Definícia zachovania/dodržania šabatu

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Jiří Kupka
Dátum registrácie: 24 Sep 2016, 21:26
Kontaktovať používateľa:

Re: Definícia zachovania/dodržania šabatu

Neprečítaný príspevok od používateľa Jiří Kupka »

Šest dní se dětem svým věnovati budeš a sedmého dne dětem svým sedmeronásob. Aby poznali, jak milující matka a milující otec jsi, aby mohli o MNĚ podobně s láskou přemýšlet.

(Omlouvám se, že to není multikulturně košer - ale nelze vyhověti všem :D )

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Jiří Kupka napísal:Šest dní se dětem svým věnovati budeš a sedmého dne dětem svým sedmeronásob. Aby poznali, jak milující matka a milující otec jsi, aby mohli o MNĚ podobně s láskou přemýšlet.

Títo užívatelia poďakovali Jiří Kupka za príspevok:
mikim (Včera, 13:41)

Pokud platí tento odkaz a další myšlenky v tomto vlákně tak nevím?
http://casdpribram.sweb.cz/Oficial/Sobota.htm
Poslaťod mikim » 09 Feb 2017, 15:16
Další přikázání o sobotě (necestuj, nezapaluj oheň apod.) uvedené v knize Mojžíšova zákona, která již neplatí a zanikla jsou pro nás křesťany jen doporučené co v sobotu nedělat. Ale vzhledem k tomu, že to přikazoval Hospodin berou to adventisté vážněji stejně jako to v minulosti přikazoval židům. Asi tak. A co si dalších k tomu adventisté upřesní je jen jejich věc ale vždy tak, aby to bylo v souladu s Písmem.
Poslaťod mikim » 12 Feb 2017, 00:03
Lotr na kříži je výjimka, na kříži už nic víc dělat nemohl..., pokud by nebyl na kříži možná by ani v Ježíše neuvěřil, a pokud ano, pak by určitě dělal to co všichni ostatní křesťané.

od mikim » 13 Feb 2017, 10:22
Nezní, to jsi napsala ty, já jsem žádné procenta neuvedl!!! Pokud bych to měl oprocentovat, tak 100% milost a z toho vyplývající + 100% poslušnost a plnění Boží vůle kam patří i 100% zachovávání přikázání Božích vč. soboty.
Už jsem mnohokrát uvedl, jak to má vypadat v sobotu v praxi, nečetla jsi to snad?
od mikim » 13 Feb 2017, 15:36
Pokud jsem uvěřil v Ježíše Krista a činím Jeho vůli mám naděj na spasení při 2PJK.
od mikim » 15 Feb 2017, 15:04
Nic se neruší, ale doplňuje neruší, a znovu pakuji 100% milost, která je sice dar, ale 100% podmíněný činěním 100% Boží vůle a 100% poslušností. O dodržování přikázání mluví Ježíš i apoštolové dokonce mnohem více než o milosti.
od mikim » 15 Feb 2017, 15:26
Sobota je čtvrté nejdůležitější přikázání Desatera. Zachovávání celého Desatera je z lásky k Bohu po přijetí naděje na milost při 2PJK. Ti kteří jej milují zachovávají přikázání, ti, kteří na něj naopak z vysoka serou a spoléhají jen na lacinou milost a všelijak se vymlouvají, když musí zachovávat sobotu jsou lháři a nebudou spaseni
Jestli Ježíš ví nebo neví jakou svou obětí dosáhl úspěchu se v Písmu nepíše. Tam se naopak píše co máš a nemáš dělat, abys byl spasený.
................
od mikim » 15 Feb 2017, 23:25
Ty jsi blb... ::rofl::
od mikim » 16 Feb 2017, 00:05
Milost je dar podmíněný i přijetím a poznáním Boží pravdy a nehřešením, a pouze Desatero, které je součástí Boží pravdy ti ukazuje co je hřích bez něj bys ani nevěděla, že hřešíš.
od mikim » 18 Feb 2017, 16:27
Spasení je podmíněné milováním Hospodina, dodržováním Jeho přikázání, i tím, že se ho bojíme, nehřešením a samozřejmě vírou v Pána Ježíše Krista:
od mikim » 22 Feb 2017, 00:01
Myslím, že Bůh dává každému takovému svobodu k víře v Ježíše Krista, k zachovávání přikázání, a pokud to splníš jsi svatý a pokud jsi svatý jsi vyvolený, královské kněžstvo, a pokud se nedožiješ 2PJK a jsi pořád svatý o spasení jistě při vzkříšení pak nepřijdeš.

Tož tak ševci :)
Naposledy upravil/-a ambassador v 26 Feb 2017, 05:03, upravené celkom 1 krát.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

ambassador napísal:
Jiří Kupka napísal:Šest dní se dětem svým věnovati budeš a sedmého dne dětem svým sedmeronásob. Aby poznali, jak milující matka a milující otec jsi, aby mohli o MNĚ podobně s láskou přemýšlet.

Títo užívatelia poďakovali Jiří Kupka za príspevok:
mikim (Včera, 13:41)

Pokud platí tento odkaz a další myšlenky v tomto vlákně tak nevím?
Poslaťod mikim » 09 Feb 2017, 15:16
Další přikázání o sobotě (necestuj, nezapaluj oheň apod.) uvedené v knize Mojžíšova zákona, která již neplatí a zanikla jsou pro nás křesťany jen doporučené co v sobotu nedělat. Ale vzhledem k tomu, že to přikazoval Hospodin berou to adventisté vážněji stejně jako to v minulosti přikazoval židům. Asi tak. A co si dalších k tomu adventisté upřesní je jen jejich věc ale vždy tak, aby to bylo v souladu s Písmem.
Poslaťod mikim » 12 Feb 2017, 00:03
Lotr na kříži je výjimka, na kříži už nic víc dělat nemohl..., pokud by nebyl na kříži možná by ani v Ježíše neuvěřil, a pokud ano, pak by určitě dělal to co všichni ostatní křesťané.

Nezní, to jsi napsala ty, já jsem žádné procenta neuvedl!!! Pokud bych to měl oprocentovat, tak 100% milost a z toho vyplývající + 100% poslušnost a plnění Boží vůle kam patří i 100% zachovávání přikázání Božích vč. soboty.
Už jsem mnohokrát uvedl, jak to má vypadat v sobotu v praxi, nečetla jsi to snad?
od mikim » 13 Feb 2017, 15:36
Pokud jsem uvěřil v Ježíše Krista a činím Jeho vůli mám naděj na spasení při 2PJK.
od mikim » 15 Feb 2017, 15:04
Nic se neruší, ale doplňuje neruší, a znovu pakuji 100% milost, která je sice dar, ale 100% podmíněný činěním 100% Boží vůle a 100% poslušností. O dodržování přikázání mluví Ježíš i apoštolové dokonce mnohem více než o milosti.
Sobota je čtvrté nejdůležitější přikázání Desatera. Zachovávání celého Desatera je z lásky k Bohu po přijetí naděje na milost při 2PJK. Ti kteří jej milují zachovávají přikázání, ti, kteří na něj naopak z vysoka serou a spoléhají jen na lacinou milost a všelijak se vymlouvají, když musí zachovávat sobotu jsou lháři a nebudou spaseni
Jestli Ježíš ví nebo neví jakou svou obětí dosáhl úspěchu se v Písmu nepíše. Tam se naopak píše co máš a nemáš dělat, abys byl spasený.
................
od mikim » 15 Feb 2017, 23:25
Ty jsi blb... ::rofl::
od mikim » 16 Feb 2017, 00:05
Milost je dar podmíněný i přijetím a poznáním Boží pravdy a nehřešením, a pouze Desatero, které je součástí Boží pravdy ti ukazuje co je hřích bez něj bys ani nevěděla, že hřešíš.
od mikim » 18 Feb 2017, 16:27
Spasení je podmíněné milováním Hospodina, dodržováním Jeho přikázání, i tím, že se ho bojíme, nehřešením a samozřejmě vírou v Pána Ježíše Krista:
od mikim » 22 Feb 2017, 00:01
Myslím, že Bůh dává každému takovému svobodu k víře v Ježíše Krista, k zachovávání přikázání, a pokud to splníš jsi svatý a pokud jsi svatý jsi vyvolený, královské kněžstvo, a pokud se nedožiješ 2PJK a jsi pořád svatý o spasení jistě při vzkříšení pak nepřijdeš.

Tož tak ševci :)
Zatím co jsem napsal si 100% stojím a spasení je podmíněné dle Písma konáním Boží vůle a poslušností. Pokud to nepochopíš a budeš si jen dělat co chceš a namlouvat si, že už jsi spasený a nemůžeš o spasení přijít pak se může stát, že spasený naopak nebudeš.

Jinak ty už nevíš o čem máš psát? Už ti došly slova? A tak se zmůžeš jen na vytrhování mých slov z různých debat? Ale jak ti napsal před rokem ričard..."tvoje príspevky sú veľmi často jednoducho úplne mimo". No nezbývá mi než s ním souhlasit. Opět jsi se předvedl jak jen ty dokážeš ::fool::

...Odoslané: 02 Mar 2016, 22:35
Od: ričard
Komu: ambassador
Ahoj, žiaľ preto, pretože píšeš mimo témy. Tému určuje zakladateľ témy a tvoje príspevky sú veľmi často jednoducho úplne mimo. Osobne mám pocit, že často píšeš len preto, aby si niečo do témy napísal aj keď k nej nemáš čo vyjadriť. Príspevky sú posudzované subjektívne, ale na tom, že často píšeš mimo sa zhodneme všetci vo vedení. My neposudzujeme pravdivosť tvojich príspevkov ale to, že či sú k veci, alebo nie. Navyše na mnohé tvoje príspevky bolo veľa sťažností aj od iných užívateľov.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Pokud by jsi pořádně četl své vlastní příspěvky, možná by ti došlo, že si vzájemně odporuješ. Tvé výpovědi o Bohu jsou ve vzájemném rozporu. Na to se ti snaží poukázat Member, Tomáš a Lída a nejen oni. Zaráží mě, že ti co by tě mohli trochu ovlivnit, tak mlčí. Já nemám potřebu někomu říkat: jsi blb. Přečti si co o tom říká Ježíš? No a jestli si "bereš" na pomoc ričarda, tak opět ti uniká souvislosti. Tobě nejde o pravdu:. https://youtu.be/fXMqDpvIidg

Proč jsem dal dohromady komentář Jiřího a tvůj? O tom můžete přemýšlet oba dva. Není to o tom, že bych v tomto případě chtěl odporovat tomu co napsal Jiří. Napsal to velmi zajímavě a nepotřeboval to doložit texty Bible.

Toš tak ševci....

mikim

ambassador napísal:Pokud by jsi pořádně četl své vlastní příspěvky, možná by ti došlo, že si vzájemně odporuješ. Tvé výpovědi o Bohu jsou ve vzájemném rozporu. Na to se ti snaží poukázat Member, Tomáš a Lída a nejen oni. Zaráží mě, že ti co by tě mohli trochu ovlivnit, tak mlčí. Já nemám potřebu někomu říkat: jsi blb. Přečti si co o tom říká Ježíš? No a jestli si "bereš" na pomoc ričarda, tak opět ti uniká souvislosti. Tobě nejde o pravdu:. https://youtu.be/fXMqDpvIidg

Proč jsem dal dohromady komentář Jiřího a tvůj? O tom můžete přemýšlet oba dva. Není to o tom, že bych v tomto případě chtěl odporovat tomu co napsal Jiří. Napsal to velmi zajímavě a nepotřeboval to doložit texty Bible.

Toš tak ševci....
...Pokud by jsi pořádně četl své vlastní příspěvky, možná by ti došlo, že si vzájemně odporuješ.

Jo a v čem chytrolíne? Když napíšeš A napiš i B, jinak se jen ztrapňuješ.

...Tvé výpovědi o Bohu jsou ve vzájemném rozporu. Na to se ti snaží poukázat Member, Tomáš a Lída a nejen oni.

Tak se přiznej, že nejsi adventista, ale spíš bývalý, když tady souhlasíš s neadventisty resp. bývalými adventisty, vlastně tě ani jako adventistu už nepovažuji, ani za toho na okraji jak sám píšeš, takže z Tebe bych si vzor zcela jistě nebral.

100% přijatá milost je podmíněna nikoliv 50% poslušností a 50% činěním Boí vůle , ale 100% poslušností a 100% činěním Boží vůle, pokud to nepochopíš nebudeš v Božím království.

Matouš 7:21  Ne každý, kdož mi říká: Pane, Pane, vejde do království nebeského, ale ten, kdož činí vůli Otce mého, kterýž v nebesích jest.

Matouš 7:22  Mnozíť mi dějí v onen den: Pane, Pane, zdaliž jsme ve jménu tvém neprorokovali, a ve jménu tvém ďáblů nevymítali, a v tvém jménu zdaliž jsme divů mnohých nečinili?

Matouš 7:23  A tehdyť jim vyznám, že jsem vás nikdy neznal. Odejděte ode mne, činitelé nepravosti.ανομιαν / správně přeloženo anomia - bezzákonnosti

[Pavlik_CZ]A tu jim otevřeně 271 povím 272: Nikdy jsem vás nepoznal - táhněte pryč 273 ode mne vy, kteří působíte 274 bezzákonnost. [271] N. „do očí“. [272] N. „veřejně prohlásím“. [273] N. „odstupujte“, „odtahujte se“, viz J.20:27, pozn. 908. [274] Charakter osob.

Matouš 7:24  A protož každého, kdož slyší slova má tato a zachovává je, připodobním muži moudrému, kterýž ustavěl dům svůj na skále.

Matouš 12:50  Nebo kdož by činil vůli Otce mého nebeského, tenť jest bratr můj, i sestra má, i matka má.

Lukáš 12:47  Služebník pak ten, kterýž by znal vůli pána svého a nepřipravoval se, a nečinil podle vůle jeho, bit bude velmi.

Jan 9:31  Víme pak, že Bůh hříšníků neslyší, ale kdo by byl ctitel Boží a vůli jeho činil by, toho slyší.

...Já nemám potřebu někomu říkat: jsi blb.

To jsem napsal TP ne Tobě, tak se toho nemíchej, když nevíš o čem je řeč, to slovo bylo zcela na místě na to co napsal, a jinak blb se v Písmu nevyskytuje ani 1x, tak mne nepoučuj.

A zase mne poučuješ Balcarem, ale on spíše mluví o Tobě, každopádně ti co vůli činí budou v nebeském království a jsou synové Boží ti co ji nečiní nebudou v nebeském království, protože jsou synové ďábla a ohánění jen lacinou milostí jim 100% nepomůže.

Jan 8:44  Vy z otce ďábla jste, a žádosti otce vašeho chcete činiti. On byl vražedník od počátku, a v pravdě nestál; nebo pravdy v něm není. Když mluví lež, z svého vlastního mluví; nebo lhář jest a otec lži.

1 Janův 3:8  Kdož činí hřích, z ďábla jest; nebo ďábel hned od počátku hřeší. Na toť jest zjeven Syn Boží, aby kazil skutky ďáblovy.

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

mikim napísal: Jo a v čem chytrolíne?

Tak se přiznej, že nejsi adventista, ale spíš bývalý, když tady souhlasíš s neadventisty resp. bývalými adventisty

Nebudeš v Božím království.

