Ešte mi napadlo, že ak je po ukrižovaní Pána Ježiša tvojim cieľom žiť podľa Desatora v tvojom srdci a mysli, že ty vlastne sa snažíš len nerobiť to, čo by bolo prestúpením Desatora, vlastne nerobíš. Nebolo by lepšie pre kresťana, podľa takejto filozofie byť v kóme? Tak by lepšie nerobil.Member napísal:A po ukřižování platí už jen Desatero zapsané v našich srdcích a v naší mysli, není už na deskách, desky už pak nebyly, jak povrzuje i Písmo, Desatero na deskách skončilo schované v jeskyni kde ho uchoval Jeremiáš?
Čisté a nečisté
Re: Čisté a nečisté
Member napísal:To sú, podľa teba, slová Boha? Deuteronomium 32:14mikim napísal:A mléko? Kde se píše, že máš pít kravské mléko? Bůh ti říká "ne kravské", ale ovčí máš pít!!!
Samozřejmě, nesmíš být lenivý a musíš vždy číst i verše před či za nebo nejlépe celou kapitolu...
Deuteronomium 32:12 Tak Hospodin sám vedl jej, a nebylo s ním boha cizozemců.
13 Zprovodil jej na vysoká místa země, aby jedl úrody polní, a učinil, aby ssál med z skály, a olej z kamene přetvrdého,
14 Máslo od krav a mléko od ovcí, s nejtučnějšími beránky a skopci z Bázan a kozly s jádrem zrn pšeničných, a červené víno výborné aby pil.
Member napísal:Z toho ale vyplýva, že kresťan = adventista, alebo adventista = kresťan. No, je pravda, že už som počul že iba adventisti prídu do Neba, preto ma to neprekvapuje.mikim napísal:Desatero Boží nemá zapsané v srdci jen opravdový adventista, ale každý opravdový křesťan. Křesťané sice nejsou pod smlouvou Zákona, ale v souvislosti s novou smlouvou jsou podřízeni zákonu Boha Otce a jeho syna Krále Ježíše Krista.
A prosím ťa, prečo podľa Teba Boh chcel v Novej Zmluve s Izraelom zapísať, podľa teba, Desatoro do sŕdc ľudí, keď Desatoro každý Izraelec aj tak poznal a aj tak žil podľa Desatora zle?
Presne toto udivuje aj mňa a vŕta mi to v hlave, ako je také niečo možné. A kde som napísal, že Božieho Ducha nemám, nepoznám ho ani ho neposlúcham?mikim napísal:Jak můžeš být obviňovaný Božím Duchom zo svojich myšlenok a pohnutok, když Božího Ducha nemáš, neznáš ani neposloucháš, jak jsi napsal v minulém komentáři.
...Z toho ale vyplýva, že kresťan = adventista, alebo adventista = kresťan. No, je pravda, že už som počul že iba adventisti prídu do Neba, preto ma to neprekvapuje.
Do nebe půjdou ti co dodržují Desatero přikázání a mají víru Ježíšovu a to adventisti mají a dělají. Kromě nich ještě dalších více než 500 menších církví, které dodržují sobotu, jak už tady Dušan S.v minulosti doplnil...
http://acos.tym.sk/vierouka-f4/sobota-s ... 49-80.html
...A prosím ťa, prečo podľa Teba Boh chcel v Novej Zmluve s Izraelom zapísať, podľa teba, Desatoro do sŕdc ľudí, keď Desatoro každý Izraelec aj tak poznal a aj tak žil podľa Desatora zle?
Na světě byli tenkrát jen Izraelci nebo i pohané? Týkalo se to všech lidí, kteří přijali Ježíše Krista za svého Spasitele a tím , že jej tito milují pak plní jeho vůli a zachovávají Desatero přikázání, přikázání "která jste měli od počátku" a "která nejsou těžká".
...A kde som napísal, že Božieho Ducha nemám, nepoznám ho ani ho neposlúcham?[/quote]
Poslaťod Member » 29 Jan 2017, 08:55
mikim píše:
To se musíš zeptat ducha Svatého proč, On ti určitě rád odpoví, pokud jsi s ním ve spojení a posloucháš ho.
V minulosti asi mléko nebylo špatné a závadné, zvířata se krmila čím měla a ne jak dnes kdy do nich cpou namletou masokostní moučku..
Otázku som položil tebe, nepotrebujem sa pýtať Ducha Svätého na to, čo tvrdí adventista. O namletej mäsokostnej múčke Veith nič nehovoril. Ako hlavný dôvod uviedol kasein. Takže si to iba prijal a uveril Veithovi. V minulosti, za čias Izraelitov kasein mlieko neobsahoval?
no comment...Member napísal:Ešte mi napadlo, že ak je po ukrižovaní Pána Ježiša tvojim cieľom žiť podľa Desatora v tvojom srdci a mysli, že ty vlastne sa snažíš len nerobiť to, čo by bolo prestúpením Desatora, vlastne nerobíš. Nebolo by lepšie pre kresťana, podľa takejto filozofie byť v kóme? Tak by lepšie nerobil.Member napísal:A po ukřižování platí už jen Desatero zapsané v našich srdcích a v naší mysli, není už na deskách, desky už pak nebyly, jak povrzuje i Písmo, Desatero na deskách skončilo schované v jeskyni kde ho uchoval Jeremiáš?

Čítal som aj verše predtým ale nenašiel som zmienku o tom, že to Boh hovorí. Mám dojem z tých slov, že ide o slová Mojžiša a nie Boha.mikim napísal:Member napísal:To sú, podľa teba, slová Boha? Deuteronomium 32:14mikim napísal:A mléko? Kde se píše, že máš pít kravské mléko? Bůh ti říká "ne kravské", ale ovčí máš pít!!!
Samozřejmě, nesmíš být lenivý a musíš vždy číst i verše před či za nebo nejlépe celou kapitolu...
Deuteronomium 32:12 Tak Hospodin sám vedl jej, a nebylo s ním boha cizozemců.
13 Zprovodil jej na vysoká místa země, aby jedl úrody polní, a učinil, aby ssál med z skály, a olej z kamene přetvrdého,
14 Máslo od krav a mléko od ovcí, s nejtučnějšími beránky a skopci z Bázan a kozly s jádrem zrn pšeničných, a červené víno výborné aby pil.
Samozrejme, pre mikima a Dušana S. je sobota vstupenka do neba, bez soboty to nejde.mikim napísal:Do nebe půjdou ti co dodržují Desatero přikázání a mají víru Ježíšovu a to adventisti mají a dělají. Kromě nich ještě dalších více než 500 menších církví, které dodržují sobotu, jak už tady Dušan S.v minulosti doplnil...
mikim napísal:Na světě byli tenkrát jen Izraelci nebo i pohané? Týkalo se to všech lidí, kteří přijali Ježíše Krista za svého Spasitele a tím , že jej tito milují pak plní jeho vůli a zachovávají Desatero přikázání, přikázání "která jste měli od počátku" a "která nejsou těžká".
Na svete určite boli aj pohania ale Božie Slová o zapísaní do srdca boli adresované Izraelu, presne tak ako bolo Desatoro dané Izraelu a nie všetkým aj pohanom. Otázka smerovala preto ku tomu.
Kontext bol o vhodnosti a nevhodnosti mlieka podľa Veitha a nie podľa Biblie. Namiesto tvojej odpovede si mi odpovedal, že na vhodnosť alebo nevhodnosť mlieka v Biblickej dobe a dnešnej podľa Veitha sa mám opýtať Sv. Ducha. Otázku o mlieku som položil tebe, nepotrebujem sa pýtať Ducha Svätého na to, čo tvrdí adventista o mlieku.mikim napísal:To se musíš zeptat ducha Svatého proč, On ti určitě rád odpoví, pokud jsi s ním ve spojení a posloucháš ho.
V minulosti asi mléko nebylo špatné a závadné, zvířata se krmila čím měla a ne jak dnes kdy do nich cpou namletou masokostní moučku..
Otázku som položil tebe, nepotrebujem sa pýtať Ducha Svätého na to, čo tvrdí adventista. O namletej mäsokostnej múčke Veith nič nehovoril. Ako hlavný dôvod uviedol kasein. Takže si to iba prijal a uveril Veithovi. V minulosti, za čias Izraelitov kasein mlieko neobsahoval?
Member napísal:Samozrejme, pre mikima a Dušana S. je sobota vstupenka do neba, bez soboty to nejde.mikim napísal:Do nebe půjdou ti co dodržují Desatero přikázání a mají víru Ježíšovu a to adventisti mají a dělají. Kromě nich ještě dalších více než 500 menších církví, které dodržují sobotu, jak už tady Dušan S.v minulosti doplnil...
mikim napísal:Na světě byli tenkrát jen Izraelci nebo i pohané? Týkalo se to všech lidí, kteří přijali Ježíše Krista za svého Spasitele a tím , že jej tito milují pak plní jeho vůli a zachovávají Desatero přikázání, přikázání "která jste měli od počátku" a "která nejsou těžká".
Na svete určite boli aj pohania ale Božie Slová o zapísaní do srdca boli adresované Izraelu, presne tak ako bolo Desatoro dané Izraelu a nie všetkým aj pohanom. Otázka smerovala preto ku tomu.
Kontext bol o vhodnosti a nevhodnosti mlieka podľa Veitha a nie podľa Biblie. Namiesto tvojej odpovede si mi odpovedal, že na vhodnosť alebo nevhodnosť mlieka v Biblickej dobe a dnešnej podľa Veitha sa mám opýtať Sv. Ducha. Otázku o mlieku som položil tebe, nepotrebujem sa pýtať Ducha Svätého na to, čo tvrdí adventista o mlieku.mikim napísal:To se musíš zeptat ducha Svatého proč, On ti určitě rád odpoví, pokud jsi s ním ve spojení a posloucháš ho.
Třeba bude mít duch svatý se kterým jsi neustále ve spojení pro Tebe přesnější odpověď než já, mě osobně stačí ta biblická, která o pití kravského mléka nic neříká + od W. Veitha.
To je samozrejme možné. Nie som si istý sebou, či som v neustálom spojení s Duchom Svätým. Natoľko by som si nefandil, a nie som si istý, či by mi na otázku mlieka Duch Svätý odpovedal, pretože ani ja by som sa Ho na mlieko nepýtal. Navyše, ak nemám zapísané Desatoro v srdci, tak asi nie som v spojení s Duchom Svätým ale nejakým iným, falošným Duchom ako brat Barkóci.mikim napísal:Třeba bude mít duch svatý se kterým jsi neustále ve spojení pro Tebe přesnější odpověď než já, mě osobně stačí ta biblická, která o pití kravského mléka nic neříká + od W. Veitha.
A mikim, ty máš zapísané Desatoro v srdci v znení podľa 2 Mojžišovej alebo v znení 5 Mojžišovej?
Já mám Desatero zapsáno nejen v srdci, ale i v mysli a tak znám jeho znění a můžu ho dodržovat v srdci s láskou. Nemůžeš mít Desatero zapsáno jen v srdci a nebo jen v mysli, to musí být zapsáno v obojím.Member napísal:To je samozrejme možné. Nie som si istý sebou, či som v neustálom spojení s Duchom Svätým. Natoľko by som si nefandil, a nie som si istý, či by mi na otázku mlieka Duch Svätý odpovedal, pretože ani ja by som sa Ho na mlieko nepýtal. Navyše, ak nemám zapísané Desatoro v srdci, tak asi nie som v spojení s Duchom Svätým ale nejakým iným, falošným Duchom ako brat Barkóci.mikim napísal:Třeba bude mít duch svatý se kterým jsi neustále ve spojení pro Tebe přesnější odpověď než já, mě osobně stačí ta biblická, která o pití kravského mléka nic neříká + od W. Veitha.
A mikim, ty máš zapísané Desatoro v srdci v znení podľa 2 Mojžišovej alebo v znení 5 Mojžišovej?
Já ho mám zapsané podle Ex 20.1-...
...Navyše, ak nemám zapísané Desatoro v srdci, tak asi nie som v spojení s Duchom Svätým ale nejakým iným, falošným Duchom ako brat Barkóci.
No mně duch Boží vede k tomu, abych dodržoval sobotu, nebral Boží jméno nadarmo, nekradl atd.
Jan 14x26: „Ale Přímluvce, Duch Svatý, kterého pošle Otec ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všecko, co jsem vám řekl."
Jan 16x7-8: Říkám vám však pravdu: „Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepříjde. Odejdu-li, pošlu ho k vám. On příjde a ukáže světu, v čem je hřích, spravedlnost a soud.
Hřích je když kradeš, smilníš a třeba i nedodržuješ sobotu..., Tobě to duch neukazuje?
Desatoro podľa mňa, poukazovalo iba na skutky a neskutky. Bolo o tom, čo nesmie Itraelita a čo musí. Nesmel si vyrobiť modly, nesmel sa im klaňať, nesmel brať Božie meno nadarmo, nesmel pracovať, nesmel kradnúť, cudzoložiť, klamať, vraždiť, závidieť, ctiť si rodičov a nesmel počas šabatu pracovať.mikim napísal:No mně duch Boží vede k tomu, abych dodržoval sobotu, nebral Boží jméno nadarmo, nekradl atd.
Jan 14x26: „Ale Přímluvce, Duch Svatý, kterého pošle Otec ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všecko, co jsem vám řekl."
Jan 16x7-8: Říkám vám však pravdu: „Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepříjde. Odejdu-li, pošlu ho k vám. On příjde a ukáže světu, v čem je hřích, spravedlnost a soud.
Hřích je když kradeš, smilníš a třeba i nedodržuješ sobotu..., Tobě to duch neukazuje?
Desatoro nepojednáva o Duchu, nepojednáva o vnútre a srdci človeka. Desatoro nezachovávali Izraelci pre to, aby boli viac duchovný. Desatoro nie je o duchu ale o vykonaných, dokonaných skutkoch.
Ak príhovorca, ktorého Pán prisľúbil poslať mal za úlohu pripomenúť im to, čo všetci poznali, Desať prikázaní a mal ukázať svetu v čom je hriech, potom prišiel asi iba pre to na tento svet aby ukázal, že hriech je prestúpenie najakého z tých desiatich prikázaní a potom podľa toho, prišiel príhovorca preto, aby celý svet nerobil to, čo je v Desatore a robil to čo je v Desatore. Príhovorca potom prišiel asi iba preto, aby zo sveta urobil židov. Ale toto už dovtedy bolo v Božom ľude Izraelitov a nefungovalo to. Aj preto, že oni nevedeli, čo znamená nebrať Božie meno nadarmo a nevedeli ani ako zachovať šabat.
Aj neveriaceho človeka v Boha, dobre vychovaného v dobrej spoločnosti, jeho svedomie obviňuje z toho, že kradnúť sa nemá. Viem, že kradnúť a smilniť sa nemá a ku tomu nepotrebujem Ducha. Ale Duch vo mne pôsobí aj to, že si uvedomujem aký som zlý pred Bohom preto, aké mám niekedy myšlienky a ukazuje mi, že hriech je aj myslieť na dokonaný skutok, až ktorý postihuje nejaké prikázanie, ktoré bolo v Desatore. Preto je odpoveď ano, Duch mi ukazuje, že keď smilním a kradnem hreším, ukazuje mi aj mnohé iné, čo hriechom podľa Desatora nie je, ale neukazuje mi, že keď nedodržiavam šabat že mám hriech.
Necítim potrebu dodržiavať židovský šabat. Neviem čo znamená dodržiavať šabat, čo je a čo nie je dodržanie šabatu, neviem kedy má byť šabat a neviem prečo by sa mal dodržiavať šabat tak, ako ho Boh dal Izraelu ako znamenie pre nich, znamenie zmluvy.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných