Tomáš Plechatý napísal:Pro Mikima: Na tom kázání jsem nebyl, byl jsem na jiné skupince mimo nedělní shromáždění.
Pro Dušana: Nic o datech jednotlivých pečetí nevím, s tím, že by byla církev vytržená a já jsem zůstal tu smířený nejsem, nevěřím tomu a odmítám se kvůli tomu, že by toto SM hlásal nějak bát.
Dlouho jsem se bál modlit za to, aby už nastal druhý příchod Ježíše, protože přesně jak píšeš - ještě je tolik lidí venku co neví, co neslyšeli, co se veřejně neobrátili, atd. (včetně části mé rodiny) a nechci aby tito byli ztracení.
Pak jsem pochopil, že byť je to smýšlení asi šlechetné, tak je vedené strachem a není v souladu s tím jak se modlí ve Zjevení Jan : ,,amen přijď Pane Ježíši."
Já opravdu chci aby přišel Ježíš Kristus, proč bych neměl chtít, vše poté bude lepší, já se nemám čeho bát. Ostatním lidem nepřeji špatné věci, ale přeji si se vidět se svým Bohem.
Výše jsem psal bez přetvářky, že bych si přál kvůli Mihálovi, aby v to datum opravdu nastal druhý příchod, nesouhlasím však s detaily a jeho popisem vytržení ani se strachem ke kterému to vede. Napsal jsem jasně, že jeho podání jako celku nevěřím, i když jsou tam i zajímavé části ke studiu. A opravdu kvůli němu mi to je líto, protože je mi jasné že to v případě neúspěchu bude VELKÉ zklamání (jako tedy Millerité) i jsem napsal, že mi Millera v něčem velmi připomíná.
Dušane tobě asi musím ležet žaludku viď, že. Zkus mi před Bohem odpustit co proti mě držíš.
Ani mě není jedno, co všechno to učení napáchá zlého mezi lidmi a na té schůzce i když jsem tam byl jedinný nový, jedinný ne CB a možná téměř jedinný kdo nevěří na vytržení tak jsem si vzal slovo a všechny jsem vážně varoval, že to může dopadnout velice špatně když vede k určování přesného data a že takové zklamání už si jednou prošli právě Millerité. Také o tom, že o vytržení nejsem přesvědčen.
Nejsem super horlivým bojovníkem v tom, že Budu jezdit všude se S. Mihálem a všude upozorňovat na to, že je to blud. Nemám to na srdci. Jestli mi vytýkáš toto, tak budiž, v tom jsem vinen.
Ani ohledně svého boje proti špatnému učení v CASD nevedu svůj boj neustále horlivě a občas polevuji a věnuji se všedním světským věcem. I to ti přiznám. Ale nevím proč se tu mám zpovídat právě tobě a právě z tohoto.
Na tomto fóru podle mne rozebírat vytržení od Mihála nemá smysl, protože Adventisté nevěří na vytržení, takže je to nepřesvědčí.
Ano ten výklad vede ke strachu zda budu připraven, že něco propásnu a strach aby mne nezastihlo pronásledování, které zakusí ti co nebudou vytrženi.
To se mi nelíbí a věřím že je to špatně. Ale zrovna adventisté mají podobné učení o ukončení doby milosti, o odejmutí přímluvce ze země, o velkém pronásledování, o Jákobově soužení věřících, o vydání nedělního zákona a dekteru, který nařídí zabíjet ty kdo se vzpírají a uctívají sobotu, o útěku z měst do hor, do toho ještě o vyšetřujícím soudu kde může přijít na řadu právě tvé jméno kdykoliv a při jedinném nevyznaném a opuštěném hříchu bude vymazáno tvé jméno z knihy života + záznam o všech dobrých skutcích.
Takže si myslím, že kromě toho, že Mihál je aktuální a horlivě se šířící, tak stejné ovoce najdeš v adventismu i když pramení z jinak definovaných nauk. A proti tomu se snažím bojovat na svých stránkách. CB navštěvuji krátce nevím jak je rozsáhlá v ČR nebo v celém světě, ani jak velký dosah má Mihálova kniha. Pro mne toto není zrovna na pořadu dne i když neříkám, že se tím nebudu nikdy zabývat.
Už existují lidé jako např. Aleš Franz se stránkou apologet, který má široký rozsah a snaží se hájit biblickou ortodoxii. Možná se už k tomu vyjádřil, nebo o tom něco píše.
Já nemám tak široký záběr a rozhled jako on.
Ty věnuješ svůj čas šíření zvěsti o pravém Šabatu, já svým stránkám, Mihál své knize o vytržení. Bůh nás jednou bude všechny soudit za náš vliv. Jestliže je tvé poslání bojovat více proti jeho vlivu a učení, tak jdi a dělej to. Proč ale horlíš proti mne, že já to dělám málo?
...A opravdu kvůli němu mi to je líto, protože je mi jasné že to v případě neúspěchu bude VELKÉ zklamání (jako tedy Millerité) i jsem napsal, že mi Millera v něčem velmi připomíná.
No to bude zcela jistě velké zklamání, protože podle Písma žádné tajné vytržení neexistuje a ani nebude. Nepíše o něm ani EGW, které by to jistě Bůh zjevil ve viděních.
... a na té schůzce i když jsem tam byl jedinný nový, jedinný ne CB a možná téměř jedinný kdo nevěří na vytržení tak jsem si vzal slovo a všechny jsem vážně varoval, že to může dopadnout velice špatně když vede k určování přesného data a že takové zklamání už si jednou prošli právě Millerité. Také o tom, že o vytržení nejsem přesvědčen.
No to jsi jim řekl naprosto správně a nemáš se za co stydět...
...Ani ohledně svého boje proti špatnému učení v CASD nevedu svůj boj neustále horlivě a občas polevuji a věnuji se všedním světským věcem.
Přeji ti , abys polevil ještě více a více a nevedl Boj proti Bohu a jeho Pravdě, kterou zastává s větší části správně jen casd.
...Ale zrovna adventisté mají podobné učení o ukončení doby milosti, o odejmutí přímluvce ze země, o velkém pronásledování, o Jákobově soužení věřících, o vydání nedělního zákona a dekreru, který nařídí zabíjet ty kdo se vzpírají a uctívají sobotu, o útěku z měst do hor, do toho ještě o vyšetřujícím soudu kde může přijít na řadu právě tvé jméno kdykoliv a při jediném nevyznaném a opuštěném hříchu bude vymazáno tvé jméno z knihy života + záznam o všech dobrých skutcích.
A klidně to všechno může být (a podle mne i je) PRAVDA, konec konců to vše se postupně vyplní a ukáže...
...Takže si myslím, že kromě toho, že Mihál je aktuální a horlivě se šířící, tak stejné ovoce najdeš v adventismu i když pramení z jinak definovaných nauk. A proti tomu se snažím bojovat na svých stránkách.
Prosím nebojuj proti Bohu a Jeho Pravdě obsažené v Písmu. Tím totiž nikoho k Bohu nepřivedeš, ale může se stát, že naopak někoho od něj odvedeš. Děkuji.
...Bůh nás jednou bude všechny soudit za náš vliv.
Ano hlavně za naše skutky...