Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Diskusia o cirkevnej organizácii.
Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Re: Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Svadobník napsal
Je ale oveľa závažnejšie to, že sa stále učíme o tom, že existuje aj štvrté prikázanie, ktoré hovorí o svätení soboty, učíme sa o tom, ako to správne svätiť. Keď ale tajomník cirkvi žení svojho syna v sobotu, keď okolo svadby je najviac roboty, neviem aký krásny príklad zasvätenia ukazuje ostatným členom, a okolitému svetu, ako myslíme vážne to, čo učíme.
Evangelista Matouš, jeden z Dvanácti zapsal tato slova Pána Ježíše (Mt 12:1-8): V ten čas šel Ježíš v sobotu obilím. Jeho učedníci dostali hlad a začali mnout zrní z klasů a jíst. Když to viděli farizeové, řekli mu: „Hle, tvoji učedníci dělají, co se nesmí dělat v sobotu!“ On však jim řekl: „Nečetli jste, co udělal David, když měl hlad, on i ti, kdo byli s ním? Jak vešel do domu Božího a jedli posvátné chleby, ačkoli to nebylo dovoleno jemu ani těm, kdo ho provázeli, nýbrž jen kněžím? A nečetli jste v Zákoně, že kněží službou v chrámě porušují sobotu, a přesto jsou bez viny? Pravím vám, že zde je víc než chrám. Kdybyste věděli, co znamená ‚milosrdenství chci, a ne oběť‘, neodsuzovali byste nevinné. Vždyť Syn člověka je pánem nad sobotou.“

Správně by otázka měla znít: Byl na svatbě přítomen Pán? Poznávají naši blízcí a naši sousedé, že přebýváme s Ježíšem? S ním totiž náš život stojí i padá.
Pokud někdo používá sobotu jako zkoušku a znamení věrnosti, neměl by zapomínat na to, že ti, kteří byli v zachovávání sobotních tradic nejhorlivější, vydali Pána na smrt. A postarali se o to, aby před sobotou byla těla z kříže sňata...
Sám jsem svatbu v sobotu něměl. Ale nemám potíže v sobotu na svatbě podpořit snoubence a blahopřát novomanželům k začátku společné cesty životem.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Re: Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Jeden z hostů napsal:
Zažil jsem svatby v casd krásné, skutečně v křesťanském duchu, ale i takové, kde byla tancovačka, alkohol, přípitek byl alkohol. Byli přítomni kazatelé, kteří oddávali páry, které spolu delší dobu žili na hromádce...ale požehnání těchto párů moc nevidím, prostě Bůh se nedá oklamat.
Zažil jsem svatby bez alkoholu, plné slov o Bohu, a přece nabubřele prázdné. I takové, kde se před koncem svatby stihla rozhádat celá (adventní) rodina, ženicha i nevěsty.
Znám snoubence, kteří neokázale, ale přesvědčivě, při osobním setkání, deklarovali, že si "splynutí těl i duší"vychutnají až po svatbě. Zažil jsem setkání, kde se čerství manželé podivovali nad skutečností, že ještě někomu z jeich vrstevníků záleží na tom, být v okamžiku svatby panicem/pannou. Znám kazatele, kteří by pro své svědomí neoddali pár, neskrývající intimní život před svatbou. Takové, kteří by se tvářili, že o ničem neví. I takové, kteří vnímají manželství jako hodnotu, kterou je třeba zachovat a deklarují ideál, aniž by soudili snoubence, kteří "to vzali zkratkou". Setkání se snoubenci je příležitostí vyzdvihnout ideály, inspirovat k lásce a věrnosti. Manželství je riskantní podnik. Povzbuzujme ty, kteří chtějí vstoupit do závazku na celý život, aby dobře vážili a pokud se rozhodnou, aby vytrvali. Je to podobné, jako povzbuzovat ve víře a známosti Pána Ježíše a na cestě za ním. Osobní příklad slovy nenahradíme.
PS: Stejně, má vlastní svatba byla ta nejlepší, ne pro obřad, hostinu a to, co následovalo, ale pro to, že jsem veřejně slíbil a přijal slib lásky a věrnosti od té, kterou miluji...Když se ohlédnu za roky společného života, jsem vděčný Bohu, že nám dal poznat svou milost a v hojnosti návažl lásku...

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

svadobník napísal:Už som chcel skončiť, ale ešte jedna myšlienka, dôležitá na záver. Táto celá webstránka bola založená na zdiskreditovanie a zhanobenie cirkvi. Tým účelom, aby pred celým svetom bolo jasné, že je najhnusnejšia, najšpinavšia, od ktorej je najlepšie sa zdržovať čo najďalej. Skúste napríklad vypátrať menedžera a majiteľa týchto stránok. Prečo sa schováva, keď má čestný úmysel? Tu bolo skritizované, že posudzujem úmysel a že tento spôsob je satanský. Toto azda nie je satanské? hodiť do niekoho skalu a schovať sa za anonymitu? Alebo začať kričať, že chyťte zlodeja, utekal tamto? Alebo napádať toho, kto možno do toho vidí a povie to verejne? Skúste nájsť majiteľa týchto stránok! Keď budete dôslední, narazíte tam, kam som mieril. A pochopíte aj to, prečo som sa tu tak rozpísal.
Hodnocení pohnutek druhých znamená uzavřít most ke skutečnému řešení věcí a ke smíření. Kde dochází k napadání pohnutek, není obvykle už ochota ani chuť zjistit postoj druhého/druhých, a taková "diskuse" se stává nesmyslnou. Zajímalo by mne, zda by sis nechal vysvětlit postoj admina o účelu založení tohoto fóra a jestli bys mu věřil, kdyby ti řekl, že to není tak, jak si myslíš...

Neznám adminy, nevím, kdo jsou, jestli členové nebo bývalí adventisté, nepátrám po tom a ani nebudu. Osobně bych uvítala, kdyby fórum nebylo anonymní, ale není to moje fórum a moje stránka. Mně to jen ukazuje na to, že pokud adminové zvolili anonymitu, existuje pro to reálný důvod. Přijde mi nelogické vyčítat adminovi, že se schovává za anonymitu, když ty sám jsi anonymní. Osobně si myslím, že kdyby se anonymové propírající osobní poklesky (domnělé či skutečné) jiných lidí podepisovali, těchto článků by zde výrazně ubylo. V poslední době to tu roste jak houby po dešti. Někdy si říkám, že nějaký druh cenzury by nebyl na škodu...

Pro mě osobně toto fórum znamená výrazný zásah do mého života v pozitivním slova smyslu, už jsem o tom psala na svých stránkách, a už teď tam jsou některé informace zastaralé. Poznávání a žití s Bohem pokračuje dál. Toto fórum má obrovský potenciál, záleží na každém, jak ho využije a co do něj přinese. Buď to bude vůně k životu, nebo ke smrti.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Hosť napísal:Zažil jsem svatby v casd krásné, skutečně v křesťanském duchu, ale i takové, kde byla tancovačka, alkohol, přípitek byl alkohol. Byli přítomni kazatelé, kteří oddávali páry, které spolu delší dobu žili na hromádce...ale požehnání těchto párů moc nevidím, prostě Bůh se nedá oklamat.
Pod pojmem "křesťanský duch" si každý může představovat něco jiného. Lidé se mohou vdávat/ženit bez alkoholu a tancování, ale tento fakt sám o sobě nezajistí krásné manželství. Krásné manželství nezajistí dokonce ani dodržení zásady žádného pohlavního styku před svatbou. Myslím, že se nedá říci, že všechny páry, které toto dodržely, jsou požehnané. Z mého pohledu je zásada žádný alkohol, sex před manželstvím, alkohol spíše dobrým doporučením, ideálem v porušeném světě, než zárukou Božího požehnání. A pokud jsem členem společenství, pro které jsou tyto zásady důležité, tak logicky se pak snažím tyto zásady aplikovat ve svém životě.

Naše okolí nás skutečně sleduje pozorněji, než bychom čekali. Nedávno mi jedna sestra (není to adventistka) říkala, že se zúčastnila akce (nechci jmenovat) společně s adventisty i nějakými nevěřícími. Zpívali tam nějaké písně o Ježíši, o Jeho následování a pak jí jedna nevěřící říká (nevím teď, jestli jenom jí nebo ještě někomu jinému): "Vy to zpíváte tak nadšeně, že tomu snad i musíte věřit!"

Jednou jsem se zúčastnila se svým tehdejším přítelem svatby člena jeho rodiny - nejednalo se o adventistu. A protože přítel byl Slovák, svatba byla bohatá a trvala dva dny. My jsme se kvůli ní učili tancovat, protože jsme tam nechtěli být za úplná dřeva. Já jsem už z tanečních věděla, že tanec není mou silnou stránkou. Přítel byl adventista od narození, tak do tanečních nikdy nechodil. Tak jsme se pod vedením jedné sestry s pohybovým nadáním učili po večerech tancovat aspoň polku a valčík. Přípitek na svatbě byl akohol, ten jsme si nedali a ani později v průběhu svatby jsme nic takového nepopíjeli. Oni nám dali bez problémů k přípitku nealkoholický nápoj. K tomu tancování jsme se rozhodli ze své vlastní vůle, nikdo nás k tomu nenutil. Nechtěli jsme tam celé dva dny jen sedět a koukat na ostatní a otravovat atmosféru jim, že se nebavíme, a ani nám tím, že budeme neustále odmítat ty, kdo pro nás přijdou, abychom si s nimi zatančili. Od té doby jsme pak už netancovali.

Nepropaguji zde názor, že zásady jsou od toho, aby se porušovaly. To určitě ne, zvláště pokud mají své opodstatnění a význam. Ale tvrdím, že dodržení těchto zásad nemusí nutně vést k Božímu požehnání. Boží požehnání přichází se změnou nitra zvnitřku, které se pak projeví chováním, které je viditelné. Znám páry, které dodržely toto všechno a dnes jsou rozvedené, a znám páry, které to vzaly například tou "zkratkou" a dnes jsou šťastné a spokojené. Nikoho nesoudím, každý ať jedná podle svého svědomí.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Milan napísal:Svadobník napsal
Je ale oveľa závažnejšie to, že sa stále učíme o tom, že existuje aj štvrté prikázanie, ktoré hovorí o svätení soboty, učíme sa o tom, ako to správne svätiť. Keď ale tajomník cirkvi žení svojho syna v sobotu, keď okolo svadby je najviac roboty, neviem aký krásny príklad zasvätenia ukazuje ostatným členom, a okolitému svetu, ako myslíme vážne to, čo učíme.
Evangelista Matouš, jeden z Dvanácti zapsal tato slova Pána Ježíše (Mt 12:1-8): V ten čas šel Ježíš v sobotu obilím. Jeho učedníci dostali hlad a začali mnout zrní z klasů a jíst. Když to viděli farizeové, řekli mu: „Hle, tvoji učedníci dělají, co se nesmí dělat v sobotu!“ On však jim řekl: „Nečetli jste, co udělal David, když měl hlad, on i ti, kdo byli s ním? Jak vešel do domu Božího a jedli posvátné chleby, ačkoli to nebylo dovoleno jemu ani těm, kdo ho provázeli, nýbrž jen kněžím? A nečetli jste v Zákoně, že kněží službou v chrámě porušují sobotu, a přesto jsou bez viny? Pravím vám, že zde je víc než chrám. Kdybyste věděli, co znamená ‚milosrdenství chci, a ne oběť‘, neodsuzovali byste nevinné. Vždyť Syn člověka je pánem nad sobotou.“

Správně by otázka měla znít: Byl na svatbě přítomen Pán? Poznávají naši blízcí a naši sousedé, že přebýváme s Ježíšem? S ním totiž náš život stojí i padá.
Pokud někdo používá sobotu jako zkoušku a znamení věrnosti, neměl by zapomínat na to, že ti, kteří byli v zachovávání sobotních tradic nejhorlivější, vydali Pána na smrt. A postarali se o to, aby před sobotou byla těla z kříže sňata...
Sám jsem svatbu v sobotu něměl. Ale nemám potíže v sobotu na svatbě podpořit snoubence a blahopřát novomanželům k začátku společné cesty životem.
Milan asi neví co se má v sobotu dělat a co ne, jinak by nemohl nepsat takovou blbost zdali mohl být v sobotu na svatbě přítomen Pán.
Jistě mohl, jenom ne Pán Ježíš, ale maximálně tak pan satan. Hospodin sobotu požehnal a posvětil (posvětit znamená také oddělit od hříchu).
Sobotu Bůh nestvořil ani neurčil pro pořádání svateb. Pokud ano, napiš mi jediný verš, který to potvrzuje. Sobotu nám Bůh dal jako odpočinek od práce a zakázal v ní pracovat. Práce a veškerá komedie okolo svatby v sobotu opravdu nemůže být uctěním Boha Otce ani Ježíše Krista. Že by Bůh takové svatbě mohl v sobotu v jeho svatý den odpočinku požehnat? To si může myslet jedině úplný cvok.

...Ale nemám potíže v sobotu na svatbě podpořit snoubence a blahopřát novomanželům k začátku společné cesty životem.

Při vší úctě v tom případě ale nejsi adventista, ale ve skutečnosti jen ten kdo si na něj hraje, neposlouchá Boha a dělá si co chce a ne to co chce Bůh, abys v sobotu nepracoval, ale odpočíval a radoval se jedině z Boží přítomnosti.
Např. Ježíš byl na svatbě třetího dne (a to zcela jistě nebyla sobota)
Jan 2:1  Třetího dne byla svatba v Káně Galilejské. Byla tam Ježíšova matka;

I dnes jsou svatby u židů v Izraeli nejčastěji v běžný den v týdnu...
Přečti si o dni svatby v Izraeli podle židovské tradice (str. 97) a proč ji neměli v šabat, odkaz je dlouhý a musí být zkopírován celý najednou:

https://books.google.cz/books?id=v5eoDA ... li&f=false

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Mikim napsal:
Milan asi neví co se má v sobotu dělat a co ne, jinak by nemohl nepsat takovou blbost zdali mohl být v sobotu na svatbě přítomen Pán.
Jistě mohl, jenom ne Pán Ježíš, ale maximálně tak pan satan.
Nominuji tento příspěvek jako kandidáta o titul ,,blud měsíce".

mikim

Tomáš Plechatý napísal:Mikim napsal:
Kde se píše v Písmu, že Bůh je přítomen na jakékoliv svatbě v sobotu?

jenb
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 21:24
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa jenb »

Tomáš Plechatý napísal:Mikim napsal:
Nejen tenhle výrok, celej tenhle pán je jeden velkej blud kterej si ještě navíc myslí, že sebral všechnu adventní moudrost světa... :D

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mikim napísal:Kde se píše v Písmu, že Bůh je přítomen na jakékoliv svatbě v sobotu?
Otočím otázku A kde se píše, že tomu tak není?

mikim

Hosť napísal:
mikim napísal:Kde se píše v Písmu, že Bůh je přítomen na jakékoliv svatbě v sobotu?
Otočím otázku A kde se píše, že tomu tak není?
Bůh není v sobotu v Jeho svatý den přítomen na žádné zábavě na svatbě zde na zemi. Tomu nemůže věřit žádný opravdový adventista nebo žid.

[KB1613] Iz 58:13 Jestliže odvrátíš od soboty nohu svou, abys nevykonával líbosti své v den svatý můj, anobrž nazůveš-li sobotu rozkoší, a svatou Hospodinu slavnou, a budeš-li ji slaviti tak, abys nečinil cest svých, ani vykonával, co by se líbilo, ani nemluvil slova: (…mishabat…,…lashabat…)

[KB1613] Iz 58:14 Tehdy rozkoš míti budeš v Hospodinu, a uvedu tě na vysoká místa země, a způsobím to, abys užíval dědictví Jákoba otce svého; nebo ústa Hospodinova mluvila.

[KB1613] Jr 17:21 Takto praví Hospodin: Vystříhejte se s pilností, abyste nenosili břemen v den sobotní, ani vnášeli skrze brány Jeruzalémské. (…hashabat…)

[KB1613] Jr 17:22 Ani nevynášejte břemen z domů svých v den sobotní, a žádného díla nedělejte, ale svěťte den sobotní, jakž jsem přikázal otcům vašim. (…hashabat…, …hashabat…)

[KB1613] Ez 20:13 Ale dům Izraelský zpurně se postavovali proti mně na poušti, v ustanoveních mých nechodili, a soudy mými pohrdli, ješto činil-li by je kdo, jistě že by živ byl skrze ně; též soboty mé poškvrnili náramně. Pročež jsem řekl: Že vyleji prchlivost svou na ně na poušti, abych je docela vyhladil.

[KB1613] Ez 22:8 Svatými věcmi mými zhrdáš, a sobot mých poškvrňuješ. (kadashai bazit veet-shabetotai hhilalt)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný