Karol Schneider napísal:mikim napísal:Hosť napísal:poznam obrovsky pocet SJ a poznam velmi dobre ich presvedcenie aj sposob zivota a uctievania.
Rád bych přidal svou zkušenost se SJ. Setkával jsem se s nimi několik let a absolvoval mnoho diskusí. Prakticky všichni se projevovali arogantně vůči jinověrcům, byli povýšení, někdy až drzí, lhali a nedrželi slovo. Při rozhovorech se nedrželi tématu, stále odbočovali a nedokázali samostatně přemýšlet.
Ten clovek hovori o Svedkoch Jehovovych ako o sekte
Dnes je k dispozici obrovské množství materiálu o tom, jak měnili učení a hlavně o jejich vztahu k druhým lidem, kteří odmítli jejich poselství.
Nejsmutnější jsou příběhy z rodin, kdy organizace nařizuje, aby se s odpadlíky nikdo nebavil.
SJ je typickou sektou, která má několik hlavních znaků-elitářství, učení formované úzkou skupinou či jednotlivcem, vlastní literaturu (v tomto případě vlastní překlad Písma), zákonictví, spasení ze skutků atd.
zatial, co sa Svedkovia Jehovovi od vecsiny tychto neskorsich zmien prichadzajucich do ucenia krestanov postupne ocistili a su jednoznacne krestanskym zborom, ktory je najblizsie k povodnemu uceniu rannych krestanov.
Tady se projevuje neznalost či úmyslné popření dějin SJ. Pokaždé, když se objevilo nové učení, byli vyloučeni ti, kteří o něm pochybovali.
SJ jsou skutečně na pomezí křesťanství či spíše nejsou křesťany, Kristus jako Spasitel, zde nehraje skoro vůbec žádnou roli.
Někdy jsem o tom přemýšlel a došel k tomu, že rozhodujícím impulsem bylo období samozvaného "soudce" Rutherforda, který vnesl do organizace pověstnou aroganci a nenávist k ostatním církvím.
Ale zpět k tomu hlavnímu. Svědkové si vybudovali svou pověst sami, nejen falešnými doktrínami, ale hlavně svým jednáním, útočností, netolerancí, zištností. Není divu, že v Rusku, kde na vlivu získává pravoslavná církev, mají horkou půdu pod nohama.
Přesto bych SJ nezakazoval, čemu by to prospělo? Syndromu mučednictví, rozbíjení rodin, které už tak mají svých problémů dost, v tom pravoslavným popům nefandím. Spojení trůnu a oltáře nepřineslo nic dobrého v historii a nejinak tomu bude i v budoucnosti.
Po SJ by na řadu v Rusku mohli přijít i další menší náboženské skupiny - adventisté, baptisté, mormoni. Pravoslaví zneužívá city ruského národa a brnká na strunu nacionalismu.
SJ jsou sice milí a hodní lidé, mají i pěkné kresby v časopisech a knihách ale mají aniž by si to vůbec uvědomovali, totálně "vypatlané" mozky tou jejich naukou a mají také nejhorší Bibli ze všech překladů, Překlad Nových Písem, kde je nejvíce rozdílů ve verších oproti řeckému textu.
SJ například věří, že Ježíš se poprvé narodil až zde na zemi Marii a předtím vůbec neexistoval a také po vzkříšení odešel do nebe podle nich jako duch a nikoliv jako člověk s masa a kostí jak jasně potvrzuje Písmo. Třeba, ale je toho samozřejmě mnohem více.
Mikime jses velice zahorklym a nevedomym clovekem.
1. Preklad SJ je zcela jiste jeden z nejlepsich prekladu, ktery i pri cteni kontextu a stejne tak i dalsich pasazi uzivajicich jako zaklad stejna slova dava opravdu smysl a nejsou do neho zaneseny pozdejsi zmeny a falzum vychazejici z uceni rimske sekty. Jeste kdyz zadny preklad SJ neexistoval upozornovali SJ na velice jasne rozpory v uceni vecsiny krestanskych cirkvi vychazejicich z uceni rimske sekty z ruznych prekladu Boziho slova, ktere dokonce prelozili i primo predstavitele RKC a delaji to tak i dnes. Az chces ukazat v cem konkretne vidis problem v preklade SJ, tak bud vecnym lebo tve obecne frazy nemaji zadnou hodnotu a nelze tedy na ne ani nijak vecne reagovat.
Vic si v dane veci muzes precist zde, kde jsou zcela jasne dukazy toho o cem ti ted pisu.
Pozměnili svědkové Jehovovi Bibli, aby to vyhovovalo jejich naukám?
https://www.jw.org/cs/svedkove-jehovovi ... ovi-bibli/
2. SJ zcela jasne a zrozumitele uci o Kristove predlidske duchovni existenci a stejne tak pravdive uci i to, ze po sve smrti zde na zemi, kde byl Otcem na zem poslan pouze jako dokonaly clovek podobny Adamovi, se opet vratil k Otci v te podobe a slave jakou mel i pred svym prichodem na zem. Dokonce za svoji vernost a poslusnost byl navic jeste Otcem odmenen a dostal velmi dulezite postaveni a pravomoci, ktere mu zustanou do doby nez SKRZE neho OTEC obnovi svoji vuli jak v NEBI tak i na ZEMI. Pak se SYN zase vzda VSECH pravomoci i postaveni, ktere od OTCE dostal zase v OTCUV prospech a lidi uz budou mit zase ke nasemu milujicimu nebeskemu OTCI opet primy pristup a nebudou dal potrebovat sprostredkovatele.
Ohledne viry SJ, co se tyka osoby Jezise Krista se na to muzes zase podivat zde.
Kdo je Ježíš Kristus?
https://www.jw.org/cs/publikace/knihy/d ... s-kristus/
Je to tu shrnuto velice strucne ale tech infomaci o Jezisovi Kristovi vychazejich primo z uceni Boziho slova je mnohem vice.
Mikime bud tedy rozumnejsi nez se zacnes hloupe o nekem vyjadrovat a nejdrive si zisti celou Pravdu o vire a uceni jinych lidi, nez se k nemu zacnes vyjadrovat. Delas si takovymito slovy zaozenymi zrejme na pomluvach a lzivych predsudcich jinych ostudu jen ty sam. Nebudu, ale v tvem pripade uzivat stejne slova jake si pouzil ty sam.
Preji ti hodne Boziho milosrdenstvi a pozehnani SKRZE KRISTA, aby jsi ziskal presne poznani Pravdy a nasel skrze Krista a lasku k Nejvyssimu BOHU JHVH a ke vsem bliznim smireni s nasim milujicim nebeskym Otcem.
...
...1. Preklad SJ je zcela jiste jeden z nejlepsich prekladu, ktery i pri cteni kontextu a stejne tak i dalsich pasazi uzivajicich jako zaklad stejna slova dava opravdu smysl a nejsou do neho zaneseny pozdejsi zmeny a falzum vychazejici z uceni rimske sekty.
Překlad SJ vychází ze stejných zdrojů jako např. řkpřeklad tzn. ze Sinajského a Vatikánského kodexu co se týče NZ a ty patří k nejhorším. Asi o tom nevíš vůbec nic.
Zde si můžeš udělat představu jak na tom je tvůj krásný překlad PNS, který toho spoustu vynechává i mění v porovnáním s ostatními Biblemi (i když i u něj se najdou výjimky):
http://www.mikmark100.webnode.cz
namátkou jen některé změny u Matouše v porovnáním s KB1613 vycházející z TR (Textu Receptu):
[KB1613] Mt 1:25 Ale nepoznal jí, až i porodila Syna svého
prvorozeného, a nazvala jméno jeho Ježíš.
[PNS] Mt 1:25 Ale neměl s ní žádný styk, dokud neporodila syna; a dal mu jméno Ježíš.
[KB1613] Mt 4:18 A chodě
Ježíš podlé moře Galilejského, uzřel dva bratry, Šimona, kterýž slove Petr, a Ondřeje bratra jeho, ani pouštějí sít do moře, (nebo byli rybáři).
[PNS] Mt 4:18 Když procházel podél Galilejského moře, viděl dva bratry, Šimona, který je nazýván Petr, a jeho bratra Ondřeje, jak spouštějí do moře rybářskou síť, neboť byli rybáři
KB1613] Mt 5:22 Ale jáť pravím vám: Že každý, kdož se hněvá na bratra svého
bez příčiny, musí trpěti soud. Kdož by pak řekl bratru svému: Rácha, povinen bude před radou státi; a kdož by řekl: Blázne, musí pekelný oheň trpěti.
[PNS] Mt 5:22 Ale já vám říkám, že se bude zodpovídat soudnímu dvoru každý, kdo je stále rozzlobený na svého bratra; kdokoli však osloví svého bratra nevýslovným slovem opovržení, bude se zodpovídat Nejvyššímu soudu; zatímco ten, kdo říká: Ty opovrženíhodný blázne!, podlehne ohnivé ohenně
[KB1613] Mt 5:47 A budete-li pozdravovati toliko bratří svých, což více činíte? Však
i publikáni to činí.
[PNS] Mt 5:47 A jestliže zdravíte pouze své bratry, co mimořádného děláte? Nedělají i lidé z národů totéž
[KB1613] Mt 6:13 I neuvoď nás v pokušení, ale zbav nás od zlého.
Nebo tvé jest království, i moc, i sláva, na věky, Amen.
[PNS] Mt 6:13 A neuveď nás do pokušení, ale osvoboď nás od toho ničemného.
[KB1613] Mt 6:33 Ale hledejte nejprv království
Božího a spravedlnosti jeho, a toto vše bude vám přidáno.
[PNS] Mt 6:33 Neustále tedy hledejte nejprve království a jeho spravedlnost, a to všechno [ostatní] vám bude přidáno.
[KB1613] Mt 8:15 I dotekl se ruky její, a přestala jí zimnice. I vstala a posluhovala
jim.
[PNS] Mt 8:15 Dotkl se tedy její ruky a horečka ji opustila, a ona vstala a začala
mu sloužit.
[KB1613] Mt 8:31 Ďáblové pak prosili ho, řkouce: Jestliže nás vymítáš,
dopustiž nám vjíti do toho stáda vepřů.
[PNS] Mt 8:31 Démoni ho tedy začali snažně prosit a řekli: Jestliže nás vyženeš,
pošli nás do toho stáda vepřů.
[KB1613] Mt 9:13 Jdouce pak, učte se, co jest to: Milosrdenství chci a ne oběti. Nebo nepřišel jsem volati spravedlivých, ale hříšných
ku pokání.
[PNS] Mt 9:13 Jděte tedy a naučte se, co to znamená: Chci milosrdenství, a ne oběť. Nepřišel jsem totiž volat spravedlivé, ale hříšníky.
[KB1613] Mt 9:14 Tehdy přistoupili k němu učedlníci Janovi, řkouce: Proč my a farizeové postíme se
často, učedlníci pak tvoji se nepostí?
[PNS] Mt 9:14 Potom k němu přišli Janovi učedníci a zeptali se: Proč se my a farizeové postíme, ale tvoji učedníci se nepostí.
[KB1613] Mt 11:2 Jan pak uslyšev v vězení o skutcích Kristových, poslav
dva z učedlníků svých,
[PNS] Mt 11:2 Ale když Jan slyšel v žaláři o skutcích Krista, vzkázal
po svých vlastních učednících.
[NBK] Mt 12:6 A říkám vám, že zde je
někdo větší nežli chrám.
[PNS] Mt 12:6 Ale povídám vám, že zde je
něco většího než chrám.
[KB1613] Mt 12:35 Dobrý člověk
z dobrého pokladu srdce vynáší dobré, a zlý člověk ze zlého pokladu vynáší zlé.
[PNS] Mt 12:35 Dobrý člověk vynáší
ze svého dobrého pokladu dobré věci, zatímco ničemný člověk ze svého ničemného pokladu vynáší ničemné věci
[KB1613] Mt 13:51
Dí jim Ježíš: Srozuměli-li jste tomuto všemu? Řekli jemu: I ovšem,
Pane.
[PNS] Mt 13:51 Pochopili jste smysl toho všeho? Řekli mu: Ano
[KB1613] Mt 15:8
Přibližuje se ke mně lid tento ústy svými, a rty mne ctí, ale srdce jejich daleko jest ode mne.
[PNS] Mt 15:8 Tento lid mě ctí svými rty, ale jejich srdce je ode mne daleko vzdáleno.
[KB1613] Mt 16:3 A ráno: Dnes bude nečas, nebo se červená zasmušilé nebe.
Pokrytci, způsob zajisté nebe rozsouditi umíte, znamení pak časů těchto nemůžete?
[PNS] Mt 16:3 a ráno: Dnes bude zimavé, deštivé počasí, neboť obloha je ohnivě červená, ale vypadá zamračeně. Umíte vykládat vzhled oblohy, ale znamení časů vyložit nedovedete.]
[KB1613] Mt 16:4 Národ zlý a cizoložný znamení hledá, ale znamení jemu nebude dáno, než toliko znamení ono Jonáše
proroka. A opustiv je, odšel.
[PNS] Mt 16:4 Ničemná a cizoložná generace stále hledá znamení, ale nebude jí dáno žádné znamení kromě znamení Jonášova. S tím odešel a nechal je vzadu.
[KB1613] Mt 17:21 Toto pak pokolení nevychází, jediné skrze modlitbu a půst.
[PNS] Mt 17:21 –
vynechán celý verš
[KB1613] Mt 18:11 Přišel zajisté Syn člověka, aby spasil to, což bylo zahynulo.
[PNS] Mt 18:11 –
vynechán celý verš
[KB1613] Mt 18:29 Tedy padna spoluslužebník ten
k nohám jeho, prosil ho, řka: Poshověj mi,
a všecko zaplatím tobě.
[PNS] Mt 18:29 Proto jeho spoluotrok padl a snažně ho prosil a řekl: Měj se mnou trpělivost a chci ti splatit.
[KB1613] Mt 18:35 Takť i Otec můj nebeský učiní vám, jestliže neodpustíte jeden každý bratru svému z srdcí svých
provinění jejich.
[PNS] Mt 18:35 Stejně bude můj nebeský Otec jednat i s vámi, jestliže nebudete ze srdce odpouštět každý svému bratrovi.
[KB1613] Mt 19:20 Dí jemu mládenec: Všeho toho ostříhal jsem , všechny změny
od své mladosti. Čehož mi se ještě nedostává?
[PNS] Mt 19:20 Mladý muž mu řekl: To všechno jsem dodržoval; co mi ještě chybí.
atd. atd., doporučuji prostudovat, všechny mnou nejzajímavější publikované změny, které si můžeš stáhnout najednou zde, jinak řecky se ti to objeví ve wordu jen pokud máš nainstalovou řečtinu.:
https://www.ulozto.cz/!ftZ7AGRa5Noy/matous-zjeveni-rar