je duša či život v krvy, to platí podľa učenia adventistov len na zvieratá? Môže adventsita darovať krv na transfúznej stanici? Môže adventsita prijať cudziu krv?Gn 9,4 Len mäso s dušou, teda s jeho krvou, jesť nebudete,
Gn 34,3 Potom však celou dušou prilipol k Jákobovej dcére Dine, zaľúbil sa do nej a chcel si získať jej srdce.
Dt 4,29 Z toho miesta budeš hľadať Hospodina, svojho Boha, a ak ho budeš vyhľadávať celým srdcom a celou dušou, nájdeš ho.