ambassador napísal:"Jožko"
V klidu, ambassadore.
Jsem "josef".
ambassador napísal:ne všechno se dá přes tento web vyřešit.
A kdo tvrdí, že všechno? Proč mi zase něco podsouváš?
Mnozí, kteří tento web chválí, tvrdí, že je zde proto, aby se věci řešily. Proto jsem se ptal:
"Co dobrého tento web již přinesl? K vyřešení kterých problémů konkrétně přispěl? Můžeš vyjmenovat?"
Neptal jsem se: "Už tento web všechno vyřešil?"
Doufám, že v tom vidíš rozdíl. A odpovíš mi?
ambassador napísal:Je to nouzové řešení stavu uvnitř církve.
Toto je přesně to, o čem mluvím. Napíšeš tvrzení, které podsouvá dojem, že stav uvnitř církve ja tak katastrofální, že je nutné přistoupit k jakémusi "nouzovému řešení", které sice není dokonalé, ale asi v zájmu zabránění totální katastrofě je nutné už dělat cokoliv. Tím omlouváš negativní dopady tohoto webu. A takových klamů je tady hodně.
ambassador napísal:Pokud jsi si jistý, že je možné vždy řešit s očí do očí (je to tak správné), tak nevíš o čem mluvíš a zrovna tak žiješ v iluzi naši adventistické dokonalosti.
Takže když se se sousedem nedomluvíš, v noci mu rozbiješ okna, anebo budeš na něj zbaběle spoza rohu pokřikovat? Nebo začneš všude vytrubovat, co ti udělal? To je křesťansky správné? (Protože na tomto webu se hledá "Pravda", jak jsem se dozvěděl.)
Anebo budeš hledat slušné a férové řešení? A když ho nenajdeš, neměl bys jako správný křesťan tomu "nepříteli" odpustit a milovat jej?
ambassador napísal:Toto řešení je možné jen tam kde je oboustranná vůle...
Ano, přesně. Jenom se zde jaksi podsouvá, že ta vůle není vždy právě na straně církve. A pomíjí se skutečnost, že "vedení církve" by se mohlo snažit sebevíc, řešení se někdy nenajde. Protože ta vůle nebyla - kupodivu - na té druhé straně.
Někdy to vypadá že na tomto webu platí nějaká nepsaná premisa, že vždycky je chyba na straně církve. Ta kritika zde není konstruktivní, ale destruktivní. A s tím nemohu souhlasit.
ambassador napísal:Odpověz mi, komu dají za pravdu na Sdružení , unii, atd? Prostému členu nebo kazateli?
Jak kdy. Ale to, že dají za pravdu kazateli neznamená, že je to kvůli nějaké hierarchii. Sám jsem zažil situaci, že dali za pravdu členům a ne kazateli. A zažil jsem také situaci, kdy mi nedali za pravdu. Měl jsem začít proto po nich házet špínu?
ambassador napísal:Třídění se vytváří předčasně, násilně, účelově v zájmu "čistoty" církve a to je v pořádku?
Tebe snad někdo "vytřídil"?
ambassador napísal:Předčasně posuzuješ ovoce,
To řekl Ježíš, že podle ovoce máme posuzovat, ne já. Pokud vím, nedal tam žádné časové omezení, odkdy by to až mělo platit.
Ale pokud myslíš - tak kolik let je potřeba aby běžel tento web, než se ukáže "ovoce"?
ambassador napísal:zatím co jiné webové stránky necháváš bez povšimnutí.
To víš odkud? Proč mi podsouváš, co není pravda? A pak, že já posuzuji...
ambassador napísal:Mohl jsi to tady vyvažovat, ten vstup mohl být jiný, zaměřil jsi se na nepodstatné.
Vidím, že máš úplně jasno v tom, kdo má co dělat. Nekritizje tento web právě toto u vedení církve? Že rozhodují, kdo má co/jak dělat/věřit?
A co je, prosím tě, podstatné? Opravdu mne to zajímá. Stejně jak v minulém príspěvku, ptám se vážně. Tak mi, prosím, odpověz. Neopověděl jsi mi ani minule.