(Omlouvám se, že to není multikulturně košer - ale nelze vyhověti všem

Jiří Kupka napísal:Šest dní se dětem svým věnovati budeš a sedmého dne dětem svým sedmeronásob. Aby poznali, jak milující matka a milující otec jsi, aby mohli o MNĚ podobně s láskou přemýšlet.
(Omlouvám se, že to není multikulturně košer - ale nelze vyhověti všem)
Títo užívatelia poďakovali Jiří Kupka za príspevok:
mikim (Včera, 13:41)
Zatím co jsem napsal si 100% stojím a spasení je podmíněné dle Písma konáním Boží vůle a poslušností. Pokud to nepochopíš a budeš si jen dělat co chceš a namlouvat si, že už jsi spasený a nemůžeš o spasení přijít pak se může stát, že spasený naopak nebudeš.ambassador napísal:Jiří Kupka napísal:Šest dní se dětem svým věnovati budeš a sedmého dne dětem svým sedmeronásob. Aby poznali, jak milující matka a milující otec jsi, aby mohli o MNĚ podobně s láskou přemýšlet.
(Omlouvám se, že to není multikulturně košer - ale nelze vyhověti všem)
Títo užívatelia poďakovali Jiří Kupka za príspevok:
mikim (Včera, 13:41)
Pokud platí tento odkaz a další myšlenky v tomto vlákně tak nevím?
http://casdpribram.sweb.cz/Oficial/Sobota.htm
Poslaťod mikim » 09 Feb 2017, 15:16
Další přikázání o sobotě (necestuj, nezapaluj oheň apod.) uvedené v knize Mojžíšova zákona, která již neplatí a zanikla jsou pro nás křesťany jen doporučené co v sobotu nedělat. Ale vzhledem k tomu, že to přikazoval Hospodin berou to adventisté vážněji stejně jako to v minulosti přikazoval židům. Asi tak. A co si dalších k tomu adventisté upřesní je jen jejich věc ale vždy tak, aby to bylo v souladu s Písmem.
Poslaťod mikim » 12 Feb 2017, 00:03
Lotr na kříži je výjimka, na kříži už nic víc dělat nemohl..., pokud by nebyl na kříži možná by ani v Ježíše neuvěřil, a pokud ano, pak by určitě dělal to co všichni ostatní křesťané.
od mikim » 13 Feb 2017, 10:22
Nezní, to jsi napsala ty, já jsem žádné procenta neuvedl!!! Pokud bych to měl oprocentovat, tak 100% milost a z toho vyplývající + 100% poslušnost a plnění Boží vůle kam patří i 100% zachovávání přikázání Božích vč. soboty.
od mikim » 13 Feb 2017, 10:22
Už jsem mnohokrát uvedl, jak to má vypadat v sobotu v praxi, nečetla jsi to snad?
http://casdpribram.sweb.cz/Oficial/Sobota.htm
od mikim » 13 Feb 2017, 15:36
Pokud jsem uvěřil v Ježíše Krista a činím Jeho vůli mám naděj na spasení při 2PJK.
od mikim » 15 Feb 2017, 15:04
Nic se neruší, ale doplňuje neruší, a znovu pakuji 100% milost, která je sice dar, ale 100% podmíněný činěním 100% Boží vůle a 100% poslušností. O dodržování přikázání mluví Ježíš i apoštolové dokonce mnohem více než o milosti.
od mikim » 15 Feb 2017, 15:26
Sobota je čtvrté nejdůležitější přikázání Desatera. Zachovávání celého Desatera je z lásky k Bohu po přijetí naděje na milost při 2PJK. Ti kteří jej milují zachovávají přikázání, ti, kteří na něj naopak z vysoka serou a spoléhají jen na lacinou milost a všelijak se vymlouvají, když musí zachovávat sobotu jsou lháři a nebudou spaseni
Jestli Ježíš ví nebo neví jakou svou obětí dosáhl úspěchu se v Písmu nepíše. Tam se naopak píše co máš a nemáš dělat, abys byl spasený.
................
od mikim » 15 Feb 2017, 23:25
Ty jsi blb...
od mikim » 16 Feb 2017, 00:05
Milost je dar podmíněný i přijetím a poznáním Boží pravdy a nehřešením, a pouze Desatero, které je součástí Boží pravdy ti ukazuje co je hřích bez něj bys ani nevěděla, že hřešíš.
od mikim » 18 Feb 2017, 16:27
Spasení je podmíněné milováním Hospodina, dodržováním Jeho přikázání, i tím, že se ho bojíme, nehřešením a samozřejmě vírou v Pána Ježíše Krista:
od mikim » 22 Feb 2017, 00:01
Myslím, že Bůh dává každému takovému svobodu k víře v Ježíše Krista, k zachovávání přikázání, a pokud to splníš jsi svatý a pokud jsi svatý jsi vyvolený, královské kněžstvo, a pokud se nedožiješ 2PJK a jsi pořád svatý o spasení jistě při vzkříšení pak nepřijdeš.
Tož tak ševci
...Pokud by jsi pořádně četl své vlastní příspěvky, možná by ti došlo, že si vzájemně odporuješ.ambassador napísal:Pokud by jsi pořádně četl své vlastní příspěvky, možná by ti došlo, že si vzájemně odporuješ. Tvé výpovědi o Bohu jsou ve vzájemném rozporu. Na to se ti snaží poukázat Member, Tomáš a Lída a nejen oni. Zaráží mě, že ti co by tě mohli trochu ovlivnit, tak mlčí. Já nemám potřebu někomu říkat: jsi blb. Přečti si co o tom říká Ježíš? No a jestli si "bereš" na pomoc ričarda, tak opět ti uniká souvislosti. Tobě nejde o pravdu:. https://youtu.be/fXMqDpvIidg
Proč jsem dal dohromady komentář Jiřího a tvůj? O tom můžete přemýšlet oba dva. Není to o tom, že bych v tomto případě chtěl odporovat tomu co napsal Jiří. Napsal to velmi zajímavě a nepotřeboval to doložit texty Bible.
Toš tak ševci....
Co/kdo to z tebe mluví?mikim napísal: Jo a v čem chytrolíne?
Tak se přiznej, že nejsi adventista, ale spíš bývalý, když tady souhlasíš s neadventisty resp. bývalými adventisty
Nebudeš v Božím království.
A jinak blb se v Písmu nevyskytuje ani 1x, tak mne nepoučuj.
Hele mladej, nepoučujRealista napísal:Co/kdo to z tebe mluví?mikim napísal: Jo a v čem chytrolíne?
Tak se přiznej, že nejsi adventista, ale spíš bývalý, když tady souhlasíš s neadventisty resp. bývalými adventisty
Nebudeš v Božím království.
A jinak blb se v Písmu nevyskytuje ani 1x, tak mne nepoučuj.
o.k. nic se neděje, mě se to stalo nedávno taky, psal jsem to hodinu a pak jsem omylem smazal...Lída Rohalová napísal:Mikime, omlouvám se, celý příspěvek pro Tebe jsem ztratila, průběžně jsem si to neukládala. Brzo vstávám, takže už to psát znovu nebudu.Tak zítra. Chyba mezi židlí a klávesnicí.
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných