Měl bych pár otázek a, doufám, že ty nebudeš jako "ti ve sboru" a budeš je se mnou ochotně diskutovat.Hosť napísal:Omlouvám se za vstup, i když je dotaz pro "ekklesii". Popíši jeden či dva příklady - jeden člen došel studiem bible k jiným názorům, že jsou oficiální výklady CASD. Co myslíte, že se stalo? Diskutoval to s ním někdo? Našel si čas věc rozebrat? Ne. Namísto toho obvinování, že zavádí falešné učení, už nebyl zvolen do služebnosti, vztahy od některých ochladly..v očích některých je to odpadlík. Sám mi řekl, že to vnímá a nemůže v takovém sboru fungovat.

Jak mohli vědět, že zavádí falešné učení, když to s ním nikdo nediskutoval?
Proč si myslíš, že když ostatní v církvi s někým nesouhlasí, chyba je automaticky na straně církve a ten "někdo" má pravdu?
Opravdu si myslíš, že by ve sborech té-které církve měli sloužit lidé, kteří nesouhlasí s vyjádřením víry, jak jej chápe ona církev?
Pokud sem nenapíšeš k jakým názorům ten člen došel a jak je ve sboru komunikoval a pokud zde neuvedeš také alespoň jeden pohled "druhé strany", tak opět jenom pomlouváš a jednostranně informuješ proti církvi.
Jakou možnost církev neotevřela?Hosť napísal:Web vidím jako velmi užitečný a zakladatelé jasně uvádějí, že byl založen proto, že církev neotevřela tu možnost, naopak ji velmi rychle uzavřela.
A jak ji mohla "velmi rychle" uzavřít, když ji ani neotevřela?
Obojí snad nemůže být pravda, nebo ano?
Co dobrého tento web již přinesl? K vyřešení kterých problémů konkrétně přispěl? Můžeš vyjmenovat?
Nevíš, kdo zde výše napsal: "I Ty, já, my, se budeme Bohu zodpovídat za to, že jsme ..."? Nebyl(a) jsi to náhodou ty?Hosť napísal:Takže vyhrožování Pánem Bohem není na místě, všichni jsme hledající a chceme se dobrat poznání Pravdy, nebo snad ne?

To už není vyhrožování Pánem Bohem?
Jak se to liší od toho, co jsem napsal já?
Ano, záleží mi na hledání Pravdy, ale také na hledání pravdy ve vztazích mezi námi věřícími. Protože to nelze oddělit.