VYCHVÁTENIE - podľa Sergeja Miháľa

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Re: VYCHVÁTENIE - podľa Sergeja Miháľa

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

Tomáš Plechatý napísal: Dušane tobě asi musím ležet žaludku viď, že.
Nie, v žalúdku mi neležíš, snažím sa dodržiavať zdravý režim v oblasti zažívania. A dokonca musím priznať, že ťa mám rád. Ale tiež priznám, že si pre mňa problémom. Na jednej strane ti fandím, keď nebojácne vyliezaš z ulity ľudskej tradície, ale na druhej strane, keď by som očakával, že isto-iste budeš oporou, pneumatiky ti splasnú.
Tak je to i teraz.
Tomáš Plechatý napísal: Nic o datech jednotlivých pečetí nevím
Tak prečo to hodnotíš?
Tomáš Plechatý napísal: Na tomto fóru podle mne rozebírat vytržení od Mihála nemá smysl, protože Adventisté nevěří na vytržení, takže je to nepřesvědčí.
Ani nevieš, koľko adventistov tým nasiaklo.
Mikim napísal:Kniha za 390Kč je jen sprostý business, kdyby to myslel vážně, tak to zveřejní zdarma
Naozaj je to dobrý postreh. Keby Zmožek naozaj veril Miháľovmu tvrdeniu, tak by knihu nepredával... Lebo načo mu budú peniaze? Výstižne povedal, že aj hodinky, ktoré má na ruke ostanú tu. Takže sa dá predpokladať, že ostane tu aj jeho kreditkarta... Čo urobí s peniazmi, keď ich o 6 týždňov už potrebovať nebude?

Ja verím, že vytrhnutie príde. Ale odmietam Miháľov guláš a jeho numerologické bludy!
Mnohí promiháľovskí nadšenci si neuvedomujú, ako Miháľ znižuje autoritu Božieho Slova.
Lebo ak tvrdí, že prvá pečať bola rozlomená v roku 1988, druhá v roku 2006, a tretia v roku 2015 tak by to mali evidovať okrem Miháľa aj ďalší pozemšťania...
Mikim napísal:Být pokorný a laskavý ještě neznamená být pravdivý.
OK

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Dušan Seberíni napísal:
Tomáš Plechatý napísal: Dušane tobě asi musím ležet žaludku viď, že.
Nie, v žalúdku mi neležíš, snažím sa dodržiavať zdravý režim v oblasti zažívania. A dokonca musím priznať, že ťa mám rád. Ale tiež priznám, že si pre mňa problémom. Na jednej strane ti fandím, keď nebojácne vyliezaš z ulity ľudskej tradície, ale na druhej strane, keď by som očakával, že isto-iste budeš oporou, pneumatiky ti splasnú.
Tak je to i teraz.
Tomáš Plechatý napísal: Nic o datech jednotlivých pečetí nevím
Tak prečo to hodnotíš?
Tomáš Plechatý napísal: Na tomto fóru podle mne rozebírat vytržení od Mihála nemá smysl, protože Adventisté nevěří na vytržení, takže je to nepřesvědčí.
Ani nevieš, koľko adventistov tým nasiaklo.
Mikim napísal:Kniha za 390Kč je jen sprostý business, kdyby to myslel vážně, tak to zveřejní zdarma
Naozaj je to dobrý postreh. Keby Zmožek naozaj veril Miháľovmu tvrdeniu, tak by knihu nepredával... Lebo načo mu budú peniaze? Výstižne povedal, že aj hodinky, ktoré má na ruke ostanú tu. Takže sa dá predpokladať, že ostane tu aj jeho kreditkarta... Čo urobí s peniazmi, keď ich o 6 týždňov už potrebovať nebude?

Ja verím, že vytrhnutie príde. Ale odmietam Miháľov guláš a jeho numerologické bludy!
Mnohí promiháľovskí nadšenci si neuvedomujú, ako Miháľ znižuje autoritu Božieho Slova.
Lebo ak tvrdí, že prvá pečať bola rozlomená v roku 1988, druhá v roku 2006, a tretia v roku 2015 tak by to mali evidovať okrem Miháľa aj ďalší pozemšťania...
Mikim napísal:Být pokorný a laskavý ještě neznamená být pravdivý.
OK

...

Jen doplním, že podobná kniha, kdyby jí chtěl někoho informovat by nemohla stát více než 150Kč, aniž by měl na ní nějaký další zisk, proto je to jen obyčejný podvodník. A čo urobí s peniazi?
No čo by, 100% se nic nestane a Miháľ bude se Zmožkem v Dominikánské republice popíjet na pláži drink :)
Ještě se toho musí mnoho udát podle Písma včetně velkého zemětřesení jaké ještě nebylo na zemi apod. katastrof, vydání nedělního zákona atd. Ani jeden z veršů, které Miháľ používá na tajné vychvácení o tom vůbec nemluví. Všechny mluví až o 2PJK.
Neexistuje jeden jediný verš o tajném vychvácení (vytržení) v Písmu, tak vůbec nechápu jak na to může kdokoliv z křesťanů vůbec věřit a ještě o tom psát knihu. Chce se mi zvracet.

...Ja verím, že vytrhnutie príde.
Ta napiš jak tomu věříš ať se poučíme...

mikim

Tomáš Plechatý napísal:Pro Mikima: Na tom kázání jsem nebyl, byl jsem na jiné skupince mimo nedělní shromáždění.

Pro Dušana: Nic o datech jednotlivých pečetí nevím, s tím, že by byla církev vytržená a já jsem zůstal tu smířený nejsem, nevěřím tomu a odmítám se kvůli tomu, že by toto SM hlásal nějak bát.

Dlouho jsem se bál modlit za to, aby už nastal druhý příchod Ježíše, protože přesně jak píšeš - ještě je tolik lidí venku co neví, co neslyšeli, co se veřejně neobrátili, atd. (včetně části mé rodiny) a nechci aby tito byli ztracení.

Pak jsem pochopil, že byť je to smýšlení asi šlechetné, tak je vedené strachem a není v souladu s tím jak se modlí ve Zjevení Jan : ,,amen přijď Pane Ježíši."

Já opravdu chci aby přišel Ježíš Kristus, proč bych neměl chtít, vše poté bude lepší, já se nemám čeho bát. Ostatním lidem nepřeji špatné věci, ale přeji si se vidět se svým Bohem.

Výše jsem psal bez přetvářky, že bych si přál kvůli Mihálovi, aby v to datum opravdu nastal druhý příchod, nesouhlasím však s detaily a jeho popisem vytržení ani se strachem ke kterému to vede. Napsal jsem jasně, že jeho podání jako celku nevěřím, i když jsou tam i zajímavé části ke studiu. A opravdu kvůli němu mi to je líto, protože je mi jasné že to v případě neúspěchu bude VELKÉ zklamání (jako tedy Millerité) i jsem napsal, že mi Millera v něčem velmi připomíná.

Dušane tobě asi musím ležet žaludku viď, že. Zkus mi před Bohem odpustit co proti mě držíš.
Ani mě není jedno, co všechno to učení napáchá zlého mezi lidmi a na té schůzce i když jsem tam byl jedinný nový, jedinný ne CB a možná téměř jedinný kdo nevěří na vytržení tak jsem si vzal slovo a všechny jsem vážně varoval, že to může dopadnout velice špatně když vede k určování přesného data a že takové zklamání už si jednou prošli právě Millerité. Také o tom, že o vytržení nejsem přesvědčen.

Nejsem super horlivým bojovníkem v tom, že Budu jezdit všude se S. Mihálem a všude upozorňovat na to, že je to blud. Nemám to na srdci. Jestli mi vytýkáš toto, tak budiž, v tom jsem vinen.

Ani ohledně svého boje proti špatnému učení v CASD nevedu svůj boj neustále horlivě a občas polevuji a věnuji se všedním světským věcem. I to ti přiznám. Ale nevím proč se tu mám zpovídat právě tobě a právě z tohoto.

Na tomto fóru podle mne rozebírat vytržení od Mihála nemá smysl, protože Adventisté nevěří na vytržení, takže je to nepřesvědčí.
Ano ten výklad vede ke strachu zda budu připraven, že něco propásnu a strach aby mne nezastihlo pronásledování, které zakusí ti co nebudou vytrženi.

To se mi nelíbí a věřím že je to špatně. Ale zrovna adventisté mají podobné učení o ukončení doby milosti, o odejmutí přímluvce ze země, o velkém pronásledování, o Jákobově soužení věřících, o vydání nedělního zákona a dekteru, který nařídí zabíjet ty kdo se vzpírají a uctívají sobotu, o útěku z měst do hor, do toho ještě o vyšetřujícím soudu kde může přijít na řadu právě tvé jméno kdykoliv a při jedinném nevyznaném a opuštěném hříchu bude vymazáno tvé jméno z knihy života + záznam o všech dobrých skutcích.

Takže si myslím, že kromě toho, že Mihál je aktuální a horlivě se šířící, tak stejné ovoce najdeš v adventismu i když pramení z jinak definovaných nauk. A proti tomu se snažím bojovat na svých stránkách. CB navštěvuji krátce nevím jak je rozsáhlá v ČR nebo v celém světě, ani jak velký dosah má Mihálova kniha. Pro mne toto není zrovna na pořadu dne i když neříkám, že se tím nebudu nikdy zabývat.

Už existují lidé jako např. Aleš Franz se stránkou apologet, který má široký rozsah a snaží se hájit biblickou ortodoxii. Možná se už k tomu vyjádřil, nebo o tom něco píše.
Já nemám tak široký záběr a rozhled jako on.
Ty věnuješ svůj čas šíření zvěsti o pravém Šabatu, já svým stránkám, Mihál své knize o vytržení. Bůh nás jednou bude všechny soudit za náš vliv. Jestliže je tvé poslání bojovat více proti jeho vlivu a učení, tak jdi a dělej to. Proč ale horlíš proti mne, že já to dělám málo?

...A opravdu kvůli němu mi to je líto, protože je mi jasné že to v případě neúspěchu bude VELKÉ zklamání (jako tedy Millerité) i jsem napsal, že mi Millera v něčem velmi připomíná.

No to bude zcela jistě velké zklamání, protože podle Písma žádné tajné vytržení neexistuje a ani nebude. Nepíše o něm ani EGW, které by to jistě Bůh zjevil ve viděních.

... a na té schůzce i když jsem tam byl jedinný nový, jedinný ne CB a možná téměř jedinný kdo nevěří na vytržení tak jsem si vzal slovo a všechny jsem vážně varoval, že to může dopadnout velice špatně když vede k určování přesného data a že takové zklamání už si jednou prošli právě Millerité. Také o tom, že o vytržení nejsem přesvědčen.

No to jsi jim řekl naprosto správně a nemáš se za co stydět... ::good::

...Ani ohledně svého boje proti špatnému učení v CASD nevedu svůj boj neustále horlivě a občas polevuji a věnuji se všedním světským věcem.

Přeji ti , abys polevil ještě více a více a nevedl Boj proti Bohu a jeho Pravdě, kterou zastává s větší části správně jen casd. ;)

...Ale zrovna adventisté mají podobné učení o ukončení doby milosti, o odejmutí přímluvce ze země, o velkém pronásledování, o Jákobově soužení věřících, o vydání nedělního zákona a dekreru, který nařídí zabíjet ty kdo se vzpírají a uctívají sobotu, o útěku z měst do hor, do toho ještě o vyšetřujícím soudu kde může přijít na řadu právě tvé jméno kdykoliv a při jediném nevyznaném a opuštěném hříchu bude vymazáno tvé jméno z knihy života + záznam o všech dobrých skutcích.

A klidně to všechno může být (a podle mne i je) PRAVDA, konec konců to vše se postupně vyplní a ukáže... ::rtfm::

...Takže si myslím, že kromě toho, že Mihál je aktuální a horlivě se šířící, tak stejné ovoce najdeš v adventismu i když pramení z jinak definovaných nauk. A proti tomu se snažím bojovat na svých stránkách.

Prosím nebojuj proti Bohu a Jeho Pravdě obsažené v Písmu. Tím totiž nikoho k Bohu nepřivedeš, ale může se stát, že naopak někoho od něj odvedeš. Děkuji.

...Bůh nás jednou bude všechny soudit za náš vliv.

Ano hlavně za naše skutky... ::bye::

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Někdy si do druhých promítáme vlastní představy, jak by se měli chovat a co hlásat. Myslím si, že není nutné, abychom byli všichni jako přes kopírák. Oceňuji Tomášovu odvahu podělit se se svým vlastním duchovním vnímáním, které nikomu nevnucuje a uznává i právo člověka "nevědět všechno". Nepokládám to za přetvářku ani za něco, co je nechutné. Myslím si, že největší práci pro Pána a pro lidi můžeme udělat jen tehdy, když zůstaneme sami sebou, což samozřejmě nevylučuje schopnost přiučit se něco i od jiných nebo svůj názor přehodnotit.

Laco
Dátum registrácie: 25 Jan 2017, 19:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco »

Keď som si prečítal pod nadpis knihy "Tajomstvo Biblie ktoré zatrasie nebom a zemou" vyrušilo ma to. Takých čo produkujú svoj výklad je veľmi veľa. Aj keď pán Miháľ si hovorí že je eschatológ (náuka o posledných veciach) ja si myslím že zavádza. Viac ako eschatológ by mu pasovalo Slovenský Andersen.

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Tak jsem trochu ochutnal té knihy a jejích pasáží a tak chci říct, že i když mi S.M. je naživo jako osoba sympatický,
tak v té knize jsou věty, které podle mne obsahují eisegezi (vkládáním vlastních myšlenek do textu bible) až manipulaci a už z toho důvodu se mi tomu nechce věřit, ani to číst. Konkrétně jde v knize o část výkladu Jana 14 kde Ježíš mluví o tom, že nebi je mnoho příbytků a on nám jde připravit místo a vrátí se aby nás vzal k sobě, abychom i my byli tam kde je on. Podle knihy to je jeden z největších důkazů pro vytržení a s tím já tedy nesouhlasím. Nebo spíš, jestli je tohle jeden z největších důkazů pro vytržení, tak je celá ta teorie ještě víc chatrná, než jsem myslel.

Nevěřím, že v Jan 14 se mluví o vytržení.
Nevěřím, že se o něm mluví ani v 1. Tesalonickým 4,17
protože vzkříšení při zatroubení polnice má být v poslední den (Jan 6,39.40.44.54 Jan 11,24 Jan 12,48 a sedí to i s 1 kor 15,52)
Jestliže je to poslední den, pak nemohu věřit, že na zemi budou po tomto zatroubení a vytržení žít ještě nějací další lidé. Je to poslední den staré země a tedy celý ten koncept podle mne nemá žádnou oporu v bibli i když by odpovídal na některé otázky, ale mnohem víc by jich naopak přidal.

Myslím si, že to učení v podání S. Mihála může být pro křesťany nebezpečné, když se kvůli tomu začnou soustředit na sebe, jestli jsou dostatečně ,,oddaní/připravení" na vytržení, protože jinak tu zůstanou a zažijí to největší soužení a pronásledování.
V tomto případě potom to učení přináší strach, nejistotu a odvádí od pohledu na Boží lásku a víru v jeho ochranu a může to vést k sebestřednosti a perfekcionismu. A to je určitě špatně.

Vždyť:
Kdo se bojí nedošel dokonalosti v lásce, dokonalá láska strach zahání.

A druhý problém co vidím je upínání se ke konkrétním znamením a jevům jako víra, že právě v tu dobu dojde k vytržení. Když událost pomine a nic se nestane, pak přijde zklamání. Někdo to možná dovede skrýt ale v nitru toho člověka to zabolí.

Za toto negativní ovoce by měl původce takového učení převzít zodpovědnost a snažit se o nápravu.

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Tak je to i teraz.
Dušane máš pravdu, že kdybych nebyl líný a tu knihu otevřel dříve, tak bych nemluvil prve tak zdrženlivě. Předtím mi to od bratra Mihála přišlo zkousnutelné, ale když jsem se podíval do knihy, tak se musím postavit proti tomu co a jak tam píše.

Ale stejně: Co by změnila na tomto fóru má dřívější ostřejší reakce? Ty věříš, že by to někoho ,,zachránilo" od ,,slepé uličky"?
:D A splasknout pneumatiku bych potřeboval spíš trochu okolo pasu. :D

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Každý člověk má nějaké vidění budoucích věcí dle nějakého před porozumění. Patrně nebude ve společnosti jedno jediné vidění těch věcí. Napsat knihu? Tak to je odvaha, protože v den jejího vydání už to může být jinak. Možná nám něco uniká, proč tomu tak je. Možná s našimi komentáři to může být také tak, že zítra již nemusí být pravdivé. Záleží jestli jsou psané z hlediska univerzality a nebo tendenčnosti.

mikim

Tomáš Plechatý napísal:
Tak je to i teraz.
Dušane máš pravdu, že kdybych nebyl líný a tu knihu otevřel dříve, tak bych nemluvil prve tak zdrženlivě. Předtím mi to od bratra Mihála přišlo zkousnutelné, ale když jsem se podíval do knihy, tak se musím postavit proti tomu co a jak tam píše.

Ale stejně: Co by změnila na tomto fóru má dřívější ostřejší reakce? Ty věříš, že by to někoho ,,zachránilo" od ,,slepé uličky"?
:D A splasknout pneumatiku bych potřeboval spíš trochu okolo pasu. :D
Zrovna vyšel na NOTABENE článek Původ doktríny o ´´vytržení´´,

doporučuji přečíst:

http://notabene.granosalis.cz/modules.p ... =0&thold=0

dovolil jsem si tam pod článkem použít do odpovědi pár Tvých slov z komentáře... :)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných