Už som chcel skončiť, ale ešte jedna myšlienka, dôležitá na záver. Táto celá webstránka bola založená na zdiskreditovanie a zhanobenie cirkvi. Tým účelom, aby pred celým svetom bolo jasné, že je najhnusnejšia, najšpinavšia, od ktorej je najlepšie sa zdržovať čo najďalej. Skúste napríklad vypátrať menedžera a majiteľa týchto stránok.
A zase znovu, rozsuzování pohnutek. Ty snad znáš ,,menedžera" stránek/ adminy a víš od nich proč ji založili?
Ani já to nevím, protože do nich nevidím. Ale já s myslím, že spíše autoři jsou stále členové CASD a chtějí zůstat členy CASD a změnit uvnitř církve to, co se jim zdá špatné, spíš než by chtěli celou církev zničit, aby do ní nikdo nechodil, lidé odešli a ona zanikla.
Souhlasím s tím, že vytahovat na anonymním fóru osobní záležitosti konkrétních lidí z církve je podpásovka.
Ale v oblastech jako je věrouka a organizace, kázání, nebo i vlastní úvahy a zamyšlení funguje fórum podle mne jako užitečná platforma (místo) kde si mohou lidé vyměňovat názory podobně jako v sobotní škole, jen tu není shora dané téma a nikdo, kdo by cenzuroval (dokud se píše v mezích slušného chování a žel někdy i když se překročí). Každopádně tu není nikdo měl pravomoc vzít si slovo před ostatními a okamžitě posuzoval váš příspěvek jen podle vašeho jména postavení, nebo souladu s oficiální věroukou.
Kdyby se mohli lidé vyjadřovat na svých sborech v SŠ a na výborech sborů i konferencí svobodněji a bylo jim nasloucháno, možná by toto fórum ztratilo velkou většinu čtenářů a přispěvovatelů, možná by ztratilo i svůj hlavní smysl.