Co je evangelium?
Jaký význam má vysvobození v evangeliu?
Mám být vysvobozen a z čeho?
Je evangelium jen pomyslné vysvobození?
Z čeho mě má Kristus vysvobodit?
Pokud mě správa evangelia nezasahuje ve stavu, který si žádá zásah z venku, o co mezi křesťany vlastně jde? Je evangelium Ježíše Krista nějaký citát a nebo je to Boží čin zasahující konkrétně do mého života?
Evangelium o Ježíši Kristu.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
-
Re: Evangelium o Ježíši Kristu.
Evangelium je pouze o Milosti, kterou připravil Bůh pro člověka. Milost je Obnovující Boží Moc. Náš postoj k Boží Milosti svědčí o tom, zda si uvědomujeme svůj stav. Když vedle Milosti klademe další podmínky spaseni, snižujeme tu spásnou Moc. Dogmata, doktríny, články víry nemají spásnou moc, nemají věčně trvání. Nejsou svou existenci rovnocenné Bohu. Je to jen vyjádření jak tomu v dané době rozuměli. Revizi doktrín musí každý udělat sám. Někdy osobní revize může být dobrá, jindy scestná. Revidovat je potřeba od jednoduchých, nepodstatných a pak se může stát, že zůstanou jen základní.
-
Ježíš přišel na tuto zem do stavu židovské společnosti zanesenou "balastem" lidských nauk vytržených z kontextu židovského kánonu..
Evangelia svědčí o tom jak se "prodíral" nánosem myšlenek, které zkreslovali Boha. Svým životem "představil" Boha. Toto představení JSEM
bylo pro převládající skupinu v národě nepřijatelné. Ježíš jim věnoval hodně času z lásky a zájmu o člověka bez vyjímky. Neignoroval ani skupinu lidí s rozhodujícím vlivem, kteří nakládali na lid břemena.
Jakým nánosem myšlenek, zkreslujícím Boha, by se dnes prodíral Kristus?
Evangelia svědčí o tom jak se "prodíral" nánosem myšlenek, které zkreslovali Boha. Svým životem "představil" Boha. Toto představení JSEM
bylo pro převládající skupinu v národě nepřijatelné. Ježíš jim věnoval hodně času z lásky a zájmu o člověka bez vyjímky. Neignoroval ani skupinu lidí s rozhodujícím vlivem, kteří nakládali na lid břemena.
Jakým nánosem myšlenek, zkreslujícím Boha, by se dnes prodíral Kristus?
-
Evangelium v rukou jedince ztratí moc Ducha, když dojde na slovíčkaření a tím je jádro sdělení zašlapáno do bláta. Forma vytlačila radost a nahradila ji nepodstatným. Obyčejná veverka je moudřejší - rozbije obal, aby se dostala k jádru.
Pekne otazka ! Stredne tazka az tazkaambassador napísal: Jaký význam má vysvobození v evangeliu?
Mám být vysvobozen a z čeho?
Je evangelium jen pomyslné vysvobození?
Z čeho mě má Kristus vysvobodit?

Otazkou slobody sa zaobera hlavne Jan a Pavol.
Sloboda je opak otroctva. Bud si otrok alebo si slobodny. Cely koncept sa teda toci okolo otroctva.
Podla Jana:
Každý, kto pácha hriech, je otrokom hriechu.
A podobne podla Pavla:
16 Či neviete, že ak sa niekomu oddávate za poslušných otrokov, ste otrokmi toho, koho poslúchate — buď otrokmi hriechu, ktorý vedie k smrti, alebo otrokmi poslušnosti, ktorá vedie k spravodlivosti? 17 Ale vďaka Bohu, že vy, ktorí ste boli otrokmi hriechu, stali ste sa zo srdca poslušnými tomu učeniu, ktoré vám bolo zverené 18 Boli ste oslobodení od hriechu a stali ste sa otrokmi spravodlivosti.
Byt otrokom znamena teda "hresit" a byt vyslobodeny znamena "prestat hresit". Vyslobodit sa je mozne iba prijatim ucenia Jezisa (co Jan oznacuje ako "pravda") a teda, kto prijima ucenie od Jezisa a kona podla neho, prestava hresit.
Metafora otroctva a slobody sa da teda preformulovat takto: Prijmite Jezisovo ucenie a konajte to, co on hovori.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný