Čisté a nečisté

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Čisté a nečisté

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

jenb napísal:nic píšu jen k tobě, protože hlupákovi vše hloupé.....na tomto fóru jsem schopen akceptovat názory jiných diskutujících, i když s nimi nesouhlasím, kromě tebe, protože jedině ty tady dokola meleš sračky, které jen ty sám považuješ za tu jedinou správnou pravdu.
Pokud píšu na základě Písma sračky, tak mi je můžeš na základě Písma vyvrátit, ale to jsi ještě ani jednou neudělal...

Vy dva s Ambassadorem jste jak slepci, kteří jeden vede druhého a oba skončí v jámě..., komu není rady tomu není pomoci...

Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

mikim napísal:Mléko kravské je né moc dobré pro naše zdraví. Donedávna jsem ho pil, díky Bohu jsem poznal pravdu o mléku skrze Prof. Dr. WALTERA VEITHA a od té doby samotné mléko už nepiji a nahradil jsem ho sojovým Zajícem,...
Prečo Boh svoj ľud viedol do krajiny plnej nezdravého mlieka? Prečo Boh neoznačil mlieko za nečisté? A prečo Boh nenariadil svojmu ľudu, aby nahradili nezdravé mlieko sojovým? Ak čisté a nečisté bola vec zdravia, pretože nečisté mäso je nezdravé a mlieko je tiež nezdravé, prečo Boh nedal mlieko za nezdravé, ak išlo Bohu o zdravie jeho ľudu? Profesor vie niečo, čo nevie Boh?
mikim napísal:Kdokoliv kdo se o to podrobně zajímá a žije tím (jí to, pije to) má správné zdravotní učení. O tom církev nerozhoduje ani nic nepřikazuje. A je jen na Tobě komu se v této oblasti rozhodneš uvěřit!!!
Ale cirkev ASD prijíma isté názorové prúdy v oblasti zdravej výživy a robí z nich marketingový produkt pre oslovovanie ľudí. Názorové trendy na rôzne výživové smery sú rôzne, odlišné podľa doby a odlišné podľa kultúry.

Opakujem svoju otázku:
Podľa mikima a asi adventistov sa ukrižovaním Pána Ježiša skončila platnosť Božích prikázaní o čistom a nečistom a platí už len Desatoro. ALE zo všetkého čistého a nečistého ostalo aj ďalej platiť čisté a nečisté mäso ale, napríklad jeho príprava a možnosť znečistenia, už nie.

Pretože sme v téme "Čisté a nečisté", vysvetlite mi, adventisti, prosím, prečo po ukrižovaní a zmŕtvyvstaní Pána Ježiša sa Izraelita už mohol napríklad dotknúť malomocného? Prečo po smrti Pána Ježiša už Izraelita mohol spať so ženou, ktorá má pravidelnú nečistotu, alebo prečo potom už nezakryté nádoby neboli nečisté? Prečo všetko, čo Boh určil prikázaniami za nečisté už nečisté nebolo? Prečo Pán Ježiš zrušil tieto prikázania?

mikim

Member napísal:
mikim napísal:Mléko kravské je né moc dobré pro naše zdraví. Donedávna jsem ho pil, díky Bohu jsem poznal pravdu o mléku skrze Prof. Dr. WALTERA VEITHA a od té doby samotné mléko už nepiji a nahradil jsem ho sojovým Zajícem,...
Prečo Boh svoj ľud viedol do krajiny plnej nezdravého mlieka? Prečo Boh neoznačil mlieko za nečisté? A prečo Boh nenariadil svojmu ľudu, aby nahradili nezdravé mlieko sojovým? Ak čisté a nečisté bola vec zdravia, pretože nečisté mäso je nezdravé a mlieko je tiež nezdravé, prečo Boh nedal mlieko za nezdravé, ak išlo Bohu o zdravie jeho ľudu? Profesor vie niečo, čo nevie Boh?
mikim napísal:Kdokoliv kdo se o to podrobně zajímá a žije tím (jí to, pije to) má správné zdravotní učení. O tom církev nerozhoduje ani nic nepřikazuje. A je jen na Tobě komu se v této oblasti rozhodneš uvěřit!!!
Ale cirkev ASD prijíma isté názorové prúdy v oblasti zdravej výživy a robí z nich marketingový produkt pre oslovovanie ľudí. Názorové trendy na rôzne výživové smery sú rôzne, odlišné podľa doby a odlišné podľa kultúry.

Opakujem svoju otázku:
Podľa mikima a asi adventistov sa ukrižovaním Pána Ježiša skončila platnosť Božích prikázaní o čistom a nečistom a platí už len Desatoro. ALE zo všetkého čistého a nečistého ostalo aj ďalej platiť čisté a nečisté mäso ale, napríklad jeho príprava a možnosť znečistenia, už nie.

Pretože sme v téme "Čisté a nečisté", vysvetlite mi, adventisti, prosím, prečo po ukrižovaní a zmŕtvyvstaní Pána Ježiša sa Izraelita už mohol napríklad dotknúť malomocného? Prečo po smrti Pána Ježiša už Izraelita mohol spať so ženou, ktorá má pravidelnú nečistotu, alebo prečo potom už nezakryté nádoby neboli nečisté? Prečo všetko, čo Boh určil prikázaniami za nečisté už nečisté nebolo? Prečo Pán Ježiš zrušil tieto prikázania?

...Prečo Boh svoj ľud viedol do krajiny plnej nezdravého mlieka? Prečo Boh neoznačil mlieko za nečisté? A prečo Boh nenariadil svojmu ľudu, aby nahradili nezdravé mlieko sojovým? Ak čisté a nečisté bola vec zdravia, pretože nečisté mäso je nezdravé a mlieko je tiež nezdravé, prečo Boh nedal mlieko za nezdravé, ak išlo Bohu o zdravie jeho ľudu? Profesor vie niečo, čo nevie Boh?

To se musíš zeptat ducha Svatého proč, On ti určitě rád odpoví, pokud jsi s ním ve spojení a posloucháš ho.
V minulosti asi mléko nebylo špatné a závadné, zvířata se krmila čím měla a ne jak dnes kdy do nich cpou namletou masokostní moučku...

...Opakujem svoju otázku:

Mikim nikdy nikde nenapsal, že "sa ukrižovaním Pána Ježiša skončila platnosť Božích prikázaní o čistom a nečistom", naopak jsem napsal, že tyto "přikázání" pravděpodobně nebyly součástí obětních zákonů zapsaných v knize Mojžíšova zákona, který byl už zrušen a tyto přikázání proto platí dodnes, ale týká se to dnes jen masa pro křesťany. Jeho přípravy by se to podle mne týkat mělo také. Dalších věcí se to netýká, protože ty Hospodin určil jako součást Mojžíšova zákona, takto to vysloveně uvedl např. 4. Moj. 19.1-22 atd. (narozdíl o čistém a nečistém mase, kde to jen vyhlásil).

...Pretože sme v téme "Čisté a nečisté", vysvetlite mi, adventisti, prosím, prečo po ukrižovaní a zmŕtvyvstaní Pána Ježiša sa Izraelita už mohol napríklad dotknúť malomocného? Prečo po smrti Pána Ježiša už Izraelita mohol spať so ženou, ktorá má pravidelnú nečistotu, alebo prečo potom už nezakryté nádoby neboli nečisté? Prečo všetko, čo Boh určil prikázaniami za nečisté už nečisté nebolo? Prečo Pán Ježiš zrušil tieto prikázania?[/quote]

tyto přikázání se zrušily, jakmile přestal platit Mojžíšův zákon neexistencí židovského národa po roce cca 120 n.l.

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:To se musíš zeptat ducha Svatého proč, On ti určitě rád odpoví, pokud jsi s ním ve spojení a posloucháš ho.
V minulosti asi mléko nebylo špatné a závadné, zvířata se krmila čím měla a ne jak dnes kdy do nich cpou namletou masokostní moučku..
Otázku som položil tebe, nepotrebujem sa pýtať Ducha Svätého na to, čo tvrdí adventista. O namletej mäsokostnej múčke Veith nič nehovoril. Ako hlavný dôvod uviedol kasein. Takže si to iba prijal a uveril Veithovi. V minulosti, za čias Izraelitov kasein mlieko neobsahoval?
mikim napísal:tyto přikázání se zrušily, jakmile přestal platit Mojžíšův zákon neexistencí židovského národa po roce cca 120 n.l.
Mojžišov zákon nie sú prikázania? Prikázania nie sú Božie prikázania? Kde je napísané, že Pán Ježiš zrušil nejaké prikázania?

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:Ukřižováním se to co bylo nečisté včetně masa asi nestalo čistým o tom jsem nikdy nikde nečetl. A po ukřižování platí už jen Desatero zapsané v našich srdcích a v naší mysli, není už na deskách, desky už pak nebyly, jak povrzuje i Písmo, Desatero na deskách skončilo schované v jeskyni kde ho uchoval Jeremiáš?
Desatoro máš zapísané v srdci len ty, alebo každý adventista? Uvažujem, že ak po ukrižovaní platí len Desatoro a má ho každý adventista zapísané v srdci, to je najvýhodnejšie sa stať asi adventistom. To máš potom ľahšie ako ja, lebo si predstav, že mňa hryzú v svedomí aj hriechy, ktoré nie sú v Desatore a často som Božím Duchom obviňovaný zo svojich myšlienok a pohnútok. Ale pokiaľ ich nevykonám podľa Desatora a ovládnem sa, tak som na tom dobre a zaslúžim si spasenie. Ale ak zachovám Desatoro možno nepotrebujem spasenie. Máš to ľahšie. Uznávam.

mikim

Member napísal:
mikim napísal:To se musíš zeptat ducha Svatého proč, On ti určitě rád odpoví, pokud jsi s ním ve spojení a posloucháš ho.
V minulosti asi mléko nebylo špatné a závadné, zvířata se krmila čím měla a ne jak dnes kdy do nich cpou namletou masokostní moučku..
Otázku som položil tebe, nepotrebujem sa pýtať Ducha Svätého na to, čo tvrdí adventista. O namletej mäsokostnej múčke Veith nič nehovoril. Ako hlavný dôvod uviedol kasein. Takže si to iba prijal a uveril Veithovi. V minulosti, za čias Izraelitov kasein mlieko neobsahoval?
mikim napísal:tyto přikázání se zrušily, jakmile přestal platit Mojžíšův zákon neexistencí židovského národa po roce cca 120 n.l.
Mojžišov zákon nie sú prikázania? Prikázania nie sú Božie prikázania? Kde je napísané, že Pán Ježiš zrušil nejaké prikázania?
pokud nepotřebuješ ducha Svatého, nejsi opravdový křesťan!

A mléko? Kde se píše, že máš pít kravské mléko? Bůh ti říká "ne kravské", ale ovčí máš pít!!! To je určitě zdravější než kravské. Kde Bůh v Písmu doporučuje pít kravské mléko?

Deuteronomium 32:14  Máslo od krav a mléko od ovcí, s nejtučnějšími beránky a skopci z Bázan a kozly s jádrem zrn pšeničných, a červené víno výborné aby pil.

...O namletej mäsokostnej múčke Veith nič nehovoril.
Ani nemusel, to je holý fakt, a z něj pak krávy měly slintavku a kulhavku, bylo to v anglii před časem.

mikim

Member napísal:
mikim napísal:Ukřižováním se to co bylo nečisté včetně masa asi nestalo čistým o tom jsem nikdy nikde nečetl. A po ukřižování platí už jen Desatero zapsané v našich srdcích a v naší mysli, není už na deskách, desky už pak nebyly, jak povrzuje i Písmo, Desatero na deskách skončilo schované v jeskyni kde ho uchoval Jeremiáš?
Desatoro máš zapísané v srdci len ty, alebo každý adventista? Uvažujem, že ak po ukrižovaní platí len Desatoro a má ho každý adventista zapísané v srdci, to je najvýhodnejšie sa stať asi adventistom. To máš potom ľahšie ako ja, lebo si predstav, že mňa hryzú v svedomí aj hriechy, ktoré nie sú v Desatore a často som Božím Duchom obviňovaný zo svojich myšlienok a pohnútok. Ale pokiaľ ich nevykonám podľa Desatora a ovládnem sa, tak som na tom dobre a zaslúžim si spasenie. Ale ak zachovám Desatoro možno nepotrebujem spasenie. Máš to ľahšie. Uznávam.
Desatero Boží nemá zapsané v srdci jen opravdový adventista, ale každý opravdový křesťan. Křesťané sice nejsou pod smlouvou Zákona, ale v souvislosti s novou smlouvou jsou podřízeni zákonu Boha Otce a jeho syna Krále Ježíše Krista.
Jak můžeš být obviňovaný Božím Duchom zo svojich myšlenok a pohnutok, když Božího Ducha nemáš, neznáš ani neposloucháš, jak jsi napsal v minulém komentáři. Desatero nezachováváš proto, aby jsi byl spasen, ale s lásky k Bohu proto, že už máš naději na spasení a žiješ pro to spasení s Bohem.

jenb
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 21:24
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa jenb »

desatero nemáš zachovávat z lásky k Bohu, desatero je návod abys měl kvalitnější život...
ale to by někdo musel používat svůj mozek a ne jen si vybírat citace z bible a od těch, které se mu právě hodí.....

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:A mléko? Kde se píše, že máš pít kravské mléko? Bůh ti říká "ne kravské", ale ovčí máš pít!!!
To sú, podľa teba, slová Boha? Deuteronomium 32:14

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:Desatero Boží nemá zapsané v srdci jen opravdový adventista, ale každý opravdový křesťan. Křesťané sice nejsou pod smlouvou Zákona, ale v souvislosti s novou smlouvou jsou podřízeni zákonu Boha Otce a jeho syna Krále Ježíše Krista.
Z toho ale vyplýva, že kresťan = adventista, alebo adventista = kresťan. No, je pravda, že už som počul že iba adventisti prídu do Neba, preto ma to neprekvapuje.

A prosím ťa, prečo podľa Teba Boh chcel v Novej Zmluve s Izraelom zapísať, podľa teba, Desatoro do sŕdc ľudí, keď Desatoro každý Izraelec aj tak poznal a aj tak žil podľa Desatora zle?
mikim napísal:Jak můžeš být obviňovaný Božím Duchom zo svojich myšlenok a pohnutok, když Božího Ducha nemáš, neznáš ani neposloucháš, jak jsi napsal v minulém komentáři.
Presne toto udivuje aj mňa a vŕta mi to v hlave, ako je také niečo možné. A kde som napísal, že Božieho Ducha nemám, nepoznám ho ani ho neposlúcham?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných