Film Umučení Krista - svědectví Jima Caviezela

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Film Umučení Krista - svědectví Jima Caviezela

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

"Když jsem se se svým synem Elliotem díval na Umučení Krista, nemusel jsem se k slzám nutit. Jak bych mohl neplakat, když jsem viděl svého nevinného, dokonalého Spasitele tak barbarsky trpět a odpovídat na největší zlo zcela nesobeckou láskou? Po větší část filmu jsem se držel, ale vzdal jsem to, když Ježíš podruhé padl pod obrovským křížem. Nebo když se jeho matka Marie protlačila davem, aby ho utěšovala. Když na ni Ježíš hleděl krví podlitýma očima a řekl jí, aby se dívala, jak všechno obnoví. Jeho láskyplná oběť tváří v tvář takovému mučení a nespravedlnosti ve mně uvolnila řadu emocí. Podobalo se to demolici starých budov. Sklonil jsem hlavu a plakal jsem."
(Paul Coughlin, z knihy Již nikdy více "milý křesťanský chlapec", str. 121)

Jim Caviezel, představitel Ježíše Krista, se s touto rolí úplně ztotožnil. Také proto je ten film sám o sobě svědectvím. Jim se ztotožnil nejen se svou rolí, ale je i aktivním křesťanem (katolíkem) a následovníkem Ježíše Krista.

Poslechněte si jeho nádherné svědectví nejen o své filmové roli, ale především o svém Pánu.

https://www.youtube.com/watch?v=NtMTM2JHj0Y

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných