Tomáš Plechatý napísal:Ne, nelíbí, admin není ani zloděj ani Ježíš. Adminovi asi neusiluje nikdo o život a nevím o tom, že by to byl někdo [quote="z vedení církve.
Tomáši, vážím si tvé otevřenosti. Jednou jsem narazil na tvoje stránky, kde uvádíš důvody tvého odchodu z církve. Rovněž tam uvádíš, že jsi svůj odchod komunikoval s vedením cirkve a vysvětlil jsi svoje důvody. To pokládám za čestné jednání.
Na druhou stranu - na tvých stránkách není možnost diskutovat - v tom jsi stejný jako církev, kterou zde právě za toto mnozí hojně kritizují. Ale jsou to tvoje stránky a tvoje rozhodnutí. (Teď mne napadá: to jsou zase církevní stránky a její rozhodnutí, ne?)
Tomáš Plechatý napísal:Přiznám se ovšem, že mi přijde zvláštní anonymní hodnocení kazatelů - myslím tím některé osobní negativní věci psát sem veřejně. K tomu se nepřidávám.
Plně souhlasím. No a mně přijde "zvláštní" to samé dělat i vůči církvi a jejímu vedení. A to se tady dělá. A to zde odmítám.
Tomáš Plechatý napísal:Vidím v tom rozdíl. Ty zmínky z historie a o Ježíši jsem napsal proto, abych ukázal, že v církvích se už mnohokrát toto stalo.
No a v tom vidím problém. Když tyto příklady uvádíš
v souvislostech se zatajováním se admina, vytváříš dojem, že i adminovi něco podobného hrozí, jako hrozilo Ježíši, Lutherovi etc. Srovnáváš jeho "ohrožení" s údělem mučeníků. To je podle mne vytváření falešného dojmu, že církev tvrdě pronásleduje a trestá své oponenty.
Tomáš Plechatý napísal:Ty píšeš, že adminovi nic nehrozí. Já tvrdím, že adminovi hrozí minimálně vyloučení z církve za porušování církevního řádu a lze to dokázat ze stanov CŘ. CŘ nedovoluje jedinci založit žádnou organizaci nebo spolek, jehož zájmy by nebyly v souladu se zájmy církve. CŘ nedovoluje členovi přijímat učení bible, které by narušovalo byť jediný pilíř z CASD učení.
Znám spousty členů, kteří v některých otázkách mají jiný názor, než je "učení církve" a nikdo je nevylučuje. Proto tvoje tvrzení považuji za tendenční a nepravdivé.
Můžeš zde, prosím, uvést, jaké jsou podle CŘ důvody k vyloučení člena? Ale prosím, uveď citaci, protože to, co jsi napsal se mi opravdu nezdá. Podle mého to tak v CŘ není.
Btw. předseda unie měl donedávna diskuse na svých stránkách (prý už nejsou - nevím, nebyl jsem tam už delší dobu). Diskutovalo se tam opravdu o ledasčem. A byl vyloučen? Opravdu si myslíš, že nebyl vyloučen jenom proto, že je předsedou unie?
Tomáš Plechatý napísal:Takže, když toto někdo ví a zároveň cítí potřebu zveřejnit web, který umožňuje tato témata probírat i když ty výklady často jsou v rozporu s církevním učením, tak správně předpokládá, že jde proti CŘ a hrozí mu postih.
Můžeš, prosím, uvést, jaké jsou zájmy admina a jaké jsou zájmy církve? Když tvrdíš, že jsou protichůdné.
Tomáši, moc si vážím, že jsi své názory otevřeně komunikoval a také to, že když jsi nemohl souhlasit s "učením" církve, tak jsi z ní odešel. Netvrdím, že tvůj pohled je ten správný, ale bylo to od tebe čestné. Není toto cesta i pro admina? Přijde mi to jako "dospělé" jednání. Naproti tomu, anonymní pokřikování "zpoza rohu" mi přijde nečestné a "pubertální".
Každý má právo věřit, jak to považuje za správné, ne? Toto právo se na tomto webu hojně připomíná.
Ale i církev (a to jsou opět a zase jenom věřící lidé) má právo vyjádřit své chápání bible tak, jak to považuje za správné, ne? Proč se toto právo jednotlivci přiznává, ale církvi upírá? Proč ti, kdo s církví nesouhlasí, to neřeší jako ty? Proč nutí církev, aby se přizpůsobila jejich vidění věcí? Tomuto nerozumím.
Tomáš Plechatý napísal:Když píšu, že to neříkám, tak to tak myslím a také to tak je. Vedení SK není totožné s farizei. Podsouváš-li mi do úst něco jiného tak je to tvůj problém. Říkáš, že špiním církev. Usvěč mě, já se cítím nevinen. Špinění je uvádění do špatného světla a to neprávem.
Pak ale nerozumím, proč jsi ty příklady vůbec uváděl. Vytváříš tím jenom falešný dojem, že něco vážného adminovi hrozí. Podívej se, co píše "realista" o pár příspěvků výš: to, že pátrali po adminovi, označuje za inkviziční metodu. To, že tady lidé diskutují anonymně považuje za nějakou výpověď o církvi. A to zdaleka není jenom "realista", kdo tímto způsobem zde píše. Rovněž je to zavádějící a nepravdivé.
Když dám dvě věci do souvislosti a pak tvrdím, že spolu nesouvisí, není to rozpor? V historii se v církvi opravdu dělo ledacos. Ale pokud to nehrozí adminovi a já to tady navzdory tomu budu dávat do souvislostí s ním, vytvářím dojem, který není pravdivý. Netvrdím, že jsi to udělal záměrně, ale ten dojem zde je. "Uvádíš do špatného světla a to neprávem" - přesně, jak píšeš.
Tomáš Plechatý napísal:To že je admin v anonymitě je stejně trestné a odsouzeníhodné, jako to, že tu píšeš ty pod ,,nickem" Josef!!!!!!!
Jsem rád, že to uznáváš, souhlasím s tebou (snad až na to "trestné"-nevím jaký trest míníš). Už jsem tady na to někomu odpověděl parafrází na Ježíšovo jednání: Dokud se admin bude zatajovat, ani já vám neřeknu, kdo jsem. A dodávám: Pokud admin a jeho tým věrohodně zveřejní svoji totožnost, udělám totéž. I bez tolika výkřičníků.
Přidají se i ostatní diskutující? Co myslíš?