Pre kazdeho krestana vyucovaneho priamo Kristom bol vzdy na 1 mieste OTEC BOH YHWH a jeho VOLA, ktoreho aj Kristus miloval celym srdcom myslou silou a celou dusou. Bozej - OTCOVEJ VOLI sa aj dnes plne podriaduje i Bozi Syn Jezis Kristus, ktory je CESTOU - prostrednikom, Pravdou - ucitelom Bozej Pravdy a Zivotom skrze jeho obet nam OTEC VSEMOHUCI a VECNY BOH YeHoWaH od ktoreho je VSETKO ponuka zmierenie sam so sebou. Pre veriacich Zidov (vsetci prvi krestania) to bolo automaticke, ale tato vec zostala platna aj pre krestanov z narodov. Jezis sa pre svojich nasledovnikov nikdy nestal novym BOHOM, ktoreho by uctievali miesto OTCA.Member napísal:Niekto by mohol uvažovať nad tým, či Filip bol apoštol alebo učiteľ, či mal právo vysvetľovať z Písma. Iný by mohol povedať, že isto iste mu pred krstom Filip prízvukoval aby zachovával sobotu, lebo bez zachovávania soboty by ho isto nepokrstil![]()
Ale to krásne, čo ma oslovilo a za čo Ti ďakujem, že si to takto vypichol, je tá radosť. Sám to cítim, že nám radosť chýba. Myslíte že nie? Nie je evanjelium častokrát všetko možné, len nie radosť z radostnej a dobrej zvesti o Božej milosti v Ježišovi Kristovi. Aj v spoločenstvách je to často o všetkom možnom, no radosť je ťažko nájsť.
Možno sa stačí pozrieť aj na toto diskusné fórum. Čo všetko sa tu rieši? Jeden presviedča druhého, rieši sa vierouka, organizácia, Zákon, Ellen Whiteová, vnútorné problémy, hodnotia sa kazatelia, teológia, ... ale či nám neuniká cieľ? Veď cieľom je Kristus. Nediskutujeme tu o kázňach, nepíšeme svoje skúsenosti s Pánom, nevydávame svedectvá, nepovzbudzujeme sa navzájom aby sme budovali telo Kristovo.
- Nevideli ste ho, a predsa ho milujete. Ani teraz ho nevidíte, ale veríte v neho a radujete sa nevýslovnou radosťou, plnou slávy, že dosahujete cieľ svojej viery — spásu duší.
Nechýba nám eunuchova a Zacheova radosť z Pána Ježiša?
Idem sa modliť, nech nás Svätý Boh zmení tak, aby Pán Ježiš už dnes ostal v našich domoch.
- Keď Ježiš prišiel na to miesto, pozrel hore a povedal mu: Zachej, poď chytro dolu, lebo dnes musím zostať v tvojom dome. On chytro zliezol a s radosťou ho prijal.
"29 Nebo je on jen BOHEM Židů? Není také [Bohem] lidí z národů? Ano, také lidí z národů..." (Rimanum 4kap.)
Sam Bozi Syn Jezis Kristus uctieva OTCA AKO SVOJHO BOHA a sluzi mu aj dnes v nebi sediac po jeho pravici ako vykonavatel jeho vole aj v nas prospech.
"...Ježíš Kristus je Pánem ke slávě Boha, Otce." (Filipanum 2:11)
"...modla není ve světě nic a že není žádný Bůh kromě jednoho. 5 Ačkoli jsou totiž ti, kdo jsou nazýváni „bohy“, ať v nebi, nebo na zemi, právě jako je mnoho „bohů“ a mnoho „pánů“, 6 pro nás je skutečně jeden Bůh, Otec, z něhož je všechno, a my pro něho; a je jeden Pán, Ježíš Kristus, skrze něhož je všechno, a my skrze něho.
7 Ne všichni ovšem mají toto poznání..." (1 Kor. 8 kap)
"3 To je znamenité a přijatelné před zrakem našeho Zachránce, Boha, 4 jehož vůlí je, aby lidé všeho druhu byli zachráněni a přišli k přesnému poznání pravdy. 5 Je totiž jeden Bůh a jeden prostředník mezi Bohem a lidmi, člověk Kristus Ježíš , 6 který dal sám sebe jako odpovídající výkupné za všechny — [to] má být dosvědčeno ve svých zvláštních časech. 7 Pro toto svědectví jsem byl ustanoven kazatelem a apoštolem — říkám pravdu, nelžu —, učitelem národů v záležitosti víry a pravdy." (1 Timotejovi 2 kap.) Na Zemi od sveho pozemskeho narozeni az po svou smrt byl opravdu Jezis jen dokonalym clovekem - podobny prvnimu dokonalemu cloveku Adamovi a prisel v tele. Byl dokonce v nizsim postaveni od nebeskych andelu (porovnej s Hebrejcum 2:9).
"Hlavní myšlenka toho, o čem nyní rozmlouváme, tedy je: Máme takového velekněze, a ten se posadil po pravici trůnu Majestátu v nebesích 2 [jako] veřejný sluha svatého místa a pravého stanu, který postavil Jehova, a ne člověk. 3 Vždyť každý velekněz je ustanoven, aby obětoval dary i oběti; a proto bylo nutné, aby také on měl co obětovat. 4 Kdyby tedy byl na zemi, nebyl by knězem, protože tu jsou [muži], kteří obětují dary podle Zákona, 5 ale tito [muži] prokazují posvátnou službu v předobrazném znázornění a stínu nebeských věcí; právě jako Mojžíšovi, když se chystal dokončit stan, byl dán božský příkaz. Říká totiž: „Hleď, abys všechny věci udělal podle [jejich] vzoru, který ti byl ukázán na hoře.“ 6 Ale [Ježíš] nyní obdržel znamenitější veřejnou službu, takže je také prostředníkem úměrně lepší smlouvy, která byla zákonně založena na lepších slibech." (Hebrejcum 8 kap.)
I kdyz uznavame Bozske postaveni Jezise Krista jako BOZIHO SYNA - SYNA ZIVEHO BOHA YHWH (BUH titul v Bibli obecne uzivany pri osobe s velkou autoritou a moci), tak nas nebesky OTEC NEJVYSSI a VSEMOHOUCI BUH YeHoWaH byl Kristovym, ale zustal i nasim Bohem i po jeho vzkriseni z mrtvych.
"17 Ježíš jí řekl: „Přestaň se mě držet. Ještě jsem totiž nevystoupil k Otci. Jdi však k mým bratrům a řekni jim: Vystupuji ke svému Otci a vašemu Otci a ke svému Bohu a vašemu Bohu.‘“ (ev. Jana 20)
"28 Slyšeli jste, že jsem vám řekl: Odcházím, a přijdu k vám [zpět]. Kdybyste mě milovali, radovali byste se, že jdu k Otci, protože Otec je větší než já. 29 Pověděl jsem vám [to] tedy nyní, dříve než se to stane, abyste věřili, až se to opravdu stane." (ev Jana 14 kap)