A jinak blb se v Písmu nevyskytuje ani 1x, tak mne nepoučuj.
Co/kdo to z tebe mluví?

mikim

Realista napísal:
mikim napísal: Jo a v čem chytrolíne?

Tak se přiznej, že nejsi adventista, ale spíš bývalý, když tady souhlasíš s neadventisty resp. bývalými adventisty

Nebudeš v Božím království.

A jinak blb se v Písmu nevyskytuje ani 1x, tak mne nepoučuj.
Co/kdo to z tebe mluví?
Hele mladej, nepoučuj ::spiteful:: , sám jsi spíše ateista než adventista, jak jsem ti už jednou napsal, podle toho jak věříš v Boha.
Narozdíl od tebe používám Písmo, které mluví jasně...
A nepodsouvej mi nic (..."jako Josefovi").

Ježíš i apoštol Jan mluvil také občas sprostěji:

Matouš 12:34  Plemeno zmijí: Jak může být vaše řeč dobrá, když jste zlí? Čím srdce přetéká, to ústa mluví.

Matouš 23:33  Hadi, plemeno zmijí, jak uniknete pekelnému trestu?

Lukáš 3:7  Zástupům, které vycházely, aby se od něho daly pokřtít, Jan říkal: "Plemeno zmijí, kdo vám ukázal, že můžete utéci před nastávajícím hněvem?

Kdo je blb?

https://cs.wiktionary.org/wiki/blb

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Pokukazování na to, že tvé odpovědi si vzájemně odporují znamená, že je ten kritik bývalý adventista? :D :D

A co když ty sám nejsi adventista? :D :D

To mi připomíná jeden filosofický názor:
,,Člověk je mírou všech věcí, jsoucích že jsou a nejsoucích, že nejsou."

Akorát zde je to Mikim.

Buď je spasení 100% milost + 0% skutků poslušnosti, nebo je spasení milost 100-x% + x% skutků poslušnosti.

V součtu milosti a skutků nemůžeš mít více než 100%, takže kažé procento skutků ti odebírá % milosti.

Neříkám, tím, že skutky jsou obecně Bohu jedno. NEJSOU. Ale skutky poslušnosti/vděčnosti včetně i dodržování sabatu podle tvé víry jsou tím, za co jednou dostaneš odměnu, nebo ti jako dílo shoří a projdeš si ohněm. Ale tvého spasení se netýkájí.

(ještě můžeme řešit zda jde o skutky zákona, nebo skutky víry - ty se liší v konkrétních projevech a já hlasuju pro skutky víry)

Viz 1 Korintským 3,11-15

Za mě je spasení 100% milost (skrze víru) to je ten základ v Ježíši. Naše skutky, je to dílo, které na tom základu stavíme a opravdu si máme dát pozor, jak na něm stavíme. Jednou to ukáže oheň. Opravdu na nich záleží, ale není správné to spojovat se spasením.

Tím se jinak dostane člověk zákonitě k zákonictví a nejistotě spasení. A potom už může ubývat skutků motivovaných vděčností a láskou a přibývat těch skutků z povinnosti a strachu.

Ambassadore z Mikimova hodnocení tebe si prosímtě nic nedělej. Je unáhlené a myslím, že neví úplně jaký dopad mají jeho slova.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Mikime, omlouvám se, celý příspěvek pro Tebe jsem ztratila, průběžně jsem si to neukládala. Brzo vstávám, takže už to psát znovu nebudu.Tak zítra. Chyba mezi židlí a klávesnicí.

mikim

Lída Rohalová napísal:Mikime, omlouvám se, celý příspěvek pro Tebe jsem ztratila, průběžně jsem si to neukládala. Brzo vstávám, takže už to psát znovu nebudu.Tak zítra. Chyba mezi židlí a klávesnicí.
o.k. nic se neděje, mě se to stalo nedávno taky, psal jsem to hodinu a pak jsem omylem smazal...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných