Prečo odstrihli Kornélia Novaka ?

Diskusia o cirkevnej organizácii.
josef

Re: Prečo odstrihli Kornélia Novaka ?

Neprečítaný príspevok od používateľa josef »

Milan napísal:Děkuji za uznání. Každý, kdo píše, jako já, na tento konspirační web, sám konspiruje. Nebo snad ne?
Pokud každý, kdo mluví s lhářem je také lhář, kdo se stýká se zlodějem je také zloděj (vězenští kaplani snad prominou, opravdu si to nemyslím), tak potom ano, kdo přispíva do diskuse s konspirátory sám konspiruje.
Tak, Milane? :)

josef

ambassador napísal:Nechci se zastávat admina, ale na Slovensku je situace složitější. Jeden anonymní web je trnem v oku, ale přešlapy jsou v pořádku. Proč posuzuješ pohnutky člověka?
"Po ovoci je poznáte" - to je posuzování pohnutek?
Tento web jsem navštívil teprve nedávno. Dříve, než bych dělal nějaké závěry, jsem si jej chtěl důkladněji projít a včera jsem měl na to čas. A to, co jsem psal, jsem psal až potom. Nesoudím pohnutky, ale "ovoce".
Co dobrého tento web již přinesl? K vyřešení kterých problémů konkrétně přispěl? Můžeš vyjmenovat?

Na druhou stranu, "ovoce", nebo-li činy: tvůrci webu zvolili partyzánský způsob "boje" - skrývají se, i když k tomu (podle jejich tvrzení, že dělají dobrou věc) nemají žádný důvod. To mi připomíná obraz z ev. Janova o pastýři a zloději. (Pastýř vchází dveřmi, zloděj pokoutně jinudy.) Web vytváří o církvi hodně zkreslený obraz (nejlépe to ilustruje příspěvek jedné diskutující: "až na ně přijdou, budou mít co vysvětlovat"). Zdaleka není pravda všechno, co se zde uvádí. A už vůbec není pravda, že by někdo kvůli svému nesouhlasu s církví byl pronásledován nebo perzekvován.

Ambassadore, v jiném vláknu píšeš:
"Ohovárání se nedá nikdy vrátit. Jak jednou něco vypustíme šíří se to jak mor. Zpravidla se více nebo méně nezajímáme co je na tom pravdy a někdy si k tomu ještě něco přidáme."
Vnímám to tak, že toto se děje na tomto fóru tak hojně (a Pravda se hledá tak málo), že je to pro mne nepřijatelné. A ten, kdo provozuje tento web, nese za to svůj díl odpovědnosti. Neočistí se ani alibistickým "Admin nezodpovedá za obsah príspevkov jednotlivých prispievateľov, ...".

Pokud jsem soudil zase pohnutky, prosím, upozorni mne na to. Opravdu nechci nikomu blížit a snažím se dělat závěry z činů a ne ze smyšlených pohnutek. Děkuji.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

josef napísal:
ambassador napísal:Nechci se zastávat admina, ale na Slovensku je situace složitější. Jeden anonymní web je trnem v oku, ale přešlapy jsou v pořádku. Proč posuzuješ pohnutky člověka?
"Po ovoci je poznáte" - to je posuzování pohnutek?
Tento web jsem navštívil teprve nedávno. Dříve, než bych dělal nějaké závěry, jsem si jej chtěl důkladněji projít a včera jsem měl na to čas. A to, co jsem psal, jsem psal až potom. Nesoudím pohnutky, ale "ovoce".
Co dobrého tento web již přinesl? K vyřešení kterých problémů konkrétně přispěl? Můžeš vyjmenovat?

Na druhou stranu, "ovoce", nebo-li činy: tvůrci webu zvolili partyzánský způsob "boje" - skrývají se, i když k tomu (podle jejich tvrzení, že dělají dobrou věc) nemají žádný důvod. To mi připomíná obraz z ev. Janova o pastýři a zloději. (Pastýř vchází dveřmi, zloděj pokoutně jinudy.) Web vytváří o církvi hodně zkreslený obraz (nejlépe to ilustruje příspěvek jedné diskutující: "až na ně přijdou, budou mít co vysvětlovat"). Zdaleka není pravda všechno, co se zde uvádí. A už vůbec není pravda, že by někdo kvůli svému nesouhlasu s církví byl pronásledován nebo perzekvován.

Ambassadore, v jiném vláknu píšeš:
"Ohovárání se nedá nikdy vrátit. Jak jednou něco vypustíme šíří se to jak mor. Zpravidla se více nebo méně nezajímáme co je na tom pravdy a někdy si k tomu ještě něco přidáme."
Vnímám to tak, že toto se děje na tomto fóru tak hojně (a Pravda se hledá tak málo), že je to pro mne nepřijatelné. A ten, kdo provozuje tento web, nese za to svůj díl odpovědnosti. Neočistí se ani alibistickým "Admin nezodpovedá za obsah príspevkov jednotlivých prispievateľov, ...".

Pokud jsem soudil zase pohnutky, prosím, upozorni mne na to. Opravdu nechci nikomu blížit a snažím se dělat závěry z činů a ne ze smyšlených pohnutek. Děkuji.
"Jožko", ne všechno se dá přes tento web vyřešit. Je to nouzové řešení stavu uvnitř církve. Pokud jsi si jistý, že je možné vždy řešit s očí do očí (je to tak správné), tak nevíš o čem mluvíš a zrovna tak žiješ v iluzi naši adventistické dokonalosti. Toto řešení je možné jen tam kde je oboustranná vůle. Být ordinovaným kazatelem a nebo i administrátorem v církvi je stav, který dotyčnému dává nadřazená práva. Naše církev není prosta hierarchického členění. Právo je někdy nadřazeno službě. Odpověz mi, komu dají za pravdu na Sdružení , unii, atd? Prostému členu nebo kazateli?
Já jsem pro, aby jsme řešili záležitosti s očí do očí. Jen to někdy nefunguje a administrativa tomu napomáhá dvojakým postojem.
Znovu opakuji v casd jsou vzácní lidé, ale já je nebudu třídit před závěrečnou žní. Třídění se vytváří předčasně, násilně, účelově v zájmu "čistoty" církve a to je v pořádku?
Na tomto webu se setkávají různí lidé s různou potřebou a různým cílem. Čas ukáže, jak kdo "káže". To samé je i uvnitř společenství i tam se setkávají různí lidé s různou potřebou a různým cílem.
Předčasně posuzuješ ovoce, zatím co jiné webové stránky necháváš bez povšimnutí.
Mohl jsi to tady vyvažovat, ten vstup mohl být jiný, zaměřil jsi se na nepodstatné.

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Josef napsal:
Ve stejném evangeliu Jana je i 7. kapitola, kde Ježíš nechce chodit po Judsku, protože mu ukládají o život, dále vyšle své učedníky, aby šli veřejně na svátky, ale sám nejde, protože jeho čas (zatčení a odsouzení) ještě nenadešel. Sám říká, že Jeho svět nenávidí, protože ho usvědčuje z jeho zlých skutků.

Ten, kdo usiloval Ježíši o život byli vážení a vyšší představitelé ,,tehdejší církve".

Já bych také řekl, že svým způsobem Ježíš do určité doby volil ,,partyzánský způsob boje" , nevyvodil bych z toho ale hned dojem, že je to obraz ,,zloděje, který přichází potajmu v noci"

Luther se musel 2 roky skrývat na hradě u Kurfiřta, jinak by možná skončil jako Hus. Také odmítl jít do Vatikánu a mluvit s ,,vedením" přímo z očí do očí. Bál se nebo byl jen prozíravý.

Neříkám, že vedení SK CASD je stejné jako farizeové, židovská velerada, nebo Vatikán.

Říkám jen, že víme z historie, i z bible, že tyto věci se v organizacích stávají. A někteří zde na fóru mají s tím osobní zkušenosti, které lze jen těžko předat.

Zkrátka bych být tebou nesrovnával admina a ostatní hned se ,,zlodějem" v Janovi.
Hezký den přeji.

josef

ambassador napísal:"Jožko"
V klidu, ambassadore. :)
Jsem "josef".
ambassador napísal:ne všechno se dá přes tento web vyřešit.
A kdo tvrdí, že všechno? Proč mi zase něco podsouváš?
Mnozí, kteří tento web chválí, tvrdí, že je zde proto, aby se věci řešily. Proto jsem se ptal:
"Co dobrého tento web již přinesl? K vyřešení kterých problémů konkrétně přispěl? Můžeš vyjmenovat?"
Neptal jsem se: "Už tento web všechno vyřešil?"
Doufám, že v tom vidíš rozdíl. A odpovíš mi?
ambassador napísal:Je to nouzové řešení stavu uvnitř církve.
Toto je přesně to, o čem mluvím. Napíšeš tvrzení, které podsouvá dojem, že stav uvnitř církve ja tak katastrofální, že je nutné přistoupit k jakémusi "nouzovému řešení", které sice není dokonalé, ale asi v zájmu zabránění totální katastrofě je nutné už dělat cokoliv. Tím omlouváš negativní dopady tohoto webu. A takových klamů je tady hodně.
ambassador napísal:Pokud jsi si jistý, že je možné vždy řešit s očí do očí (je to tak správné), tak nevíš o čem mluvíš a zrovna tak žiješ v iluzi naši adventistické dokonalosti.
Takže když se se sousedem nedomluvíš, v noci mu rozbiješ okna, anebo budeš na něj zbaběle spoza rohu pokřikovat? Nebo začneš všude vytrubovat, co ti udělal? To je křesťansky správné? (Protože na tomto webu se hledá "Pravda", jak jsem se dozvěděl.)
Anebo budeš hledat slušné a férové řešení? A když ho nenajdeš, neměl bys jako správný křesťan tomu "nepříteli" odpustit a milovat jej?
ambassador napísal:Toto řešení je možné jen tam kde je oboustranná vůle...
Ano, přesně. Jenom se zde jaksi podsouvá, že ta vůle není vždy právě na straně církve. A pomíjí se skutečnost, že "vedení církve" by se mohlo snažit sebevíc, řešení se někdy nenajde. Protože ta vůle nebyla - kupodivu - na té druhé straně.
Někdy to vypadá že na tomto webu platí nějaká nepsaná premisa, že vždycky je chyba na straně církve. Ta kritika zde není konstruktivní, ale destruktivní. A s tím nemohu souhlasit.
ambassador napísal:Odpověz mi, komu dají za pravdu na Sdružení , unii, atd? Prostému členu nebo kazateli?
Jak kdy. Ale to, že dají za pravdu kazateli neznamená, že je to kvůli nějaké hierarchii. Sám jsem zažil situaci, že dali za pravdu členům a ne kazateli. A zažil jsem také situaci, kdy mi nedali za pravdu. Měl jsem začít proto po nich házet špínu?
ambassador napísal:Třídění se vytváří předčasně, násilně, účelově v zájmu "čistoty" církve a to je v pořádku?
Tebe snad někdo "vytřídil"?
ambassador napísal:Předčasně posuzuješ ovoce,
To řekl Ježíš, že podle ovoce máme posuzovat, ne já. Pokud vím, nedal tam žádné časové omezení, odkdy by to až mělo platit.
Ale pokud myslíš - tak kolik let je potřeba aby běžel tento web, než se ukáže "ovoce"?
ambassador napísal:zatím co jiné webové stránky necháváš bez povšimnutí.
To víš odkud? Proč mi podsouváš, co není pravda? A pak, že já posuzuji... :)
ambassador napísal:Mohl jsi to tady vyvažovat, ten vstup mohl být jiný, zaměřil jsi se na nepodstatné.
Vidím, že máš úplně jasno v tom, kdo má co dělat. Nekritizje tento web právě toto u vedení církve? Že rozhodují, kdo má co/jak dělat/věřit? :)
A co je, prosím tě, podstatné? Opravdu mne to zajímá. Stejně jak v minulém príspěvku, ptám se vážně. Tak mi, prosím, odpověz. Neopověděl jsi mi ani minule.

josef

Tomáš Plechatý napísal:Ve stejném evangeliu Jana je i 7. kapitola, kde Ježíš nechce chodit po Judsku, protože mu ukládají o život, dále vyšle své učedníky, aby šli veřejně na svátky, ale sám nejde, protože jeho čas (zatčení a odsouzení) ještě nenadešel. Sám říká, že Jeho svět nenávidí, protože ho usvědčuje z jeho zlých skutků. Ten, kdo usiloval Ježíši o život byli vážení a vyšší představitelé ,,tehdejší církve".
Tomáši, srovnání admina se zlodějem se tě dotklo. Srovnání admina s Ježíšem se ti líbí? :)
Prosím tě, kdo usiluje adminovi o život? Nebo snad víš o nějakém postihu, který mu hrozí, když vystoupí z anonymity? Pokud ano, bylo by seriózní to sem napsat. Protože prozatím ses přidal k těm, co pomlouvají církev. Vytváříš zde klamný dojem, že adminovi hrozí podobné nebezpečí jako Ježíši. A další klam, který vytváříš srovnáním admina s Ježíšem (i reformátory níže) je ten, že budíš tím dojem, že admin dělá Bohu libou a šlechetnou práci. Opravdu tomu věříš?
Tomáš Plechatý napísal:Já bych také řekl, že svým způsobem Ježíš do určité doby volil ,,partyzánský způsob boje" , nevyvodil bych z toho ale hned dojem, že je to obraz ,,zloděje, který přichází potajmu v noci" Luther se musel 2 roky skrývat na hradě u Kurfiřta, jinak by možná skončil jako Hus. Také odmítl jít do Vatikánu a mluvit s ,,vedením" přímo z očí do očí. Bál se nebo byl jen prozíravý.
Kdyby Ježíš (Luther, Hus a další) vystupoval jako admin zde, tak do dnešního dne nevíme, kdo byl Ježíš (Luther, Hus a další). Ježíš by nejspíš nebyl ukřížován (Jak by ho našli, kdyby "partizánčil"?), Luther se nemusel skrývat a Hus by se nejspíš dožil stáří.
Oni byli právě proto pronásledování, že všichni věděli, že to dělá Ježíš (Luther, Hus a další). Neskrývali se, i když jim šlo o život. Admin se skrývá, i když mu nic nehrozí.
Tomáši, opravdu v tom nevidíš rozdíl? Jak to můžeš srovnávat?
Tomáš Plechatý napísal:Neříkám, že vedení SK CASD je stejné jako farizeové, židovská velerada, nebo Vatikán. Říkám jen, že víme z historie, i z bible, že tyto věci se v organizacích stávají.
Neříkáš to, ale zároveň to říkáš. "To co děláš mluví tak nahlas, že není slyšet, co říkáš."
V organizacích se stává i mnoho dalších špatných věcí. Ředitel spí se sekretářkou, zaměstnanci kradou, na pracovišti vznikají mimomanželské vztahy, ... Můžeme jmenovat donekonečna. No a co?
Chceš snad z toho usuzovat, že vedoucí církve a kazatelé to dělají také? Anebo proč zde o tom píšeš? Zase jenom vytváříš "nějaký dojem", který ale, kupodivu a čirou náhodu, znova špiní na církev. Že se tomu ještě dívím...

Prosím tě, jaké nebezpečí hrozí adminovi? Proč se musí skrývat? Prosím, napíše to zde už někdo? Předem děkuji.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Ambassador napsal:
Nejde o to co je jasné z tvých příspěvků, ale o to, že ty žiješ ve svobodnějším ovzduší, tak nemůžeš rozumět některým lidem, kteří zde píší.
Během svého života v církvi jsem poznal "různá povětří". Ne vždy a ne s každým je možné mluvit otevřeně o tom, jaký vítr se nám prohání v hlavě na poli víry. Svoboda je nejen v tom, že říkám, co si myslím, ale také v tom, čím živím své nitro, a s kým "snídám, obědvám i večeřím".

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

josef napísal:Prosím tě, jaké nebezpečí hrozí adminovi? Proč se musí skrývat? Prosím, napíše to zde už někdo? Předem děkuji.
A tohle vám nepřide jako inkviziční metoda?

http://acos.tym.sk/ine-f8/karol-b-a-fer ... -t164.html

Neříká to něco o církvi, když se tady tolik lidí skrývá?

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

josef napsal:
Pokud každý, kdo mluví s lhářem je také lhář, kdo se stýká se zlodějem je také zloděj (vězenští kaplani snad prominou, opravdu si to nemyslím), tak potom ano, kdo přispíva do diskuse s konspirátory sám konspiruje.
Tak, Milane?
Řekl bych, že každý vynáší to, co má v nitru. Komu se tam v něm splétají tajuplné děje, plné pekelných mocností a jejich slouhů, bude psát o tomtéž...Kdo se ve svém nitru pere s nevyřešeným vztahem ke společenství, vyjeví tento pohled. Kdo hladoví po uznání, bude toužit po "velkých červených +"...Kdo se bojí v soukromí, bojí se i veřejně...Otázkou zůstává, zda jsou naše příspěvky "vně", nebo "součástí" problému.
To, že je nějaký prostor určen pro anonymní nemoderovanou diskuzi nutně neznamená, že jeho utajený autor/provozovatel konspiruje. Pokud v tomto prostoru pravidelně neuveřejňuje úvodníky, s "detektivní zápletkou", proč bychom si měli myslet, že si libuje v konspiraci nebo k tomu někoho ponouká?
Možná existuje řešení v neanonymním moderovaném dialogu. Protože jinak lidé, kteří mají dost času a umí psát (a vládnou tlačítky , "crtl c"-"crtl v", vždy přehluší ty ostatní a kromě obohacujícíh příspěvků bude i spousta balastu, nebo vulgarit.
Monitor a klávesnice nenahradí pohled do očí a možnost naslouchání.

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Pro Josefa:
Tomáši, srovnání admina se zlodějem se tě dotklo. Srovnání admina s Ježíšem se ti líbí? :)
Prosím tě, kdo usiluje adminovi o život? Nebo snad víš o nějakém postihu, který mu hrozí, když vystoupí z anonymity? Pokud ano, bylo by seriózní to sem napsat. Protože prozatím ses přidal k těm, co pomlouvají církev. Vytváříš zde klamný dojem, že adminovi hrozí podobné nebezpečí jako Ježíši. A další klam, který vytváříš srovnáním admina s Ježíšem (i reformátory níže) je ten, že budíš tím dojem, že admin dělá Bohu libou a šlechetnou práci. Opravdu tomu věříš?
Ne, nelíbí, admin není ani zloděj ani Ježíš. Adminovi asi neusiluje nikdo o život a nevím o tom, že by to byl někdo z vedení církve.

Já jsem z odešel z církve jakožto organizace, nepomlouvám lidi, o bratrech na slovensku většinou vůbec nic nevím. Jestli se do něčeho opírám, tak je to učení církve, nebo zvláštní organizační uspořádání. To jestli dělá admin Bohulibou a šlechetnou práci, nechám na Bohu, který jednou bude soudit. Mě osobně práce admina neuráží. Přiznám se ovšem, že mi přijde zvláštní anonymní hodnocení kazatelů - myslím tím některé osobní negativní věci psát sem veřejně. K tomu se nepřidávám. Jako svobodný člověk mám právo se podívat na toto fórum a vybrat si co si přečtu (nečtu všechno) a přispět kam chci a reagovat na koho chci.
Kdyby Ježíš (Luther, Hus a další) vystupoval jako admin zde, tak do dnešního dne nevíme, kdo byl Ježíš (Luther, Hus a další). Ježíš by nejspíš nebyl ukřížován (Jak by ho našli, kdyby "partizánčil"?), Luther se nemusel skrývat a Hus by se nejspíš dožil stáří.
Oni byli právě proto pronásledování, že všichni věděli, že to dělá Ježíš (Luther, Hus a další). Neskrývali se, i když jim šlo o život. Admin se skrývá, i když mu nic nehrozí.
Tomáši, opravdu v tom nevidíš rozdíl? Jak to můžeš srovnávat?
Vidím v tom rozdíl. Ty zmínky z historie a o Ježíši jsem napsal proto, abych ukázal, že v církvích se už mnohokrát toto stalo. Ty píšeš, že adminovi nic nehrozí. Já tvrdím, že adminovi hrozí minimálně vyloučení z církve za porušování církevního řádu a lze to dokázat ze stanov CŘ. CŘ nedovoluje jedinci založit žádnou organizaci nebo spolek, jehož zájmy by nebyly v souladu se zájmy církve. CŘ nedovoluje členovi přijímat učení bible, které by narušovalo byť jediný pilíř z CASD učení.

Takže, když toto někdo ví a zároveň cítí potřebu zveřejnit web, který umožňuje tato témata probírat i když ty výklady často jsou v rozporu s církevním učením, tak správně předpokládá, že jde proti CŘ a hrozí mu postih.

Čemu na tomto nerozumíš. ::hi::
Neříkáš to, ale zároveň to říkáš. "To co děláš mluví tak nahlas, že není slyšet, co říkáš."
V organizacích se stává i mnoho dalších špatných věcí. Ředitel spí se sekretářkou, zaměstnanci kradou, na pracovišti vznikají mimomanželské vztahy, ... Můžeme jmenovat donekonečna. No a co?
Chceš snad z toho usuzovat, že vedoucí církve a kazatelé to dělají také? Anebo proč zde o tom píšeš? Zase jenom vytváříš "nějaký dojem", který ale, kupodivu a čirou náhodu, znova špiní na církev. Že se tomu ještě dívím...

Prosím tě, jaké nebezpečí hrozí adminovi? Proč se musí skrývat? Prosím, napíše to zde už někdo? Předem děkuji.
Když píšu, že to neříkám, tak to tak myslím a také to tak je. Vedení SK není totožné s farizei. Podsouváš-li mi do úst něco jiného tak je to tvůj problém.

Říkáš, že špiním církev. Usvěč mě, já se cítím nevinen. Špinění je uvádění do špatného světla a to neprávem.

Na konci se ptáš, co konkrétně adminovi hrozí za nebezpečí a proč se musí skrývat. Už jsem to vysvětloval - adminovi hrozí postih za porušování CŘ.

To že je admin v anonymitě je stejně trestné a odsouzeníhodné, jako to, že tu píšeš ty pod ,,nickem" Josef!!!!!!!

Přeji pokoj Boží. Tomáš

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných